info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Koronavírus és utazás tájékoztató

A koronavírus számos kérdést felvet az utazás kapcsán. Bár sem virológusok, sem jogászok nem vagyunk, a legjobb tudásunk szerint, kiegyensúlyozottan válaszolunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre.

Merjek foglalni új utazást?

Mi bízunk benne, hogy hamarosan helyreáll az élet az egész világon, hiszen ahogy hazánkban is, úgy világszerte elkezdődtek a lazítások. Ettől függetlenül természetesen senki nem tudja megmondani, hogy mikor és milyen formában lehet majd utazni, milyen korlátozások lesznek vagy egyéb előírások, és ezek milyen kötelezettségekkel vagy anyagi vonzattal járnak. Minden esetben a megrendelő felelőssége és kötelessége tájékozódni, valamint mérlegelni a körülményeket, amelyek a megrendelés pillanata után mind az indulás, mind a hazaérkezés pillanatáig változhatnak. Mindenkit kérünk ezért, hogy alaposan járjon utána a jelenlegi helyzetnek, valamint a lemondási és módosítási feltételeknek az utazás és a biztosítás tekintetében is. 

Mi történik akkor, ha most jelentkezem egy utazásra, de lesz a vírusnak egy második hulláma?

Ha esetleg a vírusnak egy második hulláma lenne, ami pont arra az időszakra esik, amikor Ön utazna, és a tavaszihoz hasonló utazási korlátozások lépnének életbe, tehát tilos lenne utazni, akkor az utazásszervező törli a járatot. Ez esetben visszajár a befizetett összeg - mind az utazás, mind az esetleges biztosítás díja.

Mi és hogyan fog változni az utazás és a nyaralás során? Teljes értékű lesz így a nyaralásom?

Mi azt valószínűsítjük, hogy extra biztonsági intézkedésekkel kell mostantól számolni mind az utazás során, mind a szállodán belül. Ezekről egyelőre nem tudjuk, hogy mik lesznek pontosan, és azt sem, hogy mennyire fogják majd befolyásolni a nyaralás élvezetét. Mi azt látjuk, hogy az intézkedéseket egyre inkább próbálják keretek közé szorítani, és arra törekszenek, hogy a lehető legteljesebb élményt kapja az utazó a lehetőségekhez képest. Hallani például arról, hogy maszkot kell viselni a reptéren, és azt is, hogy az all inclusive ellátásnál majd nem mi szedünk a kihelyezett ételből, hanem egy pincér áll majd ott és ő szed nekünk. A szállodák mindenesetre hamarosan nyitnak és beindul az élet mindenhol világszerte. Amint ez megtörténik, tudunk már konkrétumokat mondani.

Honnan tudom, hogy hol milyen korlátozás és szabály van jelenleg érvényben? Kell-e karanténban lennem a nyaralás után?

A legújabb hírek alapján azt látjuk, hogy minden ország arra törekszik, hogy a lehető legnormálisabban teljen a nyaralás, és a karantént is egyre több ország törli már el utazás után. Két szempontot érdemes mérlegelni: (1) egyrészt azt, hogy a hazaérkezés után vár-e ránk karantén, (2) másrészt pedig azt, hogy lehet-e és miként utazni, milyen korlátozásokkal az adott országba.

(1) Jelen pillanatban számos országból érkezve a magyarokra itthon 14 napos házi, hatósági karantén vár, de azt hallani, hogy akár már ebben a hónapban eltörlik ezt a korlátozást. Azt tanácsoljuk, hogy a friss magyarországi információkért keresse fel rendszeresen az alábbi oldalakat:
(2) Az alábbiakra érdemes rákeresnie specifikusan a lefoglalt vagy kiszemelt úttal kapcsolatban:
  • Utazási korlátozások országonként
  • Az Ön érdeklő fogadó reptér hivatalos oldala 
  • Az Ön foglalásához kapcsolódó légitársaság hivatalos oldala
  • A kiszemelt szálloda hivatalos oldala

Felhívjuk a figyelmet, hogy az éppen érvényben lévő szabályozások bármikor és bárhogyan változhatnak. 

Mások mernek most foglalni? Önök mennek külföldre mostanában?

Már az új foglalások is elkezdtek érkezni nyárra, őszre és télre is. Így azt látjuk, hogy az utasaink bizakodóak - ahogy mi is. Mi igazából csak arra várunk, hogy újra lehessen utazni! Még ha nem is lesz minden a megszokott a nyaralás során, mi akkor is amellett vagyunk, hogy ilyen hosszú bezártság után még jobban látni akarjuk a világot. Amint lehet, meg is tesszük!

Lemondjam a Dive Hard Toursnál már lefoglalt nyári utazásomat?

