info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Costa Brava utazás

Costa Brava utazás egy életre szóló élményt fog jelenteni!

Spanyolország, Costa Brava, Blanes last minute olcsó, akciós utazás, nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 32 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók
Spanyolország, Costa Brava, Blanes last minute olcsó, akciós utazás, nyaralás üdülés.

Nyáron ideális uticél a spanyolországi Costa Brava partvidéke. Utazzon akciós olcsó áron! A Földközi-tenger és a hatalmas Pireneusok védelmét élvező vidék, a homokos tengerpart, a rejtett tengeröblök, a partmenti szigetek, festői halászfalvak, méltóságteljes várak és nagyszerű klíma jellemzi a tengerjáró katalánok által mindig is "brava" jelzővel illetett partszakaszt, ami spanyolul "Vad part"-ot jelent. Ugye csábítóan hangzik az ajánlatunk?
Spanyolország és a világ leglátogatottabb és legsokoldalúbb városa, Katalónia fővárosa, ahol a középkori emlékek, a modernizmus és az építészeti remekek mellett igazi mediterrán hangulat várja a látogatókat. Antonio Gaudí híres mesterművei, a gótikus negyed szűk utcái, a hangulatos éttermek és bárok egyaránt remek kikapcsolódást nyújtanak.

Barcelonától északra kb. 70 km-re kezdődik a Costa Brava tengerparti szakasza, mely természeti szépségekben gazdag, varázslatosan szép, hosszan elnyúló tengerpartja ideális azoknak, akik a hegyek közelségét, a kristálytiszta, kék tengervizű öblöket szeretnék felfedezni nyaralásuk során. Míg napközben a strandolás és a vízisportok gondoskodnak a szórakozásról, a délutáni és az esti órákban szállodák, éttermek, bárok, szórakozóhelyek sokasága nyújt kikapcsolódást Costa Brava hangulatos üdülővárosaiban.
A Costa del Maresme szakasz egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, mely Barcelonától északra található, hosszú, aprókavicsos-durvahomokos strandja, hangulatos éttermei, kávézói révén igazi mediterrán nyaralóhely, ahonnan a 90 km-re levő Barcelona akár helyiérdekű vasúttal is megközelíthető.
Santa Susanna Spanyolország északkeleti tengerparti régiójában, a Costa Brava-n található városka. Az egykori halászfalu mára fejlett üdülőváros lett, mely változatos strandjaival várja a nyaralni vágyókat. A néhol aprókavicsos, néhol homokos tengerpart több kilométer hosszú, de találunk sziklaszirtes szakaszt is. A kirándulni vágyó vagy családos utasainknak ajánljuk, ugyanis a fürdőzésen kívül rengeteg sportolási és kirándulási lehetőség is elérhető innen. Calellához és Malgrat de Marhoz hasonlóan, Santa Susanna sem a Costa Brava része már.

A Costa Bravától délebbre van, a Costa del Maresméhez tartozik, de sokan tévesen még a Costa Bravához sorolják. Ugyanakkor, erre az oldalra több látogató érkezik Santa Susannát keresve, és sok kérdést kapunk a nyaralóhely kapcsán, tehát Santa Susannáról is írtunk leírást itt a Costa Brava oldalon. Santa Susanna Pineda de Mar és Malgrat de Mar között helyezkedik el. Teljes mértékig nyaralóhelyként kell elképzelni, különösebb óvárosa, történelmi nevezetességei nincsenek, látképét a szállodák, és a viszonylag új nyaralóházak határozzák meg. Csendes hely, számottevő éjszakai élet nélkül. Programlehetőségek főleg a szállodákban, és azok környékén vannak. Partja homokos (de nem finomhomokos), néhol sziklás szakaszokkal, gyorsan mélyülő, elég szép. Csak strandolásra és napozásra teljes mértékben ideális hely. A tengerparti rész mellett van egy hangulatos, idillikus dombos része is az üdülőhelynek, az ott lévő szállásokból akár gyönyörű lehet a kilátás a tengerre, ugyanakkor a közlekedés felfele autó nélkül nehézkes lehet.

