info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Utazási tanácsok 2020

A koronavírus mentén kialakult helyzet számos kérdést felvet az utazás kapcsán. Bár sem virológusok, sem jogászok nem vagyunk, az alábbiakban összeszedtük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

FONTOS! Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy mi kizárólag a saját utasaink részére adunk utazási tanácsokat, nem információs központ vagyunk. Koronavírussal kapcsolatos általános kérdéseit felteheti az alábbi telefonszámon: 06 80 277 455. A koronavírusról és annak utazási implikációiról tájékozódni utasaink felelőssége. Az alábbiak a tájékoztatást szolgálják a legjobb tudásunk szerint, de ha eltérés van a legaktuálisabb információkhoz képest, akkor a hivatalos forrás a mérvadó.

Várható szigorítás vagy enyhítés az országok besorolása terén? (Frissítve: 2020. augusztus 6.)

A színkódok bejelentésekor hetente szerdánként felülvizsgálatot ígért a kormány, majd hozzátették, hogy szükség esetén gyakrabban vagy máskor is módosíthatnak. Ezt felülírni látszik a 2020. július 30-i Kormányinfón elhangzott bejelentés, miszerint a jelenleginél járványügyi intézkedések 2020. szeptember 1-ig érvényben maradnak. Ez alapján mi azt valószínűsítjük, hogy a jelenlegi piros országok átsorolása előbb nem várható, de azt is, hogy a zöld országokat sem tervezik átsorolni. Váratlan események persze mindig történhetnek, de jelenleg mi ezzel számolunk.

Milyen utazási korlátozások vannak érvényben? (Frissítve: 2020. augusztus 6.)

Kétféle utazási korlátozás létezik jelenleg. Az egyik a (1) színekkel jelölt járványügyi felosztás, a másik pedig a (2) római számokkal jelölt biztonsági kockázat szerinti felosztás. Összefoglaljuk a főbb tudnivalókat.

(1) Járványügyi besorolás - színekkel jelölve 
Három kategóriába sorolják az országokat: vörös, sárga és zöld kategóriába. 
Röviden, de csak nagyvonalakban - magyarázat nélkül, csak tájékoztatási szándékkal:
 • Ha sárga vagy vörös jelzéssel besorolt országból lép be, akkor a határon egészségügyi vizsgálatnak vetik alá, és akár igazolódik a fertőzés, akár nem, mindkét esetben karanténba kell vonulnia. Két tesztet fognak elvégezni rajta. Ha sárga országból érkezett, és az első tesztje negatív, kijöhet a karanténból. Vörös ország esetén két negatív teszt kell ehhez.
 • A kormány augusztus 1-ig vállalja a teszteléssel kapcsolatos költségeket, az ezután érkezőknek pedig már maguknak kell a tesztet fizetni, ha olyan országból érkeznek, amelyre a karantén szabályai vonatkoznak. Utazási irodánk, az utazásszervező partnereink és a biztosító partnerünk semmilyen felelősséget nem vállal azért, hogy ez valóban megtörténik-e, milyen határidővel, módszerrel és valóban ingyenes lesz-e. Ez a pont a fenti határozatban szerepel.
 • Nem szükséges a karantén, ha a magyar állampolgár a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt – eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható.

Részletek:
 • 341/2020. (VII.12.) Kormányrendelet határozza meg az összes szabályt. Fontos, hogy olvassa el a teljes rendelet! 
 • Kategóriák meghatározása a Hivatalos Értesítőben - ennek a dátuma: 2020. augusztus 5.
 • Konzuli Szolgálat legfrissebb besorolása - ezt kell mindig nézni az aktuális besoroláshoz.
 • 2020. július 16-i kitétel szerint a kormány tervezi, hogy nem teljes országokat fog egy-egy színnel jelölni, hanem országon belül régiónként történik majd a felosztás. Ez reményt ad arra nézvést, hogy a jelenlegi vörös besorolású országok vírus által nem vagy alig érintett nyaralóhelyei hamarosan kedvezőbb besorolást kapjanak. Lényeges információ, hogy a 2020. július 12-i tájékoztatón az hangzott el szóban, hogy minden szerdán újraértékelik a listát, de hallani lehetett olyan nyilatkozatot is, hogy szükség esetén bármikor újraértékelhetik a helyzetet.

