info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Utazási tanácsok 2021 / 2022

VÉGRE! HAZAFELÉ mindenki, a VILÁG MINDEN ORSZÁGÁBÓL hazatérvén mentesül a karantén alól, aki érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezik. KIFELÉ pedig egyre több ország fogadja el PCR-teszt helyett az angol nyelvű (!) oltási igazolást vagy a védettségi igazolványt. Olvassa végig alaposan a cikkünket, amelyben minden aktuális utazási kérdésre választ adunk.
 

FONTOS! Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy mi kizárólag a saját utasaink részére adunk utazási tanácsokat, nem információs központ vagyunk. Koronavírussal kapcsolatos általános kérdéseit felteheti az alábbi telefonszámon: 06 80 277 455. A koronavírusról és annak utazási implikációiról tájékozódni utasaink felelőssége. Az alábbiak a tájékoztatást szolgálják a legjobb tudásunk szerint, de ha eltérés van a legaktuálisabb információkhoz képest, akkor a hivatalos forrás a mérvadó. 

Frissítve: 2021. szeptember 14.

Témáink: 
2021. őszi-téli és 2022. tavaszi-nyári utazásokMilyen biztosítást érdemes most kötni?Egyéb kérdések
 

1. 2021. őszi-téli és 2022. tavaszi-nyári utazások

Idén ősszel és télen hová és milyen feltételekkel lehet utazni? Jövő nyárra mik a kilátások?

ŐSSZEL úgy tűnik, hogy maradnak az eddigi utazási feltételek:
 • KIUTAZÁS - Egyre több ország jelenti be, hogy belépéskor elfogadja az OLTOTTSÁGI igazolást vagy a VÉDETTSÉGI igazolványt a PCR-teszt helyett. Jelenleg többek között Egyiptom, Görögország és számos egzotikus úticél fogadja el az oltottságot, Törökország pedig a védettségi igazolványt. Nagyon fontos, hogy az oltottsági nem egyenlő a védettségi igazolvánnyal! Részletek országonként lentebb.
 • HAZAÉRKEZÉS - Mostantól mentesül mindenki hazaérkezéskor a 10 nap karantén alól, aki VÉDETTSÉGI igazolvánnyal rendelkezik - a 203/2021 (IV.29) Korm. rendelet alapján már életbe is lépett ez a szabály! Ez az ÖSSZES ORSZÁGBÓL való hazatérésre érvényes, - tehát nem csak EU-n belüli utazásra, és nem csak azokra az országokra, amellyel kölcsönösen elfogadja Magyarország a védettségi igazolványokat. 
Bízunk benne, hogy TÉLEN ÉS TAVASSZAL sem lesznek lezárások, és a lehető legszabadabban utazhatunk! Ettől függetlenül bizonyos korlátozásokat újra vagy újonnan bármikor bevezethetnek akár itthon, akár az Ön által kiszemelt országban. Minden esetben a megrendelő felelőssége és kötelessége mérlegelni a körülményeket, amelyek a megrendelés után mind az indulás, mind a hazaérkezés pillanatáig változhatnak. Mindenkit kérünk ezért, hogy alaposan járjon utána a lemondási és módosítási feltételeknek az utazás és a biztosítás tekintetében is. Senkit nem akarunk meggyőzni, hogy foglaljon, de aki szeretné kihasználni a mostani akciókat, annak örömmel segítünk. Nekünk több utunk is van őszre és télre is, ami azt mutatja, hogy mi abszolút bízunk benne, hogy továbbra is lehet majd utazni.
JÖVŐ NYÁRRA még nem tudni, hogy mi várható, de nagyon bízunk benne, hogy ahogy az elmúlt 2 nyáron, úgy jövőre is nyugodtan lehet utazni. Reméljük, hogy addigra már ennél is sokkal könnyebben! 

Honnan tudom, hogy a kiszemelt országban milyen szabályok vannak és lesznek?

Azt tudjuk, hogy a kormányunk a világ minden országával aktívan tárgyal, hogy minél előbb kölcsönösen elfogadják egymás védettségi igazolványait.
Azonban érdemes tudni, hogy mindig csak a jelenlegi szabályokat ismeri mindenki. Ezekhez keresse fel a Konzuli Szolgálat honlapját, mindig ott találja az aktuális állapotot. Ugyan törekszünk rá, hogy mindig frissítsük a honlapunkat, de ha eltérést tapasztalt a nálunk leírtakhoz képest, akkor mindig a Konzuli Szolgálat honlapja a mérvadó, az eltérésből adódó semmilyen felelősséget nem vállalunk. Azért sem vállalunk felelősséget, ha a szabályok megváltoznak a foglalás, az utazás megkezdése vagy a hazaérkezés időpontjáig. Ezekre sajnos irodánknak, utazásszervező partnereinknek és a biztosító partnerünknek sincsen ráhatása. 
 

Mutatjuk is azonban a vonatkozó aloldalainkat a LEGNÉPSZERŰBB NYÁRI ÚTICÉLJAINK tekintetében, amelyek kiindulásként szolgálnak a tájékozódáshoz:

Mások mernek most foglalni? 

Az idei nyáron annyian utaztak külföldre velünk, mint eddig még soha. Ezt nem is csodáljuk, hiszen mindenki látni akarta a világot a nagy bezárkózás után. Az őszre kicsit óvatosabban foglaltak eddig az emberek, mert tartottak egy esetleges lezárásról - de így, hogy nem történt semmi szeptember 1-én, most újra rengeteg új foglalásunk van, ráadásul a last minute árak is nagyon vonzóak. A tél és a tavasz még nem indult be, de ha Ön az ünnepi időszakokban szeretne utazni, akkor már most érdemes foglalnia, mert ezek a helyek telnek be legelőször. Újdonság, hogy megjelentek a 2022. nyári árak ELŐFOGLALÁSI AKCIÓBAN, amelyek ráadásul ELŐLEGGEL foglalhatók, így azokat is érdemes átnézniük! Ennek ellenére természetesen mindenkiben vannak kétségek, hogy mikortól és milyen feltételekkel lehet majd pontosan utazni, de az általában mindenkit megnyugtat, hogy ha törlésre kerülne az adott járat, akkor a teljes befizetett összeg visszajár.

Vannak most jó 2021. őszi - téli ajánlatok? Esetleg 2022. nyár elérhető már? Hol találom a legjobb ajánlatokat?

