Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Algéria

626 500 Ft/főTELJES ÁR illetékkel
A Szahara szomszédságában.

Algéria utazás last minute üdülés akciós körutak utak.

A felfedezetlen Algéria

Különleges úti cél

A felfedezetlen Algéria
الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية
Algéria nem egy szokványos desztináció, talán ezért is vonz évről évre egyre több embert. Nincs kifejlett turizmusa, így igazi vendégnek érezhetjük magunkat! Izgalmas látnivalói miatt mindenképpen érdemes egyszer ellátogatni Algériába! Magyarországról közvetlen járat működik, és az utazási idő is csak 3 óra. Kínálatunkban szereplő körutazások során pedig egyszerűen és biztonságosan fedezheti fel a római Birodalom emlékeit, és megtapasztalhatja az arab és a francia kultúra sajátos keveredését.
Algéria bár elsőnek nem hangzik túlságosan turista úti célnak, mégis nem olyan régen indult el területén a nemzetközi turista forgalom! Azonban nagy tömegturizmusra nem kell számítani. Algériát méltán nevezik az oázisok és a datolya országának, hiszen körülbelül 35 féle datolyát termesztenek. Algéria nagy része sivatag, fővárosa Algír. Csodás tájain a hófödte hegyek, a sivatagok és az oázisok váltják egymást, így garantáltan izgalmas utazásban lesz részünk, ha Algériát választjuk! Főbb látványosságai: a főváros Algír, Szahara, Biskra oázisa, Ahaggar hegység, Tipaza, datolya ültetvények, Tímgád vagy Timgad.

Beutazási feltételek Algéria

Magyar állampolgárok magánútlevéllel léphetnek be az ország területére, amelynek elvárt érvényessége 3 hónap. Az algériai terrorellenes intézkedéseket minden esetben, teljes mértékben be kell tartani, mivel ezt nagyon komolyan veszik.
Vízum beszerzése szükséges. Vízumkérelem benyújtásában Algériai Demokratikus és Népi Köztársaság Budapesti Nagykövetsége illetékes.
 

Algéria pénznem

Algéria pénzneme az Algériai Dinár (DZD).
A beutazóknak számolniuk kell azzal, hogy megfelelő mennyiségű készpénzzel (jellemzően EUR, USD) rendelkezzenek, mert a nemzetközi pénzkiadó automata (ATM) rendszerek kevéssé működnek, a bankkártyákat is csak néhány nagy szálloda fogadja el. Algériai Dínárt (DZD) váltani a nemzetközi repülőtéren található irodában, nagyobb szállodákban, vagy a nagyvárosokban található bankokban lehet. Algériai dínárt az országból kivinni tilos!
 

Algéria időjárás, éghajlat

Mediterrán, sivatagi. Enyhe tél, forró, száraz nyár a partok mentén; száraz hideg tél és meleg nyár a magas fennsíkokon. Nyáron jellemző a sirokkó, amely egy meleg, vöröses-barnás homokszemeket hozó szél.
 

Algéria biztosítás

Bár a meghívólevélben az algériai partnernek kötelezettséget kell vállalnia a meghívottakról való gondoskodásról a teljeskörű utas- és balesetbiztosítás megkötése minden esetben javasolt.
 

Algéria közlekedés

A rendvédelmi szervek a gépjárműveket (különös tekintettel a teherjárművekre) az utakon sűrűn felállított ellenőrző pontokon átvizsgálják. A hatóságok tiltják a külföldiek átutazását azokon a délkeleti, keleti, nyugati és déli területeken, ahol nem tudják szavatolni biztonságukat. A belföldi légi közlekedés biztonságos, amennyiben halaszthatatlanul utaznia kell országon belül mindenképpen repülőgéppel utazzon.

