Egyiptom last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés

Egyiptom, Egyiptomról információkat gyűjtöttünk össze, ami az oda utazó Utasainknak hasznos lehet. A bal oldali menüsorban rendeztük a főbb témákat. Amennyiben nem talál minden, Önt érdeklő kérdésre választ, akkor írjon nekünk és szívesen segítünk bármilyen Egyiptommal kapcsolatos kérdésben, mert Egyiptomban "otthon" vagyunk. Egyiptomi utazás főbb uticéljai: Taba, Dahab, Sharm El-Sheikh, Kairó, Marsa Alam, Hurghada, Makadi-Bay, Safaga, Taba. Mindegyik város a Vörös - tenger partján található, kivéve Kairót. Az olcsó akciós last minute utazás, utazások, nyaralás, üdülés utak révén Egyiptom már mindenkinek elérhető. Sokan kérdezték már tőlünk , hogy csak búvártúrákat szervezünk? A válaszunk : Nálunk a búvárkodás csak egy fakultatív program, tehát csak egy választható időtöltés a sok egyéb más program között. Társasutakat ajánlunk minden búvár illetve nem búvár Kedves Utasunknak. Az egyiptomi utazás most olcsón kivitelezhető!

Egyiptomi utazás last minute akciós utak , utazások , olcsó nyaralás üdülés közül ezen az oldalon válogathat.

Egyiptom

Hurghada

Egyiptomi utazásuk során megismerhetik a világ egyik legvarázslatosabb országát. Lenyűgöző építészeti emlékek tanúskodnak a Nílus menti ország többezer éves történelméről és egyedülálló kultúrájáról, melyek minden idelátogatót elbűvölnek. Nagy Sándor uralma és a hellenisztikus korszak, a római uralom és az angol gyarmati rendszer mind nyomot hagytak, de Egyiptom mindig a "fáraók birodalma" maradt. Egy kirándulás alkalmával megismerhetik a csodálatos templomokat és piramisokat, ellátogathatnak a Királyok Völgyében található, titokzatos sírkamrákhoz, vagy részt vehetnek egy tradicionális "souk", egy labirintusszerűen kialakított piac színes forgatagában, ahol alkudozás közben közelről érezhetik a kelet hangulatát. A színes korallzátonyok és hajóroncsok kiváló búvárkodási lehetőségeket biztosítanak kezdők és haladók számára egyaránt. Pihenjék ki a fáradalmakat a Vörös-tenger partján található, álomszép strandok egyikén, ahol türkizkék víz és aranyszínű homok kínál tökéletes kikapcsolódást! A kellemes klíma és a minőségi wellness-központok biztosan kizökkentik majd Önöket a szürke hétköznapokból. Függetlenül attól, hogy mennyi időt töltenek a Nílus termékeny partjai és a hosszú, homokos strandok között, Egyiptom egészen biztosan egy életre szóló élményt nyújt Önöknek.

Hurghada várost a XX. század elején alapították. Mivel az 1980-as évek óta egyiptomi és külföldi befektetők folyamatosan bővítik, így a Vörös-tenger elsőszámú tengerparti üdülőhelyévé vált. A nyaralóházak és hotelek kiszolgálják a vízi sport szerelmeseit, így van lehetőség vitorlázni, jachtot bérelni, búvárkodni.

Hurghada kb. 36 km hosszan nyúlik el a tengerpart mentén, nincs messze tőle a sivatag. Az üdülőhelyet elsősorban Kairóból és Felső-Egyiptomból érkezett turisták látogatják. Európából is érkeznek ide látogatók, főként olaszok és németek.

Hurghada néhány évvel ezelőtt csupán egy kis halászfalu volt. Ma már mintegy 250 ezer lakost számlál, és három részre oszlik: El Dahar a belváros (ez a régi rész), Sakalla a városközpont, és El Memsha a modern rész. Sakalla viszonylag szerényebb hotel-negyed, míg Daharban találjuk a város legnagyobb bazárját, a postát és az autóbusz-állomást.