(2) Biztonsági kockázat szerinti besorolás - római számokkal jelölve
Az országokat emellett I, II és III-as kategóriába sorolja be a Konzuli Szolgálat, amelyek általában az adott ország biztonsági kockázatát mutatják meg.
2020. július 15. délután óta az összes vörös kategóriás ország I-es kategóriába került, tehát "Utazásra nem javasolt térség" lett. 
Amikor egy ország vagy egy terület ebben a kategóriában van, akkor tilos charterjáratokat indítani - egészen addig, amíg ebben a kategóriában van. 
Utazásra nem javasolt térségek a Konzuli Szolgálat honlapján

Mi újság a kedvenc országaimmal? Akkor ez alapján hová lehet most utazni? (Frissítve: 2020. augusztus 6.)

Melyik ország mikor nyit? (Frissítve: 2020. augusztus 6.)

Az alábbiakban kiemeljük legfőbb nyári úticéljaink nyitási dátumait. Érdemes a "Részletek" gombra kattintva mindig frissen tájékozódni az aktuális állásról, amely a Külügyminisztérium hivatalos oldalára vezet. Ezek a szabályok magyar állampolgárokra vonatkoznak - más állampolgárok kötelesek egyénileg tájékozódni az utazási feltételektől.
 • Bulgária: 2020. június 1-től nyitva az ország. Részletek
 • Dél-Ciprus: 2020. június 20-tól nyitva az ország. NAGYON FONTOS! A beutazáshoz „flight pass” szükséges amely az országba való belépéshez szükséges: A platform használata mindenki számára kötelező. A ciprusi fél hatályos tájékoztatása értelmében távozáskor az utasoknak nem szükséges egy elektronikus jóváhagyás bemutatása a sziget elhagyásához. További információk közvetlenül a következő e-mail címen kérhetők: info@cyprusflightpass.gov.cy. A platform elérhetősége itt. Kaptunk egyik partnerünktől egy pazar tájékoztatót, ami összefoglalja a helyzetet: Dél-Ciprus beutazás 2020. július. Továbbá: Részletek
 • Egyiptom: Július 1-től Egyiptom megnyitja határait. Olvassa el az egyiptomi irányelveket az Egyiptom utazás aloldalunkon. Részletek
 • Görögország: 2020. július 1-től nyitva az ország. Részletek Görögországi utazási tanácsainkról itt olvashat bővebben: Görögország utazási információk NAGYON FONTOS! Aki Görögországba utazik, neki előzetesen az indulás előtt LEGKÉSŐBB 48 órával előbb regisztrálni kell. Regisztráció itt. Aki nem rendelkezik a telefonján vagy nyomtatva QR kóddal azt a budapesti jegykezelés elutasítja. Akinek van visszaigazoló e-mailje, de nincs QR kódja az a visszaigazolással utazhat! MINDEN UTAS számára külön kötelező a regisztráció! Regisztrációs segédlet magyar nyelven.
 • Málta: 2020. július 1-től nyitva az ország. BEUTAZÁSI TUDNIVALÓK: kitöltendő dokumentációRészletek
 • Olaszország és Szicília: 2020. június 3-tól nyitva az ország. Részletek
 • Spanyolország és Kanári-szigetek: 2020. június 21-től nyitva az ország. Az utazáshoz minden utasnak elektronikus formanyomtatványt kell kitölteni és az abból generált QR-kóddal lehetséges csak a belépés! Olvassa el részletesen az alábbi infókat: Spanyolország utazási tudnivalók és Kanári-szigetek utazási tudnivalókRészletek
 • Törökország: 2020. június 11-től újra nyitva az ország, nem kell teszt, és nincs karantén odafelé és hazafelé sem. Az alábbi oldalon láthatók a török irányelvek kivonata: Törökország utazás tudnivalókRészletek
 • Tunézia: A tunéziai kormány 2020. június 27-i hatállyal megnyitotta a légi és tengeri határait. Így a külföldi állampolgárok ismét beutazhatnak Tunéziába. 2020. július 2-i hatállyal Magyarország zöld kategóriába került, így magyar állampolgárok korlátozás, tehát teszt és karantén nélkül utazhatnak be Tunéziába. Ugyanakkor az országkockázati besorolásokat a tunéziai járványügyi hatóságok minden hét közepén felülvizsgálják, emiatt kérjük, hogy rendszeresen kísérjék figyelemmel a tunéziai helyzetet: Részletek. Tekintse meg a tunéziai utazás aloldalunkat a részletes tudnivalókért és a kitöltendő nyilatkozatért!

