Tenerife last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 100 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Az egész évben napsütötte Tenerife bár közelebb van Afrikához mint Spanyolországhoz, hangulatában utánozhatatlanul a spanyol jelleg uralkodik. Nyugodt, semmit el nem kapkodó és sohasem siető emberek, akik akkor kelnek igazán életre, amikor a nap kezd eltűnni a horizonton.
A fekete homokos strandokat itt-ott pálmafákkal szegélyezett, szaharai homokkal feltöltött arany partok váltják fel. A langyos, kristálytiszta víz tökéletes fürdőzésre és vizisportok űzésére.
Színes bárok, kitűnő éttermek kínálják a tradicionális spanyol tapas-t és kanári különlegességeket étlapjaikon, de ha valaki ismertebb ízekre vágyik, az ismert gyorséttermek itt is ugyanúgy megtalálhatók, mint bármelyik európai nagyvárosban. Tenerife last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.
Tenerife tökéletes választás a családosoknak. Mutassa meg gyermekeinek Afrika és Ázsia hangulatát a varázslatos Loro parkban, ahol jaguárokkal, bálnákkal, delfinekkel, gorillákkal és még pinginekkel is találkozhat. A hatalmas vizi csúzdaparkot, mint a Siam Park egész napos kikapcsolódást és felejthetetlen vizes élményeket biztosítanak. Spanyolország legmagasabb hegye a Teide uralja a sziget belső részét, ahol a libegővel elérhető csúcsról -tiszta időben- fantasztikus kilátás tárul elénk az Atlanti-óceánra és a környező szigetekre.
Tenerife a Kanári-szigetcsoport legnagyobb tagja.
A sziget szokatlanul változatos, lenyűgöző és kontrasztokban gazdag. Sziklaszirtek és mély szakadékok, sokszínű vegetáció és romantikus öblök váltakoznak. A nyaralóparadicsom fölé magasodik a sziget szívében Tenerife és Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide. A Teidétől délre található egy gigantikus, holdbéli táj a Las Canadas kráterrel. Amíg délen a legnagyobb üdülőparadicsomok homokos strandokkal csábítják a fürdeni és pihenni vágyókat, addig a háttérben a sziget hófödte jelképe magasodik lélegzetelállítóan; színpompás növényvilág borítja a sziget északi részét, ahol hatalmas pálmaültetvények, buja virágoskertek, gondozott parkok, erdők és egyedülálló növényzet párosulnak. Szinte érintetlenül tárul elénk a Teno- és az Anaga-hegység. A sziget további jelképe a sárkányfa és a kanári-szigeteki erdeifenyő. Egész évben kellemes, meleg, egészséges klíma uralkodik a szigeten, amelyet a hegyvonulat oszt két zónára. A 18 és 25 fok közötti hőmérséklet ideális a pihenni érkezők, a strandolni vágyók és a kirándulók számára is. Tenerifén lehetőség van szinte minden sport kipróbálására, és a szabadidős programok is rendkívűl sokrétűek. Remek szórakozás lehet a családok számára a sziget állat- és növényparkja, a „Loro Park”, továbbá a vízi vidámparkok is. Élvezzék a napsütést Playa de las Americason, kiránduljanak a vulkanikus kőrengetegben, amely a Teide lábaihoz vezeti el Önöket, vagy fürödjenek és napozzanak a szálloda medencéjében egy üdítő koktél mellett! Utazzanak Tenerifére, és engedjék, hogy elvarázsolja Önöket a sziget szépsége és változatossága!

Tenerife Playa de las Americas és Los Cristianos

Playa de las Americas és Los Cristianos a sziget dél-nyugati partvidékén található. Az elmúlt 30 évben Playa de las Americas Európa egyik legnagyobb és legmozgalmasabb üdülőhelyévé fejlődött. Tenerife ezen része tömve van luxus hotelekkel, apartman házakkal és turistákkal, akik azért jönnek ide, hogy élvezzék a Napot, a strandot és a nyaralást. Számtalan szép strand, rengeteg attrakció és kikapcsolódási lehetőség, bárok és éttermek sora, és talán a legjobb éjszakai élet található a Kanári-szigeteknek ezen a részén. Azok pedig, akik inkább a nyugalmasabb üdülőhelyeket preferálják, megtalálják számításukat Los Cristianosban, csupán 25 perc sétára Playa de las Americas-tól, ahova kitűnő buszjáratok is közlekednek.