Hurghada nemzetközi reptere 2 terminállal rendelkezik és közvetlen járatokat indítanak számos európai nagyvárosba.
A turistákat a tengerparton és a vízi sportokon kívül az éjszakai élet és a meleg időjárás csábítja ide. A napi hőmérséklet az év nagy részében 30 fok körüli. Számos európai látogató érkezik karácsonykor és újévkor Hurghadára, hogy itt töltsék az ünnepeket, mert meleg van napközben és lehet fürüdni a tengerben.

Sharm El-Sheikh

Sharm el Sheikh a Sínai-félsziget déli részén fekszik, a kristálytiszta vizű Aquabai-öbölben. A sziklás partszakaszok között gyönyörű, homokos öblök húzódnak. Az álomszép búvárterületek egymást érik a part mentén. Na’ama Bay a Sínai-félsziget turisztikai központja, 4 km hosszú sétánya kellemes kikapcsolódást ígér. A sétálóutcában található számos üzlet, kávézó, bár és étterem főleg esténként kínál színes, nyüzsgő szórakozást. Sharm el Sheikh-en napjainkban is felfedezhető az eredeti egyiptomi hangulat. A helyiek együtt alkudoznak a bazárban, vagy vízipipáznak egy kávézóban.

Dahab

A Sínai-félsziget keleti partján fekvő Dahab város homokos tengerpartján barátságos szállodák, éttermek és magyar búvárközpont található. A természet máig megőrizte érintetlenségét. Akik nem szeretik a nagyvárosok nyüzsgését, azoknak ajánljuk ezt a csendes, nyugalmat sugárzó kisvárost, Dahabot, mely kb.1 órányi autóútra található a sharm el sheikh-i repülőtértől.

Marsa Alam

Marsa Alam nyaraló térség népszerű a búvárok körében, mert a tengervíz élővilága, a korallszirtek szuperek. Érdemes kevéske pénzért igénybe venni egy profi búvár segítségét, aki megmutatja a legjobb és legszebb sznorkelezési vagy scuba terepeket. Sokak szerint a korallok szebbek itt, mint Sharm el Sheikh-nél. Marsa Alam térsége Hurghadához képest kissé szelesebb és esősebb. Bár az alábbi táblázat nem mitat esős hónapot, de azért februárban előfordulnak kisebb esőzések. Szerencsére egyes hotelek szélcsendesebb öblökben vannak.

Olcsó Last minute akciós utazás nyaralás üdülés

Egyiptom varázsa nem csak 5000 éves történelmében rejlik, kiváló búvárkodási lehetőségeket is kínál. A Vörös-tengerben élő, sokszínű, változatos állat- és növényvilág nem hagy kívánnivalót maga után. Kezdők és haladók számára egyaránt fantasztikus élményt jelent a színes korallzátonyok, halrajok, szirti cápák és delfinek valamint hajóroncsok látványa.

Egyiptom utazás

Egy különleges világ, egy csodálatos tengerpart és prémium minőségű szolgáltatások, luxus szállodákban, ezt kínálja Egyiptom azoknak, akik luxus minőségű tengerparti nyaralásukat a fáraók országában szeretnék eltölteni, akár Hurghadán, akár Sharm el Sheikhen. Lélegzetelállító vízi világgal, különböző fakultatív programokkal, kihagyhatatlan látnivalókkal, mint például Gíza híres piramisaival, a Szfinx-el, az Egyiptomi Múzeum Tutanhamon kincsivel, Luxor és Karnak csodálatos templomaival és Théba királyi sírjával várja Egyiptom a turistákat. Hurghadához hozzátartoznak a luxuséttermek és a tipikus kis arab kávézók, bevásárlóközpontok, piacok, klubbok, bárok és kaszinók. Kulturális szemponból a legérdekesebb városrész Dahar. A forgalmas, sátorokkal, bazárral és üzletekkel tarkított utcák szuvenír vásárlásra invitálnak, míg a mecsetek áhítatra intenek. A megannyi csodálatos zátonynak köszönhetően sok búvárral találkozhatunk, a kedvező széljárásnak köszönhetően egyben sok hullámlovassal és a vízi sportok egyéb kedvelőivel. A Hurghada környéki tengerpart eléggé tagolt, ezért nem szabad elszalasztani a lehetőséget, hogy ellátogassunk az itt található szigetek egyikére is. Sharm el Sheikh két különálló részre osztódik, az egyik maga a város a kikötővel, a másik a néhány kilométerre távolabb eső Naama Bay öböl, amely gyönyörű partszakasszal és magas kategóriájú szállodákkal büszkélkedik, amelyek egészen biztosan nem okoznak csalódást az odaérkezőknek. A hely zátonyokban és korallparkokban rendkívül gazdag, ezért a búvárparadicsomnak számít.

