H-P 10:00-14:00 + 36 1 785 8492
info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 + 36 1 785 8492

Utazási tanácsok 2021

A koronavírus mentén kialakult helyzet számos kérdést felvet az utazás kapcsán. Bár sem virológusok, sem jogászok nem vagyunk, az alábbiakban összeszedtük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

FONTOS! Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy mi kizárólag a saját utasaink részére adunk utazási tanácsokat, nem információs központ vagyunk. Koronavírussal kapcsolatos általános kérdéseit felteheti az alábbi telefonszámon: 06 80 277 455. A koronavírusról és annak utazási implikációiról tájékozódni utasaink felelőssége. Az alábbiak a tájékoztatást szolgálják a legjobb tudásunk szerint, de ha eltérés van a legaktuálisabb információkhoz képest, akkor a hivatalos forrás a mérvadó.

A mostani szigorítások érintik a külföldi utakat? (Frissítve: 2021. április 8.)

Szerencsére nem. Az utazáson és a határátlépésen NEM szigorítottak. Csak az üzleti utak ellenőrzését szigorították, de a normál utakét nem. 

Akkor most utazhatok?

Igen. Mi is mentünk Egyiptomba 2021. március 6-án, szombaton. Sőt, olyan jól éreztük magunkat, hogy az eredetileg 1 hetes nyaralást 2 hetesre hosszabbítottuk. Kint a hotelekben nem kell maszk, a fakultatív programok mennek, az éttermek és a boltok is nyitva vannak. Kifelé 1 db negatív PCR-tesztet kér Egyiptom, hazafelé pedig 10 nap karantén vár az utazókra - de most úgyis leállt az élet elég egy darabig, így rengeteg utasunk gondolja azt, hogy akkor gyorsan beiktat egy nyaralást. Hazafelé a karantént ki lehet váltani 2 db, itthon elvégzett negatív PCR-teszttel vagy egy, a hazaút dátumától visszafelé számolva legfeljebb 6 hónappal korábban készült pozitív PCR-teszttel. Részletek: egyiptomi utazás infók és egyiptomi utazás ajánlataink. Érdemes tudni, hogy nagyon kevés a szabad hely a következő egy-két hónapra, így gyorsan érdemes dönteniük.

Önök nyitva vannak most? Hogy tudok most foglalni?

Végre kinyithattunk, minden hétköznap 10:00 és 14:00 óra között várjuk szeretettel utasainkat az irodában: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 91. Irodánkban egyszerre maximum 2 fő tartózkodhat rajtunk kívül, szájat és orrot eltakaró maszkban, - ezt a szabályt nagyon komolyan kell vennünk. Emellett szokás szerint elér minket e-mailben a nap 24 órájában az info@divehardtours.com e-mail címen, illetve telefonon hétköznap 10:00 és 14:00 óra között: +36 1 785 8492. Emellett természetesen a honlapunkon beérkező megrendeléseket folyamatosan intézzük. A leggyorsabb foglaláshoz küldje el rendelését online. Az utazás árát utalással tudja, vagy készpénzben irodánkban, illetve országosan bármely OTP, K&H vagy Takarékbank fiókban kifizetni.

Most határzár van. Nyárra mik a kilátások? 

Nem, nincs most sem határzár. Rengeteg gép megy Budapestről és érkezik Budapestre, és számos utasunk utazik ebben az időszakban is. Egyedül annyival kell számolni, hogy 10 nap karantén vár azokra, akik külföldről érnek haza - ám ők is mentességet kapnak a karantén alól, ha tudják bizonyítani, hogy az elmúlt 6 hónapban átestek a koronavírus fertőzésen. Nyárra véleményünk szerint még ennél is lazábbak lesznek a szabályok, erről ezen az oldalon bővebben írunk, olvassa végig alaposan.

Merjek foglalni új utazást 2021. nyarára? 

Orbán Viktor 2021. március 26-i nyilatkozata alapján: "Tudom, hogy szabad nyarunk lesz." Ez alapján azt gondoljuk, hogy joggal bízhatunk abban, hogy idén nyáron végre újraindul a turizmus és szabadon utazhatunk! Ettől függetlenül ez nem 100% biztos, ráadásul bizonyos korlátozások életben maradhatnak. Minden esetben a megrendelő felelőssége és kötelessége mérlegelni a körülményeket, amelyek a megrendelés után mind az indulás, mind a hazaérkezés pillanatáig változhatnak. Mindenkit kérünk ezért, hogy alaposan járjon utána a lemondási és módosítási feltételeknek az utazás és a biztosítás tekintetében is. Senkit nem akarunk meggyőzni, hogy foglaljon, de aki szeretné kihasználni az előfoglalási akciókat, azoknak örömmel segítünk, ahogy eddig is. Mi egészen biztosan nagyon vágyunk már arra, hogy újra lássuk a világot! Az összes előfoglalással kapcsolatos kérdést és választ megtalálja az alábbi oldalunk lap alján.

