Egyiptomban vásárlás, árak

A bazárban, helyi szokások
Hurghada ajándéküzlet Egyiptom egy nyugodt, lassú ország, nem fogsz stresszes, kapkodó, vagy akár részeg emberekkel találkozni. Ha mégsem így lenne, akkor az biztos nem egyiptomi :-) A helybeliek nem kapkodják el a dolgokat, az biztos, de a szemükben az európai turista az szent és sérthetetlen. Egyiptomi árak vásárlás bazárban

Az egyiptomiak nagyon vendégszeretők és segítőkészek. Más ország, más vallási szokásokkal, de ne higgyünk a sok rosszindulatú pletykának.

Ők nem terroristák, mint ahogy mostanában minden arabot igyekszik az amerikai befolyásoltságú média bemutatni.

Ők a turizmusból élnek, érdekük, hogy minél több turista menjen hozzájuk. Az arab ember szeret alkudozni, ennek hagyománya van. Alkudozzunk bátran. Jó mókának fogják fel ők is, természetesen egymás tiszteletben tartása mellett.
 

Egyiptom, élelmiszerek, közlekedés, taxi

Egyiptomi árak vásárlásAz egyiptomi árakkal kapcsolatban a lényeg: olcsóbb, mint a mi országunk. Tudom, nem akar kint a turista autót bérelni, de érdekességként leírom: a benzin 38-40,- Ft-ba kerül literenként. Ebből adódóan a taxi is olcsó. Persze itt is keményen alkudni kell még az autóba szállás előtt. Másik megoldás a taxin kívül az úgynevezett iránytaxi. Ez egy kisbusz, ami bizonyos pontok között ingázik, ott áll meg ahol az utas mondja és ott lehet rá felszállni, ahol akarunk. Le lehet inteni, de ők is dudálnak ha meglátnak minket.
Hát, igen, a dudálás: mindig dudálnak.

Az iránytaxi nagyon olcsó: 1 fontnál többet ne adjon érte senki! Ha át kell szállni, akkor a következő szakasz is 1-2 font! Ebbe gyorsan bele lehet jönni. A helyiek csak ezekkel az iránytaxikkal közlekednek.
Az alábbiakban összeállítottunk egy listát az árakból, amelyek természetesen csak tájékoztató jellegűek és élelmiszer boltokra vonatkoznak:
1,5 literes ásványvíz 4 font (LE)
0,5 literes helyi sör ( 2 ismertebb fajta: Sakara és a Stella): 15-25 font (LE) (élelmiszer üzletben nem lehet venni)
0,33 l-es üdítő 4 font (LE)
1 doboz piros Marlboro 15 font (LE)
1 pizza 4-8 font (LE)
 

Egyiptom, szórakozás

Az éjszakai diszkók eléggé drágák. Olyan árakkal kell számolni, mit itthon. Van belépő általában, de ezek árát le is ihatod. A hangulat és a színvonal európai, főleg turistákkal együtt bulizol majd ezeken a szórakozóhelyeken. Példaként leírjuk a Hurghada Papas Beach Club éjszakai árait, 2012.12 havi adat:
Hot Drinks
Tea, Nescafe, Espresso, Cafe Latte, Cappuccino, Hot Chocolate, Ice Cafe: 15 LE
Soft Drinks
Coca Cola, Diet Cola, Sprite, Diet Sprite, Fanta Orange: 15 LE
Juices
Apple, Guava, Mango, Orange, Pineapple: 15 LE
Sörök
Heineken, Stella, Sakara, Heineken draft (smal): 30 LE
Koktélok (alkoholmenetes)
Sunrise, Florida, Scotch Mint, Virgin Colada, Virgin Mojito: 30 LE
Koktélok (alkoholos)
Gin Friz, Sex on the Beach, Caipirinha, Daiquiri, Pina Colada: 45 LE
Orgasm, Mojito, Long Island, Bloody Mary: 60 LE

Minden összevetve:
Ha velünk utazol, akkor költőpénznek szerintünk elég 200 Euro Dahabba, Tabára, Sharmba és Hurghadába kb 300 Euró elég lesz. Miért is?

A hajósmerüléseknél Sharmban és Hurghadán az étkezése, az italok (kávé, tea, üdítők, víz) egész napra meg van oldva, a transzferek is benne vannak a részvételi díjban, a hajón nem kell költeni semmire. Az esti bevásárlásokat pedig szerintünk nem a szállodákban kell elvégezni. Természetesen a helyi tapasztalatokat megosztjuk Önnel, és elmondjuk kint, hogy hová érdemes mennie vásárolni - persze, csak akkor, ha igényt tart rá. Volt olyan ismerősünk, aki pont ötször annyit fizetett egy ajándéktárgyért, mint amennyiért azt máshol meg lehetett volna venni. Azt javasoljuk, hogy ne az első napon vegye meg az ajándékokat.

Az oldal 2016.12.20-án készült, az árak azóta biztosan változtak!
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.