Egyiptom Aktuális információk
Aktuális információk | Egyiptom utazás[VIDEO]videos/egyiptom-telen.mp4[/VIDEO]  Ön is imádja Egyiptomot? Akkor megnyugodhat: az egyiptomi Vörös-tenger partján lévő üdülőhelyek biztonságosak. Csodálatos tenger , gyönyörűek a hotelek és kiváló az ár-érték arány. Fedezze fel Egyiptomot! Olvassa el a Külügyminisztérium állásfoglalását, miszerint nyugodt szívvel utazhatunk Egyiptomba: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?egyiptomA Külügyminisztérium ajánlását mi is alá tudjuk támasztani, hiszen k ét évtizede minden évben több hetet töltünk az országban és eddig mindig a legnagyobb nyugalmat tapasztaltuk a nyaralóhelyeken. Az egyiptomi emberek ugyanolyan békések és jókedvűek, mint mi. Sőt! Éppen ezért szeretünk Egyiptomba utazni. A mi személyes tapasztalatunk mellett szól több ezer utasunk, akik az elmúlt 14 évben felfedezték az országot . Rengeteg a visszajáró utazó, hiszen egyből szerelmesek lesznek a piramisok országába. Hetente három-öt teljesen teli gép indul Egyiptomba csak Bud...
Egyiptom Arab - magyar szótár
Néhány olyan szót és kifejezést talál itt, amelynek nagy hasznát veheti Egyiptomba utazás alkalmával. Szinte kivétel nélkül mindegyik tunéziai, aki kereskedelemmel foglalkozik, és a városokban él, beszél angolul és oroszul. A német nyelv annyira nem népszerű, körülbelül annyian beszélik, mint az olaszt. Meglepődve tapasztalhatja majd, hogy sokan magyarul hívogatják be Önt a boltjukba. Ennek az az oka, hogy sokan keresték már fel Egyiptomot hazánkból is. Az arab szavaknak nagyon örülnek az egyiptomi emberek. Megtiszteltetésnek veszik, hogyha egy külföldi veszi a fáradtságot, és az ő nyelvüket tanulmányozza. Ha Önnek akár csak 10-15 szavas szókincse is van, akkor is nagyon örülnek neki a helyiek. Hány ember beszéli az arab nyelvet?A világ 26 országában és területén hivatalos nyelv az arab, így több mint 280 millió ember tudhatja anyanyelvének, és további 250 millió második nyelvének. Tehát összesen a földön 530 millió ember beszéli az arabot.  Pár magyar arab kifejezés Üdvözlet (találkozáskor)...
Egyiptom gyerekekkel
Egy egyiptomi nyaralás igazi kaland a gyerekeknek! Egész nap pancsolhatnak a vízben, élvezhetik a Vörös-tenger színes élővilágát, a város nyüzsgése leköti őket és a fakultatív programok keretében megismerkedhetnek az ókori Egyiptom nevezetességeivel. Érdemes elolvasnia a családi nyaralás tudnivalókat!Miért érdemes egyiptomi útjainkat választania, ha családdal utazik? Gyerekbarát szállodák Fantasztikus gyerekbarát találhatók Egyiptomban, ahol a kicsik számára garantáltan életre szóló élmény lesz a nyaralás. A legnépszerűbb gyerekbarát hotelünk a Red Sea szállodalánc tagja, a Sunwing Waterworld Makadi 5* , amely két aquaparkkal és lassan mélyülő, homokos partjával várja a családokat. Nagyobb családokat a Sunwing Family Star 5* , a testvérszállodája fog, némileg kedvezőbb áron. 2019 nyarán nyitott a mesés ellátást kínáló, homokos parttal rendelkező Titanic Royal 5* , amely eszméletlen jó színvonalat nyújt. Kiváló minőségű gyerekbarát szálloda még a hurghadai Jaz Aquamarine 5* , a Sunrise Garden Bea...
Egyiptom időjárás
