info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Utazási tanácsok 2023

VÉGRE! Immár HAZAFELÉ mindenki a VILÁG MINDEN ORSZÁGÁBÓL TELJESEN SZABADON tud hazatérni. Nem kell sem teszt, sem védettségi igazolvány, emellett nincs karantén sem. KIFELÉ pedig a legtöbb ország már eltörölte a coviddal kapcsolatos beutazási szabályokat - persze a megfelelő ideig érvényes útiokmány még így is szükséges. 
 

FONTOS! Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy mi kizárólag a saját utasaink részére adunk utazási tanácsokat, nem információs központ vagyunk. Az alábbiak a tájékoztatást szolgálják a legjobb tudásunk szerint, de ha eltérés van a legaktuálisabb információkhoz képest, akkor a hivatalos forrás a mérvadó. 

Frissítve: 2023. március 3.

Témáink: 
2023 nyári előfoglalásMilyen biztosítást érdemes most kötni?Egyéb kérdések
 

1. 2023 nyári utazások

Most nyáron hová és milyen feltételekkel lehet utazni? 

Bízunk benne, hogy a koronavírus és a hozzá kapcsolódó utazási megkötések immár a múlt részei, de mutatjuk is a részleteket:
 • KIUTAZÁS - A legtöbb ország belépéskor már rég nem kér sem oltottsági igazolványt, sem tesztet. Azok az országok, ahol még érvényben van ilyen jellegű megkötés, szinte kivétel nélkül elfogadják az uniós oltottsági igazolást vagy a negatív PCR-tesztet. Részletek országonként a Konzuli Szolgálat megújult weboldalán olvashatók az "Utazási tanácsok országonként" menüpontban, ahol legördülő menüből lehet kiválasztani az úticélt.
 • HAZAÉRKEZÉS - Végre teljesen szabadon hazatérhetünk a világ bármely országából. Nem kell sem teszt, sem védettségi igazolvány, és nincs karantén sem már régóta. Arra persze ügyeljünk, hogy érvényes útlevél vagy személyi igazolvány legyen nálunk. 
Tudni kell, hogy bizonyos korlátozásokat újra vagy újonnan bármikor bevezethetnek akár itthon, akár az Ön által kiszemelt országban. Minden esetben a megrendelő felelőssége és kötelessége mérlegelni a körülményeket, amelyek a megrendelés után mind az indulás, mind a hazaérkezés pillanatáig változhatnak. Mindenkit kérünk ezért, hogy alaposan járjon utána a lemondási és módosítási feltételeknek az utazás és a biztosítás tekintetében is. Senkit nem akarunk meggyőzni, hogy foglaljon, de aki szeretné kihasználni a mostani akciókat, annak örömmel segítünk. 

Honnan tudom, hogy a kiszemelt országban milyen szabályok vannak és lesznek?

Az aktuális szabályokhoz keresse fel a Konzuli Szolgálat honlapját, mindig ott találja az aktuális állapotot. Ugyan törekszünk rá, hogy mindig frissítsük a honlapunkat, de ha eltérést tapasztalt a nálunk leírtakhoz képest, akkor mindig a Konzuli Szolgálat honlapja a mérvadó, az eltérésből adódó semmilyen felelősséget nem vállalunk. Azért sem vállalunk felelősséget, ha a szabályok megváltoznak a foglalás, az utazás megkezdése vagy a hazaérkezés időpontjáig. Ezekre sajnos irodánknak, utazásszervező partnereinknek és a biztosító partnerünknek sincsen ráhatása. Mutatjuk is azonban a vonatkozó aloldalainkat a LEGNÉPSZERŰBB ÚTICÉLJAINK tekintetében, amelyek kiindulásként szolgálnak a tájékozódáshoz: Érdemes még elolvasni az úticél ajánlónkat is, amelyet személyes tapasztalat alapján írtunk: Hová utazzak idén tavasszal és nyáron 2023?

Mások mernek most utazni? 

Naná! 2022 abszolút rekord év volt utazás szempontjából, és 2023-ra is már annyi az előfoglalás, mint eddig még soha. Ezt nem is csodáljuk, hiszen mindenki látni akarja a világot a nagy bezárkózás után. 

Vannak jó ajánlatok? Hol találom a legjobb ajánlatokat?

Három módon is áttekintheti még az ajánlatainkat:
 1. Utazáskereső - Használja utazáskeresőnket, hogy ár szerint növekvő sorrendben lássa az összes ajánlatunkat az Ön igényeire szabva! A kereső oldalán talál egy videót is a kereső használatához, hogy a legkönnyebb eligazodjon.
 2. Ajánlatok országonként - A kínálatunkban szereplő országokat az alábbi módon találja meg: (1) asztali gépről az oldal tetején található menüben, míg (2) mobilról a bal felső sarokra kattintva jelennek meg az országok. Az országra kattintva betöltődnek a városok, majd a városon belül ár szerint növekvő sorrendben a szállodák. A szállodák fényképei alatt találja a "Válassza ki utazását!" szekciót, ahol látja a pontos indulásokat és a hozzájuk tartozó árakat.
 3. Személyre szabott ajánlatkérés - Utazási irodánkat 2005-ben azzal a céllal alapítottuk, hogy kizárólag olyan utakat ajánljunk, amelyeken mi magunk is szívesen részt vennénk. Éppen emiatt a kínálatunkban szereplő legtöbb országban és ezernél is több szállodában személyesen jártunk már. Így tudunk hiteles tanácsot adni. Ha Ön már kinézett az Utazáskereső segítségével 3-5 szóba jöhető szállodát, és kikérné a véleményünket, akkor keressen minket! Ha azt szeretné, hogy mi készítsük el Önnek az ajánlatot, használja a honlap Ajánlatkérés funkcióját. Felhívjuk a figyelmet, hogy ismételt ajánlatkéréseket nem tudunk befogadni, illetve nem küldünk ajánlatot, ha Ön korábban már kért tőlünk ajánlatot, de arra nem reagált. 
Emellett létrehoztuk az Last minute aloldalunkat is, ahol tematikusan tekintheti át a legjobb last minute ajánlatainkat.
 

Megtetszett egy út, és eldöntöttem, hogy belevágok! Hogyan tudok foglalni és fizetni?

Foglalni online vagy személyesen tud, fizetni utalással, bankkártyával vagy készpénzben.
 • Foglalás - Foglalni online tud a legkényelmesebben ezen a honlapon, de irodánkban is várjuk Önt minden hétköznap 10:00 és 18:00 óra között, amennyiben személyesen szeretné intézni a nyaralását. Felhívjuk a figyelmét, hogy nálunk online kizárólag a www.divehardtours.com oldalon foglalhat, valamint összesen 1 db irodánk van: ÚJ CÍM! 1134 BUDAPEST, KASSÁK LAJOS UTCA 31. Más irodánál nem tudja a mi útjainkat lefoglalni. Online foglalási útmutató
 • Fizetés - Miután beérkezett hozzánk az Ön jelentkezése, mi lehetőség szerint félretesszük azt, és e-mailben díjbekérőt küldünk Önnek. Ez alapján Ön tud (1) utalni, vagy (2) készpénzben fizetni irodánkban vagy országosan bármely OTP, K&H vagy Takarékbankban, valamint (3) bankkártyával a honlapunkon keresztül vagy személyesen irodánkban.