Tenerife Garachico

Garachico kisvárosnak 6000 lakosa van és Buenavista és Los Stilos településekkel együtt alkotják a „sziget alsó régióját”. A csendes történelmi város valaha a legfontosabb kikötő volt a szigeten, mígnem 1706-ban egy vulkáni kitörés el nem pusztította. Több történelmi nevezetessége is van: Saint Michael kastély, Santa Ana templom, Santo Domingo templom, Nuestra Señora de los Ángeles templom. Gyakorlatilag az egész település egy élő múzeum! A San Roque „romeria” country fesztivál az egyik legnépszerűbb esemény minden évben. Garachico híres népművészeti vásáráról, ahol a legkülönbözőbb népművészeti tárgyak vásárolhatók meg. A rendezvény meglátogatása ingyenes

Tenerife Masca

Tenerife észak-nyugati részén található festői Masca település környéke csodálatos tájképi szépséggel rendelkezik. Masca a Teno-hegységben található, mélyzöld szakadékok felett, hajtűkanyarokkal teletűzdelt keskeny út vezet a hegy lejtőin a faluhoz. Egészen mostanáig a turizmus által felderítetlen volt ez a terület, tekintettel arra, hogy autóval megközelíthetetlen volt. A Santiago del Teide-ből idevezető cikk-cakkos utat nemrég azonban átadták, és most már bárki felfedezheti a századokkal ezelőtt itt megbúvó kalózok rejtekhelyét. A faluból népszerű túraút vezet egy vízmosás mentén a tengerpartra, a fenséges Los Gigantes szikláihoz

Tenerife Güímar piramisai

Tenerife keleti partvidékén, Santa Cruz városától délre 6 rejtélyes piramis áll, melyeknek az eredetét még mindig nem tudták megfejteni az archeológusok. Kezdetben azt gondolták, hogy a piramisok csupán mezőgazdasági kőteraszok maradványai, vagy a korai spanyol telepesek által véletlenszerűen összerakott kövek a környező földekről. Thor Heyerdahl norvég archeológus, aki haláláig (2002) Güímar-ban élt, azonban máshogy vélekedett. Az ő kutatásai szerint a güímari piramisok ugyanazon elvek alapján épültek fel, mint a hasonló építmények Mexikóban, Peruban és az ősi Mezopotámiában. A piramisok manapság egy Etnográfiai Park részét képezik, amelyben meglátogathatunk egy múzeumot, megcsodálhatjuk Heyerdahl nádhajójának, a Kontiki-nak élethű másolatát, és természetesen vásárolhatunk az ajándékboltban, illetve megpihenhetünk a kávézóban

Tenerife Teide Nemzeti Park

A „las Canadas del Teide” nemzeti park elfoglalja Tenerife középső részét, és már 1954 óta védett terület. A világ egyik leglátványosabb tájképeit láthatjuk itt, ahol Spanyolország legmagasabb csúcsa a Teide (3718 m) magasodik a kék Atlanti-óceán fölé, magába foglalva 48 km átmérőjű hatalmas vulkáni kráterét. Tenerife tengerparti részeivel ellentétben a nemzeti parkban, mely 2000 m magasságban fekszik, télen nem ritka a havazás, hideg széllel, míg nyáron 40 Celsius fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Kábel kocsi szállítja a látogatókat a Teide tetejére, de sokan inkább a hegymászást választják helyette, hogy testközelből szemlélhessék a flóra és fauna változatosságát, a ritka növényeket, mint például a Teide ibolyát, a Tajinastes-t, és a számtalan fajtájú gyíkot és madarat.

