info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208
Éppen most frissülnek az áraink. Várjon pár percet vagy kérjen ajánlatot az info@divehardtours.com e-mail címen!

Koronavírus és utazás tájékoztató

A koronavírus számos kérdést felvet, legyen szó közeli útról vagy a nyári utak mostani foglalásáról. Bár sem virológusok, sem jogászok nem vagyunk, a legjobb tudásunk szerint, kiegyensúlyozottan válaszoljuk meg a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. 

Lemondjam a Dive Hard Toursnál már lefoglalt nyári utazásomat?

Első lépésben javasoljuk, hogy nézze meg a szerződést, amelyet elfogadott. Ott látja a vonatkozó kötbérsávokat, ha most kívánná lemondani az utat. A kötbér mindig a teljes díjból számolódik, és általában attól függ, hogy az indulás előtt mennyi idővel vagyunk. Ön tudja mérlegelni, hogy ez megéri-e Önnek.
Lényeges információ: irodánk teljesen ingyenesen végzi a lemondással kapcsolatos munkát, a kötbérsávokat és az útlemondás feltételeit az utazásszervező adja meg.

Hogy járok a legjobban, ha még csak hezitálok?

Tippünk: nézze meg az éppen vonatkozó kötbérsáv határidejét, és ha még van ideje, várjon egy kicsit a döntéssel. Természetesen ne centizze ki a döntést, néhány nap ráhagyással számoljon, hogy biztosan ne csússzon át magasabb kötbérsávba, ám ha még van több hónapja, akkor érdemes kicsit várni.

Mutatunk egy példát. Tételezzük fel, hogy az Ön utazási szerződése szerint az indulás előtt 30. napig 10% a kötbér és Ön augusztus közepén utazna. Ez azt jelenti, hogy július elejéig ugyanúgy 10% lenne a kötbér, mintha a mai napon, március elején mondaná le az utat. Mi ebben az esetben azt javasoljuk, hogy Ön június végéig várjon a döntéssel. Nézze meg, miként alakulnak a hírek, és június végén döntsön.

Már csak azért is megéri várni, mert ha Ön már lefoglalt most egy utat előfoglalási akciós áron, akkor lehet, hogy később csak jelentősen drágábban tudná újrafoglalni ugyanazt az utat.

Most lesz esedékes a második előleg vagy a hátralék. Be merjem fizetni?

Természetesen, hiszen a kötbér összege teljesen független a befizetett összegtől. Sok utasunk van, akik teljes összeget fizetnek foglaláskor akkor is, ha csak előleget kellene nekik. Nekik ugyanannyi a kötbér, mint azoknak, akik csak előleget fizettek. Útlemondás esetén visszafizetjük a visszajáró összeget - függetlenül attól, hogy Ön mennyi pénzt fizetett be. 

Mit tesznek ebben a helyzetben az utazásszervezők?

Számos partnerünk igazán korrekt módon módosított az feltételein, hogy segítse utasainkat a kialakult helyzetben. Egységesen mindenki arra biztatja Önöket, hogy ameddig lehet, várjanak ki a lemondással a jelenlegi kötbérsávban maradva, hiszen könnyen lehet, hogy a nyárra már bőven megoldódik a jelenlegi helyzet. 

A hiteles, naprakész tájékoztatók az alábbi linken találhatók: Anubis TravelBlue Sky TravelETI, IBUSZKartago ToursLast Call TravelOrex Travel, Premio TravelRobinson ToursSun & FunTaurus ReisenUnitravel. A fenti tájékoztatókban nem szabályozott kérdésekben a meglévő foglalásoknál a standard ÁSZF irányadó, amelyet utasaink elfogadtak a megrendelés pillanatában. E szerződéseket online megtalálják a VIP Fiókjukba felmentve.

Hogyan tudom lemondani az utazásomat?

Az utazást lemondani írásban tudja személyesen irodánkban vagy e-mailen. Ha Ön a megrendelő, akkor a megrendeléskor megadott e-mail címéről írjon egy e-mailt a konkrét lemondási szándékkal és foglalási számmal az info@divehardtours.com e-mail címre.

Mi lesz a biztosításommal, annak visszajár az összege lemondás esetén?

Az egyszerű utasbiztosítás - mind a Classic, mind a Prémium, mind a Privileg, - visszatéríthető.
A 20% önrészes sztornóbiztosítás vagy 0% sztornóbiztosítással kombinált utasbiztosítás nem visszatéríthető.

Kiterjed a sztornóbiztosítás arra az esetre, ha félek elutazni a már lefoglalt utamra?