Önök nyitva vannak most? Hogy tudok most foglalni?

Ha személyesen szeretne bejönni hozzánk, ennek semmi akadálya. Minden hétköznap 10:00 és 18:00 óra között várjuk szeretettel utasainkat az alábbi címen: ÚJ CÍM! 1134 BUDAPEST, KASSÁK LAJOS UTCA 31. Emellett szokás szerint elér minket e-mailben a nap 24 órájában az info@divehardtours.com e-mail címen, illetve telefonon hétköznap 10:00 és 18:00 óra között: +36 1 785 8492. Az online megrendelés a leggyorsabb és legkényelmesebb, így Ön nyugodtan foglalhat a www.divehardtours.com oldalon, ugyanis a beérkező megrendeléseket is folyamatosan intézzük a hét minden napján, munkaidőn túl is. 

Biztos, hogy minden út indul, ami a honlapon szerepel?

A honlapunkon kizárólag olyan utak szerepelnek, amelyek a tervek szerint elindulnak. Azonban nem tudjuk garantálni, hogy mindegyik biztosan indul. Két dolog egészen biztos. Egyrészt az, hogy amint törlésre kerül a járat, akkor a honlapról is hamarosan törlődik az adott időpont. Másrészt pedig az is biztos, hogy amennyiben Ön megrendelőt küld nekünk és közeli indulásról van szó, extra körben rákérdezünk a partnerünknél, hogy valóban indul-e a járat - és csak utána küldjük Önnek vissza a válasz e-mailt.

Biztos, hogy minden útra van szabad hely, ami a honlapon szerepel?

Naponta egyszer frissül a honlapunk, így elképzelhető, hogy mire Ön átküldi a jelentkezését, addigra már elfogytak az adott helyek. Az is előfordul, hogy akkor is szabad helyeket mutat a rendszer, ha az adott repülőn már csak egy hely van, de Ön hozzá tud adni megrendeléskor több szobát. Éppen ezért fontos, hogy Ön várja meg, amíg a megrendelés után mi visszaküldünk Önnek egy válaszlevelet az utazásra való jelentkezésre, mert abból fog kiderülni, hogy tényleg sikeres-e a jelentkezése. A szabadság kivételével pedig várjon mindenképpen addig, míg ezután Ön fizetett, és mi küldjük Önnek a visszaigazolást, mert ekkor lesz teljesen végleges az út.

Mi történik akkor, ha most jelentkezem egy utazásra, de lesz a vírusnak egy sokadik hulláma? Visszajár a pénz?

Ha esetleg a vírusnak egy sokadik hulláma lenne, ami pont arra az időszakra esik, amikor Ön utazna, és utazási korlátozások lépnének életbe, tehát tilos lenne utazni, akkor az utazásszervező törli a járatot. Járattörlés esetén normál ügymenetben visszajár a befizetett összeg - mind az utazás, mind az esetleges biztosítás díja. Elképzelhető, hogy a befizetett összeg első körben utalványként jár vissza. Amennyiben karantén vagy teszt kötelezettsége, esetleg vakcinával kapcsolatos elvárás lépne fel akár kifelé, akár hazafelé, ez nem von maga után automatikusan járattörlést. A karantén és a teszt költségét nem állja sem irodánk, sem a szervező partnerünk, sem a biztosító. A biztosító sajnos olyan esetre sem fizet, ha esetleg harmadik oltás lesz kötelező két oltás után, de Ön ezt nem tudja időben beadatni.
 


Védettségi igazolvánnyal és/vagy angol nyelvű oltási igazolással akkor már teljesen szabad az utazás?

Már ezek nélkül is - a legtöbb országban. Hazafelé már teljesen szabadon jöhetünk, kifelé pedig vagy teljesen szabad az utazás, vagy szinte az összes ország elfogad angol nyelvű oltási igazolást vagy a negatív PCR-tesztet. Akik kérnek valamelyik igazolványt vagy PCR-tesztet, a követelményekben lehet eltérés az egyes országok között.

Mi a különbség a magyar és angol nyelvű oltási igazolás, a védettségi igazolvány és az uniós oltási igazolás között? Hol és hogyan tudok angol nyelvű és uniós oltási igazolást szerezni?

Magyar nyelvű oltási igazolás - Az oltottsági igazolás azt mutatja, hogy Ön mikor és milyen oltást kapott. Ez egy fehér papírlap, aminek a tetején ez áll: "Igazolás SARS-COV-2 elleni védőoltásról". Fontos tudnivaló, hogy az oltottság igazolására szinte biztos, hogy nem alkalmas ez a papír utazáskor, ugyanis ez magyar nyelvű dokumentum - a legtöbb helyen pedig angol nyelven kérik az oltottság igazolását.

Angol nyelvű oltási igazolás - A magyar nyelvű oltási igazolást angol nyelvű változata, amelyet az oltóhelyen kérhet az Önt oltó orvostól. Ezt azonban nem javasoljuk kikérni, mert ezen nincs QR-kód, és macerásabb is ezt megszerezni, mint az uniós oltási igazolást egy kattintással letölteni az EESZT-ből.

Védettségi igazolvány - A védettségi igazolvány az a sárga-zöld műanyag kártya, amin ez áll: "Védettségi igazolvány / Immunity Certificate". Ezt Ön megkapja akkor is (a) ha oltották Önt, és akkor is, (b) ha Ön már átesett a koronavíruson. Ha Önt oltották, akkor a védettségi igazolványon az első oltás ideje szerepel, és nincs rajta lejárat. Ha Ön átesett a koronavíruson, akkor érvényességi idő szerepel az igazolványon. Igazából ezt elsősorban Magyarországon belül használta mindenki, amíg szükséges volt - mi javasoljuk külföldi utazáshoz szükség esetén az uniós oltási igazolás használatát.

Uniós oltási igazolás - A legjobb megoldás, ha külföldre utazik. Mi akkor is javasoljuk, hogy ezt vigye magával, ha amúgy nincs szükség jelenleg az adott országban az oltottság igazolására. Az uniós oltási igazolás egy ingyenes, QR-kóddal ellátott, kétnyelvű - angol és magyar, - uniós védettségi igazolás, amely egy kattintással letölthető és kinyomtatható az EESZT Lakossági portáljára belépve. Ez az igazolás nem kerül hivatalból kiállításra, sem megküldésre. Igényelni lehet még bármelyik Kormányablakban is ingyenesen. Figyelem! Azokban az országokban, ahol igazolást kérnek, az adott országok saját hatáskörben határozzák meg azt is, hogy a védetté minősítéshez, hány és milyen típusú oltás szükséges és az oltás után hány napnak kell eltelnie és az oltottság alapján meddig igazolják a védettséget. 