Mit tesznek ebben a helyzetben az utazásszervezők? (Frissítve: 2020. augusztus 6.)

Számos partnerünk igazán korrekt módon módosított az feltételein, hogy segítse utasainkat a kialakult helyzetben. A naprakész tájékoztatók az alábbi linken találhatók: Anubis TravelBlue Sky TravelETIIBUSZKartago ToursLast Call TravelOrex TravelPremio TravelRobinson ToursSun & FunTaurus ReisenUnitravel , Viasale. A fenti tájékoztatókban nem szabályozott kérdésekben a meglévő foglalásoknál a standard ÁSZF irányadó, amelyet utasaink elfogadtak a megrendelés pillanatában.

Merjek foglalni új utazást?

Mi bízunk benne, hogy hamarosan helyreáll az élet az egész világon a remélhetőleg átmeneti szigorítások ellenére is. Minden esetben a megrendelő felelőssége és kötelessége tájékozódni, valamint mérlegelni a körülményeket, amelyek a megrendelés pillanata után mind az indulás, mind a hazaérkezés pillanatáig változhatnak. Mindenkit kérünk ezért, hogy alaposan járjon utána a jelenlegi helyzetnek, valamint a lemondási és módosítási feltételeknek az utazás és a biztosítás tekintetében is. 

Mi és hogyan fog változni az utazás és a nyaralás során? Teljes értékű lesz így a nyaralásom?

Mi azt valószínűsítjük, hogy extra biztonsági intézkedésekkel kell mostantól számolni mind az (1) utazás során, mind a (2) a kint töltött nyaralás során. Ezekről egyelőre nem tudjuk, hogy mik lesznek pontosan, és azt sem, hogy mennyire fogják majd befolyásolni a nyaralás élvezetét. Azt látjuk, hogy az intézkedéseket egyre inkább próbálják keretek közé szorítani, és arra törekszenek, hogy a lehető legteljesebb élményt kapja az utazó a lehetőségekhez képest. A most rendelkezésre álló információk alapján valószínűsítünk néhány szabályt, amit az alábbiakban közlünk is, - ám felhívjuk a figyelmet, hogy ezek országonként, repterenként, szállodánként is változhatnak.

(1) Koronavírus feltételezett szabályok az utazás során
 • bud.hu koronavírus-tájékoztató alapján kizárólag az utazók léphetnek be a reptér épületébe 
  • Ügyelni kell a távolságtartásra a reptéri sorbanálláskor 
  • Az új biztonsági intézkedések miatt lehet, hogy kicsit több időt fog igénybe venni a becsekkolás
  • A reptéren feltehetően matricával jelzik majd, hogy melyik székekre lehet leülni - a távolságtartás miatt
  • Elképzelhető, hogy mind a reptéren, mind a repülőn maszkot kell viselni - de elképzelhető, hogy ez csak ajánlás lesz
  • A testhőmérsékletünket megmérhetik az utazás előtt a reptéren
 • A Smartwings légitársaság tájékoztatója szerint az alábbi szabályokra kell számítani:
  • Beszálláskor 2 méteres távolságot kell tartani.
  • Mind a személyzetnek, mind az utasoknak maszkot kell viselniük a repülőút teljes időtartama alatt.
  • Nem lesz fedélzeti magazin és nem lehetséges a fedélzeti vásárlás, de ételeket és italokat továbbra is felszolgálnak.
  • A Smartwings esetében nincs arról szó, hogy a repülő nem teljes kapacitással fog indulni a távolságtartás miatt. Ha nincs tele a gép, akkor törekedni kell arra, hogy minél távolabb üljenek egymástól az utasok.
  • Feltehetően más légitársaságok is hasonló szabályokat fognak hozni.
 • Érkezéskor és a fakultatív programok során a buszban kötelező lehet a maszk viselése 
 • A buszban elképzelhető, hogy csak minden második ülésen lehet majd ülni