Rengeteg a last minute ajánlatunk őszre és télre is, de már most megjelentek a friss ELŐFOGLALÁSI ÁRAK egészen 2022. októberéig!
Három módon is áttekintheti az ajánlatainkat:
 1. Utazáskereső - Használja utazáskeresőnket, hogy ár szerint növekvő sorrendben lássa az összes ajánlatunkat az Ön igényeire szabva! A kereső oldalán talál egy videót is a kereső használatához, hogy a legkönnyebb eligazodjon.
 2. Ajánlatok országonként - A kínálatunkban szereplő országokat az alábbi módon találja meg: (1) asztali gépről az oldal tetején található menüben, míg (2) mobilról a bal felső sarokra kattinta jelennek meg az országok. Az országra kattintva betöltődnek a városok, majd a városon belül ár szerint növekvő sorrendben a szállodák. A szállodák fényképei alatt találja a "Válassza ki utazását!" szekciót, ahol látja a pontos indulásokat és a hozzájuk tartozó árakat.
 3. Személyre szabott ajánlatkérés - Utazási irodánkat 2005-ben azzal a céllal alapítottuk, hogy kizárólag olyan utakat ajánljunk, amelyeken mi magunk is szívesen részt vennénk. Éppen emiatt a kínálatunkban szereplő legtöbb országban és ezernél is több szállodában személyesen jártunk már. Így tudunk hiteles tanácsot adni. Ha Ön már kinézett az Utazáskereső segítségével 3-5 szóba jöhető szállodát, és kikérné a véleményünket, akkor keressen minket! Ha azt szeretné, hogy mi készítsük el Önnek az ajánlatot, használja a honlap Ajánlatkérés funkcióját. Felhívjuk a figyelmet, hogy ismételt ajánlatkéréseket nem tudunk befogadni, illetven nem küldünk ajánlatot, ha Ön korábban már kért tőlünk ajánlatot, de arra nem reagált. 

Megtetszett egy út, és eldöntöttem, hogy belevágok! Hogyan tudok foglalni és fizetni?

Foglalni online vagy személyesen tud, fizetni utalással, bankkártyával vagy készpénzben.
 • Foglalás - Foglalni online tud a legkényelmesebben ezen a honlapon, de irodánkban is várjuk Önt minden hétköznap 10:00 és 18:00 óra között, amennyiben személyesen szeretné intézni a nyaralását. Felhívjuk a figyelmét, hogy nálunk online kizárólag a www.divehardtours.com oldalon foglalhat, valamint összesen 1 db irodánk van: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 91. Más irodánál nem tudja a mi útjainkat lefoglalni. Online foglalási útmutató
 • Fizetés - Miután beérkezett hozzánk az Ön jelentkezése, mi lehetőség szerint félretesszük azt, és e-mailben díjbekérőt küldünk Önnek. Ez alapján Ön tud (1) utalni, vagy (2) készpénzben fizetni irodánkban vagy országosan bármely OTP, K&H vagy Takarékbankban, valamint (3) bankkártyával a honlapunkon keresztül vagy személyesen irodánkban.

Önök nyitva vannak most? Hogy tudok most foglalni?

A hatalmas érdeklődés miatt továbbra is teljes munkaidőben vagyunk nyitva. Minden hétköznap 10:00 és 18:00 óra között várjuk szeretettel utasainkat az alábbi címen: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 91. Emellett szokás szerint elér minket e-mailben a nap 24 órájában az info@divehardtours.com e-mail címen, illetve telefonon hétköznap 10:00 és 18:00 óra között: +36 1 785 8492. Az online megrendelés a leggyorsabb és legkényelmesebb, így Ön nyugodtan foglalhat a www.divehardtours.com oldalon, ugyanis a beérkező megrendeléseket is folyamatosan intézzük a hét minden napján, munkaidőn túl is. Az utazás árát utalással tudja, vagy készpénzben irodánkban, bankkártyával a honlapunkon keresztül vagy irodánkban, illetve országosan bármely OTP, K&H vagy Takarékbank fiókban kifizetni.

Biztos, hogy minden út indul, ami a honlapon szerepel?

A honlapunkon kizárólag olyan utak szerepelnek, amelyek a tervek szerint elindulnak. Azonban nem tudjuk garantálni, hogy mindegyik biztosan indul. Két dolog egészen biztos. Egyrészt az, hogy amint törlésre kerül a járat, akkor a honlapról is hamarosan törlődik az adott időpont. Másrészt pedig az is biztos, hogy amennyiben Ön megrendelőt küld nekünk és közeli indulásról van szó, extra körben rákérdezünk a partnerünknél, hogy valóban indul-e a járat - és csak utána küldjük Önnek vissza a válasz e-mailt.

Mi történik akkor, ha most jelentkezem egy utazásra, de lesz a vírusnak egy sokadik hulláma? Visszajár a pénz?

Ha esetleg a vírusnak egy sokadik hulláma lenne, ami pont arra az időszakra esik, amikor Ön utazna, és a tavalyihoz hasonló utazási korlátozások lépnének életbe, tehát tilos lenne utazni, akkor az utazásszervező törli a járatot. Járattörlés esetén normál ügymenetben visszajár a befizetett összeg - mind az utazás, mind az esetleges biztosítás díja. Elképzelhető, hogy a befizetett összeg első körben utalványként jár vissza. Amennyiben karantén vagy teszt kötelezettsége, esetleg vakcinával kapcsolatos elvárás lépne fel akár kifelé, akár hazafelé, ez nem von maga után automatikusan járattörlést. A karantén és a teszt költségét nem állja sem irodánk, sem a szervező partnerünk, sem a biztosító.    
 

Védettségi igazolvánnyal és/vagy angol nyelvű oltási igazolással akkor már teljesen szabad az utazás?

A védettségi igazolvány hazafelé mentesít a karantén alól, kifelé pedig egyre több ország fogadja el ezt vagy az angol nyelvű (!) oltási igazolást PCR-teszt helyett.
(1) KIFELÉ - A legtöbb ország feltehetően elfogadhatja majd az oltottság angol nyelvű igazolását és/vagy a védettségi igazolványt PCR-teszt helyett - de hogy melyik ország, mikortól és pontosan milyen feltételeket ad meg, az folyamatosan frissül, így Ön mindig tájékozódjon aktuálisan a Konzuli Szolgálat honlapján! A kormányunk nagyon aktívan tárgyal a világ minden országával, hogy kölcsönösen elismerjék egymás védettségi igazolványait. Mi a fenti linkeket mindig frissítjük, de a Konzuli Szolgálat weboldalán találja a hivatalos infókat.
(2) HAZAFELÉ - A világ MINDEN országából hazatérvén, ha van érvényes védettségi igazolványunk, akkor mentesülünk a 10 napos karantén alól. Ez a rendelet már most életbe is lépett. Fontos kitétel, hogy a védettségi igazolványos telefonos applikáció hazafelé egyenértékű a plasztikkártyával, tehát ha az appban meg tudjuk mutatni a védettségünket, akkor nincs szükség a műanyag védettségi igazolványra hazafelé a karantén elkerüléséhez.

Mi a különbség a magyar és angol nyelvű oltási igazolás, a védettségi igazolvány és az uniós oltási igazolás között? Hol és hogyan tudok angol nyelvű és uniós oltási igazolást szerezni?