FONTOS!
A fenti igazolások egyike sem minősül útiokmánynak
, tehát nem helyettesíti a megfelelő érvényességgel rendelkező személyi igazolványt vagy útlevelet!
Fontos továbbá, hogy Ön nagyon alaposan tájékozódjon arról, hogy az adott ország pontosan melyiket és milyen feltételekkel fogadja el kifelé. 

HAZAFELÉ nem kell semmilyen oltási igazolvány és teszt sem. 

A védettségi igazolványon fontos, hogy annak az útiokmánynak a száma szerepeljen, mint amivel utazom?

Ha az adott igazolvány tartalmaz útiokmány számot, akkor alapvetően igen. Ezért a lehető leghamarabb, időben ellenőrizze, hogy az igazolványon szereplő személyi igazolvány vagy útlevélszám azonos-e az úticél által kért okmányban ténylegesen szereplőével. Amennyiben eltérést tapasztal, azonnal jelezze a védettségi igazolványt kiállító hatóságnak, mert a beutazás megtagadásra kerülhet az eltérés miatt az adott célországba. Amennyiben az adott útiokmány időközben lejár, és új kerül igénylésre, a védettségi igazolvány cseréje is szükséges az okmányszámok eltérése miatt. Ez hosszabb időt vehet igénybe, mint az új útiokmány megérkezése. Járjon el nagyon gondosan ebben a kérdésben. Annyi könnyítésről tudunk azonban bizonyos utak esetében, hogy elegendő vagy az érvényes személyi igazolvány száma vagy az érvényes útlevél száma a védettségi igazolványon. A nem megfelelő vagy időben meg nem érkezett védettségi igazolványokért, oltási igazolásokért és útiokmányokért sem irodánk, sem szervező partnereink, sem a biztosító nem vállal felelősséget. 


Engem nem oltottak be, de átestem nemrég a koronavíruson, és van érvényes védettségi kártyám. Akkor rám is vonatkoznak a könnyítések?

Kifelé bizonyos országoknál elképzelhető, hogy elfogadják a víruson átesettséget oltottság helyett, de ez az adott országtól függ.

Gyerekekkel utazunk. Milyen szabályok érvényesek rájuk?

HAZAFELÉ - Nem kerülnek a gyerekek sem karanténba, hiszen eltörölték a karantént.
KIFELÉ - Az egyes országok külön rendelkeznek még erről. 

Mi történik, ha az adott országba nem teljesen szabad az utazás, de engem addig nem oltanak be, mire utaznék?

Akkor feltehetően kifelé egy negatív PCR-tesztet fog kérni az adott ország indulás előtt, hazafelé pedig szabadon jöhet haza. Elképzelhető az is, hogy lesznek olyan országok, amelyek elvárják az oltottságot és enélkül nem utazhat majd be még egy negatív PCR-teszttel sem, bár ma már szinte egyáltalán nincs ilyen Mindenképpen mérlegelje ennek lehetőségét foglalás és befizetés előtt, mivel sem irodánk, sem az utazásszervező, sem a biztosító nem vállal felelősséget azért, ha Ön bár be szeretné magát oltani, de mégsem tudja ezt megtenni (időben).   

Ha az utazásig nem lesz angol nyelvű oltási igazolásom, de az adott ország kér oltottságot, akkor nekem marad a PCR-teszt kifelé?

Igen, de a részletekről mindig tájékozódjon a Konzuli Szolgálat új weboldalán.
 

2. Biztosítások

Milyen biztosítást érdemes kötnöm, hogy visszakapjam a pénzem, ha baj van? 

El kell különíteni az okokat, és aszerint lehet megválaszolni a kérdést.
 1. Járattörlés - Önnek nem kell biztosítást kötnie ahhoz, hogy járattörlés esetén visszajárjon Önnek a befizetett összeg: mind az utazás, mind a biztosítás díja.
 2. Pozitív PCR-teszt utazás előtt - Ha Önnek pozitív lesz az indulás előtt a PCR-tesztje, akkor alapesetben kötbérrel tudja csak lemondani az utat. Ahhoz azonban, hogy ezt megtérítse Önnek a biztosító, kössön nálunk PLUSZ elnevezésű biztosítást. A PLUSZ biztosításaink ugyanis 100% térítik a kötbért egy esetleges itthoni pozitív PCR-teszt esetén! Jó hír, hogy amennyiben akár csak egyiküknek lesz pozitív a tesztje, akkor is térít az (a) összes Önnel utazó, PTK szerinti közeli hozzátartozónak, vagy ha (b) ketten utaznak, akkor az Önnel egy szobában lévő utazó (mindegy, hogy az Ön rokona vagy sem) számára ez a biztosítás. Ezeknek a PLUSZ biztosításoknak az árát minden utazásnál a kalkulációban látja, és ott is tudja bejelölni.  
 3. Baleset ér itthon, komolyan megbetegszem vagy közeli hozzátartozóm meghal / tartós ápolásra szorul - Az ilyen típusú utazásképtelenség eseteit is lefedi a PLUSZ biztosítás. 
 4. Az adott ország PCR-tesztet vagy oltottságot kér, de én nem akarok teszteltetni és nem vagyok beoltva (megfelelő számú oltással) - Erre az esetre nem létezik biztosítás, akkor sem, ha Ön nem tud vagy nem akar oltakozni, illetve nem kapja meg időben az első, második vagy harmadik oltást, nem telik el az utolsó megkívánt oltás óta megfelelő idő, valamint arra sem, ha az Ön oltásának típusa nem olyan, mint amit a célország elfogadna.
 5. Ugyan jelentkeztem oltásra, de még nem kaptam meg az első/második/harmadik oltást, nem telt el a második/harmadik oltás óta elegendő nap vagy még nem érkezett meg a védettségi igazolványom, ezért nem akarok/tudok utazni - Ezekre az esetekre nem létezik biztosítás.
 6. Munka jött közbe vagy a gyerekeknek épp ekkorra lett programjuk - Ezekre az esetekre nem létezik biztosítás. Akkor sem, ha Önnek olyan a munkaköre, amikor törvény vagy rendelet tiltja meg esetleg Önnek a kiutazást.
 7. Nem tájékozódtam előre, vagy foglaláskor azt hittem, hogy az utazásig kedvezőbbek lesznek a feltételek - Erre az esetre nem létezik biztosítás. 
 8. Félek elutazni külföldre, de már van lefoglalt utam - Erre az esetre nem létezik biztosítás.
 9. Nem érkezett meg időben az útiokmányom / nem vittem magammal a reptérre / későn vettem észre, hogy lejárt - Erre az esetre nem létezik biztosítás.
 10. Az utazásszervező utólagos áremelést alkalmazott, így nem akarok utazni - Erre az esetre nem létezik biztosítás, DE! nagyon fontos tudnivaló, hogy amennyiben az utólagos áremelés meghaladná a nyaralás értékének 8 százalékat, Ön teljesen ingyenesen el tud állni a szerződéstől törvényileg.
 11. Háború alakul ki Magyarországon és/vagy a célországban - Ez vis maior helyzet, így erre nem létezik biztosítás. Erre az esetre sem a biztosító, sem az utazásszervező, sem irodánk nem vállal felelősséget.
 12. Egyszerűen meggondolom magam - Erre az esetre nem létezik biztosítás.
Az utolsó 9 esetre, amelyre nem létezik biztosítás, az ÁSZF szerinti kötbérsáv alkalmazandó, amely egyre magasabb az utazás időpontjához közeledve. Ezekben az esetekben a sima utasbiztosítás ára visszatéríthető, de az útlemondási biztosítást tartalmazó - pl. PLUSZ biztosítás, - ára nem. Fontos tudnivaló, hogy a kötbér mindig a teljes összegből számítódik. Biztosítás részletek  


Kell sztornóbiztosítást kötnöm ahhoz, hogy visszakapjam a pénzemet egy esetlegesen majd törölt út esetén?