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife az azonos nevű tartomány székhelye és Las Palmas de Gran Canaria mellett a Kanári-szigetek második fővárosa. Lakossága több mint 220 000 fő (2010), és környező településekkel a Kanári-szigetek második legnagyobb településkörzetét alkotja mintegy 423 000 lakossal. A város meghatározó nevezetessége a kikötő, amely egyike az Atlanti-óceán legnagyobb kikötőinek. A város Tenerife sziget északkeleti, tengerparti részén fekszik. Szomszédai La Laguna és El Rosario községek.
Spanyolország Tenerife - kinek ajánljuk?
[BANNER-28] Kinek ajánljuk Tenerifét? A tájak vándorainak  Vitorlázzon délelőtt az Atlanti-óceánon egy katamarán hátán, és készítsen tökéletes képet a delfinekről. Kiránduljon a vulkanikus eredetű sziget vadregényes tájain. Strandmániásoknak  Az aranyló homok Tenerife déli strandjain tökéletes kikapcsolódást biztosít minden pihenést keresőnek. Különlegességre vágyik? Látogassa meg Los Gigantes vulkáni eredetű, fekete homokos strandját!  Igazi pezsgésre vágyóknak  Tenerife világhírű napkeltéig tartó bulijairól. Vesse bele magát az éjszakai életbe és térjen vissza rengeteg élménnyel! 
Spanyolország Tenerife éjszakai élet
Tenerife éjszakai élet Évente turisták százezrei kizárólag azért választják Tenerifét a nyaralásuk célpontjául, mert a Kanári-szigetek legnépszerűbbje világhírű partihelyszín. Egymást érik a bárok, a nyitott szórakozóhelyek és a legnagyobb diszkók. Ha hozzánk hasonlóan Ön is imádja belevetni magát az éjszakai pezsgésbe, akkor vannak tippjeink!  Playa De Las Americas éjszakai életA város a party központja, kérdés nélkül a legynyüzsgőbb pontja a szigetnek. Bárok tucatja kínája a szórakozás összes formáját a klasszikus szórakozóhelyektől a kabarén át a karaoke klubokig. A sziget a brit fiatalok körében a legnépszerűbb, így ha valaki egy péntek este végigsétál Budapest utcáin, akkor tudja, hogy milyen hangulatra számíthat: úgy isznak, mintha nem lenne másnap. Mi imádjuk az ilyen mentalitást, hiszen mikor kapcsoljon ki az ember, ha nem a nyaralása alatt? Mindenképp nézzünk be a Hard Rock Café ba, a Tramps és a Crystals Palace klubba. Ha élő zenére vágyunk, a helyiek tippje az apró Shenanigans , kabaré...
Spanyolország Tenerife fakultatív
Fedezze fel a Kanári-szigetek egyik legnépszerűbb szigetét, Gran Canariát magyar nyelvű fakultatív kirándulások keretében! Hatalmas helyi tapasztalattal rendelkező idegenvezetőnk a sziget minden apró titkába beavatja utasainkat. Az alábbi programok csak utasaink számára elérhetők, és tájékoztató jellegűek, az egyik partnerünk kínálatát mutatják. Az aktuális fakultatív programlistát és a pontos árakat minden esetben az idegenvezető adja oda utasainknak érkezés után, ezekre befizetni is nála van lehetőség. Nem minden utazáshoz van kint telepített magyar idegenvezető.[BANNER-28] Teide szigetkörút magyar nyelvenA kirándulás első megállója A Los Gigantes kilátó, ahol megtekintheti Tenerife egyik jelképét, az 3-600 méter magas sziklafalakat. Ezt követően folytatjuk utunkat a garachicoi kilátóhoz, ahonnan Tenerife egyik legszebb városának látképe tárul ön elé. A kilátóban lehetősége lesz egy finom kávé elfogyasztására, vagy akár a helyiek által kedvelt barraquitot is kipróbálhatja. Következő megállónk Icod...
Spanyolország Tenerife időjárás
Tenerife időjárás A Kanári-szigetek az örök tavasz szigete, amelyet egy forróbb nyári periódus szakít csak meg - az utazók nagy örömére. Vegyük célba Tenerife szigetét egész évben, a nap szerelmesei pedig májustól október végéig, ha már úgy érezzük, hogy végképp szükségünk van egy adag jókedvre és D-vitaminra! Ezt személyes tapasztalat alapján is meg tudjuk erősíteni, ugyanis már többször jártunk Tenerife szigetén. Örömmel segítünk a nyaralás teljes lebonyolításában repjeggyel, szállással, kinti transzferrel és magyar nyelvű asszisztenciával együtt!  [BANNER-28] Tenerife időjárásAz igazi nyár Tenerife szigetén júliustól szeptemberig tombol, ekkor 33-36C fokra és napsütésre számíthatunk. Októbertől áprilisig előfordulnak esős napok, de a levegő hőmértékle nem hűl le túlzottan. Júniusban és októberban a levegő 30-32C fokos, májusban és novemberben 28-30C fokos. Decembertől áprilisig viszonylag stabilan 25C fok körüli a hőmérséklet, így ez az időszak tökéletes akkor, ha kirándulni szeretnénk. ...
