info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Egyiptom

2002 óta járunk ki Egyiptomba. Ismerjük szinte az összes hotelt!

Egyiptom last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés

Egyiptomi utak a legjobb áron személyes tapasztalat alapján

Piramisok, fáraók és Vörös-tenger

مَصر
"2002 óta évente többször járunk ki Egyiptomba, így ismerjük a terepet. A legtöbb szállodában jártunk már, egy kollégánk idegenvezetőként dolgozott kint, egy kolléganőnk pedig lakott is Egyiptomban. Naprakészen tartjuk a tudásunkat és valódi válaszokat adunk a kérdésekre. Így Önnek már csak annyi dolga marad a nyaralásra, hogy élvezze a kint töltött időt. Foglaljon nálunk, hogy a legjobb minőséget kapja a legjobb áron!"
Hendrik Nikoletta, munkatársunk

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Egyiptom, Egyiptomról információkat gyűjtöttünk össze, ami az oda utazó Utasainknak hasznos lehet. A bal oldali menüsorban rendeztük a főbb témákat. Amennyiben nem talál minden, Önt érdeklő kérdésre választ, akkor írjon nekünk és szívesen segítünk bármilyen Egyiptommal kapcsolatos kérdésben, mert Egyiptomban "otthon" vagyunk. Egyiptomi utazás főbb uticéljai: Taba, Dahab, Sharm El-Sheikh, Kairó, Marsa Alam, Hurghada, Makadi-Bay, Safaga, Taba. Mindegyik város a Vörös - tenger partján található, kivéve Kairót. Az olcsó akciós last minute utazás, utazások, nyaralás, üdülés utak révén Egyiptom már mindenkinek elérhető. Sokan kérdezték már tőlünk , hogy csak búvártúrákat szervezünk? A válaszunk : Nálunk a búvárkodás csak egy fakultatív program, tehát csak egy választható időtöltés a sok egyéb más program között. Társasutakat ajánlunk minden búvár illetve nem búvár Kedves Utasunknak. Az egyiptomi utazás most olcsón kivitelezhető!
Egyiptom varázsa nem csak 5000 éves történelmében rejlik, kiváló búvárkodási lehetőségeket is kínál. A Vörös-tengerben élő, sokszínű, változatos állat- és növényvilág nem hagy kívánnivalót maga után. Kezdők és haladók számára egyaránt fantasztikus élményt jelent a színes korallzátonyok, halrajok, szirti cápák és delfinek valamint hajóroncsok látványa.
Egy különleges világ, egy csodálatos tengerpart és prémium minőségű szolgáltatások, luxus szállodákban, ezt kínálja Egyiptom azoknak, akik luxus minőségű tengerparti nyaralásukat a fáraók országában szeretnék eltölteni, akár Hurghadán, akár Sharm el Sheikhen. Lélegzetelállító vízi világgal, különböző fakultatív programokkal, kihagyhatatlan látnivalókkal, mint például Gíza híres piramisaival, a Szfinx-el, az Egyiptomi Múzeum Tutanhamon kincsivel, Luxor és Karnak csodálatos templomaival és Théba királyi sírjával várja Egyiptom a turistákat. Hurghadához hozzátartoznak a luxuséttermek és a tipikus kis arab kávézók, bevásárlóközpontok, piacok, klubbok, bárok és kaszinók. Kulturális szemponból a legérdekesebb városrész Dahar. A forgalmas, sátorokkal, bazárral és üzletekkel tarkított utcák szuvenír vásárlásra invitálnak, míg a mecsetek áhítatra intenek. A megannyi csodálatos zátonynak köszönhetően sok búvárral találkozhatunk, a kedvező széljárásnak köszönhetően egyben sok hullámlovassal és a vízi sportok egyéb kedvelőivel. A Hurghada környéki tengerpart eléggé tagolt, ezért nem szabad elszalasztani a lehetőséget, hogy ellátogassunk az itt található szigetek egyikére is. Sharm el Sheikh két különálló részre osztódik, az egyik maga a város a kikötővel, a másik a néhány kilométerre távolabb eső Naama Bay öböl, amely gyönyörű partszakasszal és magas kategóriájú szállodákkal büszkélkedik, amelyek egészen biztosan nem okoznak csalódást az odaérkezőknek. A hely zátonyokban és korallparkokban rendkívül gazdag, ezért a búvárparadicsomnak számít.