Nem, a sztornóbiztosítás arra vonatkozik, ha Ön utazásképtelenség miatt nem tud részt venni az utazáson, tehát például Önt az utazás előtt baleset éri. A törölt járatokkal kapcsolatos visszafizetés a sztornóbiztosítástól független, ezt a szervező maga fizeti vissza.

Bizonyos utaknál szerepel Önöknél, hogy "Ajándék sztornóbiztosítás." Ez mit jelent?

Az "Ajándék sztornóbiztosítás" 15-20% önrészes útlemondási biztosítást jelent, amely a fenti utazásképtelenségek esetében térít, méghozzá a kötbér 80-85 százalékát. Mi ettől függetlenül javasoljuk a Plusz elnevezésű biztosításaink valamelyikének megkötését, mert azok 0% önrészesek, tehát a kötbér 100 százalékát térítik utazásképtelenség esetén. Fontos, hogy amennyiben Ön a Plusz biztosításaink mellett dönt, akkor nem áll módunkban az ajándék biztosítás árát levonni a Plusz biztosítás árából. Emellett fontos tudnivaló, hogy Önök ekkor nem duplán, hanem csak egyszer lesznek biztosítva, a kötbér 100 százalékának erejéig - tehát olyan nincs, hogy kétszer kapnak visszatérítést, egyszer a 80%-ot és egyszer a 100%-ot.  
 

 

Mi a teendő akkor, ha itthon koronavírusos lettem, tehát pozitív a PCR-tesztem és emiatt kell lemondanom az utat?

Ahogy megkapta a pozitív PCR-teszt eredmény(eke)t, azt azonnal küldje át nekünk e-mailben, és jelezze egyértelműen, hogy emiatt lemondaná az utat. Ezt mi a lehető leggyorsabban továbbítjuk az utazásszervező felé, aki rögzíti a lemondás tényét. Ezt követően megkapjuk a sztornópapírokat, amelyeket továbbítunk Önöknek. Ezekre lesz szükségük ahhoz, hogy Önök a biztosítónál eljárhassanak. A biztosító ilyen esetben az utazásszervező által megtartott kötbért téríti vissza Önnek és a PTK szerinti közeli hozzátartozóinak, akik Önnel utaztak volna, de emiatt lemondták az utat. A biztosító akkor is térít, ha alapból ketten utaznának, és egy szobában lennének, és a másik utazó nem az Ön rokona. Ha esetleg van olyan része az utazás díjának, amelyet nem tart meg kötbérként az utazásszervező, azt ők 14 napon belül utalják nekünk, és mi továbbutaljuk Önnek. Fontos tehát, hogy Ön a pozitív teszteredményt azonnal jelezze nekünk, de maximum 2 napon belül - legkésőbb a becsekkolás kezdetéig. Olyan semmiképpen ne tegyen, hogy kiderül, hogy pozitív a tesztje, nekünk semmit nem jelez, csak egyszerűen nem jelenik meg, ugyanis ebben az esetben semmilyen pénz nem jár vissza Önnek sem tőlünk, sem a szervezőtől, sem a biztosítótól. A biztosítási ügyintézés részleteit az Utasbiztosítás oldalunkon olvashatja. Részletekért pedig keresse biztosító partnerünket, a Colonnade biztosítót a colonnade.hu weboldalon található elérhetőségeiken. Szerencsére pozitívumként mondhatjuk, hogy azoknak az utasainknak, akik ilyen ügyben jártak el a biztosító partnerünknél, mindig könnyen és gyorsan ment a visszafizetés, így Önnek sem kell aggódnia.

Mi a teendő akkor, ha más utazásképtelenség miatt kell lemondanom az utat?

Pontosan az a teendő, mint az előző pontban. Ahogy tudomást szerez arról, hogy nem fognak tudni utazni, azonnal - de legkésőbb 2 napon belül, illetve legkésőbb a becsekkolás kezdetéig, - értesítsen minket e-mailben erről a tényről és a tény okáról. Fontos kiegészítés ezekben az esetekben, hogy minden feltételezhető utazásképtelenség miatti lemondást egyesével és egyedileg vizsgál ki a biztosító, hogy az valóban káreseménynek számít-e, és valóban megtörtént-e, amiről szó van. Fontos, hogy a biztosítás megkötése előtt nagyon alaposan olvassa el az Utasbiztosítás aloldalunkon, hogy mi minősül utazásképtelenségnek, mert a biztosító csak ezekre térít - ezekre viszont tisztességesen. Összességében a működésünk 17 éve alatt egy olyan esetről sem tudunk, hogy amikor jogos volt az utazásképtelenség miatti igény és ezt a megrendelő ezt a tényt időben jelezte, akkor a biztosító partnerünk ne térített volna, így Önök a lehető legnagyobb biztonságban lesznek.

Tartok attól, hogy megfertőződök kint koronavírussal. Kiterjed erre a biztosítás?

Biztosító partnerünk, a Colonnade Biztosító természetesen fedezi az Ön kinti betegséggel kapcsolatos kezelési költségeit az utazás teljes, előre meghatározott időtartama alatt a biztosított időszakra, a biztosítási összeghatárig, ha Ön kint fertőződne meg a koronavírussal. Egyedi elbírálás alapján a Colonnade lehetőséget biztosít karantén esetén az utasbiztosítás meghosszabbítására, amennyiben a hazautazás nem történne meg a biztosított időszakban, tehát a nyaralás előre tervezett időtartamának végéig.  Egy esetleges karantén miatti későbbi hazautazás, extra hotelköltség kerete van a biztosítónak, de ez elég limitált, erről tájékozódjon a Colonnade szabályzatában. Bármiféle, ezzel összefüggő kártérítés költségét sem a szervező, sem a biztosító, sem irodánk nem téríti meg. A fentiek természetesen a nálunk megkötött biztosításokra érvényesek, csoportos társasút esetén, az ÁSZF egyéb pontjai mellett. A biztosító koronavírussal kapcsolatos álláspontját itt olvashatja: Colonnade koronavírus tájékoztató.  


3. Egyéb kérdések

Nem vagyok magyar állampolgár. Rám milyen szabályok érvényesek?