Az üdülőhely Barcelonába közlekedő vonat vonalán található, így a városba könnyen be lehet utazni városnézésre, valamint ezen a vonalon a több programlehetőséget kínáló Malgrat de Mar és Blanes is gyorsan megközelíthető (Blanesből pedig busszal például Lloret de Mar vagy Tossa de Mar). Malgrat de Mar és Pineda de Mar gyalog, a tengerparti sétányon keresztül is elérhető. Ha magában Santa Susannában nem is, a környéken sok kirándulási, és programlehetőség adódik tehát, Santa Susannában pedig nyugodtan lehet pihenni.
A Costa Maresme tengerparti szakaszon, Barcelonától kb. 50 kmre található nyaralóhely, mely széles, durvahomokos strandja miatt népszerű. A tenger gyorsan mélyül, mint a Costa Braván a legtöbb helyen. Calella földrajzilag nem tartozik a Costa Bravához, mivel attól már délre található, tehát igazából a Costa del Maresme része, ugyanakkor az utazási irodák, és sok helyen az interneten is általában a Costa Bravához sorolják. Calella az ezen az oldalon bemutatott legdélebbi, Barcelonához legközelebbi település. Malgrat de Martól 9 km-re helyezkedik el, és Pineda de Marral határos.

Calella vonattal 70 perces út Barcelonából, míg busszal 55-65 perc. Calellában rendkívül széles és hosszú homokos (de nem kifejezetten finomhomokos), kék zászlós strandon lehet fürdeni, ahol sportolási lehetőségek is vannak. A víz gyorsan mélyül, mint szinte mindenhol a Costa Braván. Éttermek, bárok is várják a nyaralókat, valamint 1-2 klub is van, van tehát éjszakai élet, de nem annyira vad, és szem előtti mint Lloret de Marban. Calella egy tipikus tömegnyaralóhely, nem igazán spanyolos, de jól felszerelt. Amit Calellában nevezetességnek lehet mondani, az az 1856-1859 között épült, ma is működő, hangulatos világítótornya, mely egy nem olyan rövid, dombra felfele gyaloglás után érhető el a központi résztől (az út jobb oldalán induljunk el a strandtól, máskülönben később keresztezni kell egy forgalmas utat!).

Nagyon jó a kilátás a világítótoronytól, és annak a környékétől, de maga a torony nem mindig van nyitva, de a panoráma miatt érdemes idesétálni. Érdemes megnézni a városközpontban lévő Dalmau Parkot is, mely szintén szép kilátást kínál. Calella nem keverendő össze a másik Costa Braván lévő Calellával, azaz a tőle 72 km-re északkeletre, LLafranc mellett található festői Calella de Palafrugell nevű településsel, ami egyébként az itt bemutatott Calellánál sokkal nyugodtabb, csendesebb, de drágább, ott a nagy szállodák helyett az apartmanok jellemzőek.
A tengerparti üdülőhely Barcelonától 70 km-re található, csodálatos, homokos-aprókavicsos stranddal. A mozgalmas nyaralást kedvelőknek ideális, hiszen számos étterem és bár kínál katalán és nemzetközi ételeket, italokat, esténként pedig diszkó, kaszinó várja a kikapcsolódni vágyókat. Lloret de Mar a Costa Brava legnagyobb, turisztikailag legfejlettebb üdülőhelye, a vad part fővárosa, éjszakai életének központja. Számos utazási iroda ha a Costa Bravára szervez nyaralást, a legtöbbször Lloret de Mart (is) jelöli meg célpontnak. A városban így hihetetlen tempóban szaporodnak a szállodák, mulatók, éttermek, kocsmák. A diszkók, nightklubok, pubok, és egyéb mulatóhelyek egymást érik a városban, 2010-ben egy nagy kaszinó is épült. Lloret de Mar nyüzsgő, zajos üdülőközpont, elsősorban tehát a bulizást kedvelő fiatalok tetszését fogja elnyerni. Ezért akik pihenésre, kikapcsolódásra vágynak, és az "igazi" Spanyolországra kíváncsiak, azok ne Lloret de Mart válasszák.