Egyiptomi időjárás | Egyiptom időjárása Egyiptom hatalmas ország. Általánosságban nem lehet megmondani, hogy most milyen az idő az országban. A nyaralóhelyeken azonban biztonsággal mondható, hogy áprilistól október végéig óriási a kánikula, novemberben és márciusban szuper nyári idő van, decembertől február végéig pedig kora nyári idő van, korai naplementével, de napközben napozásra alkalmas hőmérséklettel.Más az időjárás Alsó-Egyiptomban a Földközi-tenger partján és más Abu Szimbel környékén. Telente Kairóban, Alexandriában esők is előforulnak, ugyanekkor Felső-Egyiptomban - azaz Egyiptom déli részén, - ez szinte ismeretlen. Nyaranta Luxor és Karnak környékén nem ritka a nappali 45 fok, míg ekkor Hurghadában és Sharm El-Sheikhen 35-40 fokot mérnek.Az utazókat persze főleg azon városok időjárása érdekli, ahová utazni fognak. Városonként szétbontva  megtalálható az aktuális időjárás előrejelzése: Hurghada időjárása Sharm El-Sheikh időjárása Marsa Alam időjárása ...
Egyiptom térkép
Egyiptom térképekHURGHADA TÉRKÉPE Sharm El-Sheikh i utazás megtervezéséhez szükségünk lehet az alábbi térképre. Last minute olcsó nyaralás sem nélkülözheti a pontos tájékozódást.Ezen az oldalon Egyiptom térképét tekintheti meg. Dahab, Sharm El-Sheikh, Taba, Marsa Alam és Hurghada térképei az adott város oldalán lévő bal oldali menük alatt találhatóak.
Egyiptom ünnepei
Egyiptom ünnepei Az év ünnepnapjai függetlenül attól, hogy valaki kopt keresztény vagy muszlim. A muszlimok nem ünneplik a kopt ünnepeket, de ettől még ünnepnap az munkaszüneti nap.   Állandó dátumra eső egyiptomi ünnepnapjai:január 7. - Kopt Karácsonyáprilis 25. - Sínai félsziget felszabadulásamájus 1. - Munka ünnepejúlius 23. - 1952-es forradalom ünnepeoktóber 6. - Egyiptomi hadsereg napja Változó dátumú ünnepnapokAz iszlám kalendárium és a Hold állása szerint változnak.1-2 nap eltérés is lehet a naptárban előjelzett időpontoktól!Aid El-Adha (4 nap)Aid el-Fitr (3-4 nap)Iszlám Újév (1 nap)Mohamed próféta születésnapja (1 nap)Kopt húsvét vasárnap (1 nap)Sham El-Nessim tavaszünnep, hétfő (1 nap) kopt húsvét utáni nap. Iszlám ünnepek Iszlám újévAz iszlám újév az a nap, amely jelzi egy új év kezdetét az új iszlám szerinti naptári évben, és az a nap, amikor az évek száma eggyel növekszik. Az első nap az évben, az első hónap, Muharram hónap első nap...
Egyiptom vízum
Egyiptom utazás vízum Egyiptomba utazik? Önnek vízumra lesz szüksége. Jó hír, hogy ezt gyorsan és könnyen elintézheti, ráadásul akár helyben, a leszállást követően bármelyik egyiptomi reptéren. Tudjon meg többet, hogy felkészülten utazhasson és a legjobb áron jusson hozzá az egyiptomi vízumhoz.  1. lépés: Ellenőrizze minden utas útlevelének érvényességét! A legfontosabb tudnivaló utazás előtt, hogy az Egyiptomba utazó utasoknak a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lenni az útlevelüknek .Ez alól nincs kivétel, így amennyiben előbb jár le az útlevelünk, újat kell csináltatni. Ha ezt későn vesszük észre, általában az sem gond, mert ma már lehetőség van 24 órán belüli útlevél-készítésre. Persze ezt nem javasoljuk, mert ez nagyon drága, ezért amennyiben lehet, számoljunk az általános 20 napos határidővel, ami alatt egy útlevél normál eljárás keretében elkészül.Az útlevél készítésének módjáról és idei díjairól útlevél készítés és útlevél igénylés oldalunkon olvashat. Külföld...
Egyiptomi pénz
