info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Tenerife utazás

Színes bárok, kitűnő éttermek

Tenerife last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 79 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Az egész évben napsütötte Tenerife bár közelebb van Afrikához mint Spanyolországhoz, hangulatában utánozhatatlanul a spanyol jelleg uralkodik. Nyugodt, semmit el nem kapkodó és sohasem siető emberek, akik akkor kelnek igazán életre, amikor a nap kezd eltűnni a horizonton.
A fekete homokos strandokat itt-ott pálmafákkal szegélyezett, szaharai homokkal feltöltött arany partok váltják fel. A langyos, kristálytiszta víz tökéletes fürdőzésre és vizisportok űzésére.
Színes bárok, kitűnő éttermek kínálják a tradicionális spanyol tapas-t és kanári különlegességeket étlapjaikon, de ha valaki ismertebb ízekre vágyik, az ismert gyorséttermek itt is ugyanúgy megtalálhatók, mint bármelyik európai nagyvárosban. Tenerife last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés.
Tenerife tökéletes választás a családosoknak. Mutassa meg gyermekeinek Afrika és Ázsia hangulatát a varázslatos Loro parkban, ahol jaguárokkal, bálnákkal, delfinekkel, gorillákkal és még pinginekkel is találkozhat. A hatalmas vizi csúzdaparkot, mint a Siam Park egész napos kikapcsolódást és felejthetetlen vizes élményeket biztosítanak. Spanyolország legmagasabb hegye a Teide uralja a sziget belső részét, ahol a libegővel elérhető csúcsról -tiszta időben- fantasztikus kilátás tárul elénk az Atlanti-óceánra és a környező szigetekre.
Tenerife a Kanári-szigetcsoport legnagyobb tagja.
A sziget szokatlanul változatos, lenyűgöző és kontrasztokban gazdag. Sziklaszirtek és mély szakadékok, sokszínű vegetáció és romantikus öblök váltakoznak. A nyaralóparadicsom fölé magasodik a sziget szívében Tenerife és Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide. A Teidétől délre található egy gigantikus, holdbéli táj a Las Canadas kráterrel. Amíg délen a legnagyobb üdülőparadicsomok homokos strandokkal csábítják a fürdeni és pihenni vágyókat, addig a háttérben a sziget hófödte jelképe magasodik lélegzetelállítóan; színpompás növényvilág borítja a sziget északi részét, ahol hatalmas pálmaültetvények, buja virágoskertek, gondozott parkok, erdők és egyedülálló növényzet párosulnak. Szinte érintetlenül tárul elénk a Teno- és az Anaga-hegység. A sziget további jelképe a sárkányfa és a kanári-szigeteki erdeifenyő. Egész évben kellemes, meleg, egészséges klíma uralkodik a szigeten, amelyet a hegyvonulat oszt két zónára. A 18 és 25 fok közötti hőmérséklet ideális a pihenni érkezők, a strandolni vágyók és a kirándulók számára is. Tenerifén lehetőség van szinte minden sport kipróbálására, és a szabadidős programok is rendkívűl sokrétűek. Remek szórakozás lehet a családok számára a sziget állat- és növényparkja, a „Loro Park”, továbbá a vízi vidámparkok is. Élvezzék a napsütést Playa de las Americason, kiránduljanak a vulkanikus kőrengetegben, amely a Teide lábaihoz vezeti el Önöket, vagy fürödjenek és napozzanak a szálloda medencéjében egy üdítő koktél mellett! Utazzanak Tenerifére, és engedjék, hogy elvarázsolja Önöket a sziget szépsége és változatossága!
Playa de las Americas és Los Cristianos a sziget dél-nyugati partvidékén található. Az elmúlt 30 évben Playa de las Americas Európa egyik legnagyobb és legmozgalmasabb üdülőhelyévé fejlődött. Tenerife ezen része tömve van luxus hotelekkel, apartman házakkal és turistákkal, akik azért jönnek ide, hogy élvezzék a Napot, a strandot és a nyaralást. Számtalan szép strand, rengeteg attrakció és kikapcsolódási lehetőség, bárok és éttermek sora, és talán a legjobb éjszakai élet található a Kanári-szigeteknek ezen a részén. Azok pedig, akik inkább a nyugalmasabb üdülőhelyeket preferálják, megtalálják számításukat Los Cristianosban, csupán 25 perc sétára Playa de las Americas-tól, ahova kitűnő buszjáratok is közlekednek.
