Jordánia last minute akciós olcsó utazás nyaralás, üdülés

Ezen az oldalon 5 város, 40 szálloda közül választhat.

  • Last minute figyelő szolgálat
  • Feliratkozom
Milyen régóta vár a magyar utazóközönség, hogy újból Jordániába üdülhessen, nyaralhasson, Akabában, ( más írásmódban Aqaba )a Vörös-tenger partján. Innen könnyen elérhető Petra a rózsaszín város a Nabateusok régi fővárosa. A Holt-tengerben való fürdőzés örök élményt fog nyújtani, mert ennek a tengernek olyan nagy a sótartalma, hogy nem tudunk elsüllyedni benne. A Vörös-tenger partján található Aqaba üdülőváros egész évben kellemes klímájával várja a nyaralni vágyókat.. A Holt tenger-partján lévő szállodákban egész nap élvezhetjük a Holt-tenger gyógyhatású vizét, ami hatásos a különböző bőrbetegségek kezelésére.
Jordánia titokzatos világ, Szent föld, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust, ahol Mózes a Nebo-hegyen megpillantotta a Holt-tengert és Jeruzsálemet.
Ahol a keresztesek vezették seregeiket Jerashon, az ősi római városon keresztül délre, a Mujeb Völgyre néző Kerak felé, amely növény- és vadrezervátumáról híres. Arábiai Lawrence innen, a Wadi Rum sivatagból (a Hold Völgyből) indította arab seregeit az ottománok ellen Aqabába, mely város ma gyönyörű korallzátonyaival a Vörös tenger mellett pihenni vágyók üdülőparadicsoma. Jordánia legnagyobb titka azonban, melyet a világ nyolcadik csodájának tartanak, a nabateusok ősi, rózsaszínű sziklába faragott városa, Petra. Ráadásul Jordánia egyike a világ legvendégszeretőbb országainak. Hol egyebütt történhet meg, hogy vadidegenek invitálnak be az otthonukba egy csésze mámorítóan erős teára?
Jordániáról jóformán mindenkinek egy dolog jut eszébe: a nabateusok sokáig a sivatag mélyén elfeledve megbúvó ősi városa, Petra. A sziklába vájt egykori település jó eséllyel száll versenybe Machu Pichuval, vagy Angkor Wattal a világ leghíresebb elveszett, és megtalált városának címéért, de Jordániában ennél több minden is van. Római romvárosok, mint Jerash, keresztesek várai, sivatagi erődök, misztikus bibliai helyszínek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.