Magyar nyelvű oltási igazolás - Az oltottsági igazolás azt mutatja, hogy Ön mikor és milyen oltást kapott. Ez egy fehér papírlap, aminek a tetején ez áll: "Igazolás SARS-COV-2 elleni védőoltásról". Fontos tudnivaló, hogy az oltottság igazolására szinte biztos, hogy nem alkalmas ez a papír utazáskor, ugyanis ez magyar nyelvű dokumentum - a legtöbb helyen pedig angol nyelven kérik az oltottság igazolását.

Angol nyelvű oltási igazolás - Azokban az országokban, ahol tehát nem elegendő a védettségi kártya felmutatása, ott az utazáshoz ki kell kérni az oltási igazolást ANGOL NYELVEN az oltóközpontban! Angol nyelvű oltási igazolás. Ezt az igazolást ingyenesen kiállítják oltóközpontban a magyar nyelvű oltási igazolás alapján. Az igazolást az az orvos állítja ki és hitelesíti, aki Önt oltotta: az oltóközpont, illetve az oltópont orvosa, vagy a háziorvos. (Igénylés menetének forrása: turizmus.com, Szabó Enikő országos helyettes tisztifőorvos tájékoztatása alapján). Ha Önt tehát nem a háziorvos oltotta, akkor nem nála kell igényelni az angol nyelvű oltási igazolást! Az angol nyelvű oltottsági igazolás és a védettségi igazolvány együttesen lesz szükséges azokba az országokba, amelyek oltottság bizonyítását kérik angol nyelven. Ügyeljen arra, hogy sok ország esetében el kell telnie bizonyos időnek ahhoz, hogy a második oltás után PCR-teszt nélkül tudjon utazni - például EGYIPTOM és GÖRÖGORSZÁG a második oltás után 14 napot vár el. 

Védettségi igazolvány - A védettségi igazolvány az a QR-kódos, sárga-zöld műanyag kártya, amin ez áll: "Védettségi igazolvány / Immunity Certificate". Ezt Ön megkapja akkor is (a) ha oltották Önt, és akkor is, (b) ha Ön már átesett a koronavíruson. Ha Önt oltották, akkor a védettségi igazolványon az első oltás ideje szerepel, és nincs rajta lejárat. Ha Ön átesett a koronavíruson, akkor érvényességi idő szerepel az igazolványon. TÖRÖKORSZÁG például önmagában elfogadja a védettségi igazolványt kifelé.

Uniós oltási igazolás - Ez egy ingyenes, QR-kóddal ellátott, kétnyelvű - angol és magyar, - uniós védettségi igazolás, amely egy kattintással letölthető és kinyomtatható az EESZT Lakossági portáljára belépve. Ez az igazolás nem kerül hivatalból kiállításra, sem megküldésre. Az uniós oltási igazolás kiállítható annak, akit már legalább egy alkalommal beoltottak és az első oltástól számított egy év még nem telt el. Az oltási igazolvány érvényessége 1 év. Figyelem! A fogadó ország határozza meg, hogy mely vakcinákat fogadja el az oltás igazolására. Felhívjuk arra is a figyelmet, hogy az oltások esetében az igazoláson az oltóanyag hivatalos neve és a gyártója szerepel, amely nem azonos a hétköznapi életben használt vakcina megnevezésekkel! A tagállamok saját hatáskörben határozzák meg azt is, hogy a védetté minősítéshez, hány oltás szükséges és az oltás után hány napnak kell eltelnie és az oltottság alapján meddig igazolják a védettséget. Létezik ezen kívül uniós felgyógyulási és teszt igazolás is. Erről a témáról bővebben a koronavirus.gov.hu oldalon olvashat.

FONTOS!
A fenti igazolások egyike sem minősül útiokmánynak
, tehát nem helyettesíti a megfelelő érvényességgel rendelkező személyi igazolványt vagy útlevelet!
Fontos továbbá, hogy Ön nagyon alaposan tájékozódjon arról, hogy az adott ország pontosan melyiket és milyen feltételekkel fogadja el kifelé. 

HAZAFELÉ egyértelműen csak a védettségi igazolvány szükséges, ha Ön el akarja kerülni az itthoni karantént.

A védettségi igazolványon fontos, hogy annak az útiokmánynak a száma szerepeljen, mint amivel utazom?

Alapvetően igen. Ezért a lehető leghamarabb, időben ellenőrizze, hogy a védettségi igazolványon szereplő személyi igazolvány vagy útlevélszám azonos-e az úticél által kért okmányban ténylegesen szereplőével. Amennyiben eltérést tapasztal, azonnal jelezze a védettségi igazolványt kiállító hatóságnak, mert a beutazás megtagadásra kerülhet az eltérés miatt az adott célországba. Amennyiben az adott útiokmány időközben lejár, és új kerül igénylésre, a védettségi igazolvány cseréje is szükséges az okmányszámok eltérése miatt. Ez hosszabb időt vehet igénybe, mint az új útiokmány megérkezése. Járjon el nagyon gondosan ebben a kérdésben. Annyi könnyítésről tudunk azonban bizonyos utak esetében, hogy elegendő vagy az érvényes személyi igazolvány száma vagy az érvényes útlevél száma a védettségi igazolványon. A nem megfelelő vagy időben meg nem érkezett védettségi igazolványokért, oltási igazolásokért és útiokmányokért sem irodánk, sem szervező partnereink, sem a biztosító nem vállal felelősséget. Hazafelé a karantén elkerülésére az érvényes személyi igazolvány vagy az érvényes útlevélszám is megfelelő a védettségi kártyán az adott okmánnyal együtt felmutatva. 

Akkor most csak az utazhat, aki be van oltva?

Nem. A védettségi igazolvány és az oltottság igazolása arra jó, hogy megkönnyítse az utazást, de olyan feltehetően nem lesz, hogy csak az utazhat, aki be van oltva. 

Ez nagyon jó hír! Hogyan tudom magam beoltatni?

Első lépésben regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, majd foglaljon időpontot akár regisztráció nélkül az eeszt.gov.hu oldalon. Most már tényleg rengeteg itthon a rendelkezésre álló vakcina, feltehetően Ön is gyorsan sorra fog kerülni, - de ezt garantálni nem tudjuk. Lényeges, hogy az oltás fontos egészségügyi, egyéni döntés, amiről minden esetben kérje ki orvosa tanácsát!

Engem nem oltottak be, de átestem nemrég a koronavíruson, és van érvényes védettségi kártyám. Akkor rám is vonatkoznak a könnyítések?