A fentiek magyar állampolgárokra és az ő hozzátartozóikra érvényesek. Minden külföldi és/vagy magyar útlevéllel nem rendelkező állampolgár egyénileg köteles tájékozódni a rá vonatkozó ki- és beutazási feltételekről. 

Más országból indul majd az utam, vagy az utazáshoz más országból kell Magyarországra jutnom. Mik a szabályok?

Ezzel kapcsolatban Önnek kell egyénileg tájékozódnia. Mi mindenképpen javasoljuk, hogy amennyiben lehetséges, abból az országból utazzon, ahol Ön tartózkodik, hiszen minden határátlépés rizikót jelent a jelenlegi helyzetben - abból a szempontból, hogy mennyire gyorsan változnak a belépési szabályok minden ország esetében. Sem irodánk, sem szervező partnereink, sem a biztosító nem vállal felelősséget azért, ha Ön nem tud eljutni a célországba, vagy ez extra költségekkel jár Önnek.


Ha esetleg bármi változás van a saját, befizetett utammal kapcsolatban, honnan fogok értesülni róla?

Ha bármi változás lenne az Ön nálunk már lefoglalt útjával kapcsolatban, akkor az utazásszervező partnerünk azonnal értesít minket e-mailen, amit mi haladéktalanul továbbküldünk Önnek. Tőlünk mindig minden vonatkozó információt meg fog kapni a lehető leggyorsabban.

Hol találok aktuális, megbízható információkat a koronavírussal kapcsolatban?Mi és hogyan fog változni az utazás és a nyaralás során idén? Teljes értékű lesz így a nyaralásom?

A normál élet visszaállt már a legtöbb országban, és a repülőkön, reptereken is. A távolságtartás és a maszk viselése legfeljebb ajánlott, de a legtöbb helyen nem kötelező. Ettől függetlenül bármikor, bármelyik országban lehetnek (újra) extra biztonsági intézkedések mind az (1) utazás során, mind a (2) a kint töltött nyaralás során. TIPP! A mi tippünk, hogy Ön mindenképp dobjon be mindannyiuknak egy maszkot a kézipoggyászba, ha esetleg váratlanul szükség lenne rá, fel tudja venni, valamint ha van uniós oltási igazolványa, akkor azt is vigye magával. 

(1) Esetlegesen újra életbe lépő szabályok az utazás során - DE JELENLEG EZEK TÖBBSÉGE MÁR NINCS ÉRVÉNYBEN!
 • Repülőtér:
  • Ügyelni kell a távolságtartásra a reptéri sorban álláskor.
  • A biztonsági intézkedések miatt lehet, hogy kicsit több időt fog igénybe venni a becsekkolás.
  • A reptéren matricával jelzik, hogy melyik székekre lehet leülni - a távolságtartás miatt.
  • Mind a reptéren, mind a repülőn maszkot lehet szükséges újra viselni. 
  • A testhőmérsékletünket megmérhetik az utazás előtt a reptéren testkamerával.
 • A repülőút során az alábbi szabályokra kell számítani:
  • Beszálláskor 1,5 méteres távolságot kell tartani.
  • Mind a személyzetnek, mind az utasoknak maszkot kell viselniük a repülőút teljes időtartama alatt. Egy-két légitársaság - pl. Lufthansa, - FFP2 maszkot vár el az utazóktól, de a többi gépen megfelel bármilyen orrot és szájat takaró maszk.
  • Nem lesz fedélzeti magazin és nem lehetséges a fedélzeti vásárlás, de ételeket és italokat továbbra is felszolgálnak.
  • Nincs olyan szabályozás, hogy csak minden második sorban ülhetnének utasok vagy hasonló távolságtartás ültetéskor.
 • Érkezéskor a transzferbuszban kötelező a maszk viselése.

(2) Esetlegesen újra életbe lépő szabályok a nyaralás során - DE JELENLEG EZEK TÖBBSÉGE MÁR NINCS ÉRVÉNYBEN!
 • Becsekkoláskor a szállodában is megmérhetik infravörös eszközzel a testhőmérsékletünket.
 • Sok helyen fogunk találkozni kézfertőtlenítővel, a szobánkat még alaposabban fogják kitakarítani.
 • Bizonyos esetekben a hotelek és az éttermek csökkentett kapacitással működhetnek majd.
 • Az all inclusive ellátás során elképzelhető, hogy nem szedhetünk majd magunknak ételt, hanem ott áll majd egy pincér, aki kiszolgál minket, illetve elképzelhető, hogy a'la carte menüről tudunk majd választani. A választék elképzelhető, hogy szűkebb lesz, de a minőség a megszokott. Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a szállodák egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.
 • 1,5 méteres távolság lesz az étteremben az asztalok, illetve a strandon és a medencénél a napágyak között.
 • Liftben utazók számát korlátozhatják a távolságtartás miatt.
 • Múzeumok és látnivalók látogatásakor távolságot kell tartani, zárt helyen elképzelhető, hogy (újra) maszkot kell majd viselni.
 • Bizonyos szolgáltatások korlátozottan vagy nem lehetnek elérhetőek.
 • Az animációs programok kínálata szállodánként eltérhet, hogy hol mit engednek és tudnak megvalósítani. 
 • Feltehetően az éjszakai nagyon zsúfolt, táncos programok elmaradnak, helyettük élő zene vagy hasonló program lesz a gyakoribb.
 • A szállodán belül normál esetben sehol nem kell majd maszkot viselni - kivéve esetleg a főéttermeket.
 • A legtöbb országban feltehetően az utcán abszolút nem kell maszkot viselni.

Ahogy írtuk, mindezek már nincsenek a legtöbb helyen érvényben. Amiatt szedtük össze a fentieket, hogy legyen egy körülbelüli elképzelés arról, hogy milyen típusú szabályozásokra lehet hozzávetőlegesen számítani, ha esetleg mégis szigorítanának valahol. 

 


Van utazási utalványom, amit fel szeretnék használni. Mit kell erről tudnom?

 • Az utalványon szereplő dátum azt a határidőt jelöli, amely napig Önnek foglalnia és előlegeznie kell, ha fel szeretné használni az utalványt. Tehát maga az utazás történhet később is természetesen - tehát például nyáron, - egyedül az a lényeg, hogy a foglalás és az első befizetés történjen meg az utalványon szereplő határidőig.
 • Az előleg(ek) normál módon fizetendők utalással, bankkártyával vagy készpénzben. Az utalvány összegét a hátralékból vonjuk le.
 • Mi az első lépés a beváltáshoz? Válassza ki az utat!
  • Amennyiben mi, mint Dive Hard Tours állítottuk ki az utalványt, akkor a teljes kínálatunkból szabadon válogathat. Használja az Utazáskeresőnket!
  • Amennyiben utazásszervező partnerünk állította ki az utalványt, akkor keressen minket, hogy partnerspecifikus ajánlatokat készíthessünk Önnek.
 • Biztosításra és egyéb kiegészítő elemekre, valamint készpénzre nem válthatók be az utalványok.
 • Az utalványok a lejárat után nem beválthatók.
 • Meglévő VIP Hűségpontjai természetesen EXTRA kedvezményként beválthatók az utazás árából! Lépjen be a megújult VIP Fiókba, hogy lássa, hogy van-e felhasználható hűségpontja. 
 • Javasoljuk, hogy az utalvány beváltását ne hagyja az utolsó napokra!