Egyiptomi pénz. Mit vigyünk magunkkal Egyiptomba? Eurót vagy dollárt? Az Egyiptomban használatos pénz hivatalos neve Pound. A váltópénzt Piastresnek hívják. 100 Piastres 1 Pond. A helyiek -arab nyelven- a saját pénzüket nem Poundnak hívják, hanem Gininek.Érdekes, ha mi is ezt mondjuk nekik, akkor csodálkoznak, hogy ezt mi honnan tudjuk és megkérdezik, hogy hányadszor vagyunk Egyiptomban. Az alkudozásnál egy plusz előnyt jelent, ha ismerjük a számok arab elnevezéseit.Nagyon könnyen és gyorsan meg lehet tanulni az arab számokat, higgyék el megérni.  A sok papírpénz megtévesztő lehet, mivel a sok Piastres azt az érzetet keltheti az túristában, hogy sok pénz van nála. Oda kell mindig figyelni, hogy valójában Piastres vagy Pound (LE) van nálunk, hiszen könnyen összekeverhetők. Sok helyen azt lehet olvasni a neten, hogy nincsenek fémpénzek Egyiptomban. Valóban nincs fémpénz Egyiptomban?Ez tévedés, hiszen létezik 50 Piastres és 1 Poundos fémpénz is. (2006. június 1-jén kerültek a forgalomba az ötvenp...
Egyiptom Földrajza
Egyiptom földrajzi adatai Egyiptom Észak-Afrika legnépesebb országa, északon a Földközi-tenger, keleten a Vörös-tenger határolja. Legnagyobb tája, a Nílus-völgyétől nyugatra elterülő Líbiai-sivatag, az ország területének 2/3-át foglalja el. A kő- és homoksivatag egyhangúságát csak néhány medence, valamint az „Új-völgy” oázisai (Kharga, Siwa, Dakhla) élénkítik. A kisebbik, keleti országrészt a Sínai-félszigeten is húzódó Arab-sivatag, valamint a Vörös-tenger partjával párhuzamosan futó hegységek alkotják. A két sivatagi táj között nyújtózik a Nílus-völgy hatalmas folyami oázisa, amely az ország ütőerét jelenti évezredek óta, csaknem a teljes lakosság és gazdaság a folyó menti keskeny sávban összpontosul.Legértékesebb része a Nílus-völgy 10-15 km széles termékeny folyami oázisa és 200 km széles deltavidéke, amely a Líbiai-sivatag oázisokkal, homokbuckákkal, mélyföldekkel (Kattara-mélyföld -133 m) tarkított mészkőtábla-vidéke és a Vörös-tenger árkára 2000 m magasból leszakadó Arab-sivatag mészkőből és hom...
Egyiptom Istenek
Egyiptomi istenek Egyiptomi utazásunk során elkerülhetetlen, hogy ne hallanánk egy két szót illetve ne látnák képeket, papiruszokat az ókori egyiptomi istenekről. AMON: Théba főistene volt, neve rejtettet jelent. Férfiként ábrázolják két tollal a fején, kampósbottal és légycsapóval a kezében. Az újbirodalom idején Rá-val azonosították, mint Ámon-Ra, a nap istene, uralkodó istene Thébának és személyes istene a királynak. Szent állatai: a kos és a liba. ANUBISZ: Kezdetben sakál, később sakálfejű emberi formában ábrázolták. Kynopolisban (Közép-Egyiptomban) tisztelték elsősorban. A legenda szerint Ozirisz és Nephtisz fia volt. Anubisz a bebalzsamozás és a lelkeket az alvilágba szállító szellemek istene. A sírokat járta körül a Királyok Völgyében, azért tartották az ó-egyiptomiak a nekropolisz (Halottak Városa) őrzőjének. ATON: A napkorong istene, akit Ekhnaton idejében imádtak, azonban a fáraó halála után - Amon főpapjai és Ekhnaton közötti harc miatt - megszűnt a kultusza. Egy sugaras nap...
Egyiptom Iszlám művészet