(2) Koronavírus feltételezett szabályok nyaralás során
Tunézia már közzétett egy COVID-19 kézikönyvet, amelyből feltehetően az alábbiak más országokban is jellemzőek lesznek:
 • Becsekkoláskor a szállodában is megmérhetik infravörös eszközzel a testhőmérsékletünket.
 • Sok helyen fogunk találkozni kézfertőtlenítővel, a szobánkat még alaposabban fogják kitakarítani.
 • Akár pozitívan is állhatunk hozzá, hogy egészen biztosan kiemelt vendégként fognak minket kezelni, mert feltehetően minden országban a hotelek és az éttermek csökkentett kapacitással működhetnek majd.
 • Az all inclusive ellátás során feltehetően nem szedhetünk majd magunknak ételt, hanem ott áll majd egy pincér, aki kiszolgál minket, illetve elképzelhető, hogy a'la carte menüről tudunk majd választani. A választék elképzelhető, hogy szűkebb lesz, de a minőség a megszokott. 
 • Nagy távolság lesz az étteremben az asztalok, illetve a strandon és a medencénél a napágyak között.
 • Liftben utazók számát korlátozzák a távolságtartás miatt.
 • Elképzelhető, hogy a fakultatív programok egy része elmarad, mert például csak az adott városban vagy területen lehet tartózkodni érkezés után.
 • Múzeumok és látnivalók látogatásakor távolságot kell tartani.
 • Beltéri programokat korlátozhatják vagy tilthatják.
 • Bizonyos szolgáltatások korlátozottan lehetnek elérhetőek.
 • Feltehetően az éjszakai táncos programok elmaradnak.

Ahogy írtuk, mindezek feltételezések, a konkrétumokról érdemes mindig frissen tájékozódniuk utasainknak. Amiatt szedtük össze a fentieket, hogy legyen egy körülbelüli elképzelés arról, hogy milyen típusú szabályozásokra lehet hozzávetőlegesen számítani. 

Mi történik akkor, ha most jelentkezem egy utazásra, de lesz a vírusnak egy második hulláma?

Ha esetleg a vírusnak egy második hulláma lenne, ami pont arra az időszakra esik, amikor Ön utazna, és a tavaszihoz hasonló utazási korlátozások lépnének életbe, tehát tilos lenne utazni, akkor az utazásszervező törli a járatot. Ez esetben normál ügymenetben visszajár a befizetett összeg - mind az utazás, mind az esetleges biztosítás díja. Elképzelhető, hogy a befizetett összeg első körben utalványként jár vissza. Amennyiben karantén vagy teszt kötelezettsége lépne fel akár kifelé, akár hazafelé, ez nem von maga után automatikusan járattörlést. A karantén és a teszt költségét nem állja sem irodánk, sem a szervező partnerünk, sem a biztosító.

Mások mernek most foglalni? Önök mennek külföldre mostanában?

Rengeteg új foglalásunk van idén nyárra, őszre és télre is, sőt már a jövő évi foglalások is elkezdtek érkezni. Így azt látjuk, hogy az utasaink bizakodóak - ahogy mi is. Még ha nem is lesz minden a megszokott a nyaralás során, mi akkor is amellett vagyunk, hogy ilyen hosszú bezártság után még jobban látni akarjuk a világot. 2020. július 12-én az első géppel kiutaztunk Egyiptomba, és azóta már haza is jöttünk, 2020. július 22-én. Beszámolónkat a Facebook-oldalunkon lehet követni.

Vannak egyáltalán most jó ajánlatok? Hol találom a legjobb ajánlatokat?