Részben igen. Ugyan gyakran keverik a mindennapi szóbeszédben az oltottak és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők körét, de ez utóbbi sokkal több embert jelent, hiszen hazánkban már közel 800 ezer ember esett át a koronavíruson. Amennyiben Ön is köztük van, és rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal, akkor HAZAFELÉ Önre is pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint azokra, akiket beoltottak. Egyedül azt kell gondosan ellenőriznie, hogy az Ön kártyáján van lejárati dátum - a hazaérkezés napjával ezt vesse össze, és úgy szervezze a nyaralását, hogy még a lejárati nap előtt érjen haza. KIFELÉ már nincs fedésben a két csoport. Vannak országok, amelyek elfogadják már most a magyar védettségi kártyát önmagában, de vannak olyan országok, akiknek az angol nyelvű (!) oltási igazolás a megfelelő, illetve bizonyos országok mindkettőt kérik. Sőt, vannak olyan országok, amelyek nem fogadnak el minden oltást. Tájékozódjon foglalás és utazás előtt alaposan!

Gyerekekkel utazunk. Nekik kell akkor kifelé a PCR-teszt és hazafelé ők karanténba kerülnek továbbra is?

HAZAFELÉ - 18 éves alatti kiskorú nem kerül karanténba hazaérkezéskor, ha a szüleik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Forrás: Magyar Közlöny 2021. évi 82. szám. A pontos megfogalmazás szerint: "1. A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosítása 1. § A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R1.) 1. § (3) bekez„f) arra a tizennyolcadik életévét be nem töltött személyre, aki a d) pont szerinti személy felügyelete alatt áll, és vele együtt lépi át Magyarország határát."
 • Rákérdeztünk a koronavirus@1818.hu e-mail címen, hogy ha nagyszülőkkel vagy bárki más felnőttel utazik a 18 éven aluli gyerkőc, akkor is érvényes-e ez a szabály, és ezt írták: "A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy, abban az esetben utazhat be az országba karantén kötelezettség nélkül, ha olyan személy felügyelete alatt áll, aki a rendeletben meghatározottak alapján rendelkezik védettséget igazoló okmánnyal és vele együtt lépi át Magyarország határát." Magyarán: az a lényeg, hogy a gyerek utazhat bárki felnőttel - a lényeg, hogy annak a felnőttnek legyen érvényes védettségi igazolványa, és akkor a gyerek is mentesül a karantén alól. FONTOS! Ha a 18 éven aluli gyerek nem mindkét (!) szülőjével vesz részt az utazáson, akkor az alábbi dokumentumot kell kitölteni és magukkal vinni 5 példányban: Szülői nyilatkozat.
KIFELÉ - Az egyes országok külön még nem mind rendelkeztek még erről. Az biztos, hogy már most a legtöbb ország nem kér 6 vagy 12 év alatti gyerekektől alapból sem PCR-tesztet, de feltehetően ők is tovább finomítják a szabályokat hamarosan.  

Mi történik, ha addig nem oltanak be, mire utaznék?

Akkor feltehetően kifelé egy negatív PCR-tesztet fog kérni az adott ország indulás előtt, hazafelé pedig 10 nap karantén vár Önre, amely 2 db negatív PCR-teszttel kiváltható. Mindenképpen mérlegelje ennek lehetőségét foglalás és befizetés előtt, mivel sem irodánk, sem az utazásszervező, sem a biztosító nem vállal felelősséget azért, ha Ön bár be szeretné magát oltani, de mégsem tudja ezt megtenni (időben).   

Ha az utazásig nem lesz védettségi kártyám vagy angol nyelvű oltási igazolásom, akkor nekem marad a PCR-teszt kifelé és a 10 napos karantén hazafelé?

Igen. Bízunk benne, hogy a nyájimmunitás már a küszöbön van, de sajnos jelenleg nem tudjuk, hogy ezt mikor érjük el. A hírek sem szólnak egyelőre általános könnyítésekről. 

Mit jelentenek az "Igazolvánnyal OK", "Átesettséggel OK", "Oltással OK" és hasonló megjelölések a menüben az országok neve alatt?

Egyszerűen azt, hogy az adott ország - bizonyos megkötésekkel! - elfogadja vagy el fogja fogadni az oltottságot és/vagy védettségi igazolványt a beutazáshoz, kiváltva ezzel a PCR-tesztet, vagy egyéb könnyítéseket tesz. Részletek erről a Konzuli Szolgálat honlapján az adott országnál.

2. Biztosítások

Milyen biztosítást érdemes kötnöm, hogy visszakapjam a pénzem, ha baj van? 

El kell különíteni az okokat, és aszerint lehet megválaszolni a kérdést.
 1. Járattörlés - Önnek nem kell biztosítást kötnie ahhoz, hogy járattörlés esetén visszajárjon Önnek a befizetett összeg: mind az utazás, mind a biztosítás díja.
 2. Pozitív PCR-teszt utazás előtt - Ha Önnek pozitív lesz az indulás előtt a PCR-tesztje, akkor alapesetben kötbérrel tudja csak lemondani az utat. Ahhoz azonban, hogy ezt megtérítse Önnek a biztosító, kössön nálunk PLUSZ elnevezésű biztosítást. A PLUSZ biztosításaink ugyanis 100% térítik a kötbért egy esetleges itthoni pozitív PCR-teszt esetén! Jó hír, hogy amennyiben akár csak egyiküknek lesz pozitív a tesztje, akkor is térít az (a) összes Önnel utazó, PTK szerinti közeli hozzátartozónak, vagy ha (b) ketten utaznak, akkor az Önnel egy szobában lévő utazó (mindegy, hogy az Ön rokona vagy sem) számára ez a biztosítás. Ezeknek a PLUSZ biztosításoknak az árát minden utazásnál a kalkulációban látja, és ott is tudja bejelölni.  
 3. Baleset ér itthon, komolyan megbetegszem vagy közeli hozzátartozóm meghal / tartós ápolásra szorul - Az ilyen típusú utazásképtelenség eseteit is lefedi a PLUSZ biztosítás. 
 4. Az adott ország PCR-tesztet vagy oltottságot kér, de én nem akarok teszteltetni és nem vagyok beoltva - Erre az esetre nem létezik biztosítás, akkor sem, ha Ön nem tud vagy nem akar oltakozni, illetve nem kapja meg időben az első vagy második oltás, valamint arra sem, ha az Ön oltásának típusa nem olyan, mint amit a célország elfogadna.
 5. Ugyan jelentkeztem oltásra, de még nem kaptam meg az első/második oltást, nem telt el a második oltás óta elegendő nap vagy még nem érkezett meg a védettségi igazolványom, ezért nem akarok/tudok utazni - Ezekre az esetekre nem létezik biztosítás.
 6. Munka jött közbe vagy a gyerekeknek épp ekkorra lett programjuk - Ezekre az esetekre nem létezik biztosítás.
 7. Nem tájékozódtam előre, vagy foglaláskor azt hittem, hogy az utazásig kedvezőbbek lesznek a feltételek - Erre az esetre nem létezik biztosítás. 
 8. Félek elutazni külföldre, de már van lefoglalt utam - Erre az esetre nem létezik biztosítás.
 9. Egyszerűen meggondolom magam - Erre az esetre nem létezik biztosítás.
Az utolsó 5 esetre, amelyre nem létezik biztosítás, az ÁSZF szerinti kötbérsáv alkalmazandó, amely egyre magasabb az utazás időpontjához közeledve. Ezekben az esetekben a sima utasbiztosítás ára visszatéríthető, de az útlemondási biztosítást tartalmazó - pl. PLUSZ biztosítás, - ára nem. Biztosítás részletek  

Kell sztornóbiztosítást kötnöm ahhoz, hogy visszakapjam a pénzemet egy esetlegesen majd törölt út esetén?

