Kréta nyugati rész utazás ajánlatok. Rethymnoban és attól nyugatra fekvő szállodák, apartmanok ezen az oldalon jelennek meg. Nyugat-Krétának hívjuk a Chania és Rethymno közötti rész.

Ezen az oldalon 104 szálloda közül választhat.

Kréta nyugat városai
1*2*3*4*5*ÖnellátóReggeliFélpanzióTeljes panzióAll inclusive

Nyugat Kréta városai, üdülőhelyei:

Agia Galini

Agia Marina

Nyugat-Kréta egyik csendesebb nyaraló övezete, mely Chania külvárosainak egyikeként vált népszerűvé az utóbbi években - mindössze 10 kilométerre fekszik a híres történelmi településtől.

Agia Roumeli

A Líbia-tenger partján, a Fehér-hegység lábánál elterülő apró település a Szamariai szurdokon átkelők végállomása.

Almirida

A bájos üdülőtelepülés dimbes-dombos északi régióban fekszik, és akörnyékén több, homokkal borított partszakasz várja a nyaralókat.

Bali

Kréta északnyugati oldalán, Heraklion és Rethymno között megbúvó tengerparti település.

Chania

Chania Kréta második legnagyobb városa, egyben a róla elnevezett régió központja.

Chora Sfakion

Kréta egyik legkülönlegesebb fekvésű települése a sziget délnyugatirészén: a mindössze 300 állandó lakossal rendelkező falu egyeditermészeti környezete mellett még a konyhájáról is híres

Gerani

Gerani a Chaniától nyugatra eső falvak között az egyik legnyugodtabb és legkisebb méretű, jobbára a pihenést kedvelők választják.

Kissamos

Kissamos Kréta északnyugati részén található, csendes kisváros, 40 kilométeres távolságra Chaniától.

Loutro

Az egyedülálló hangulatú, dél-krétai Loutro kizárólag hajóval, vagygyalogosan közelíthető meg: a települést magas hegyek zárják el anagyvilágtól.

Maleme

A Chania környéki kisvárosok egyik nyugodt képviselője.

Paleochora

Bár Paleochora hangulata alapján igazidél-krétai település, mérete miatt több vonásában is inkább nagyvárosi,mintsem családias jellegű.

Plakias

Plakias 30 kilométerre található Rethymno-tól délre, otthonos és békés dél-krétai település.

Platanias

Platanias a szomszédos Agia Marina településsel szinte teljesen egybeépült nyaralóvároska Chania nyugati oldalán.

Sougia

Az aprócska Sougia a nyugalom megtestesítője a délen elterülő hegyek lábánál.

Spili

A festői környezetben fekvő, 400 méteres dombok és sziklamagaslatokközött elterülő Spili barátságos oázis a krétai hegyek óvó őrizetében.

Stavros

A 70-es évek óta egyre népszerűbbé váló település egyedi környezete, békés hangulata igazán megkapó.

Kréta Rethimno utazás

Rethimno (Réthimno, Rethymnon) talán a leghangulatosabb krétai üdülőhely, Kréta harmadik legnagyobb városa, 15 km hosszú homokos stranddal. Gyönyörű történelmi város, nyugodt, békés, egzotikus hangulattal. Kréta nagyvárosai közül ez őrizte meg legjobban eredeti jellegét. Félszigeten elterülő óvárosában velencei és török időkből fennmaradt házak, minaretek, mecsetek, szűk utcák, és sikátorok váltakoznak, de autókkal nem találkozhatunk, azok az óvárosba nem hajthatnak be. Rethimno fő látnivalója 1573-ban épült velencei erődje, a Fortezza, a várromból csodálatos a kilátás. Rendkívül hangulatos, és szép Rethimno velencei kikötője is, Kréta talán legszebb kikötője, melynek partján lévő kávézókban és remek haléttermekben gyönyörködhetünk a látványban.
 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.