Spanyolország Tenerife járatinformációk
Tájokozódjon oldalunkról a budapesti és bécsi indulásokról Tenerife szigetére! Az alábbi információk a honlapunkon található utakra vonatkoznak, ám nem mindegyikre, ugyanis ezek a legnagyobb Kanári-szigetek partnerünk által közölt információk, és tájékoztató jellegűek. Konkrét tájékoztatást e-mailben küldünk. Kérdés esetén keressen irodánkat, örömmel állunk rendelkezésére! [BANNER-28] Tenerife Wizz Air járattal BudapestrőlÉrvényes: 2018. november 1-től Kézipoggyász A kézipoggyászt a check in pultnál ingyenesen fel lehet adni, abban az esetben, ha nem haladja meg a 10 kg-ot. Ha a kézipoggyász súlya több mint 10 kg akkor kötelező feladni és 60 € büntetést kell fizetni. Ha nem szeretné feladni kézipoggyászát és nem vásárolt elsőbbségi beszállást, akkor a beszállókapunál minden esetben elveszik a kézipoggyászt és azt ingyenesen a repülőgép rakterébe helyezik. Csecsemők viteldíja Csecsemők viteldíja: 60 € / oda-vissza Csecsemők 2 éves korig, a csecsemők részére ...
Spanyolország Tenerife térkép
Tenerife térképe, amelyre érdemes rápillantania egy last minute utazás előtt!
Spanyolország Tenerife utazás infók
Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb szigete. A sziget északi részén óriási sziklákat érnek az Atlanti-óceán hullámai, a sziget déli részén homokos tengerpart fogadja a turistákat, a sziget közepén pedig Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico de Teide magasodik.[BANNER-28] Tenerife a legnagyobb és legnépesebb szigete az Afrikától északnyugatra elterülő Kanári-szigetcsoportnak. Alapterülete 2034 km². Afrika nyugati partjától, pontosabban Marokkótól 300 km-re található és kb. 900.000 lakosa van. A sziget északi részén él a helyi lakosság 2/3-a. A fővárosban, Santa Cruzban a legnagyobb a lakosság népsűrűsége. Tenerifét joggal emlegetik az “Örök tavasz szigeteként”, ahol egész évben süt a nap. A napi legmagasabb hőmérséklet januárban sem csökken 22-23 °C alá, míg augusztusban, szeptemberben is az elviselhető 30-31 °C-os melegben élvezhetjük az Atlanti-óceán hullámait, mely a kanári-áramlás miatt mindig alkalmas a fürdőzésre. A kitűnő mikroklímának köszönhetően a sziget déli részén mindig meleg van, míg...
Spanyolország Tenerife városok
Fedezze fel Tenerife legnépszerűbb városait! [BANNER-28] Los GigantesLos Gigantes a sziget nyugati partján helyezkedik el. Leghíresebb ismertető jegyei a hatalmas sziklaképződmények, amelyek magassága akár az 500-800 métert is elérheti. Ezekről kapta a nevét a város, a Los Gigantes spanyolul annyit tesz: a hatalmasok. Los Gigantes egyben a sziget nyugati partjának legnagyobb kikötője is. A parti úton haladva megtalálhatjuk Playa de la Arena 250 m hosszú strandját, ahol a sziget legerősebb napsugárzását mérik és különösen szép látványt nyújt finomszemcsés fekete homokjával a pálmasorok ölelésében. Icod de los Vinos Icod de los Vinos falu a kiváló borokról, a 16 méter magas "ezeréves" (valójában 5-600 évre tehető a kora), fokozottan védett sárkányfáról, és a 15. században épült San Marcos templomról híres. La LagunaLa Laguna (teljes nevén San Cristóbal de la Laguna), mely város 1999 óta a Világörökség része, Tenerife régi fővárosa, hangulatos kis utcákkal, és házacskákkal. La Lagunában egymást...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.