Napközben a tengerparton szinte az összes létező sportot kipróbálhatjuk, vagy felfedezhetjük a csodás sziklákat. A strandról hajókirándulások is indulnak. Lloret de Mar tengerpartja tiszta, aprókavicsos-homokos, de gyorsan mélyülő. A fő, nagy strand 1,5 km hosszú, de nyaranta így is rendkívül zsúfolt. A strand déli végénél az 1966-ban alkotott Dona Marinera bronzszobor tekinthető meg, a szobor egy asszonyt ábrázol, aki a visszatérő halászokat üdvözli. Lloret fő strandjánál csendesebb és békésebb a közeli, Lloret de Mar nyugati részén található Fenals strand. További strandok is felfedezhetők, pl. a tovább nyugatra lévő, Blaneshez közeli Treumal, vagy a Terumal melletti, két domb között lévő Santa Cristina, és a városközponttól legmesszebb lévő, már Canyelles közelében lévő, így az egyik legcsendesebb Canyelles.
A Boadella pedig Lloret de Mar naturista strandja, a Fenals strandtól nyugatra, a Fenals és a Treumal között helyezkedik el.Az üdülőhelyen egy hatalmas csúszdapark, a Waterworld is megtalálható, amely 2016-os árakon 33 Eurós belépőért (80-120 cm-es gyerekeknek és 65 év felettieknek 19 Euró, 80 cm-nél alacsonyabb gyermekeknek ingyenes) látogatható. Fél óránként ingyenes busz közlekedik ide a buszpályaudvartól. A park minden nap 10:00-kor nyit. A strandhoz hasonlóan eléggé zsúfolt, nagy sorokat kell kiállni, de nagyon szórakoztató, jó minőségű aquapark.

A Lloret de Maron kívül, Blanes felé található Gnomo Park egy izgalmas játszópark gyerekeknek, különleges játékokkal, minigolffal. A mellette lévő Abre Adentura egy erdei kalandpark: drótkötélpályák, függőhidak, összekötött fák hálózata, amely ötletes kihívásokat, izgalmas akadálypályát kínál az egész család számára. Különböző nehézségű pályák vannak itt kisebb gyerekek, és ügyesebb felnőttek számára is. A Santa Clotilde kertbe mindenkinek érdemes ellátogatnia: a szikla tetején lévő gyönyörű, békés, de nem túl nagy növénykertből lenyűgöző a kilátás a tengerre (belépőjegy 2015-ben 5 EUR, diákoknak és nyugdíjasoknak 2,50 EUR). Ez a település legszebb látnivalója. A város gyönyörű és különleges templomát, a Sant Roma templomot is érdemes megnézni. 1522-ben épült, de igazán érdekes a 20. században lett, amikor bizánci, mór, reneszánsz, és modernista stílusok egyvelegében átépítették.

Lloret de Mar Blanes mellett, hozzá nagyon közel található, tehát érdemes megnézni feljebb Blanes leírását is, mely számos további kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Itt nyaralva érdemes elmenni a szinte mindenkiben felmerülő Barcelona mellett (bár sajnos nyaranta túl zsúfolt és forró a város) a festői Tossa de Marba is, amely a lloreti buszpályaudvarról a nyári szezonban fél óránként közlekedő autóbuszokkal (valamint hajóval is) könnyen és gyorsan elérhető.
Blanes egy tipikus, hangulatos kis spanyol üdülőváros a Costa Brava déli részén, Barcelonától kb. 70km-re. A csöndes városka nem csak gyönyörű tengerpartjával csábítja az utazókat. Meghitt atmoszférájú óvárosában megnézhetjük a Santa Maria plébániatemplomot, kastélyt és szökőkutat, elsétálhatunk a helyi halpiacra, és andaloghatunk a pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányon is. Blanes egy olyan hely a Costa Braván, ahova nem jut el a bulizók hangzavara, a városkát azoknak ajánljuk, akik csendesebb kikapcsolódásra vágynak. A 37 ezer lakosú Blanes a Costa Brava legdélebbi, Barcelonához legközelebb eső üdülőhelye. A katalán fővárostól 70 km-re, és másfél órás vonatútra van. Valamennyit spanyolos hangulatából is megőrzött Blanes. Gyönyörű tengerpartja mellett számos élményt kínál. Például megnézhetjük a világ egyik leghíresebb, és legjobb botanikus kertjét, a 16 hektáron fekvő, csodálatos Járdin Botanic Marimutra kertet, 6000 virág- és növényfajjal, és kilátóhelyekkel.

A csodálatos növények látványát a botanikus kertből a sziklákra és a tengerre irányuló pazar kilátás teszi még szebbé.
A kertbe a belépődíj 6,50 Euró, a kikötőtől 10 perc gyaloglással, vagy a 3-as busszal juthatunk el ide. Van egy másik botanikus kert is, Blanes és Lloret de Mar között, a Pinya de Rosa, ahol főleg kaktuszok vannak, de az sokkal kevésbé érdekes mint a Marimutra.