Nem, a sztornóbiztosítás arra vonatkozik, ha Ön utazásképtelenség miatt nem tud résztvenni az utazáson, tehát például Önt az utazás előtt baleset éri. A törölt járatokkal kapcsolatos visszafizetés a sztornóbiztosítástól független, ezt a szervező maga fizeti vissza.

Bizonyos utaknál szerepel Önöknél, hogy "Ajándék sztornóbiztosítás." Ez mit jelent?

Az "Ajándék sztornóbiztosítás" 20% önrészes útlemondási biztosítást jelent, amely a fenti utazásképtelenségek esetében térít, méghozzá a kötbér 80 százalékát. Mi ettől függetlenül javasoljuk a Plusz elnevezésű biztosításaink valamelyikének megkötését, mert azok 0% önrészesek, tehát a kötbér 100 százalékát térítik utazásképtelenség esetén. Fontos, hogy amennyiben Ön a Plusz biztosításaink mellett dönt, akkor nem áll módunkban az ajándék biztosítás árát levonni a Plusz biztosítás árából. Emellett fontos tudnivaló, hogy Önök ekkor nem duplán, hanem csak egyszer lesznek biztosítva, a kötbér 100%-ának erejéig - tehát olyan nincs, hogy kétszer kapnak visszatérítést, egyszer a 80%-ot és egyszer a 100%-ot.  

Mi a teendő akkor, ha itthon koronavírusos lettem, tehát pozitív a PCR-tesztem és emiatt kell lemondanom az utat?

Ahogy megkapta a pozitív PCR-teszt eredmény(eke)t, azonnal küldje át nekünk e-mailben, és jelezze egyértelműen, hogy emiatt lemondaná az utat. Ezt mi a lehető leggyorsabban továbbítjuk az utazásszervező felé, aki rögzíti a lemondás tényét. Ezt követően megkapjuk a sztornópapírokat, amelyeket továbbítunk Önöknek. Ezekre lesz szükségük ahhoz, hogy Önök a biztosítónál eljárhassanak. A biztosító ilyen esetben az utazásszervező által megtartott kötbért téríti vissza Önnek és a PTK szerinti közeli hozzátartozóinak, akik Önnel utaztak volna, de emiatt lemondták az utat. A biztosító akkor is térít, ha alapból ketten utaznának, és egy szobában lennének, és a másik utazó nem az Ön rokona. Ha esetleg van olyan része az utazás díjának, amelyet nem tart meg kötbérként az utazásszervező, azt ők 14 napon belül utalják nekünk, és mi továbbutaljuk Önnek. Fontos tehát, hogy Ön a pozitív teszteredményt azonnal jelezze nekünk, de maximum 2 napon belül - legkésőbb a becsekkolás kezdetéig. Olyan semmiképpen ne tegyen, hogy kiderül, hogy pozitív a tesztje, nekünk semmit nem jelez, csak egyszerűen nem jelenik meg, ugyanis ebben az esetben semmilyen pénz nem jár vissza Önnek sem tőlünk, sem a szervezőtől, sem a biztosítótól. A biztosítási ügyintézés részleteit az Utasbiztosítás oldalunkon olvashatja. Részletekért pedig keresse biztosító partnerünket, a Colonnade biztosítót a colonnade.hu weboldalon található elérhetőségeiken. Szerencsére pozitívumként mondhatjuk, hogy azoknak az utasainknak, akik ilyen ügyben jártak el a biztosító partnerünknél, mindig könnyen és gyorsan ment a visszafizetés, így Önnek sem kell aggódnia.

Mi a teendő akkor, ha más utazásképtelenség miatt kell lemondanom az utat?

Pontosan az a teendő, mint az előző pontban. Ahogy tudomást szerez arról, hogy nem fognak tudni utazni, azonnal - de legkésőbb 2 napon belül, illetve legkésőbb a becsekkolás kezdetéig, - értesítsen minket e-mailben erről a tényről és a tény okáról. Fontos kiegészítés ezekben az esetekben, hogy minden feltételezhető utazásképtelenség miatti lemondást egyesével és egyedileg vizsgál ki a biztosító, hogy az valóban káreseménynek számít-e, és valóban megtörtént-e, amiről szó van. Fontos, hogy a biztosítás megkötése előtt nagyon alaposan olvassa el az Utasbiztosítás aloldalunkon, hogy mi minősül utazásképtelenségnek, mert a biztosító csak ezekre térít - ezekre viszont tisztességesen. Összességében a működésünk 16 éve alatt egy olyan esetről sem tudunk, hogy amikor jogos volt az utazásképtelenség miatti igény, akkor a biztosító partnerünk ne térített volna, így Önök a lehető legnagyobb biztonságban lesznek.

Tartok attól, hogy megfertőződök kint koronavírussal. Kiterjed erre a biztosítás?

Biztosító partnerünk, a Colonnade Biztosító természetesen fedezi az Ön kinti betegséggel kapcsolatos kezelési költségeit az utazás teljes, előre meghatározott időtartama alatt a biztosított időszakra, a biztosítási összeghatárig, ha Ön kint fertőződne meg a koronavírussal. Egyedi elbírálás alapján a Colonnade lehetőséget biztosít karantén esetén az utasbiztosítás meghosszabbítására, amennyiben a hazautazás nem történne meg a biztosított időszakban, tehát a nyaralás előre tervezett időtartamának végéig.  Egy esetleges karantén miatti későbbi hazautazás, extra hotelköltség vagy bármiféle, ezzel összefüggő kártérítés költségét sem a szervező, sem a biztosító, sem irodánk nem téríti meg. A fentiek természetesen a nálunk megkötött biztosításokra érvényesek, csoportos társasút esetén, az ÁSZF egyéb pontjai mellett. A biztosító koronavírussal kapcsolatos álláspontját itt olvashatja: Colonnade 2021. március 1. koronavírus tájékoztató.  

Mi a teendő itthoni karantén esetén? 

A legelső lépés a háziorvos felkeresése, ő tudja a legrészletesebb információval Önt ellátni. Emellett van egy folyamatábra, amely részletesen bemutatja a teendőket: Karantén folyamatábra 2020. július . Az utas felelőssége a vonatkozó szabályok megismerése és betartása. Friss információk: Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldala és az alábbi telefonszám: 06 80 277 455. 