Lefoglaltam egy utat, de látom, hogy utólag akciós lett az ár. Visszajár nekem a különbség?

Nem. Sajnos senki nem tudja Önnek garantálni, hogy az Ön által foglalt ár lesz a legjobb az utazás pillanatáig. Azt egyértelműen látjuk, hogy a tendencia évek óta az, hogy az előfoglalási szezonban vannak általában a legolcsóbb árak, és ekkor még nagy a kínálat. Lehetnek last minute akciók, de ha hirtelen sokan akarnak utazni a könnyítések miatt, akkor ezekre kevésbé lehet számítani. Kivételes esetekben az is előfordulhat, hogy kapunk egy váratlan akciót előfoglalási szezon után, de last minute időpont előtt, ám ez nem gyakori. Ha bármikor kedvezőbb lesz a foglás után az ár, mint az Ön által lefoglalt utazás ára, akkor utólag nincs lehetőség arra, hogy Önnek "visszatérítsük" a különbözetet. Fontos, hogy Ön mindig mérlegeljen foglalás előtt, hogy az akkor aktuális ár megéri-e Önnek, és kizárólag akkor foglaljon, ha igen. Ilyen jellegű utólagos reklamációt nem fogadunk el.

Fix az az ár, amin foglalok, vagy lehet utólagos áremelés? 

Ha a szezon elején kérdez minket, akkor azt mondtuk volna, hogy 17 év alatt egyszer fordult elő, hogy egy partnerünk pár ezer forintot emelt, és azt is utólag visszatérítette, így ez nem valószínű. Mivel azonban idén több, mint 50 forintot drágult egy euró az év elejéhez képest, a kerozin ára háromszorosa az év elejéhez képest, valamint rengeteg az extra adó is, amely a híreszteléssel ellentétben valójában áthárítható, ezért a legtöbb partnerünk a már lefoglalt utak esetében utólagos pótdíjat számolt fel. Ennek sajnos mi sem örülünk egyáltalán, és tudjuk, hogy az utasaink sem. Az egyenes beszéd jegyében elmondjuk viszont, hogy mit kell erről tudni:
 • Idén szinte minden partnerünk alkalmazott utólagos áremelést. 
 • Akik alkalmaztak, ott ez egy egyszeri emelés, tehát nem arról van szó, hogy aki ezt kifizeti, annak most már többször is kell majd ennyit fizetnie. Bízunk benne, hogy ez tényleg így is marad.
 • Emiatt sajnos nem lehet lemondani a megrendelést, ki kell fizetni ezt az utólagos díjat. Ezzel mi, mint Dive Hard Tours, nem tudunk mit kezdeni. 
 • Viszont azt érdemes tudni, hogy ha az utólagos áremelés meghaladná az utazás teljes díjának 8 százalékát, akkor az a törvényi szabályozás, hogy Ön ebben az esetben elállhat ingyenesen az utazástól. 

Milyen egyéb tudnivalók vannak a foglalás kapcsán?