A műemlékek az óvárosban (Santa Maria plébániatemplom, kastély, szökőkút), a hamisíthatatlan hangulatú halpiac, a pálmafákkal szegélyezett sétányok is mind-mind csodálatos órákat szerezhetnek az utazónak. A Castillo de San Juan várból 180 méter magasból láthatjuk a tengert, tiszta időben még a barcelonai Montjuic hegy sziluettje is látszik. Blanes egy családi nyaralóhely, az egyik olyan üdülőhely a Costa Braván, amely a csendesebb kikapcsolódásra vágyók jó választása lehet. A fiatalok Lloret de Marba mehetnek át bulizni. Blanes fő strandja 650 méter hosszú, bárokkal, éttermekkel, napágyakkal, vízi-sportolási lehetőségekkel. Ez a strand a Sa Palomera sziklától jobbra helyezkedik el, míg attól balra a 2,2 km hosszú S'Abanell strand van, szintén mindenféle szolgáltatásokkal és szórakozási lehetőségekkel. A kisebb, 220 méter hosszú Cala de San Francesc (vagy Cala Bona) strand egy gyönyörű öbölben helyezkedik el, a helyiek körében kifejezetten népszerű. A Marimutra botanikus kerttől, a bejárattól tovább haladva érhető el.

A strandok homokosak, de nem kifejezetten finomhomokosak. Blanes Lloret de Martól mindössze 5 km-re fekszik (busszal is elérhető), lásd lejjebb Lloret de Mar bemutatását is a további, környékbeli, Blanesből elérhető fiataloknak, idősebbeknek, és családoknak is ideális időtöltési, kikapcsolódási lehetőségek megismeréséhez. Blanes jó közlekedése miatt remek kiindulópont lehet a környékbeli strandok, nyaralóhelyek, városok felfedezéséhez.
Oropesa del Mar, Barcelonától délre, 240 km-re lévő costa bravai nyaralóhely, amely csodálatos időjárásának, enyhe teleinek és lágy tengeri szelekkel frissített nyarainak köszönhetően tökéletes üdülőhely. Hosszan elnyúló, aranyszínű homokkal borított strandjai, lassan mélyülő, átlátszó, tiszta, meleg vize kora tavasztól késő őszig teszik kellemessé a nyaralást. Oropesa del Mar belvárosában, gyönyörű, népi stílusú utcácskákat találunk, melyek megkoronázzák a dombot, ahol az ősi település található. A turista itt megtalál mindent, ami a kikapcsolódását szolgálja. Hangulatos éttermek és barátságos kerthelyiségek, bárok, diszkók, gondozott sétányok, vízi sportokra alkalmas kikötő teszik kellemessé az itt-tartózkodást, amit a helyiek vendégszeretete tesz teljessé. Oropesa del Mart csak még inkább különlegessé teszi, hogy 2 partja is van. Mindekettő homokos, jól kiépített és tökéletes fürdőzést biztosít a kisgyermekes családoknak is, mert ezen a partszakaszon nagyon lassan mélyül a tenger.
Costa Brava Catalonia tartományában található Malgrat de Mar, a legtöbb spanyol tengerparti településekhez hasonlóan szintén homokos, lassan mélyülő partszakasszal rendelkezik, ideális nyaralási helyet biztosítva ezzel minden korosztálynak.
A "spanyol Saint Tropez", Tossa de Mar a Costa Brava egyik leggyönyörűbb települése. A népszerű üdülőhelytől, Lloret de Martól mindössze pár kilométerre, és pár perces buszútra található. Tossa hangulatos, és csodaszép középkori óvárosa, annak műemlékeivel igazán elvarázsoló. Tossa de Mar megmaradt annak, ami volt: egy 16. századi, csodálatos hangulatú, mindenkit azonnal rabul ejtő mediterrán falucskának, diszkók, és gyorséttermek nélkül.