3. Egyéb kérdések

Mit tesznek ebben szokatlan évben a helyzetben az utazásszervezők? 

Számos partnerünk igazán korrekt módon módosított az feltételein, hogy segítse utasainkat a kialakult helyzetben. A naprakész tájékoztatók az alábbi linken találhatók: Anubis TravelBlue Sky TravelETIIBUSZKartago ToursLast Call TravelOrex TravelPremio TravelSun & FunTaurus ReisenUnitravel , Viasale. A fenti tájékoztatókban nem szabályozott kérdésekben a meglévő foglalásoknál a standard ÁSZF irányadó, amelyet utasaink elfogadtak a megrendelés pillanatában.​

Nem vagyok magyar állampolgár. Rám milyen szabályok érvényesek?

A fentiek magyar állampolgárokra és az ő hozzátartozóikra érvényesek. Minden külföldi és/vagy magyar útlevéllel nem rendelkező állampolgár egyénileg köteles tájékozódni a rá vonatkozó ki- és beutazási feltételekről. 

Más országból indul majd az utam, vagy az utazáshoz más országból kell Magyarországra jutnom. Mik a szabályok?

Ezzel kapcsolatban Önnek kell egyénileg tájékozódnia. Mi mindenképpen javasoljuk, hogy amennyiben lehetséges, abból az országból utazzon, ahol Ön tartózkodik, hiszen minden határátlépés rizikót jelent a jelenlegi helyzetben - abból a szempontból, hogy mennyire gyorsan változnak a belépési szabályok minden ország esetében. Sem irodánk, sem szervező partnereink, sem a biztosító nem vállal felelősséget azért, ha Ön nem tud eljutni a célországba, vagy ez extra költségekkel jár Önnek.

Ha esetleg bármi változás van a saját, befizetett utammal kapcsolatban, honnan fogok értesülni róla?

Ha bármi változás lenne az Ön nálunk már lefoglalt útjával kapcsolatban, akkor az utazásszervező partnerünk azonnal értesít minket e-mailen, amit mi haladéktalanul továbbküldünk Önnek. Tőlünk mindig minden vonatkozó információt meg fog kapni a lehető leggyorsabban.

Hol találok aktuális, megbízható információkat a koronavírussal kapcsolatban?

Mi és hogyan fog változni az utazás és a nyaralás során idén? Teljes értékű lesz így a nyaralásom?

Extra biztonsági intézkedésekkel kell tavaly óta számolni mind az (1) utazás során, mind a (2) a kint töltött nyaralás során. 

(1) Koronavírus feltételezett szabályok az utazás során
 • bud.hu koronavírus-tájékoztató alapján kizárólag az utazók léphetnek be a reptér épületébe.
  • Ügyelni kell a távolságtartásra a reptéri sorbanálláskor.
  • A biztonsági intézkedések miatt lehet, hogy kicsit több időt fog igénybe venni a becsekkolás.
  • A reptéren matricával jelzik, hogy melyik székekre lehet leülni - a távolságtartás miatt.
  • Mind a reptéren, mind a repülőn maszkot kell viselni.
  • A testhőmérsékletünket megmérhetik az utazás előtt a reptéren testkamerával.
 • A repülőút során az alábbi szabályokra kell számítani:
  • Beszálláskor 1,5 méteres távolságot kell tartani.
  • Mind a személyzetnek, mind az utasoknak maszkot kell viselniük a repülőút teljes időtartama alatt. Egy-két légitársaság - pl. Lufthansa, - FFP2 maszkot vár el az utazóktól, de a többi gépen megfelel bármilyen orrot és szájat takaró maszk.
  • Nem lesz fedélzeti magazin és nem lehetséges a fedélzeti vásárlás, de ételeket és italokat továbbra is felszolgálnak.
  • Nincs olyan szabályozás, hogy csak minden második sorban ülhetnének utasok vagy hasonló távolságtartás ültetéskor.
 • Érkezéskor a transzferbuszban kötelező a maszk viselése.

(2) Koronavírus feltételezett szabályok nyaralás során
 • Becsekkoláskor a szállodában is megmérhetik infravörös eszközzel a testhőmérsékletünket.
 • Sok helyen fogunk találkozni kézfertőtlenítővel, a szobánkat még alaposabban fogják kitakarítani.
 • Akár pozitívan is állhatunk hozzá, hogy egészen biztosan kiemelt vendégként fognak minket kezelni, mert feltehetően minden országban a hotelek és az éttermek csökkentett kapacitással működhetnek majd.
 • Az all inclusive ellátás során feltehetően nem szedhetünk majd magunknak ételt, hanem ott áll majd egy pincér, aki kiszolgál minket, illetve elképzelhető, hogy a'la carte menüről tudunk majd választani. A választék elképzelhető, hogy szűkebb lesz, de a minőség a megszokott. Az aktuális járványügyi előírások befolyásolhatják a szállodák egyes szolgáltatásainak, létesítményeinek igénybevételét, melyek a járványügyi helyzettől függően előzetes bejelentés nélkül is változhatnak.
 • 1,5 méteres távolság lesz az étteremben az asztalok, illetve a strandon és a medencénél a napágyak között.
 • Liftben utazók számát korlátozhatják a távolságtartás miatt.
 • Múzeumok és látnivalók látogatásakor távolságot kell tartani, zárt helyen feltehetően maszkot kell majd viselni.
 • Bizonyos szolgáltatások korlátozottan vagy nem lehetnek elérhetőek.
 • Az animációs programok kínálata szállodánként eltérhet, hogy hol mit engednek és tudnak megvalósítani. 
 • Feltehetően az éjszakai nagyon zsúfolt, táncos programok elmaradnak, helyettük élő zene vagy hasonló program lesz a gyakoribb.
 • A szállodán belül normál esetben sehol nem kell majd maszkot viselni - kivéve esetleg a főéttermeket.
 • A legtöbb országban feltehetően az utcán sem kell maszkot viselni.

Ahogy írtuk, mindezek feltételezések, a konkrétumokról érdemes mindig frissen tájékozódniuk utasainknak. Amiatt szedtük össze a fentieket, hogy legyen egy körülbelüli elképzelés arról, hogy milyen típusú szabályozásokra lehet hozzávetőlegesen számítani. Akik tavaly nyaraltak egyébként a fenti körülmények között, szinte teljes egészében pozitívak voltak - mert ezek elviselhető intézkedések voltak és alig vontak le valamit a nyaralás értékéből.

Tudnak segíteni a tesztelésben itthon? Milyen tesztet fogadnak el?

Sajnos mi nem intézünk tesztet, de mutatjuk is, hogy hol lehet elfogadott tesztet végeztetni: Mintavétel céljából felkereshető intézmények.
Tudja meg a pontos eljárásrendet és töltsön le minden vonatkozó hasznos információt a hivatalos forrásból itt: koronavirus.gov.hu.  
 

Van utazási utalványom, amit fel szereték használni. Mit kell erről tudnom?