Három módon is áttekintheti az ajánlatainkat:
 1. Utazáskereső - Használja utazáskeresőnket, hogy ár szerint növekvő sorrendben lássa az összes ajánlatunkat az Ön igényeire szabva! A kereső oldalán talál egy videót is a kereső használatához, hogy a legkönnyebb eligazodjon.
 2. Ajánlatok országonként - A kínálatunkban szereplő országokat az alábbi módon találja meg: (1) asztali gépről az oldal tetején található menüben, míg (2) mobilról a bal felső sarokra kattinta jelennek meg az országok. Az országra kattintva betöltődnek a városok, majd a városon belül ár szerint növekvő sorrendben a szállodák. A szállodák fényképei alatt találja a "Válassza ki utazását!" szekciót, ahol látja a pontos indulásokat és a hozzájuk tartozó árakat.
 3. Személyre szabott ajánlatkérés - Utazási irodánkat 2005-ben azzal a céllal alapítottuk, hogy kizárólag olyan utakat ajánljunk, amelyeken mi magunk is szívesen részt vennénk. Éppen emiatt a kínálatunkban szereplő legtöbb országban és ezernél is több szállodában személyesen jártunk már. Így tudunk hiteles tanácsot adni. Ha Ön már kinézett az Utazáskereső segítségével 3-5 szóba jöhető szállodát, és kikérné a véleményünket, akkor keressen minket! Ha azt szeretné, hogy mi készítsük el Önnek az ajánlatot, használja a honlap Ajánlatkérés funkcióját.

Biztos, hogy minden út indul, ami a honlapon szerepel?

A honlapunkon kizárólag olyan utak szerepelnek, amelyek a tervek szerint elindulnak. Azonban nem tudjuk garantálni, hogy mindegyik biztosan indul, ugyanis a következő hetek még elég képlékenyek. Két dolog egészen biztos. Egyrészt az, hogy amint törlésre kerül a járat, akkor a honlapról is hamarosan törlődik az adott időpont. Másrészt pedig az is biztos, hogy amennyiben Ön megrendelőt küld nekünk és közeli indulásról van szó, extra körben rákérdezünk a partnerünknél, hogy valóban indul-e a járat - és csak utána küldjük Önnek vissza a válasz e-mailt.

Megtetszett egy út, és eldöntöttem, hogy belevágok! Hogyan tudok foglalni és fizetni?

Foglalni online vagy személyesen tud, fizetni utalással vagy készpénzben.
 • Foglalás - Foglalni online tud a legkényelmesebben ezen a honlapon, de irodánkban is várjuk Önt, amennyiben személyesen szeretné intézni a nyaralását. Felhívjuk a figyelmét, hogy nálunk online kizárólag a www.divehardtours.com oldalon foglalhat, valamint összesen 1 db irodánk van: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 91., ahol jelenleg hétköznap 10:00 és 16:00 óra között várjuk Önöket. Más irodánál nem tudja a mi útjainkat lefoglalni. Online foglalási útmutató
 • Fizetés - Miután beérkezett hozzánk az Ön jelentkezése, mi lehetőség szerint félretesszük azt, és e-mailben díjbekérőt küldünk Önnek. Ez alapján Ön tud (1) utalni, vagy (2) készpénzben fizetni irodánkban vagy országosan bármely K&H bankban.

Lemondjam a Dive Hard Toursnál már lefoglalt utazásomat?

Első lépésben javasoljuk, hogy nézze meg a szerződést, amelyet elfogadott. Ott látja a vonatkozó kötbérsávokat, ha most kívánná lemondani az utat. A kötbér mindig a teljes díjból számolódik, és általában attól függ, hogy az indulás előtt mennyi idővel vagyunk. Ön tudja mérlegelni, hogy ez megéri-e Önnek. Lényeges információ: irodánk teljesen ingyenesen végzi a lemondással kapcsolatos munkát, a kötbérsávokat és az útlemondás feltételeit az utazásszervező adja meg.

Hogy járok a legjobban, ha még csak hezitálok a lemondást illetően?

Tippünk: nézze meg az éppen vonatkozó kötbérsáv határidejét, és ha még van ideje, várjon egy kicsit a döntéssel. Természetesen ne centizze ki a döntést, néhány nap ráhagyással számoljon, hogy biztosan ne csússzon át magasabb kötbérsávba, ám ha még van több hónapja, akkor érdemes kicsit várni.

Mutatunk egy példát. Tételezzük fel, hogy az Ön utazási szerződése szerint az indulás előtt 30. napig 10% a kötbér és Ön december közepén utazna. Ez azt jelenti, hogy november elejéig ugyanúgy például 10% lenne a kötbér, mintha a mai napon mondaná le az utat. Mi ebben az esetben azt javasoljuk, hogy Ön június végéig várjon a döntéssel. Nézze meg, miként alakulnak a hírek, és június végén döntsön.

