info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Észtország

Északi hangulat, rengeteg látnivaló

Észtország utazás last minute utak olcsó akciós körutazás városlátogatás

Különleges és egyedi baltikumi ország

Fedezze fel Észtországot!

Különleges és egyedi baltikumi ország
Eesti Vabariik
Észtország egy aprócska ország a Balti-tenger partján. Nyelvi vonatkozásban a finnekhez áll legközelebb, de az orosz jellemvonások is felfedezhetők. Az ország fő látványossága a főváros Tallinn, amelynek magával ragadó Óvárosa már az UNESCO Világörökségek listáján is szerepel. Itt egy hétvégét mindenképpen érdemes eltöltenünk, barangolni a szűk utcákon, beülni  egy kellemes kávéra az éttermek valamelyikébe, vagy éppen felfedezni a csodás kilátást nyújtó helyeket, mint például a Tallinn TV-tornyot.
Észtország egy észak-európai ország a Balti-tenger partján, ezáltal a balti államok (Baltikum) egyike. Fővárosa Tallinn, amelynek sajátos hangulata garantáltan magával  ragadja az ide utazót.

Észtország beutazási feltételek, vízum

Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be az országba. Az okmány elvárt érvényessége az utazás utolsó napja. Vízum beszerzése nem szükséges.
 

Észtország éghajlat, időjárás

Éghajlata kontinentális valamint óceáni. Gyakori a felhős idő, a legcsapadékosabb hónap a szeptember. A magyarországi időjárásnál hűvösebb, csapadékosabb, a tengerparti részeken erősen szeles is lehet az időjárás. Télen hóra, jegesedésre kell számítani.
 

Észtország közlekedés

A Magyarországon kiállított, kártya formájú gépjárművezetői engedélyeket elfogadják. Javasolt, hogy a jármű vezetőjénél mindig legyen érvényes útlevél és/vagy kártya formájú személyazonosító igazolvány is. A KRESZ lényegében megegyezik az EU-tagállamok szabályozásaival. Kivételek a téli időszakban vannak.
 

Észtország közegészség, egészségügyi helyzet

Az ország higiéniai viszonyai megfelelnek az EU átlagának, de a kistelepüléseken, az elzárt helyeken az állapotok változók. Az állami kezelésű rendelők, kórházak 5 eurós vizitdíjat számítanak fel első alkalommal. Ha a további kezelést az orvos írja elő, azok a látogatások már ingyenesek. A magán orvosok, egészségügyi intézmények esetében azok díjszabása alapján kell fizetni.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.