info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Panama

Modern épületek és érintetlen természet egy helyen

Panama utazás last minute olcsó akciós üdülés, nyaralás

Panama, a különleges úti cél

Ne hagyja ki ezt a látványosságokban gazdag országot!

Panama, a különleges úti cél
República de Panamá
Panama nem egy nagyon felkapott turista úti cél, tömegturizmusra nem kell számítani. Ezáltal jobban átérezhetjük a helyi hangulatot, megismerkedhetünk a kultúrával és történelemmel is. Az egzotikusan hangzó Panama sok helyen még érintetlen természettel rendelkezik, illetve rengeteg a fehérhomokos part, ahol kipihenhetjük magunkat. Aki pedig aktív  kikapcsolódásra vágyik, mindenképpen látogassa meg a Panama-csatornát, és egy kirándulás során fedezze fel a páratlan élővilágot!
Panama utazás last minute olcsó akciós üdülés, nyaralás.
Panama éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak. Az összes évi csapadékmennyiség az esős évszakban hullik le, emiatt a turizmus néhány ágazata szezonális jellegű. A Karib-tenger mentén elterülő parti síkságon a csapadék eléri az évi 3500 millimétert, melyet az északkeleti szelek szállítanak. A csendes-óceáni partvidékre a szavanna éghajlat a jellemző, kevesebb csapadékkal és rövidebb esős időszakkal. Ennek oka, hogy a földszoros hegyei, a Kordillerák pajzsként védik a partot az esőzésektől. Naplemente után az ország egész területén egy hűvös szellő támad fel. Napfelkelte idején minden évszakban süt a nap. A leghidegebb hónap október (középhőmérséklete 26 °C), legmelegebb április (középhőmérséklete 28 °C). Legcsapadékosabb október (21 csapadékos nap). Ekkor zivatarok gyakran előfordulnak. A legszárazabb hónap március (legfeljebb két csapadékos nap). A hőmérséklet a magas hegységekben alacsonyabb. A Talamanca-hegység nyugati oldalának magas részein ritkán fagy, de sohasem havazik. Panama partjait nem érik el a hurrikánok. Ez nagy előny más trópusi turistacélpontokkal szemben. A levegő páratartalma magas (néha eléri a 70%-ot), mely a tengeráramlatoknak köszönhető. Turisztikailag a száraz évszak a fontosabb.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.