 • MEGRENDELÉS
  • Ha Ön a honlapon keresztül jelentkezik egy utazásra, az konkrét utazásra jelentkezés, tehát nem ajánlatkérés. Ajánlatot telefonon lehet kérni vagy az alábbi oldalon: Ajánlatkérés. De amikor egy konkrét utazásnál már Ön megadja az adatokat, majd rákattint a "Jelentkezem az utazásra" gombra, az fizetési kötelezettséggel jár. A jelentkezést tehát csak akkor küldje el, ha azt komolyan gondolja.
  • Nagyon praktikus infó, hogy a foglaláshoz nem szükséges az útlevélszám vagy a személyi igazolvány száma. Simán nevek és születési dátumok elegendők. A többit majd küldheti később.
  • Kérjük, hogy még foglalás előtt ellenőrizze a szükséges útiokmányok típusát és az összes utas útiokmányának érvényességét, hogy még időben csináltathassanak újat. Sem irodánk, sem a szervező, sem a biztosító nem térít abban az esetben, ha rossz vagy lejárt útiokmánnyal szeretné valaki megkezdeni az utazást.
  • Utazásra jelentkezéskor mindenképpen ellenőrizze a pontos neveket. Mi nem vagyunk hatóság, nem is ellenőrizhetjük a neveket, így nagyon lényeges, hogy ezt a megrendelő foglalás előtt megtegye. Ami fontos: az útiokmányban (majd) szereplő névre van pontosan szükség. Tehát annak ellenére írja be a teljes nevet, hogy mindennap nem használja azt. Sok partnerünknél már akár egy karaktermódosítás is akár jelentős módosítási díjjal jár. A pontos nevek megadása a megrendelő felelőssége már az első pillanattól kezdve. 
 • AJÁNLATKÉRÉS, ÁRAK & SZABAD HELYEK
  • A honlapon az áraink többségében napi egyszer frissülnek. Ez azt jelenti, hogy amire éjjel még volt hely, arra lehet, hogy elfogynak napközben - ahogy az árak is módosulhatnak az éjjelihez képest. Mindig az az ár érvényes, amit a megrendelés után a jelentkezésre adott válasz e-mailben visszaküldünk. Szerencsére tényleg 10-ből 9 alkalommal stimmel minden, de így szezonban nagyon gyorsan változnak az árak és a szabad helyek is.
  • Ebből adódik, hogy nem marketing szöveg, amikor az ajánlatokhoz mindenhová odaírjuk, hogy rengeteg a megrendelés és az árak jellemzően drágulnak. Tényleg rengetegen szeretnének végre újra utazni, így gyorsan telnek a gépek. Az árak pedig egyik pillanatról a másikra is változhatnak akár több tízezer forinttal. Szóval amikor azt tanácsoljuk, hogy döntsenek gyorsan, ha szimpatikus ajánlatot látnak, azt tényleg komolyan írjuk.
  • Amikor mi utat ajánlunk, azt a legjobb tudásunk szerint tesszük, de döntenie Önnek kell. Kérjék ki a véleményünket, hiszen tényleg sok száz szállodában járunk rendszeresen. Olvassák el a netes véleményeként, és előre tájékozódjatok foglalás előtt. Utólag nem tudunk azzal mit kezdeni, ha ez a fázis kimarad a megrendelő részéről, és utólag olvasnak egy hotelről kedvezőtlen véleményeket, vagy olyanokat mond valaki, hogy "de Önök ajánlották ezt a szállodát, és nekünk mégsem tetszett." A szállodaválasztás mindig a megrendelő felelőssége.
  • Ugyanígy a megrendelőnek kell eldöntenie, hogy az adott ajánlat megéri-e. Ehhez segítséget adunk a minden hotel lapján látható árgrafikonnal, valamint szóban is szoktuk mondani, hogy valami kifejezetten akciósnak számít - de azt érdemes tudni, hogy arra senki nem tud garanciát vállalni, hogy az általatok lefoglalt ár lesz a legolcsóbb az utazás pillanatáig. Kaphatunk váratlan akciókat. Amikor az ár olcsóbb lesz a foglalási árhoz képest, akkor nincs olyan, hogy valaki megtéríti a különbözetet. 
  • Ha valaki már kért tőlünk egyszer ajánlatot, és utána semmilyen visszajelzést nem adott többszöri megkeresésünkre sem, illetve nem küldött megrendelést, akkor utána több ajánlatot nem tudunk küldeni, mivel ezt mi nem tartjuk az érdeklődő részéről fair eljárásnak. A valóban velünk utazó és utazni szándékozó utasokra fordítjuk az ebből felszabaduló időt, hogy ők még elégedettebbek legyenek.
  • Kedvezményt nem tudunk adni a honlapon szereplő árakból, hiszen ezt a partnereinkkel kötött megállapodás szigorúan megtiltja. Mi a hűséget jutalmazzuk: Hűségprogram. Ahhoz, hogy Ön a hűségpontokat igénybe tudja venni, előbb lépjen be a VIP Fiókjába, és látni fogja egyből a kalkulációban, hogy van-e felhasználható Hűségpontja. Belépés a VIP Fiókba.
  • Csoportos foglalás - 20 felnőtt feletti foglalásnál partnereinket mindig megkérdezzük, hogy ők tudnak-e egyedi árat kalkulálni. Erre nem mindig igen a válasz, - sőt olyan is van, hogy egy adott árú szobából csak limitált áll rendelkezésre, így nem mindenki tud akciós áron foglalni, - de mindenképp érdemes futni ezzel egy kört. 20 felnőtt alatt erre nincs lehetőség. Fontos tudnivaló ez esetben, hogy csak akkor tudjuk csoportként kezelni az adott csoportot, ha 1 megrendelő van, és ő egyben, egyszerre, azonos dátumra, időtartamra és szállodába rendeli meg az utat. Ez esetben kizárólag ő, azaz a megrendelő intézheti a megrendelést. Az ő felelőssége, hogy beszedje az utastársaktól időben a megfelelő összegeket, ugyanis ő bonyolítja a fizetést irodánk felé. A későbbi esetleges módosításokat is neki kell intéznie, valamint irodánk csak neki adhat ki információt az utazással kapcsolatban. Neki küldjük ki az összes utazási dokumentumot is indulás előtt. 
 • EGYEBEK
  • Charterek esetében nincs menetrend, mindig csak tervezett menetrend létezik. A tervezett menetrend bárhogy módosulhat az adott napon belül, tehát az indulási és a hazaérkezési napra már semmiképp ne tervezzenek programot. Az útjaink túlnyomó többsége charteres út. Semmilyen felelősséget nem vállalunk sem mi, sem a szervező, sem a biztosító, sem a légitársaság a tervezett menetrend esetleges változásáért az adott napon belül. Rengeteg hasznos tudnivaló a tervezett menetrendekről
  • Online regisztráció szinte az összes országba kötelező volt a tavalyi szezonban. Idén ez már szinte egyáltalán nem jellemző. De ha mégis kötelező lenne, ehhez indulás előtt küldünk magyar nyelvű útmutatót utasainknak, de a regisztrációt nekik kell elvégezniük FONTOS! Kizárólag akkor jelentkezzen nálunk utazásra, ha önállóan el fogja tudni végezni az online regisztrációt az általunk küldött magyar nyelvű segédlet alapján, mert mi nem regisztrálunk senki helyett - nem is regisztrálhatunk, mert a legtöbb esetben olyan szenzitív adatokkal kell regisztrálni, amely a GDPR szerint nem is osztható meg velünk.
  • A honlapon láthatók a fizetési határidők a teljes összeg alatt. Megrendeléstől számított általában másnapig tudunk fizetési határidőt adni vagy a teljes összegre (35 napon belüli utazásnál) vagy az előlegre (35 napon túli utazásnál). A hátralék indulás előtt egy hónappal lesz esedékes, ha először csak előleget kell fizetni.
  • 0-1,99 év között csecsemőnek számít minden baba. Ők általában ingyen vagy jelképes összegért utaznak. Nincs külön ülésük a repülőn, de vihetnek neki babakocsit a repülőre. A legtöbb szálloda babaágyat biztosít a babáknak, de ez nem kötelességük. A csecsemőknek nincs külön feladható poggyászuk, de tápszert, bébiételt lehet nekik felvinni a fedélzetre.
  • Betöltött 2. életév fölött már gyerekárral számol a rendszer. Tudjuk, hogy a gyakorlatban nincs különbség egy 1,99 éves és egy épp 2 éves szülinapos között, de nemzetközileg meg kell húzni valahol a határt, és ez a 2 év. Érdemes tudni, hogy minden szállodánál eltérő a gyerekkedvezmény felső határa. Ahol az látható a kalkulációban, hogy például "2-14 évig" a korhatár, ott 2-13,99 éves gyerekeknek jár a gyerekkedvezmény.