Pároknak, családoknak, nyugalmat keresőknek ideális - igazából mindenkinek, kivéve fiataloknak, és azoknak, akik éjszakai életet is keresnek. Ők ne itt lakjanak, de nekik is érdemes ide kirándulni egyszer. Ugyanakkor mára már az utazási irodák, és egyéni utazók is felfedezték Tossa de Mar szépségét, így ide is egyre többen szerveznek nyaralásokat, tehát nem annyira nyugodt hely, mint egy évtizeddel ezelőtt volt, sokkal zsúfoltabb, de még mindig remek atmoszférájú és békés. Különösen kedvelt a családok mellett a barcelonaiak körében is. A városi strandon kívül a környéken, Tossa de Martól északra és délre, 3-5 km-re fekvő öblökben is megfürödhetünk.
Begur a Costa Brava egyik rejtett kincse, ahova nem értek még el a turisták tömegei, ahol gyakorlatilag nincs éjszakai élet. Barcelonától 131 km-re, Lloret de Maron és Tossa de Maron túl, Tossa de Martól további 55 km-es autózásra található. Begur, és környéke (Begur egyben a történelmi város, másrészt a tartomány, a környék, a környező falvak összefoglaló neve) azoknak ideális, akik egy ilyen nyugodt, kevesek által ismert helyen szeretnének nyaralni. De ha valaki nem is itt száll meg, annak is érdemes lehet ide kirándulni egyik nap. Begur híres fehér mediterrán házairól, 17. századi, dombra épült várának romjáról, ahonnan remek a kilátás. Valamint óvárosáról, melyet szűk utcák, és a mór és spanyol építészet szépségei jellemeznek. És leginkább a környékbeli paradicsomi strandokról, melyek közül több nagyon csendes, és egyáltalán nem zsúfolt.

Malgrat de Mar Blanesnél már délebbre van, hivatalosan már nem is a Costa Brava része, de sokan még oda sorolják. Santa Susanna és Blanes között fekszik, Santa Susannával már összeépült. Jó minőségű szolgáltatásokat kínáló, a turizmusra épülő város, ahol a nyaralók mindent megtalálhatnak, amire egy színvonalas nyaraláshoz szükségük lesz, de egy kicsit jellegtelen, nem túl különleges vagy egyedi hely. Családok, párok számára ideális, bár van itt is 1-2 klub, és valamennyi éjszakai élet, de a klubok korábban zárnak, mint pl. Lloretben. Strandja kavicsos. A Parc Francesc Macia egy remek, izgalmas játszótér és park a városban, amit a gyerekek nagyon élvezni szoktak.

A Marineland aquapark Palafollsban, Malgrat de Mar külterületén, a tengertől kissé északra található. Amellett hogy aquapark, izgalmas csúszdákkal, és kisgyerekeknek is kialakított részekkel, egyben delfinárium is, valamint a delfinshow-k mellett papagájshow-kkal, fókashow-kkal is szórakoztatják a látogatókat. Ingyenes transzferbusz közlekedik ide Calellából, Pinedából, Santa Susannából, Malgrat de Marból, Blanesból, Lloret de Marból és Tossa de Marból is. Belépőjegy 2016-ban 10 év felett 27 EUR, 5-10 éveseknek és 65 éven felülieknek 17 EUR, 3-4 éveseknek 10 EUR, de online a jegyet megvéve olcsóbb: 25, 15, ill. 8 EUR. 2016-ban május 16.-án nyílt, májusban, júniusban és szeptemberben 10:30-17:30-ig, júliusban és augusztusban 10:00-18:30-ig tart nyitva. Delfinshowk minden nap 12:30-kor és 17:00-kor vannak, fókashowk 12:00-kor és 16:30-kor, papagáj- és madárbemutató pedig 11:00-kor és 16:00-kor.
Salvador Dali szerint, aki itt élt, és festett, Cadaques a világ legszebb faluja. És valóban, vitán felül mondhatjuk, hogy ez legalább Spanyolország egyik legszebb települése, és bizonyosan a Costa Brava legszebb helye. A csendes, a rengeteg turistától megkímélt kis halászfalu az utolsó település a francia határ előtt (Begurtól is még további 72 km-re van). Dalin kívül számos más művészt is elbűvölt. Nincs még egy ekkora település a világon, ahol ennyi híres művész fordult meg, például, csak néhányat említve: Duchamps, Picasso, Matisse, vagy Max Ernst. Cadaques nem csak a külföldi turisták népszerű üdülőhelye: mivel Barcelonától csak 2,5 órát kell utazni, sok spanyolnak, főleg barcelonai lakosnak Cadaquesben van hétvégi háza. Nem véletlen: Cadaques fehér házaival, és hamisíthatatlan hangulatával egy csodálatos, romlatlan, gyönyörű, kevés más településhez hasonlítható halászfalu. Családi, csendes kikapcsolódáshoz ideális.