Iszlám művészet | Egyiptom utazás Az egyiptomi utazás élményét szeretnénk teljesebbé tenni, hogy ma egy rövid bevezetést nyújtunk az iszlám művészetébe. Hiszen egy egyiptomi utazás során úton-útfélen találkozni fogunk az iszlám művészettel – legyünk képben, hogy mit látunk. Persze ezek nem csak egyiptomi jellegzetességek: bármely arab országba utazunk is, találkozni fogunk az iszlám művészet remekeivel. Az iszlám építészet re jellemző, hogy rengeteg díszítést használ, mégpedig annyira, hogy az üres felületek szinte sehol nem láthatók. Annak köszönhetően, hogy tiltott az emberábrázolás, nagyon magas szintre emelkedett minden más motívum kialakítása egy-egy épület díszítésénél: így gyönyörű geometrikus motívumokat, és stilizált növényeket, állatokat és írásjeleket láthatunk egy-egy iszlám építményen. Ezeket a mintákat az ismétlődés és egymásba fonódás is jellemzi. A leggyakoribb színek a zöld, illetve a kék, a fehér és az arany. Az iszlám építészet legjellegzetesebb templomtípusa a mecset , amely...
Egyiptom Iszlám naptár
Iszlám naptár, muszlim időszámítás A muszlimuk a hidzsrától kezdték el számolni a hold hónapokból álló időszámításukat. A hidzsra, Mohamed próféta "futása" Medinába Mekkából volt, ami a mi naptárunk szerint 622. július 16-án történt.Az Iszlám naptár a Korán szigorú előírásain alapul, az abban foglalt előírások betartása szent kötelesség minden muszlim ember számára.Hivatalos naptárként használják az Arab-öböl országaiban, különösen Szaúd-Arábiában. Más iszlám országok a gregorián naptárt használják a polgári életben, az iszlám naptárak csak a vallási életben, ezért, ha Egyiptomban megkérdezünk egy muszlimot, hogy milyen évet írunk, akkor ö kapásból nem fogja tudni. Megnéz egy aznapi újságot és kiolvassa onnan. Minden újságban a fejlécben szerepel a pontos muszlim dátum.Az Iszlám év 12 holdhónapból, pontosabban 354,36 napból áll. Ugyanúgy, mint a zsidóknál is az új nap a naplementével kezdődik.  A hónapok felváltva 29 és 30 naposak.Az éveket 30 éves ciklusokba sorolják.E cik...
Egyiptom Melyik várost válasszam?
Melyik várost válasszam? | Egyiptom utazás Egy egyiptomi utazás mindig felejthetetlen kaland. Mindenkinek más miatt. Van, aki az ókori Egyiptom titkait fürkészi, mást a sivatag végtelen homokja és a Vörös-tenger végtelen türkiz színe nyűgöz le, megint másokat a szállodák kényelme és a helyiek végtelen vendégszeretete érint meg leginkább – egy azonban biztos: egy egyiptomi utazás valóban örök élmény. Minden egyes egyiptomi utazás az. Hogy biztosan a számunkra legjobb egyiptomi utazás egyikét válasszuk ki, most bemutatjuk a fő egyiptomi úticélokat. Ugyanis ha tudjuk, hogy melyik várost mi jellemez, könnyebben tudunk dönteni. Egyiptomban két nagyobb és három kisebb város található , ahová könnyűszerrel utazhatunk: a két nagyobb Hurghada és Sharm el-Sheikh, a három kisebb pedig Taba, Dahab és Marsa Alam. Egyiptom földjét ezenkívül felfedezhetjük egy nílusi hajóút keretében is, amelyet tetszés szerint meghosszabbíthatunk némi hurghadai pihenővel is. Hurghada: a Vörös-tenger partján mint...
Egyiptom Múzeum
Egyiptomi Múzeum vagy másként Egyiptomi Régiségek Múzeuma Az Egyiptomi Régészeti Hatóságot az egyiptomi kormány 1835-ben hozta létre, hogy meggátolja a lelőhelyek kifosztását és megőrizze a leleteket. A múzeumot 1858-ban nyitották meg Auguste Mariette francia régész gyűjteményével. A múzeum 1880-tól Iszmáil pasa gízai házában működött, majd 1900-ban jelenlegi helyére, a Tahrír téri neoklasszikus épületbe költözött, Kairó belvárosába. A Marcel Dourgnon francia építész által tervezett épület, korának legmodernebb építménye volt – egyike az első vasbeton szerkezetű épületeknek – és az első múzeum a világon, amit kizárólag múzeumi tárgyak, gyűjtemények bemutatására terveztek és építettek. Az 1897. április 1-jei alapkőletétel után az olasz Garozzo és Zaffrani építőipari társaság mint kivitelező, már 1902. március 9-re a múzeumi anyagok beköltöztetésére alkalmas állapotban adta át a komplexumot a Régészeti Hivatal munkatársainak. Az új múzeumot 1902. november 15-én hivatalosan is felavatták. A gyűjt...