  • Felnőttszállodák esetében általában 18 év a korhatár, de bizonyos szállodáknál 16 év. Ha nagyon szeretne egy pár hónappal fiatalabb utas jönni Önökkel az adott felnőttszállodába, akkor írjanak nekünk az info@divehardtours.com e-mail címre, és lehet, hogy külön engedéllyel tudunk kérni helyet.
  • Szobatípusokkal kapcsolatos tudnivalók:
   • Ha Ön 2 főre foglal szobát, ez lehet franciaágy, két összetolt ágy vagy két különálló ágy. Jelezzük utaskívánságként, hogy Ön mit kér pontosan, de ezt garantálni nem tudjuk. 
   • Ha Ön 1 főre foglal egy szobát, általában ez egy normál 2 fős szoba, de csak Ön egyedül fogja használni. Általában éppen emiatt az 1 fős szoba ára magasabb, mint a 2 fős ár fele - mert a szálloda még így is olcsóbban adja oda ugyanazt a szobát 1 főre.
   • Ha Ön 3 vagy 4 főre foglal standard szobát, akkor ott a normál szobába tesznek be 1 vagy 2 db pótágyat. Egyrészt ez csökkenti a szobában a helyet, másrészt pedig ezek a pótágyak pedig néha kisebbek és/vagy kényelmetlenebbek lehetnek, mint a szobában alapból lévő normál ágyak. Minél magasabb kategóriás egy szállás, általában annál normálisabb a pótágy, de ez nem szabályszerű. 
   • Ha Önnel 0-1,99 éves baba utazik, neki általában a szálloda biztosít babaágyat, de ez nem mindig van így. Ez nem kötelessége a szállodának, és néha kapacitás limit is életbe lép, tehát hogy egyszerűen túl sok család utazott épp abban az időszakban kisbabával és nem jut minden szobába babaágy. Természetesen, ha lehetséges, minden alkalommal tesznek be babaágyat a 2 év alatti kicsiknek. Ha mégsincs erre lehetőség, a baba Önök között alszik a franciaágyban. 
   • Ha Önök hárman vagy többen utaznak családként, érdemes elgondolkodniuk a családi szoba foglalásán. A családi szobák mindig nagyobb méretűek és gyakran két légteresek. Az egy vagy két légtérrel kapcsolatban mindig érdeklődjön nálunk pontosan, mert bár a legtöbb családi szoba ajtóval elválasztott 2 légteres szobát jelent, de ez nem mindig van így.
   • Ha Ön speciális szobatípust foglal, például tengerre néző deluxe szobát, akkor Önnek ilyet is kell kapnia.
   • Ha Önnek olyan igénye van, amely nincs beleírva a szobatípus leírásába, ezt minden alkalommal jelezzük utaskívánságként, de ennek teljesülését garantálni nem tudjuk.
   • A tengerre néző vagy oldalról tengerre néző szoba nem azt jelenti, hogy egyáltalán semmi nem lóg bele a kilátásba. Elképzelhető tengerre néző szoba például az első emeleten is, ahol egy pálmafa árnyékolja a kilátást.
   • Szobaszámra foglalni lehetetlen - amelyik iroda azt mondja itthon Önnek, hogy ilyet tud csinálni, onnan meneküljön, mert sok más dologban is hazudni fognak Önnek csak azért, hogy náluk fizessen be.
  • Kerekesszékkel, mankóval utazik, akadálymentes utazást keres? Összegyűjtöttük vonatkozó tippjeinket: Repülés és nyaralás kerekesszékkel
  • Az útjaink 99 százaléka tartalmaz transzfert kint a reptér és a szálloda között oda-vissza annak ellenére, hogy nem mindenhol írjuk ki külön.
  • Ugyanez igaz a magyar nyelvű idegenvezetőre is. Jellemzően minden utunknál magyar idegenvezető várja kint utasainkat az érkezés után, a csomagfelvételt követően.
  • Az érkezés napján 14:00 órától él a szállodai szoba és az ellátás a hazautazás napján a kicsekkolás pillanatáig, amely 10:00-12:00 óra között szokott lenni. Tippjeink szállodai bejelentkezéshez és kicsekkoláshoz
  • Egzotikus utakhoz nagyon fontos tudnivaló, hogy a weboldalunkon az adott utazás indulási és érkezési időpontjai szerepelnek. A számítógép nem tudja értelmezni a kint eltöltött éjszakák számát, mert csak annyit tud, hogy a két dátumot kivonja egymásból. Kérjük, hogy vegye figyelembe az utazással eltöltött menetidőt és a jelentős időeltolódást a honlap böngészésekor. Aktuális phuketi útjaink esetében például, ahol azt látja, hogy az indulás 2023. január 7-én, majd a hazaérkezés január 16-án történik, az nem jelenti azt, hogy a kinti szállodában 9 éjszakát fog eltölteni. Ebben a konkrét esetben a lefoglalt éjszakák száma 7 kint töltött éj. Általában az utazással kettő és fél nap telik el. Ami biztos: a szálloda lapján megadott napon indul az utazás és a megadott napon érkeznek haza. Részletekről érdeklődjön irodánkban.
  • Fakultatív programjaink kizárólag a velünk utazók számára elérhetők, külön nem értékesítünk ilyen programokat. 
  • Az infláció sajnos nem korlátozódnak Magyarországra, így ez kihathat a fakultatív programok árára is. Kérjük, hogy nagy ráhagyással számoljanak a fakultatív programokra szánt összegel és költőpénzzel is, amikor útnak indulnak. A fakultatív programok árát euróban vigyék magukkal, készpénzben a legtöbb úticélra.
  • Rengetegen keresnek minket a beutazási feltételek kapcsán. Mi kizárólag az utasainknak adunk felvilágosítást, ezen senki ne sértődjön meg, de mi nem információs központ vagyunk. Ettől függetlenül ezen az oldalon fentebb rendszeresen frissítünk minden beutazási feltételt, ami bárki számára elérhető. A hivatalos referencia azonban mindig a Konzuli Szolgálat oldala, azt kövesse mindenki elsősorban!
  • FONTOS! Az adott utazás nem az utazásra való jelentkezéssel, valamint nem az előleg vagy a teljes összeg befizetésével válik véglegessé, hanem a fizetést követően az utazásszervező visszaigazolásával. A Dive Hard Tours minden felelősséget kizár azzal kapcsolatban, ha az utazásszervező nem tudja visszaigazolni az adott utat. Ilyen esetek például, de nem teljes körűen: ha a kiválasztott utazás helyett nincs a stop sale értesítésének pillanatában vagy azt követően másik hasonló út / hasonló árkategóriában / hasonló dátumon; ha időközben a többi utazás ára jelentősen drágult; ha Ön már kivette a szabadságát idő előtt és ezen már nem lehet módosítani; ha az út miatt útiokmányokat készített akár gyorsított eljárásban felárért; ha bármi egyéb kiadása vagy kellemetlensége adódik amiatt a nyaralás kapcsán, mert Ön nem várta meg a visszaigazolást. Részletes tudnivalók a visszaigazolásról
  • Végül egy tipp: csak akkor foglaljon mindenki, ha a jelenlegi feltételeket megfelelőnek tartják. Akárki akármit mond, nem lehet tudni, hogy mi hogyan változik a jövőben. Azért nagyon drukkolunk, hogy most már minden a jó irányba fog változni, mert abszolút ez a tendencia.
  • Készítettünk Önnek egy nagyon hasznos dokumentumot, amelyben 16 oldalban összefoglalunk mindent, amit a foglalástól számítva tudnia kell. Ezt a dokumentumot kiküldjük minden utasunknak a szerződéssel egy időben, de ide is beillesztjük, hogy előre el tudja olvasni: TIPPEK és TUDNIVALÓK FOGLALÁS UTÁN.
  • Ismerjen meg minket! Dive Hard Tours bemutatkozás - 18 év személyes tapasztalat.
 


 
A fenti információk irodánk legjobb tudását tükrözik az általunk közvetített utakkal kapcsolatban 2023. március 3. napon. Felelősséget nem vállalunk azért, hogy a fentiektől sem az utazásszervezők, sem a biztosító partnerünk nem fognak eltérni. A beutazási, hazaérkezési, valamint járványügyi szabályok változására vagy nem változására, valamint partnereink árképzésére nincs ráhatásunk, így ezekért felelősséget nem vállalunk. A foglalás és a járványügyi, határátlépési kritériumoknak való megfelelés a megrendelő és az utazok felelőssége. Egyéb utazási irodák útjaival kapcsolatban nincsenek információink. Minden utazással, foglalással vagy útlemondással kapcsolatos döntés utasaink felelőssége, befolyásolni nem kívánunk senkit. Konkrét kérdéssel az Ön útja kapcsán keressen minket e-mailen: info@divehardtours.com.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.