Egyiptomi utazásuk során megismerhetik a világ egyik legvarázslatosabb országát. Lenyűgöző építészeti emlékek tanúskodnak a Nílus menti ország többezer éves történelméről és egyedülálló kultúrájáról, melyek minden idelátogatót elbűvölnek. Nagy Sándor uralma és a hellenisztikus korszak, a római uralom és az angol gyarmati rendszer mind nyomot hagytak, de Egyiptom mindig a "fáraók birodalma" maradt. Egy kirándulás alkalmával megismerhetik a csodálatos templomokat és piramisokat, ellátogathatnak a Királyok Völgyében található, titokzatos sírkamrákhoz, vagy részt vehetnek egy tradicionális "souk", egy labirintusszerűen kialakított piac színes forgatagában, ahol alkudozás közben közelről érezhetik a kelet hangulatát. A színes korallzátonyok és hajóroncsok kiváló búvárkodási lehetőségeket biztosítanak kezdők és haladók számára egyaránt. Pihenjék ki a fáradalmakat a Vörös-tenger partján található, álomszép strandok egyikén, ahol türkizkék víz és aranyszínű homok kínál tökéletes kikapcsolódást! A kellemes klíma és a minőségi wellness-központok biztosan kizökkentik majd Önöket a szürke hétköznapokból. Függetlenül attól, hogy mennyi időt töltenek a Nílus termékeny partjai és a hosszú, homokos strandok között, Egyiptom egészen biztosan egy életre szóló élményt nyújt Önöknek.

Hurghada várost a XX. század elején alapították. Mivel az 1980-as évek óta egyiptomi és külföldi befektetők folyamatosan bővítik, így a Vörös-tenger elsőszámú tengerparti üdülőhelyévé vált. A nyaralóházak és hotelek kiszolgálják a vízi sport szerelmeseit, így van lehetőség vitorlázni, jachtot bérelni, búvárkodni.

Hurghada kb. 36 km hosszan nyúlik el a tengerpart mentén, nincs messze tőle a sivatag. Az üdülőhelyet elsősorban Kairóból és Felső-Egyiptomból érkezett turisták látogatják. Európából is érkeznek ide látogatók, főként olaszok és németek.

Hurghada néhány évvel ezelőtt csupán egy kis halászfalu volt. Ma már mintegy 250 ezer lakost számlál, és három részre oszlik: El Dahar a belváros (ez a régi rész), Sakalla a városközpont, és El Memsha a modern rész. Sakalla viszonylag szerényebb hotel-negyed, míg Daharban találjuk a város legnagyobb bazárját, a postát és az autóbusz-állomást.

Hurghada nemzetközi reptere 2 terminállal rendelkezik és közvetlen járatokat indítanak számos európai nagyvárosba.
A turistákat a tengerparton és a vízi sportokon kívül az éjszakai élet és a meleg időjárás csábítja ide. A napi hőmérséklet az év nagy részében 30 fok körüli. Számos európai látogató érkezik karácsonykor és újévkor Hurghadára, hogy itt töltsék az ünnepeket, mert meleg van napközben és lehet fürüdni a tengerben.