Garachico kisvárosnak 6000 lakosa van és Buenavista és Los Stilos településekkel együtt alkotják a „sziget alsó régióját”. A csendes történelmi város valaha a legfontosabb kikötő volt a szigeten, mígnem 1706-ban egy vulkáni kitörés el nem pusztította. Több történelmi nevezetessége is van: Saint Michael kastély, Santa Ana templom, Santo Domingo templom, Nuestra Señora de los Ángeles templom. Gyakorlatilag az egész település egy élő múzeum! A San Roque „romeria” country fesztivál az egyik legnépszerűbb esemény minden évben. Garachico híres népművészeti vásáráról, ahol a legkülönbözőbb népművészeti tárgyak vásárolhatók meg. A rendezvény meglátogatása ingyenes.
Tenerife észak-nyugati részén található festői Masca település környéke csodálatos tájképi szépséggel rendelkezik. Masca a Teno-hegységben található, mélyzöld szakadékok felett, hajtűkanyarokkal teletűzdelt keskeny út vezet a hegy lejtőin a faluhoz. Egészen mostanáig a turizmus által felderítetlen volt ez a terület, tekintettel arra, hogy autóval megközelíthetetlen volt. A Santiago del Teide-ből idevezető cikk-cakkos utat nemrég azonban átadták, és most már bárki felfedezheti a századokkal ezelőtt itt megbúvó kalózok rejtekhelyét. A faluból népszerű túraút vezet egy vízmosás mentén a tengerpartra, a fenséges Los Gigantes szikláihoz.
Tenerife keleti partvidékén, Santa Cruz városától délre 6 rejtélyes piramis áll, melyeknek az eredetét még mindig nem tudták megfejteni az archeológusok. Kezdetben azt gondolták, hogy a piramisok csupán mezőgazdasági kőteraszok maradványai, vagy a korai spanyol telepesek által véletlenszerűen összerakott kövek a környező földekről. Thor Heyerdahl norvég archeológus, aki haláláig (2002) Güímar-ban élt, azonban máshogy vélekedett. Az ő kutatásai szerint a güímari piramisok ugyanazon elvek alapján épültek fel, mint a hasonló építmények Mexikóban, Peruban és az ősi Mezopotámiában. A piramisok manapság egy Etnográfiai Park részét képezik, amelyben meglátogathatunk egy múzeumot, megcsodálhatjuk Heyerdahl nádhajójának, a Kontiki-nak élethű másolatát, és természetesen vásárolhatunk az ajándékboltban, illetve megpihenhetünk a kávézóban.
A „las Canadas del Teide” nemzeti park elfoglalja Tenerife középső részét, és már 1954 óta védett terület. A világ egyik leglátványosabb tájképeit láthatjuk itt, ahol Spanyolország legmagasabb csúcsa a Teide (3718 m) magasodik a kék Atlanti-óceán fölé, magába foglalva 48 km átmérőjű hatalmas vulkáni kráterét. Tenerife tengerparti részeivel ellentétben a nemzeti parkban, mely 2000 m magasságban fekszik, télen nem ritka a havazás, hideg széllel, míg nyáron 40 Celsius fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Kábel kocsi szállítja a látogatókat a Teide tetejére, de sokan inkább a hegymászást választják helyette, hogy testközelből szemlélhessék a flóra és fauna változatosságát, a ritka növényeket, mint például a Teide ibolyát, a Tajinastes-t, és a számtalan fajtájú gyíkot és madarat.
Santa Cruz de Tenerife az azonos nevű tartomány székhelye és Las Palmas de Gran Canaria mellett a Kanári-szigetek második fővárosa. Lakossága több mint 220 000 fő (2010), és környező településekkel a Kanári-szigetek második legnagyobb településkörzetét alkotja mintegy 423 000 lakossal. A város meghatározó nevezetessége a kikötő, amely egyike az Atlanti-óceán legnagyobb kikötőinek. A város Tenerife sziget északkeleti, tengerparti részén fekszik. Szomszédai La Laguna és El Rosario községek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.