info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Algéria

A Szahara szomszédságában.

Algéria utazás last minute üdülés akciós körutak utak.

A felfedezetlen Algéria

Különleges úti cél

A felfedezetlen Algéria
الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية
Algéria nem egy szokványos desztináció, talán ezért is vonz évről évre egyre több embert. Nincs kifejlett turizmusa, így igazi vendégnek érezhetjük magunkat! Izgalmas látnivalói miatt mindenképpen érdemes egyszer ellátogatni Algériába! Magyarországról közvetlen járat működik, és az utazási idő is csak 3 óra. Kínálatunkban szereplő körutazások során pedig egyszerűen és biztonságosan fedezheti fel a római Birodalom emlékeit, és megtapasztalhatja az arab és a francia kultúra sajátos keveredését.
Algéria bár elsőnek nem hangzik túlságosan turista úti célnak, mégis nem olyan régen indult el területén a nemzetközi turista forgalom! Azonban nagy tömegturizmusra nem kell számítani. Algériát méltán nevezik az oázisok és a datolya országának, hiszen körülbelül 35 féle datolyát termesztenek. Algéria nagy része sivatag, fővárosa Algír. Csodás tájain a hófödte hegyek, a sivatagok és az oázisok váltják egymást, így garantáltan izgalmas utazásban lesz részünk, ha Algériát választjuk! Főbb látványosságai: a főváros Algír, Szahara, Biskra oázisa, Ahaggar hegység, Tipaza, datolya ültetvények, Tímgád vagy Timgad.

Beutazási feltételek Algéria

Magyar állampolgárok magánútlevéllel léphetnek be az ország területére, amelynek elvárt érvényessége 3 hónap. Az algériai terrorellenes intézkedéseket minden esetben, teljes mértékben be kell tartani, mivel ezt nagyon komolyan veszik.
Vízum beszerzése szükséges. Vízumkérelem benyújtásában Algériai Demokratikus és Népi Köztársaság Budapesti Nagykövetsége illetékes.
 

Algéria pénznem

Algéria pénzneme az Algériai Dinár (DZD).
A beutazóknak számolniuk kell azzal, hogy megfelelő mennyiségű készpénzzel (jellemzően EUR, USD) rendelkezzenek, mert a nemzetközi pénzkiadó automata (ATM) rendszerek kevéssé működnek, a bankkártyákat is csak néhány nagy szálloda fogadja el. Algériai Dínárt (DZD) váltani a nemzetközi repülőtéren található irodában, nagyobb szállodákban, vagy a nagyvárosokban található bankokban lehet. Algériai dínárt az országból kivinni tilos!
 

Algéria időjárás, éghajlat

Mediterrán, sivatagi. Enyhe tél, forró, száraz nyár a partok mentén; száraz hideg tél és meleg nyár a magas fennsíkokon. Nyáron jellemző a sirokkó, amely egy meleg, vöröses-barnás homokszemeket hozó szél.
 

Algéria biztosítás

Bár a meghívólevélben az algériai partnernek kötelezettséget kell vállalnia a meghívottakról való gondoskodásról a teljeskörű utas- és balesetbiztosítás megkötése minden esetben javasolt.
 

Algéria közlekedés

A rendvédelmi szervek a gépjárműveket (különös tekintettel a teherjárművekre) az utakon sűrűn felállított ellenőrző pontokon átvizsgálják. A hatóságok tiltják a külföldiek átutazását azokon a délkeleti, keleti, nyugati és déli területeken, ahol nem tudják szavatolni biztonságukat. A belföldi légi közlekedés biztonságos, amennyiben halaszthatatlanul utaznia kell országon belül mindenképpen repülőgéppel utazzon.

Algéria munkaidő, üzletek, bankok nyitvatartása

Algériában a hivatalos munkahét vasárnaptól csütörtökig tart. A hétvégi szabad és pihenőnap péntek és szombat. Pénteken az éttermek kivételével minden hivatal, üzlet és szolgáltató zárva tart. Egyes boltok és szolgáltatók szombaton rövidített nyitva tartással üzemelnek. Az üzletek általában fél hatig tartanak nyitva. Egyes kiemelt élelmiszerboltok és benzinkutak este tízig is nyitva tarthatnak, de hivatalosan, rendszeresen éjjel-nappal nyitva tartó üzletről nem tudunk.
 

Vallási és viselkedési kultúra Algéria

A böjthónap, a Ramadán idején nyilvános helyen nappal kerülendő az étkezés, ivás illetve a dohányzás. Az éttermek, kávézók, illetve a boltok nap közben zárva tartanak, kizárólag az esti időszakban nyitnak ki,- ez alól kivételt képezhetnek a nemzetközi hotel-láncok éttermei, kávézói. A vallási ünnepek muzulmán szokás szerint a hold tevékenységéhez kapcsolódnak, így évente más-más időpontra esnek.
A muzulmán szokásokat mindenképpen tartsuk tiszteletben. Az öltözködés legyen megfelelően konzervatív, és kerüljük a provokatív viselkedést.
 

Közegészség, egészségügyi helyzet Algéria

Különleges védőoltások nem kötelezőek, malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott. Általánosan előforduló megbetegedések: hasmenés, hepatitisz “A”. Nyáron esetenként járványos megbetegedések is előfordulnak. Számolni kell azzal, hogy az orvosi ellátás a fővároson és a nagyobb városokon kívül nem kielégítő. A csapvíz fogyasztása kerülendő, az élelmiszerek esetében fokozottan ügyeljenek a higiéniai szabályokra (tárolás, sütés).
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.