Sharm el Sheikh a Sínai-félsziget déli részén fekszik, a kristálytiszta vizű Aquabai-öbölben. A sziklás partszakaszok között gyönyörű, homokos öblök húzódnak. Az álomszép búvárterületek egymást érik a part mentén. Na’ama Bay a Sínai-félsziget turisztikai központja, 4 km hosszú sétánya kellemes kikapcsolódást ígér. A sétálóutcában található számos üzlet, kávézó, bár és étterem főleg esténként kínál színes, nyüzsgő szórakozást. Sharm el Sheikh-en napjainkban is felfedezhető az eredeti egyiptomi hangulat. A helyiek együtt alkudoznak a bazárban, vagy vízipipáznak egy kávézóban.
A Sínai-félsziget keleti partján fekvő Dahab város homokos tengerpartján barátságos szállodák, éttermek és magyar búvárközpont található. A természet máig megőrizte érintetlenségét. Akik nem szeretik a nagyvárosok nyüzsgését, azoknak ajánljuk ezt a csendes, nyugalmat sugárzó kisvárost, Dahabot, mely kb.1 órányi autóútra található a sharm el sheikh-i repülőtértől.
Marsa Alam nyaraló térség népszerű a búvárok körében, mert a tengervíz élővilága, a korallszirtek szuperek. Érdemes kevéske pénzért igénybe venni egy profi búvár segítségét, aki megmutatja a legjobb és legszebb sznorkelezési vagy scuba terepeket. Sokak szerint a korallok szebbek itt, mint Sharm el Sheikh-nél. Marsa Alam térsége Hurghadához képest kissé szelesebb és esősebb. Bár ritka, de azért februárban előfordulnak kisebb esőzések. Szerencsére egyes hotelek szélcsendesebb öblökben vannak.
 • Zene Fesztivál Tondoba
  06.2020. April
  Zene Fesztivál Tondoba2020. April 06. 10:002020. April 09. 23:29
  Marsa Alam, Egyiptom (Afrika)
  Az ország legérdekesebb független zenekarai minden műfajban az elektronikától az alternatív rockig. A fesztivál-látogatók számára kempingterületek állnak rendelkezésre, és olyan tevékenységeket szerveznek, mint a jóga, a filmvetítések, és a búvárkodás. Ez Egyiptom egyetlen modern zenei fesztiválja mely ismét megnyitja kapuit a Tondoba-öbölben, Marsa Alamtól 14 kilométerre!
 • Ötödik nemzetközi konferencia a biotechnológiai alkalmazásokról a mezőgazdaságban
  08.2020. April
  Ötödik nemzetközi konferencia a biotechnológiai alkalmazásokról a mezőgazdaságban2020. April 08. 10:002020. April 11. 22:00
  Hurghada, Egyiptom (Afrika)
  Díjfizetés: egyiptomi résztvevők: hallgatóként 2600 L.E. A résztvevő papíron 2700 L.E. Nem egyiptomiak: hallgatóként 550 USD Egy résztvevő papírral 600 USD CBAA-regisztrációs űrlap konferencia mezők : • Szövetkultúra • Állati biotechnológia. • Élelmiszer-biotechnológiák • Bio-műtrágya-technikák • Bio-peszticid-technikák. • Növénypatológiai bio-technikák. • Biokémia és molekuláris genetika. • Az Agri gazdaságossága és kiterjesztése. Biotech. • Biorendszerek és mezőgazdasági technika. • Nano-biotechnológiai alkalmazások.
 • A forradalom napja Egyiptom
  23.2020. July
  A forradalom napja Egyiptom2020. July 23. 06:002020. July 23. 23:00
  Marsa Alam, Egyiptom (Afrika)
  Minden évben július 23-án ünneplik a forradalom napját Egyiptomban. A forradalmat jelölő éves ünnepség előzménye 1952. július 23-ára nyúlik vissza, amikor kezdődött a forradalom, és végül a szabadtisztviselők mozgalom elvesztéséhez vezetett. Magának az ünnepnek is nagy és bonyolult ünnepségei vannak, beleértve a televíziós koncerteket, amelyek erősen nacionalista témákkal és katonai parádákkal rendelkeznek.
 • Dive búvárszafari Hurghada
  04.2020. August
  Dive búvárszafari Hurghada2020. August 04. 06:002020. August 08. 18:00
  Hurghada, Egyiptom (Afrika)
  Megérkezés Hurghadára onnan saját szervezéssel utazás Marsa Alam kikötőjébe. Búvárszafari a Vörös-tenger legszebb déli részén halad végig. Utazás egy tökéletes hajóval, ami kiválóan alkalmas egy búvárszafarira.
 • Nemzetközi Cserkész Konferencia és Fórum Sharm El Sheikh
  24.2020. August
  Nemzetközi Cserkész Konferencia és Fórum Sharm El Sheikh2020. August 24. 10:002020. August 28. 20:00
  Sharm El Sheikh, Egyiptom (Afrika)
  A cserkészet a világ egyik vezető oktatási ifjúsági mozgalma, fiatalok millióit vonzza szerte a világon, hogy aktív polgárokká váljanak, és pozitív változásokat hozzanak létre azokban a közösségekben, amelyekben élnek. A Lord Baden-Powell által 1907-ben alapított WOSM egy 167 nemzeti cserkészszervezet szövetsége, amely több mint 40 millió cserkészt foglal magában legalább 224 országban világszerte.