Egyiptom Ókori művészet
Ókori egyiptomi művészet | Egyiptom utazás Egyiptomi utazás az álmunk, mert imádjuk az ókori Egyiptom kultúráját? Odavagyunk a piramisok és a templomok misztikus hangulatáért, az ezernyi színnel megfestett papiruszokért és a monumentális szobrokért? Akkor tudjunk meg róluk többet – és utazzunk! AZ ÓKORI EGYIPTOM KORSZAKAI Óbirodalom: Kr. e. 2 635 – 2 155 I. Átmeneti kor: Kr. e. 2 155 – 2 040 Középbirodalom: Kr. e. 2 040 – 1 785 II. Átmeneti kor: Kr. e. 1 785 – 1 552 Újbirodalom: Kr. e. 1 552 – 1 070 III. Átmeneti kor: Kr. e. 1 070 – 712 Kései kor: Kr. e. 712  – 332 Görög-római kor: Kr. e. 332 – Kr. u. 395 Tipp: az ókori Egyiptom történelmében való elmerüléshez jó szívvel ajánljuk Kákosy László kiváló munkáját, A Ré fiai t. A MŰVÉSZET FŐ TÉMÁI Istenek:  az egyiptomiak számos istenséget tisztelték, akiket ember és állatalakban is ábrázoltak. Érdekesség, hogy ezeket az istenségekhez társított állatokat a valóságban is tisztelték – ilyen például a pávi...
Egyiptom Piramisok
Gízai Piramisok, Menkauré,  Khephrén, KheopszKözvetlenül Kairó határában, a sivatagban találjuk a világhírű gízai piramisokat. A legfiatalabb és legkisebb, Menkauré (Mükeriosz) piramisa, a középső méretű, Khephrén (Hafré) fáraó nevét viseli. A legnagyobbat Kheopsznak (más néven Hufu) tulajdonítják.A teljes piramiskomplexum a három nagy piramison kívül magában foglalja a hozzájuk tartozó halotti templomokat, kisebb piramisokat, a Nagy Szfinxet, Hafré és Menkauré völgytemplomait, Hentkauesz királyné sírját, a nemesek masztabáit és más, a halottkultusszal kapcsolatos építményeket. Gízai Piramisok - Kheopsz Nagy Piramisának rejtélyeA Nagy Piramisként is aposztrofált csoda, mintegy 2,5 millió mészkőtömbből épült, súlya hozzávetőlegesen eléri a 6 400 000 tonnát. Némelyik kő súlya eléri a 15 tonnát is. A piramis hossza 230 m, magassága 146,6 m. Jogosan merül fel a kérdés: vajon hogyan tudtak az ókori egyiptomiak egy ilyen hatalmas piramist pusztán kőtömbökből felépíteni? Hiszen a történészek szer...
Egyiptom Utazás, hasznos
Egyiptomi utazás, hasznos tanácsok Egyiptomba utazóknak magyar állampolgároknakEgyiptomról információkat gyűjtöttünk össze, ami az oda utazó Utasainknak hasznos lehet.Amennyiben nem talál minden, Önt érdeklő kérdésre választ, akkor írjon nekünk és szívesen segítünk bármilyen Egyiptommal kapcsolatos kérdésben, mert Egyiptomban "otthon" vagyunk.Egyiptomi utazás főbb uticéljai: Nílusi hajóút, Kairó, Taba, Dahab Sharm el-Sheikh, Hurghada, Hurghada El-Gouna, Hurghada Makadi Bay és Marsa Alam.Mindegyik város a Vörös - tenger partján található, kivéve Kairót. Az olcsó akciós last minute utazás, utazások, nyaralás, üdülés utak révén Egyiptom már mindenkinek elérhető.Sokan kérdezték már tőlünk , hogy csak búvártúrákat szervezünk? A válaszunk : Nálunk a búvárkodás csak egy fakultatív program, tehát csak egy választható időtöltés a sok egyéb más program között. Társasutakat ajánlunk minden búvár illetve nem búvár Kedves Utasunknak. Az egyiptomi utazás most olcsón kivitelezhető! Egyip...