Algéria munkaidő, üzletek, bankok nyitvatartása

Algériában a hivatalos munkahét vasárnaptól csütörtökig tart. A hétvégi szabad és pihenőnap péntek és szombat. Pénteken az éttermek kivételével minden hivatal, üzlet és szolgáltató zárva tart. Egyes boltok és szolgáltatók szombaton rövidített nyitva tartással üzemelnek. Az üzletek általában fél hatig tartanak nyitva. Egyes kiemelt élelmiszerboltok és benzinkutak este tízig is nyitva tarthatnak, de hivatalosan, rendszeresen éjjel-nappal nyitva tartó üzletről nem tudunk.
 

Vallási és viselkedési kultúra Algéria

A böjthónap, a Ramadán idején nyilvános helyen nappal kerülendő az étkezés, ivás illetve a dohányzás. Az éttermek, kávézók, illetve a boltok nap közben zárva tartanak, kizárólag az esti időszakban nyitnak ki,- ez alól kivételt képezhetnek a nemzetközi hotel-láncok éttermei, kávézói. A vallási ünnepek muzulmán szokás szerint a hold tevékenységéhez kapcsolódnak, így évente más-más időpontra esnek.
A muzulmán szokásokat mindenképpen tartsuk tiszteletben. Az öltözködés legyen megfelelően konzervatív, és kerüljük a provokatív viselkedést.
 

Közegészség, egészségügyi helyzet Algéria

Különleges védőoltások nem kötelezőek, malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott. Általánosan előforduló megbetegedések: hasmenés, hepatitisz “A”. Nyáron esetenként járványos megbetegedések is előfordulnak. Számolni kell azzal, hogy az orvosi ellátás a fővároson és a nagyobb városokon kívül nem kielégítő. A csapvíz fogyasztása kerülendő, az élelmiszerek esetében fokozottan ügyeljenek a higiéniai szabályokra (tárolás, sütés).
 • Simem Orvosi Kiállítás
  08.2020. April
  Simem Orvosi Kiállítás2020. April 08. 10:002020. April 11. 20:00
  Algéria, Algéria (Afrika)
  A Simem kiváló lehetőséget kínál minden kiállítónak és látogatónak. Bemutatja a gyógyszergyártáshoz használt növényeket és berendezéseket, csomagológépeket és anyagokat, laboratóriumi felszereléseket, analitikai műszereket, laboratóriumi eszközöket és még sok más orvosi felszerelést.
 • DAT Nemzetközi Konferencia
  14.2020. April
  DAT Nemzetközi Konferencia2020. April 14. 10:002020. April 16. 20:00
  Algéria, Algéria (Afrika)
  A konferencia célja, hogy összehozza vezető tudósokat és kutatókat, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, kutatási eredményeiket és a honvédelmi rendszerek minden területén elért legújabb előrelépéseket, és megvitassák mind az elméleti, mind a gyakorlati ismereteket. A konferencia a következő témákkal foglalkozik: radar és elektronikus hadviselési rendszerek, irányítási, navigációs és irányító rendszerek, információs technológia és telekommunikációs rendszerek, védelmi rendszerek alkalmazásai, esettanulmány stb.
 • Konferencia a számítógépes rendszerekről és alkalmazásokról
  20.2020. April
  Konferencia a számítógépes rendszerekről és alkalmazásokról2020. April 20. 10:002020. April 21. 21:00
  Algéria, Algéria (Afrika)
  A Számítástechnikai Rendszerek és Alkalmazások Konferenciája nyitva áll azoknak a kutatóknak, tudósoknak és ipari szakembereknek, akiket a számítógépes tudomány különféle területein a legújabb tudományos és technológiai fejlődés érdekel. A konferencia kiemelt témái között szerepel 4 első osztályú kutató vitaindítója, 2 nyilvános oktatóprogram, demo kiállítások, amelyek széles körű témákat fednek le, és kiváló lehetőséget kínálnak az úttörő iparágakkal való találkozásra a konferencia területén. A konferencia témái a mesterséges intelligencia és az adattudomány, a számítógépes hálózatok és a biztonság, az információs rendszerek és a szoftverfejlesztés, a számítógépes látás és a grafika és még sok más érdekes témát és területet érint a konferencia.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.