 • Junior Asztalitenisz Bajnokság Sharm El Sheikh
  14.2020. October
  Junior Asztalitenisz Bajnokság Sharm El Sheikh2020. October 14. 10:002020. October 18. 20:00
  Sharm El Sheikh, Egyiptom (Afrika)
  Az International Table Tennis Federation, vagyis a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség által rendezett asztalitenisz bajnokság Sharm El Sheikhbe is ellátogat! Céljuk a sport által egy jobb világot létrehozni.
 • Cross Egypt Challenge Marsa Alam
  15.2020. October
  Cross Egypt Challenge Marsa Alam2020. October 15. 10:002020. October 24. 19:00
  Marsa Alam, Egyiptom (Afrika)
  Cross Egypt Challenge egy motorosoknak és robogósoknak szánt verseny, amely Egyiptom legnehezebb ösvényein és útjain keresztül vezet. A challenge célja népszerűsíteni Egyiptom turizmusát. 2020-ban már a 10. évfordulóját ünnepli a kihívás, ezért a szervezők különleges útvonallal kedveskednek majd a résztvevőknek.
 • Búvárkodás Marsa Alam
  27.2020. October
  Búvárkodás Marsa Alam2020. October 27. 10:002020. October 27. 18:00
  Marsa Alam, Egyiptom (Afrika)
  A környéken rengeteg lehetőség adódik kezdő és tapasztalt búvárok számára egyaránt. A Vörös-tenger szépségét hogyan másképp tudnánk felfedezni, mint egy csodás búvárkodás keretében! Látogasson el Marsa Alam-ba, és gyönyörködjön a Vörös-tenger gyöngyszemeiben.
 • UNCOVER Kiállítás
  21.2020. November
  UNCOVER Kiállítás2020. November 21. 06:002020. November 21. 21:00
  Kairó, Egyiptom (Afrika)
  UNCOVER célja, hogy a kreatív és a tehetséges Afrikából és a Közel-Keletről egy fedél alá hozza, és workshopokat, interaktív és szórakoztató programokat, és előadásokat biztosítson számukra. Az UNCOVER kiváló alkalom az alkotók és tehetségek számára, hogy megmutassák tehetségüket, valamint a hirdetők pedig termékeiket hozzák el. Az egyetlen fókuszpont a digitális tartalom készítői számára Afrikában és a Közel-Keleten, akik szívesen érik el a siker új szintjét. Az UNCOVER csúcstalálkozó résztvevői digitális marketingszakemberek, elemző igazgatók, adatkezelők, üzletemberek, vezérigazgatók / elnökök, kreatív igazgatók, PR-marketing kommunikációs szakemberek, közösségi média marketingszakértők, UX / UI tervezők, webmesterek stb.
 • EDEX - Egyiptomi Védelmi Kiállítás
  07.2020. December
  EDEX - Egyiptomi Védelmi Kiállítás2020. December 07. 09:002020. December 10. 20:00
  Kairó, Egyiptom (Afrika)
  Abdel Fattah El Sisi elnök, az Egyiptomi Arab Köztársaság elnöke, az Egyiptomi Fegyveres Erők Legfelsõbb Parancsnoka, a nagyközönség védnöksége alatt a Clarion Events büszkén mutatja be az EDEX - Egyiptom Védelmi Kiállítást. Az alakuló EDEX-t teljes mértékben támogatja az egyiptomi fegyveres erők és vadonatúj lehetőséget kínál a kiállítók számára a legújabb katonai és biztonsági technológiák, felszerelések és rendszerek bemutatására földön, vízen és levegőben egyaránt.
 • Konferencia az Építészeti Örökségek Megőrzéséről
  19.2021. February
  Konferencia az Építészeti Örökségek Megőrzéséről2021. February 19. 08:002021. February 21. 18:00
  Kairó, Egyiptom (Afrika)
  A konferenciától az előző évek sikereit várják a következő évben is. A fő témák: a nagy struktúrák tervezésének és építésének művészete és tudománya, identitás megőrzésének fontossága, az örökség, a kulturális és történelmi hely helyreállításának, megőrzésének és kezelésének folyamatai. A konferencia igyekszik elősegíteni az örökségek rendbehozását, illetve az állapot fenntartását.
 • Nemzetközi Konferencia a Fenntarthatósági Koncepció Fejlesztéséről
  19.2021. December
  Nemzetközi Konferencia a Fenntarthatósági Koncepció Fejlesztéséről2021. December 19. 08:002021. December 21. 20:00
  Sharm El Sheikh, Egyiptom (Afrika)
  A Nemzetközi Konferencia célja az épített környezetben a fenntartható építészet előnyeinek javítása és terjesztése környezetbarát eszközök, például energiatakarékosság révén. Ez a konferencia a világ minden tájáról érkező hallgatókat, tudósokat, mérnököket, építészeket és tervezőket célozza meg, hogy vegyenek részt az eseményen, és járuljanak hozzá a fejlődő országokban a fenntarthatóság javítását szolgáló új innovatív technikák cseréjéhez és megismeréséhez, valamint megoldásaik megosztására másokkal.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.