Egyiptom Vallások
Egyiptomban a legterjedtebb vallás az iszlám, de nagyon sok a kopt keresztény is. Ismerje meg ezt a két vallást részletesebben! Iszlám, Egyiptom legnagyobb vallásaAz iszlám vallás (arabul: al-Iszlám) a föld nagy világvallásainak egyike. Hívei a muszlimok. A világ első (a vallások tanításai alapján élők száma szerinti listán) vagy második (magukat valamilyen valláshoz tartozók szerinti listán) legnagyobb vallása. Az ún. ábrahámi vallások vagy a Könyv vallásainak egyike, és mint ilyen, monoteista. Fő elterjedési területe Észak-Afrika, a Közel-Kelet, Közép-Ázsia, valamint Malajzia és a legnépesebb muszlim ország: Indonézia. Hány ember muszlim a földön? Közel minden ötödik!A kereszténység után, 1 milliárd 570 millió követőjével a világ második legnagyobb vallása.  Az iszlám öt pillére1. Hitvallás (saháda)2. Ima (szalát)3. Adakozás (zakát)4. Böjt (szaum)5. Mekkai zarándoklat (haddzs). Az iszlám három fő ágra osztható: a szunnitákra, 84--85 %, Síitákra13-14 %,  Háridzs...
Egyiptom Vásárlás, árak
Az egyiptomi árak jelentősen kedvezőbbek a hazai áraknál, de az utóbbi időben sokat drágult az ország. Érdemes előre tájékozódni az aktuális árakról, hogy jól alkudjunk majd kint!  Egyiptom egy nyugodt, lassú ország, nem fogsz stresszes, kapkodó, vagy akár részeg emberekkel találkozni. Ha mégsem így lenne, akkor az biztos nem egyiptomi. A helybeliek nem kapkodják el a dolgokat, az biztos, de a szemükben az európai turista az szent és sérthetetlen. Az egyiptomiak nagyon vendégszeretők és segítőkészek. Más ország, más vallási szokásokkal, de ne higgyünk a sok rosszindulatú pletykának. Ők nem terroristák, mint ahogy mostanában minden arabot igyekszik az amerikai befolyásoltságú média bemutatni. Ők a turizmusból élnek, érdekük, hogy minél több turista menjen hozzájuk. Az arab ember szeret alkudozni, ennek hagyománya van. Alkudozzunk bátran. Jó mókának fogják fel ők is, természetesen egymás tiszteletben tartása mellett. Egyiptomi internetes SIM kártyaÉrkezés után egyből a reptéren meg tudjuk venni a legtö...
Egyiptom Vörös-tenger élővilága
A Vörös-tenger élővilága  Tegyük fel a maszkot és merüljünk a víz felszíne alá! Ennyit kell tennünk ahhoz, hogy a világ egyik legszebb víz alatti élővilága táruljon a szemünk elé. Irodánkban mindenki búvárkodott már, sőt merülésvezetők is vannak a csapatban, így saját tapasztalat alapján mondjuk, hogy a Vörös-tenger valóban olyan, mint egy akvárium. Most bemutatjuk az egyes fajokat, amelyekkel a leggyakrabban fogunk találkozni sznorkelezés vagy búvárkodás közben. A Vörös-tenger legszebb halai Ön izgalommal követte Némó és Szenilla kalandjait? Akkor többet tud a Vörös-tenger élővilágáról, mint gondolná! Ismerje meg a legkedvesebb víz alatti barátainkat!  Bohóchal Egyből felismerhető, hiszen a bohóchal ugyanúgy néz ki, mint Némó a rajzfilmben. Meg fogunk lepődni, de ez a pici hal az egyik legharciasabb, ha közelebb úszunk hozzá. Támadni nem támad, de a viselkedésén látni, hogy kész lenne nekünkütközni a maga összes centijével, ha fenyegetnénk az anemónája épségét. A kedvencünk a pici bohócha...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.