Már csak azért is megéri várni, mert ha Ön már lefoglalt most egy utat előfoglalási akciós áron, akkor lehet, hogy később csak jelentősen drágábban tudná újrafoglalni ugyanazt az utat.

Most lesz esedékes a második előleg vagy a hátralék. Be merjem fizetni?

Természetesen, hiszen a kötbér összege teljesen független a befizetett összegtől. Sok utasunk van, akik teljes összeget fizetnek foglaláskor akkor is, ha csak előleget kellene nekik. Nekik ugyanannyi a kötbér, mint azoknak, akik csak előleget fizettek. Útlemondás esetén visszafizetjük a visszajáró összeget - függetlenül attól, hogy Ön mennyi pénzt fizetett be. 

Hogyan tudom lemondani az utazásomat?

Az utazást lemondani írásban tudja személyesen irodánkban vagy e-mailen. Ha Ön a megrendelő, akkor a megrendeléskor megadott e-mail címéről írjon egy e-mailt a konkrét lemondási szándékkal és foglalási számmal az info@divehardtours.com e-mail címre.

Mi lesz a biztosításommal, annak visszajár az összege lemondás esetén?

Az egyszerű utasbiztosítás - mind a Classic, mind a Prémium, mind a Privileg, - visszatéríthető.
A 20% önrészes sztornóbiztosítás vagy 0% sztornóbiztosítással kombinált utasbiztosítás nem visszatéríthető.

Kiterjed a sztornóbiztosítás arra az esetre, ha félek elutazni a már lefoglalt utamra?

A sztornóbiztosítás a szerződésben meghatározott utazásképtelenségre térít, félelemre nem. Így a sztornóbiztosítás nem terjed ki a koronavírustól való félelemre hivatkozott útlemondásokra.

Kell sztornóbiztosítást kötnöm ahhoz, hogy visszakapjam a pénzemet egy törölt út esetén?

Nem, a sztornóbiztosítás arra vonatkozik, ha Ön utazásképtelenség miatt nem tud résztvenni az utazáson, tehát például Önt az utazás előtt baleset éri. A törölt járatokkal kapcsolatos visszafizetés a sztornóbiztosítástól független, ezt a szervező maga fizeti vissza.

Arra kiterjed a sztornóbiztosítás, ha itthon koronavírusos leszek, és emiatt mondom le az utat?

Mivel ez betegségnek minősül, így igen, kiterjed az útlemondás erre vonatkozóan. Az viszont továbbra is érvényes, hogy kizárólag hitelesített orvosi dokumentumok esetén tud biztosító partnerünk kártérítést fizetni.

Félek attól, hogy kint karanténba kerülök. Ki viseli ennek a költségét? Ha ekkor károm keletkezik azt ki fizeti meg?

A magyar jog nem ismeri az egészségügyi karanténkor követendő eljárást. Tudtunk szerint a karantén költségét mindig az viseli, aki elrendeli. Esetleges kár beálltakor az is lehetséges, hogy a Lex Rhodia kockázatközösségi, kármegosztási szabályai szerint a közös veszélyben a kárviselés is közös elvet fogják alkalmazni. Egy esetleges karantén miatti későbbi hazautazás vagy bármiféle, ezzel összefüggő kártérítés költségét sem a szervező, sem a biztosító, sem irodánk nem téríti meg. 

Mi a teendő itthoni karantén esetén? 

A legelső lépés a háziorvos felkeresése, ő tudja a legrészletesebb információval Önt ellátni. Emellett van egy folyamatábra, amely részletesen bemutatja a teendőket: Karantén folyamatábra 2020. július . Az utas felelőssége a vonatkozó szabályok megismerése és betartása. Friss információk: Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldala és az alábbi telefonszám: 06 80 277 455. 

Tartok attól, hogy megfertőződök kint koronavírussal. Kiterjed erre a biztosítás?

Biztosító partnerünk, a Colonnade Biztosító természetesen fedezi az Ön kinti kezelési költségeit az utazás teljes időtartama alatt a biztosított időszakra, ha Ön kint fertőződne meg a koronavírussal. Egyedi elbírálás alapján a Colonnade lehetőséget biztosít karantén esetén az utasbiztosítás meghosszabbítására.