Első lépésben javasoljuk, hogy nézze meg a szerződést, amelyet elfogadott. Ott látja a vonatkozó kötbérsávokat, ha most kívánná lemondani az utat. A kötbér mindig a teljes díjból számolódik, és általában attól függ, hogy az indulás előtt mennyi idővel vagyunk. Ön tudja mérlegelni, hogy ez megéri-e Önnek.
Lényeges információ: irodánk teljesen ingyenesen végzi a lemondással kapcsolatos munkát, a kötbérsávokat és az útlemondás feltételeit az utazásszervező adja meg.

Hogy járok a legjobban, ha még csak hezitálok a lemondást illetően?

Tippünk: nézze meg az éppen vonatkozó kötbérsáv határidejét, és ha még van ideje, várjon egy kicsit a döntéssel. Természetesen ne centizze ki a döntést, néhány nap ráhagyással számoljon, hogy biztosan ne csússzon át magasabb kötbérsávba, ám ha még van több hónapja, akkor érdemes kicsit várni.

Mutatunk egy példát. Tételezzük fel, hogy az Ön utazási szerződése szerint az indulás előtt 30. napig 10% a kötbér és Ön augusztus közepén utazna. Ez azt jelenti, hogy július elejéig ugyanúgy például 10% lenne a kötbér, mintha a mai napon mondaná le az utat. Mi ebben az esetben azt javasoljuk, hogy Ön június végéig várjon a döntéssel. Nézze meg, miként alakulnak a hírek, és június végén döntsön.

Már csak azért is megéri várni, mert ha Ön már lefoglalt most egy utat előfoglalási akciós áron, akkor lehet, hogy később csak jelentősen drágábban tudná újrafoglalni ugyanazt az utat.

Most lesz esedékes a második előleg vagy a hátralék. Be merjem fizetni?

Természetesen, hiszen a kötbér összege teljesen független a befizetett összegtől. Sok utasunk van, akik teljes összeget fizetnek foglaláskor akkor is, ha csak előleget kellene nekik. Nekik ugyanannyi a kötbér, mint azoknak, akik csak előleget fizettek. Útlemondás esetén visszafizetjük a visszajáró összeget - függetlenül attól, hogy Ön mennyi pénzt fizetett be. 

Mit tesznek ebben a helyzetben az utazásszervezők?

Számos partnerünk igazán korrekt módon módosított az feltételein, hogy segítse utasainkat a kialakult helyzetben. Egységesen mindenki arra biztatja Önöket, hogy ameddig lehet, várjanak ki a lemondással a jelenlegi kötbérsávban maradva, hiszen könnyen lehet, hogy a nyárra már bőven megoldódik a jelenlegi helyzet. 

A hiteles, naprakész tájékoztatók az alábbi linken találhatók: Anubis TravelBlue Sky TravelETI, IBUSZKartago ToursLast Call TravelOrex Travel, Premio TravelRobinson ToursSun & FunTaurus ReisenUnitravel , Viasale.  A fenti tájékoztatókban nem szabályozott kérdésekben a meglévő foglalásoknál a standard ÁSZF irányadó, amelyet utasaink elfogadtak a megrendelés pillanatában. E szerződéseket online megtalálják a VIP Fiókjukba felmentve.

Hogyan tudom lemondani az utazásomat?

Az utazást lemondani írásban tudja személyesen irodánkban vagy e-mailen. Ha Ön a megrendelő, akkor a megrendeléskor megadott e-mail címéről írjon egy e-mailt a konkrét lemondási szándékkal és foglalási számmal az info@divehardtours.com e-mail címre.

Mi lesz a biztosításommal, annak visszajár az összege lemondás esetén?

Az egyszerű utasbiztosítás - mind a Classic, mind a Prémium, mind a Privileg, - visszatéríthető.
A 20% önrészes sztornóbiztosítás vagy 0% sztornóbiztosítással kombinált utasbiztosítás nem visszatéríthető.

Kiterjed a sztornóbiztosítás arra az esetre, ha félek elutazni a már lefoglalt utamra?

A sztornóbiztosítás a szerződésben meghatározott utazásképtelenségre térít, félelemre nem. Így a sztornóbiztosítás nem terjed ki a koronavírustól való félelemre hivatkozott útlemondásokra.

Kell sztornóbiztosítást kötnöm ahhoz, hogy visszakapjam a pénzemet egy törölt út esetén?

Nem, a sztornóbiztosítás arra vonatkozik, ha Ön utazásképtelenség miatt nem tud résztvenni az utazáson, tehát például Önt az utazás előtt baleset éri. A törölt járatokkal kapcsolatos visszafizetés a sztornóbiztosítástól független, ezt a szervező maga fizeti vissza.