Cadaques fő látnivalója Dali háza, ahol Salvador Dali 1930-1982 között élt és dolgozott, és amely ma múzeumként működik. Pontosabban a Cadaqueshez közel, Portligatban található (gyalog is elérhető Cadaquesből). A belépőjegy 2016-ban 11 EUR, ugyanakkor kötelező az előre foglalás. Cadaques óvárosának temploma a Esglesia de Santa Maria, melynek barokk oltára igazán különleges. A Cadaquesből 1 óra gyaloglással elérhető, 1864-ben megnyílt Far de Cala Nans világítótoronytól csodás a kilátás a városra és a tengerre, a világítótorony elérése előtt egy békés strandon is meg lehet mártózni. Ez Spanyolország szárazföldi részének legkeletibb csücske.

A Cap de Creus Természeti Park meglátogatása, a természeti parkon belüli séta is csodás élményt jelent, a különleges geológiai formák (növények nem nagyon láthatók) az azurkék tengerrel festői kontrasztot alkotnak, az apró strandokon megállhatunk megfürdeni. Máshol ilyen látvány nem nagyon tapasztalható, kihagyhatatlan látványosság (akkor is) ha a környéken vagyunk, vagy Cadaquesbe látogatunk. A természeti parkban jól kitáblázott könnyebb-, és nehezebb túraútvonalak közül választhatunk.
Roses (vagy Rosas) családi üdülőhely, nagyon jó stranddal, ugyanakkor szórakozóhelyek is vannak. A francia határtól mindössze 30 km-re délre helyezkedik el. Kb. 1 kilométerre Rosas településtől található egy aquapark (Aqua Brava), ami sokak szerint a Costa Brava legjobbja. Június 3.-szeptember 13. között tart nyitva, az egy napos belépőjegy 2016-ban 29 EUR (délutáni belépő 15:00 után 24 EUR), 120 cm-nél alacsonyabbak, és 65 évvel idősebbek számára 18 EUR (15:00 után 15 EUR), 80 cm-nél alacsonyabb gyerekek számára pedig ingyenes. Az öböltől keletre emelkedő 225 méter magas Puig Rom csúcsáról csodálatos a kilátás a városra és az öbölre.

Roses mellett található a különleges Empuriabrava, a Costa Brava egyik legfurcsább városa, amely a világ legnagyobb polgári kikötőjének az otthona. 24 kilométer hosszú mesterséges csatornarendszer mintegy 5000 jachtot, motorcsónakot, vitorlást őriz. Empuriabrava a világ egyik legnagyobb, és egyik ugrás közben az egyik legszebb látványt nyújtó ejtőernyősközpontjának az otthona is, emellett persze strandja is remek, amely a legszélesebb a Costa Braván. Akik kíváncsiak ezekre a különlegességekre, azoknak érdemes Epmuriabravába látogatniuk. Egyébként itt nyaralni, vagy szállást foglalni nem igazán érdemes, mert túl sok spanyol, vagy katalán jellegzetesség nincs a helyen.
Peratallada egy csodálatosan megőrzött középkori falu, kanyargós utcákkal, régi, virágokkal díszített kőházakkal, szép terekkel. Itt forgatták az 1991-es Robin Hood, a Tolvajok fejedelme c. film több jelentét is. Begurtól 15 km-re nyugatra, Gironától 37 km-re keletre van, szintén egy remek kirándulási lehetőség a Costa Braván nyaralva.
Az 1279-ben alapított Palamos Rosas és Tossa között fekszik, és a Costa Brava legmélyebb, és legnagyobb természetes öblében található. Három kilométer hosszú, homokos stranddal rendelkezik. Palamos a Costa Brava egyik fő kikötője, az egyik utolsó megmaradt halászflottával. Palamosban kitűnő, a helyi halászok által kifogott rákot ehetünk, melyről a hely híresnek számít. Akik érdeklődnek a halászat iránt, azok a város érdekes, remek halászati múzeumában (Museu de la Pesca) többet is megtudhatnak róla. Családi nyaralásra ideális, csendes hely, kisvárosias atmoszférával.
A barcelonaiak kedvenc üdülőhelye természeti szépségével, és nyugalmával csábít rengeteg belföldi, és külföldi, főleg nyugat-európai üdülőt. Homokos, biztonságos, tiszta, lassan mélyülő tengerpartja a kisgyermekes családok számára is ideális választás. Rendkívül idillikus, nyugodt, pihentető hely. Azok válasszák, akiknek kifejezetten relaxáló, nyugodt nyaralásra van szükségük, akik mindössze strandon pihennének, és sétálnának, de azt gyönyörű környezetben.