A Colonnade Biztosító ATLASZ utasbiztosítási termékei kezdettől fogva biztosították a COVID-19 vírus megbetegedésekből eredő károkat, ezért az országos tisztifőorvos járványügyi kockázat alapján közzétett intézkedések nem igényelték utasbiztosítási feltételeink módosítását. A Konzuli Szolgálat honlapján szereplő piros, sárga és zöld szín alapú besorolás a koronavírus járvány előtt is bevett gyakorlat volt, így az utasbiztosítási feltételeinket és az abban foglalt fedezeteket az új besorolások nem változtatják meg.

A fentiek természetesen a nálunk megkötött biztosításokra érvényesek, csoportos társasút esetén, az ÁSZF egyéb pontjai mellett.
A biztosító koronavírussal kapcsolatos álláspontját az alábbi oldalon láthatja: Colonnade 2020. júliusi koronavírus tájékoztató.

Mi a helyzet akkor, ha jelenleg utazási korlátozás van érvényben abba az országba, ahová az utazásomat foglaltam?

Jelenleg számos ország utazási korlátozást vezetett be, de egyelőre emiatt ne pánikoljunk. Az utazási korlátozás ebben a pillanatban van érvényben, de nagyon valószínű, hogy ez a korlátozás a nyáron már nem fog élni. Ugyan a koronavírus helyzet nem egy-két hét alatt fog megoldódni a jelen állapot szerint, de nyárig még van legalább egy hónap, és már több országban, így hazánkban is, elkezdődött legalább részletesen az enyhítés.

Nem vagyok magyar állampolgár. Rám milyen szabályok érvényesek?

A fentiek magyar állampolgárokra és az ő hozzátartozóikra érvényesek. Minden külföldi és/vagy magyar útlevéllel nem rendelkező állampolgár egyénileg köteles tájékozódni a rá vonatkozó ki- és beutazási feltételekről. 

Ha esetleg bármi változás van a saját, befizetett utammal kapcsolatban, honnan fogok értesülni róla?

Ha bármi változás lenne az Ön nálunk már lefoglalt útjával kapcsolatban, akkor az utazásszervező partnerünk azonnal értesít minket e-mailen, amit mi haladéktalanul továbbküldünk Önnek. Tőlünk mindig minden vonatkozó információt meg fog kapni a lehető leggyorsabban.

Hol találok aktuális, megbízható információkat a koronavírussal kapcsolatban?

Önök milyen biztonsági intézkedéseket vezettek be az irodában? 

Kihelyeztünk minden asztalra kézfertőtlenítőt, a mosdóba fertőtlenítő szappant és ülőke fertőtlenítő kendőt. Rendszeresen fertőtlenítjük a kilincset és az irodai felületeket. Ajánljuk a maszk viselését és igény esetén mi is felveszünk maszkot, amennyiben utasunk kéri azt. Javasoljuk az online és telefonon történő ügyintézést, - különösen abban az esetben, ha Ön a veszélyeztetettek közé tartoznak. Megkérjük utasainkat, hogy amennyiben a koronavírus tüneteit észlelik magukon, mindenképpen maradjanak otthon. 

Új nyitvatartás!

2020. július 6. hétfőtől újra teljes munkaidőben vagyunk az irodában, minden hétköznap 10:00 és 16:00 óra között: Dive Hard Tours, 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 91. Keressen minket a vonalas számunkon: +36 1 785 8492, valamint online is állunk minden utasunk rendelkezésére: info@divehardtours.com.

Köszönetnyilvánítás

Szeretnénk megköszönni utasainknak ebben a rendkívüli helyzetben tanúsított megértésüket, rugalmasságukat és viselkedésüket, valamint partnereinknek a profizmusukat és ügyfélközpontúságukat. 

A fenti információk irodánk legjobb tudását tükrözik az általunk közvetített utakkal kapcsolatban 2020. augusztus 6. napon. Felelősséget nem vállalunk azért, hogy a fentiektől sem az utazásszervezők, sem a biztosító partnerünk nem fognak eltérni. Egyéb utazási irodák útjaival kapcsolatban nincsenek információink. Minden utazással, foglalással vagy útlemondással kapcsolatos döntés utasaink felelőssége, befolyásolni nem kívánunk senkit. Konkrét kérdéssel az Ön útja kapcsán keressen minket e-mailen: info@divehardtours.com.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.