Arra kiterjed a sztornóbiztosítás, ha itthon koronavírusos leszek, és emiatt mondom le az utat?

Mivel ez betegségnek minősül, így igen, kiterjed az útlemondás erre vonatkozóan. Az viszont továbbra is érvényes, hogy kizárólag hitelesített orvosi dokumentumok esetén tud biztosító partnerünk kártérítést fizetni.

Félek attól, hogy kint karanténba kerülök. Ki viseli ennek a költségét? Ha ekkor károm keletkezik azt ki fizeti meg?

A magyar jog nem ismeri az egészségügyi karanténkor követendő eljárást. Tudtunk szerint a karantén költségét mindig az viseli, aki elrendeli. Esetleges kár beálltakor az is lehetséges, hogy a Lex Rhodia kockázatközösségi, kármegosztási szabályai szerint a közös veszélyben a kárviselés is közös elvet fogják alkalmazni. Egy esetleges karantén miatti későbbi hazautazás vagy bármiféle, ezzel összefüggő kártérítés költségét sem a szervező, sem a biztosító, sem irodánk nem téríti meg. 

Tartok attól, hogy megfertőződök kint koronavírussal. Kiterjed erre a biztosítás?

Biztosító partnerünk, a Colonnade Biztosító természetesen fedezi az Ön kinti kezelési költségeit az utazás teljes időtartama alatt a biztosított időszakra, ha Ön kint fertőződne meg a koronavírussal. Egyedi elbírálás alapján a Colonnade lehetőséget biztosít karantén esetén az utasbiztosítás meghosszabbítására. A biztosító koronavírussal kapcsolatos álláspontját az alábbi oldalon láthatja: Colonnade koronavírus tájékoztató.

Mi történik akkor, ha nem lehet abba az országba utazni, ahová a nyaralásomat foglaltam?

Ha a Külügyminisztérium I-es, azaz utazásra nem javasolt kategóriába sorolja az adott térséget, ahová Ön utazni szeretne, akkor leáll az összes charteres utazás - az általunk értékesített utak szinte mindegyike charteres út, - és visszajár Önnek az utazásra befizetett teljes díj. Az alábbi linken látja a Külügyminisztérium álláspontját az egyes térségekbe történő utazásról: Utazásra nem javasolt térségek.

Mi a helyzet akkor, ha jelenleg utazási korlátozás van érvényben abba az országba, ahová a nyári utazásomat foglaltam?

Jelenleg számos ország utazási korlátozást vezetett be, de egyelőre emiatt ne pánikoljunk. Az utazási korlátozás ebben a pillanatban van érvényben, de nagyon valószínű, hogy ez a korlátozás a nyáron már nem fog élni. Ugyan a koronavírus helyzet nem egy-két hét alatt fog megoldódni a jelen állapot szerint, de nyárig még van legalább egy hónap, és már több országban, így hazánkban is, elkezdődött legalább részletesen az enyhítés.

Ha esetleg bármi változás van a saját, befizetett utammal kapcsolatban, honnan fogok értesülni róla?

Ha bármi változás lenne az Ön nálunk már lefoglalt útjával kapcsolatban, akkor az utazásszervező partnerünk azonnal értesít minket e-mailen, amit mi haladéktalanul továbbküldünk Önnek. Tőlünk mindig minden vonatkozó információt meg fog kapni a lehető leggyorsabban.

Hol találok aktuális, megbízható információkat a koronavírussal kapcsolatban?

Új nyitvatartás! 

2020. május 25. hétfőtől újra bent vagyunk az irodában, egyelőre minden hétköznap 10:00 és 14:00 óra között: Dive Hard Tours, 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 91.

Ebben az időben újra elérhetők vagyunk a vonalas számunkon: +36 1 785 8492. Addig is a sürgősségi telefonszámunkon hívhat minket: +36 30 547 1208. Online is állunk minden utasunk rendelkezésére: info@divehardtours.com.

Köszönetnyilvánítás

Szeretnénk megköszönni utasainknak ebben a rendkívüli helyzetben tanúsított megértésüket, rugalmasságukat és viselkedésüket, valamint partnereinknek a profizmusukat és ügyfélközpontúságukat. 

A fenti információk irodánk legjobb tudását tükrözik az általunk közvetített utakkal kapcsolatban 2020. június 2. napon. Felelősséget nem vállalunk azért, hogy a fentiektől sem az utazásszervezők, sem a biztosító partnerünk nem fognak eltérni. Egyéb utazási irodák útjaival kapcsolatban nincsenek információink. Minden utazással, foglalással vagy útlemondással kapcsolatos döntés utasaink felelőssége, befolyásolni nem kívánunk senkit. Konkrét kérdéssel az Ön útja kapcsán keressen minket e-mailen: info@divehardtours.com.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.