A sztornóbiztosítás a szerződésben meghatározott utazásképtelenségre térít, félelemre nem. Így a sztornóbiztosítás nem terjed ki a koronavírustól való félelemre hivatkozott útlemondásokra.

Arra kiterjed a sztornóbiztosítás, ha itthon koronavírusos leszek, és emiatt mondom le az utat?

Mivel ez betegségnek minősül, így igen, kiterjed az útlemondás erre vonatkozóan. Az viszont továbbra is érvényes, hogy kizárólag hitelesített orvosi dokumentumok esetén tud biztosító partnerünk kártérítést fizetni.

Félek attól, hogy kint karanténba kerülök. Ki viseli ennek a költségét? Ha ekkor károm keletkezik azt ki fizeti meg?

A magyar jog nem ismeri az egészségügyi karanténkor követendő eljárást. Tudtunk szerint a karantén költségét mindig az viseli, aki elrendeli. Esetleges kár beálltakor az is lehetséges, hogy a Lex Rhodia kockázatközösségi, kármegosztási szabályai szerint a közös veszélyben a kárviselés is közös elvet fogják alkalmazni. Egy esetleges karantén miatti későbbi hazautazás vagy bármiféle, ezzel összefüggő kártérítés költségét sem a szervező, sem a biztosító, sem irodánk nem téríti meg. 

Tartok attól, hogy megfertőződök kint koronavírussal. Kiterjed erre a biztosítás?

Biztosító partnerünk, a Colonnade Biztosító természetesen fedezi az Ön kinti kezelési költségeit az utazás teljes időtartama alatt a biztosított időszakra, ha Ön kint fertőződne meg a koronavírussal. Egyedi elbírálás alapján a Colonnade lehetőséget biztosít karantén esetén az utasbiztosítás meghosszabbítására. A biztosító koronavírussal kapcsolatos álláspontját az alábbi oldalon láthatja: Colonnade koronavírus tájékoztató.

Mi történik akkor, ha nem lehet abba az országba utazni, ahová a nyaralásomat foglaltam?

Ha a Külügyminisztérium I-es, azaz utazásra nem javasolt kategóriába sorolja az adott térséget, ahová Ön utazni szeretne, akkor leáll az összes charteres utazás - az általunk értékesített utak szinte mindegyike charteres út, - és visszajár Önnek az utazásra befizetett teljes díj. Az alábbi linken látja a Külügyminisztérium álláspontját az egyes térségekbe történő utazásról: Utazásra nem javasolt térségek.

Mi a helyzet akkor, ha jelenleg utazási korlátozás van érvényben abba az országba, ahová a nyári utazásomat foglaltam?

Jelenleg számos ország utazási korlátozást vezetett be, de egyelőre emiatt ne pánikoljunk. Az utazási korlátozás ebben a pillanatban van érvényben, de nagyon valószínű, hogy ez a korlátozás a nyáron már nem fog élni. Ugyan a koronavírus helyzet nem egy-két hét alatt fog megoldódni a jelen állapot szerint, de nyárig még van legalább bő két hónap. ​

Ha esetleg bármi változás van a saját, befizetett utammal kapcsolatban, honnan fogok értesülni róla?

Ha bármi változás lenne az Ön nálunk már lefoglalt útjával kapcsolatban, akkor az utazásszervező partnerünk azonnal értesít minket e-mailen, amit mi haladéktalanul továbbküldünk Önnek. Tőlünk mindig minden vonatkozó információt meg fog kapni a lehető leggyorsabban.

Hol találok aktuális, megbízható információkat a koronavírussal kapcsolatban?

Rendkívüli nyitvatartás

2020. március 18. szerdától otthonról dolgozunk. Ebben az időben is állunk minden utasunk rendelkezésére e-mailben 0-24 órában: info@divehardtours.com.
Sürgősségi telefonszám hétköznap 10:00 és 18:00 óra között: +36 30 547 1208.

Köszönetnyilvánítás

Szeretnénk megköszönni utasainknak ebben a rendkívüli helyzetben tanúsított megértésüket, rugalmasságukat és viselkedésüket,
valamint partnereinknek a profizmusukat és ügyfélközpontúságukat. A fenti információk irodánk legjobb tudását tükrözik az általunk közvetített utakkal kapcsolatban 2020. április 1. napon. Felelősséget nem vállalunk azért, hogy a fentiektől sem az utazásszervezők, sem a biztosító partnerünk nem fognak eltérni. Egyéb utazási irodák útjaival kapcsolatban nincsenek információink. Minden utazással, foglalással vagy útlemondással kapcsolatos döntés utasaink felelőssége, befolyásolni nem kívánunk senkit. Konkrét kérdéssel az Ön útja kapcsán keressen minket e-mailen: info@divehardtours.com.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.