 • Az utalványon szereplő dátum azt a határidőt jelöli, amely napig Önnek foglalnia és előlegeznie kell, ha fel szeretné használni az utalványt. Tehát maga az utazás történhet később is természetesen - tehát például jövő nyáron, - egyedül az a lényeg, hogy a foglalás és az első befizetés történjen meg az utalványon szereplő határidőig.
 • Az előleg(ek) normál módon fizetendők utalással, bankkártyával vagy készpénzben. Az utalvány összegét a hátralékból vonjuk le.
 • Mi az első lépés a beváltáshoz? Válassza ki az utat!
  • Amennyiben mi, mint Dive Hard Tours állítottuk ki az utalványt, akkor a teljes kínálatunkból szabadon válogathat. Használja az Utazáskeresőnket!
  • Amennyiben utazásszervező partnerünk állította ki az utalványt, akkor keressen minket, hogy partnerspecifikus ajánlatokat készíthessünk Önnek.
 • Biztosításra és egyéb kiegészítő elemekre, valamint készpénzre nem válthatók be az utalványok.
 • Az utalványok a lejárat után nem beválthatók.
 • Meglévő VIP Hűségpontjai természetesen EXTRA kedvezményként beválthatók az utazás árából! Lépjen be a megújult VIP Fiókba, hogy lássa, hogy van-e felhasználható hűségpontja. 

Lefoglaltam egy utat, de látom, hogy utólag akciós lett az ár. Visszajár nekem a különbség?

Nem. Sajnos senki nem tudja Önnek garantálni, hogy az Ön által foglalt ár lesz a legjobb az utazás pillanatáig. Azt egyértelműen látjuk, hogy a tendencia évek óta az, hogy az előfoglalási szezonban vannak általában a legolcsóbb árak, és ekkor még nagy a kínálat. Lehetnek last minute akciók, de ha hirtelen sokan akarnak utazni a könnyítések miatt, akkor ezekre kevésbé lehet számítani. Kivételes esetekben az is előfordulhat, hogy kapunk egy váratlan akciót előfoglalási szezon után, de last minute időpont előtt, ám ez nem gyakori. Ha bármikor kedvezőbb lesz a foglás után az ár, mint az Ön által lefoglalt utazás ára, akkor utólag nincs lehetőség arra, hogy Önnek "visszatérítsük" a különbözetet - ahogy akkor sem fizettetünk Önnel többet, ha a foglalás után esetleg drágább lesz az út. Fontos, hogy Ön mindig mérlegeljen foglalás előtt, hogy az akkor aktuális ár megéri-e Önnek, és kizárólag akkor foglaljon, ha igen. Ilyen jellegű utólagos reklamációt nem fogadunk el.

Milyen egyéb tudnivalók vannak a foglalás kapcsán?