Családoknak, pároknak megfelelő. Llafranc a Costa Brava egyik luxushelyének számít: egy tengerre néző kis házért itt kb. 5 millió Eurót kell fizetni. Llafrancban szinte tapintani lehet a tipikus katalán légkört, amelyhez a Sangria, és a remek katalán ínyencségek is hozzájárulnak. Llafranc számos sportolási lehetőséget is nyújt: teniszklubjában 24 teniszpálya található, három búváriskolája is van, illetve három golfpálya is található a közelben. A Sant Sebastian világítótorony az azonos nevű hegyen csodás kilátást nyújt Llafrancra, és a környező településekre.
L'Estartit Blanestől 80 km-re, a francia határ irányába található. A Roca Maura és a Torre Moratxa nevű domb lábánál fekszik, így itt nyaralva a természetben is gyönyörködhetünk. Partja széles, hosszú és homokos, gyermekes családok számára megfelelő. A strand az üdülőhely legfőbb attrakciója, L'Estartit csendes családi nyaralóhely, számottevő éjszakai élete nincs.

A L'Estartittól kb. 2 kilométerre található Medes szigetcsoport rendkívül gazdag mélytengeri állatvilágával a búvárok paradicsoma. Több búváriskola is van, ahol lehet kölcsönözni búvárfelszerelést. Lehetőség van kajakozásra, golfozásra, és vízisielésre is. Ez természetvédelmi terület, ahol a halászat tilos, így remélhetőleg a gyönyörű, és nagy számú halfaj sokáig érintetlen marad.
Figueres Salvador Dali szülővárosa, Cadaquestől nyugatra, kb. 30 km-re a szárazföld fele található. Itt található a híres, elképesztő szépségű és gazdagságú, és igen érdekes Dali Színházmúzeum, amit maga Dali tervezett, a romos városi színház újjáépítésével. Az épület önmagában is attrakció, ráadásul emellett csodálatos gyűjtemény látható Dali munkáiból. Akik nem rajongói Dalinak, azokat is általában elvarázsolja a múzeum, nagyon érdekes, szürreális, nagyon egyedi és szórakoztató kiállítóhely. A múzeum október 31.-május 31. között hétfőnként zárva! Belépőjegy 2016-ban 14 EUR, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 EUR, 8 év alatt ingyenes. A város másik érdekes látnivalója a Castell de Sant Ferran, egy hatalmas, 1753-ban épült katonai erődítmény, amely a Dali múzeumtól 10 perces gyaloglással elérhető.

Ezeken kívül Figueres túlságosan nem érdekes, vagy szép, tehát leginkább annak érdemes ide utaznia, aki megnézné az érdekes Dali múzeumot, valamint Spanyolország legjobb éttermei miatt is érdemes ellátogatni, a város híres a gasztronómiájáról is.
Oropesa del Mar, Barcelonától délre, 240 km-re lévő costa bravai nyaralóhely, amely csodálatos időjárásának, enyhe teleinek és lágy tengeri szelekkel frissített nyarainak köszönhetően tökéletes üdülőhely. Hosszan elnyúló, aranyszínű homokkal borított strandjai, lassan mélyülő, átlátszó, tiszta, meleg vize kora tavasztól késő őszig teszik kellemessé a nyaralást. Oropesa del Mar belvárosában, gyönyörű, népi stílusú utcácskákat találunk, melyek megkoronázzák a dombot, ahol az ősi település található. A turista itt megtalál mindent, ami a kikapcsolódását szolgálja. Hangulatos éttermek és barátságos kerthelyiségek, bárok, diszkók, gondozott sétányok, vízi sportokra alkalmas kikötő teszik kellemessé az itt-tartózkodást, amit a helyiek vendégszeretete tesz teljessé.

Oropesa del Mart csak még inkább különlegessé teszi, hogy 2 partja is van. Mindekettő homokos, jól kiépített és tökéletes fürdőzést biztosít a kisgyermekes családoknak is, mert ezen a partszakaszon nagyon lassan mélyül a tenger.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.