 • MEGRENDELÉS
  • Ha Ön a honlapon keresztül jelentkezik egy utazásra, az konkrét utazásra jelentkezés, tehát nem ajánlatkérés. Ajánlatot telefonon lehet kérni vagy az alábbi oldalon: Ajánlatkérés. De amikor egy konkrét utazásnál már Ön megadja az adatokat, majd rákattint a "Jelentkezem az utazásra" gombra, az fizetési kötelezettséggel jár. A jelentkezést tehát csak akkor küldje el, ha azt komolyan gondolja.
  • Nagyon praktikus infó, hogy a foglaláshoz nem szükséges az útlevélszám vagy a személyi igazolvány száma. Simán nevek és születési dátumok elegendők. A többit majd küldheti később.
  • Kérjük, hogy még foglalás előtt ellenőrizze a szükséges útiokmányok típusát és az összes utas útiokmányának érvényességét, hogy még időben csináltathassanak újat. Sem irodánk, sem a szervező, sem a biztosító nem térít abban az esetben, ha rossz vagy lejárt útiokmánnyal szeretné valaki megkezdeni az utazást.
  • Utazásra jelentkezéskor mindenképpen ellenőrizze a pontos neveket. Mi nem vagyunk hatóság, nem is ellenőrizhetjük a neveket, így nagyon lényeges, hogy ezt a megrendelő foglalás előtt megtegye. Ami fontos: az útiokmányban (majd) szereplő névre van pontosan szükség. Tehát annak ellenére írja be a teljes nevet, hogy mindennap nem használja azt. Sok partnerünknél már akár egy karakter módosítás is módosítási díjjal jár. A pontos nevek megadása a megrendelő felelőssége már az első pillanattól kezdve. 
 • AJÁNLATKÉRÉS, ÁRAK & SZABAD HELYEK
  • A honlapon az áraink többségében napi egyszer frissülnek. Ez azt jelenti, hogy amire éjjel még volt hely, arra lehet, hogy elfogynak napközben - ahogy az árak is módosulhatnak az éjjelihez képest. Mindig az az ár érvényes, amit a megrendelés után a jelentkezésre adott válasz e-mailben visszaküldünk. Szerencsére tényleg 10-ből 9 alkalommal stimmel minden, de így szezonban nagyon gyorsan változnak az árak és a szabad helyek is.
  • Ebből adódik, hogy nem marketing szöveg, amikor az ajánlatokhoz mindenhová odaírjuk, hogy rengeteg a megrendelés és az árak jellemzően drágulnak. Tényleg rengetegen szeretnének végre újra utazni, így gyorsan telnek a gépek. Az árak pedig egyik pillanatról a másikra is változhatnak akár több tízezer forinttal. Szóval amikor azt tanácsoljuk, hogy döntsenek gyorsan, ha szimpatikus ajánlatot látnak, azt tényleg komolyan írjuk.
  • Amikor mi utat ajánlunk, azt a legjobb tudásunk szerint tesszük, de döntenie Önnek kell. Kérjék ki a véleményünket, hiszen tényleg sok száz szállodában járunk rendszeresen. Olvassák el a netes véleményeként, és előre tájékozódjatok foglalás előtt. Utólag nem tudunk azzal mit kezdeni, ha ez a fázis kimarad a megrendelő részéről, és utólag olvasnak egy hotelről kedvezőtlen véleményeket, vagy olyanokat mond valaki, hogy "de Önök ajánlották ezt a szállodát, és nekünk mégsem tetszett." A szállodaválasztás mindig a megrendelő felelőssége.
  • Ugyanígy a megrendelőnek kell eldöntenie, hogy az adott ajánlat megéri-e. Ehhez segítséget adunk a minden hotel lapján látható árgrafikonnal, valamint szóban is szoktuk mondani, hogy valami kifejezetten akciósnak számít - de azt érdemes tudni, hogy arra senki nem tud garanciát vállalni, hogy az általatok lefoglalt ár lesz a legolcsóbb az utazás pillanatáig. Kaphatunk váratlan akciókat. Amikor az ár olcsóbb lesz a foglalási árhoz képest, akkor nincs olyan, hogy valaki megtéríti a különbözetet - ahogy akkor sem fizettetünk többet, amikor drágább lesz később az út. Ez amúgy a gyakoribb szcenárió.
  • Ha valaki már kért tőlünk egyszer ajánlatot, és utána semmilyen visszajelzést nem adtatok többszöri megkeresésünkre sem, illetve nem rendeltetek, akkor utána több ajánlatot nem tudunk küldeni, mivel ezt mi nem tartjuk az érdeklődő részéről fair eljárásnak. A valóban velünk utazó és utazni szándékozó utasokra fordítjuk az ebből felszabaduló időt, hogy ők még elégedettebbek legyenek.
  • Kedvezményt nem tudunk adni a honlapon szereplő árakból, hiszen ezt a partnereinkkel kötött megállapodás szigorúan megtiltja. Mi a hűséget jutalmazzuk: Hűségprogram. Ahhoz, hogy Ön a hűségpontokat igénybe tudja venni, előbb lépjen be a VIP Fiókjába, és látni fogja egyből a kalkulációban, hogy van-e felhasználható Hűségpontja. Belépés a VIP Fiókba.
 • EGYEBEK
  • Charterek esetében nincs menetrend, mindig csak tervezett menetrend létezik. A tervezett menetrend bárhogy módosulhat az adott napon belül, tehát az indulási és a hazaérkezési napra már semmiképp ne tervezzenek programot. Az útjaink túlnyomó többsége charteres út. Semmilyen felelősséget nem vállalunk sem mi, sem a szervező, sem a biztosító, sem a légitársaság a tervezett menetrend esetleges változásáért az adott napon belül.
  • Online regisztráció szinte az összes országba kötelező az idei szezonban. Ehhez indulás előtt küldünk magyar nyelvű útmutatót utasainknak, de a regisztrációt nekik kell elvégezniük FONTOS! Kizárólag akkor jelentkezzen nálunk utazásra, ha önállóan el fogja tudni végezni az online regisztrációt az általunk küldött magyar nyelvű segédlet alapján, mert mi nem regisztrálunk senki helyett - nem is regisztrálhatunk, mert a legtöbb esetben olyan szenzitív adatokkal kell regisztrálni, amely a GDPR szerint nem is osztható meg velünk.
  • A honlapon láthatók a fizetési határidők a teljes összeg alatt. Megrendeléstől számított általában másnapig tudunk fizetési határidőt adni vagy a teljes összegre (30 napon belüli utazásnál) vagy az előlegre (30 napon túli utazásnál). A hátralék indulás előtt egy hónappal lesz esedékes, ha először csak előleget kell fizetni.
  • 0-1,99 év között csecsemőnek számít minden gyerkőc. Ők általában ingyen vagy jelképes összegért utaznak. Nincs külön ülésük a repülőn, de vihettek neki babakocsit a repülőre. A legtöbb szálloda babaágyat biztosít a babáknak.
  • Betöltött 2. életév fölött már gyerekárral számol a rendszer. Tudjuk, hogy a gyakorlatban nincs különbség egy 1,99 éves és egy épp 2. éves szülinapos között, de nemzetközileg meg kell húzni valahol a határt, és ez a 2 év. Érdemes tudni, hogy minden szállodánál eltérő a gyerekkedvezmény felső határa. Ahol az látható a kalkulációban, hogy például "2-14 évig" a korhatár, ott 2-13,99 éves gyerekeknek jár a gyerekkedvezmény.
  • Felnőttszállodák esetében általában 18 év a korhatár, de bizonyos szállodáknál 16 év. Ha nagyon szeretne egy pár hónappal fiatalabb utas jönni Önökkel az adott felnőttszállodába, akkor írjanak nekünk az info@divehardtours.com e-mail címre, és lehet, hogy külön engedéllyel tudunk kérni helyet.
  • Az útjaink 99 százaléka tartalmaz transzfert kint a reptér és a szálloda között oda-vissza annak ellenére, hogy nem mindenhol írjuk ki külön.
  • Ugyanez igaz a magyar nyelvű idegenvezetőre is. Jellemzően minden utunknál magyar idegenvezető várja kint utasainkat az érkezés után, a csomagfelvételt követően.
  • Fakultatív programjaink kizárólag a velünk utazók számára elérhetők, külön nem értékesítünk ilyen programokat. 
  • Rengetegen keresnek minket a beutazási feltételek kapcsán. Mi kizárólag az utasainknak adunk felvilágosítást, ezen senki ne sértődjön meg, de mi nem információs központ vagyunk. Ettől függetlenül ezen az oldalon fentebb rendszeresen frissítünk minden beutazási feltételt, ami bárki számára elérhető. A hivatalos referencia azonban mindig a Konzuli Szolgálat oldala, azt kövesse mindenki elsősorban!
  • Végül egy tipp: csak akkor foglaljon mindenki, ha a jelenlegi feltételeket megfelelőnek tartják. Akárki akármit mond, nem lehet tudni, hogy mi hogyan változik a jövőben. Azért nagyon drukkolunk, hogy most már minden a jó irányba fog változni, mert abszolút ez a tendencia.

Önök milyen biztonsági intézkedéseket vezettek be az irodában? 

Kihelyeztünk minden asztalra kézfertőtlenítőt, a mosdóba fertőtlenítő szappant és ülőke fertőtlenítő kendőt. Rendszeresen fertőtlenítjük a kilincset és az irodai felületeket. Ettől függetlenül mi javasoljuk az online és telefonon történő ügyintézést, - különösen abban az esetben, ha Ön a veszélyeztetettek közé tartozik. Megkérjük utasainkat, hogy amennyiben a koronavírus tüneteit észlelik magukon, mindenképpen maradjanak otthon. 

Köszönetnyilvánítás

Szeretnénk megköszönni utasainknak ebben a rendkívüli helyzetben tanúsított megértésüket, rugalmasságukat és viselkedésüket, valamint partnereinknek a profizmusukat és ügyfélközpontúságukat. 
A fenti információk irodánk legjobb tudását tükrözik az általunk közvetített utakkal kapcsolatban 2021. szeptember 14. napon. Felelősséget nem vállalunk azért, hogy a fentiektől sem az utazásszervezők, sem a biztosító partnerünk nem fognak eltérni. A járványügyi szabályok változására vagy nem változására nincs ráhatásunk sem nem nekünk, sem az utazásszervezőknek, sem a biztosítónak, így ezekért felelősségget nem vállalunk. A foglalás és a járványügyi, határátlépési kritériumoknak való megfelelés a megrendelő és az utazok felelőssége. Egyéb utazási irodák útjaival kapcsolatban nincsenek információink. Minden utazással, foglalással vagy útlemondással kapcsolatos döntés utasaink felelőssége, befolyásolni nem kívánunk senkit. Konkrét kérdéssel az Ön útja kapcsán keressen minket e-mailen: info@divehardtours.com.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.