Mások mernek most foglalni? 

Rengeteg új foglalásunk van már most az idei évre, így azt látjuk, hogy az utasaink bizakodóak - ahogy mi is. Az utasainktól az elmúlt hónapokban azt a visszajelzést kapjuk szóban, hogy másokhoz hasonlóan ők is megtapasztalták az elmúlt nyáron az itthoni árakat és a cserébe kapott minőségét, - és ez alapján biztos, hogy idén inkább velünk utaznak külföldre, mert az sokkal jobban megéri. Mindenkiben vannak kétségek, hogy mikortól és milyen feltételekkel lehet majd pontosan utazni, de az általában mindenkit megnyugtat, hogy ha törlésre kerülne az adott járat, akkor a teljes befizetett összeg visszajár.

Vannak egyáltalán most jó 2021-es ajánlatok? Hol találom a legjobb ajánlatokat?

Három módon is áttekintheti az ajánlatainkat:
 1. Utazáskereső - Használja utazáskeresőnket, hogy ár szerint növekvő sorrendben lássa az összes ajánlatunkat az Ön igényeire szabva! A kereső oldalán talál egy videót is a kereső használatához, hogy a legkönnyebb eligazodjon.
 2. Ajánlatok országonként - A kínálatunkban szereplő országokat az alábbi módon találja meg: (1) asztali gépről az oldal tetején található menüben, míg (2) mobilról a bal felső sarokra kattinta jelennek meg az országok. Az országra kattintva betöltődnek a városok, majd a városon belül ár szerint növekvő sorrendben a szállodák. A szállodák fényképei alatt találja a "Válassza ki utazását!" szekciót, ahol látja a pontos indulásokat és a hozzájuk tartozó árakat.
 3. Személyre szabott ajánlatkérés - Utazási irodánkat 2005-ben azzal a céllal alapítottuk, hogy kizárólag olyan utakat ajánljunk, amelyeken mi magunk is szívesen részt vennénk. Éppen emiatt a kínálatunkban szereplő legtöbb országban és ezernél is több szállodában személyesen jártunk már. Így tudunk hiteles tanácsot adni. Ha Ön már kinézett az Utazáskereső segítségével 3-5 szóba jöhető szállodát, és kikérné a véleményünket, akkor keressen minket! Ha azt szeretné, hogy mi készítsük el Önnek az ajánlatot, használja a honlap Ajánlatkérés funkcióját.

Megtetszett egy út, és eldöntöttem, hogy belevágok! Hogyan tudok foglalni és fizetni?

Foglalni online vagy személyesen tud, fizetni utalással vagy készpénzben.
 • Foglalás - Foglalni online tud a legkényelmesebben ezen a honlapon, de irodánkban is várjuk Önt, amennyiben személyesen szeretné intézni a nyaralását. Felhívjuk a figyelmét, hogy nálunk online kizárólag a www.divehardtours.com oldalon foglalhat, valamint összesen 1 db irodánk van: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 91. Más irodánál nem tudja a mi útjainkat lefoglalni. Online foglalási útmutató
 • Fizetés - Miután beérkezett hozzánk az Ön jelentkezése, mi lehetőség szerint félretesszük azt, és e-mailben díjbekérőt küldünk Önnek. Ez alapján Ön tud (1) utalni, vagy (2) készpénzben fizetni irodánkban vagy országosan bármely OTP, K&H vagy Takarékbankban.

Úgy hallottam, hogy 2021-ben már csak vakcinával lehet utazni. Ez igaz?

Nem igaz. Már jó ideje pörög a médiában a hír, hogy ez általános elvárás lenne, de még semmilyen törvényi szabályozás nem született erre vonatkozólag sem hazánkban, se Egyiptomban, sem Törökországban, sem Tunéziában, sem Görögországban - ezek a fő úticéljaink. Fontos, hogy Ön is tudatosítsa magában, hogy a koronavírussal kapcsolatosan rengeteg a hamis információ. Egyáltalán nem biztos, hogy csak beoltva lehet 2021-ben utazni. Ha Ön mégis ettől tart, az az Ön döntése, de legyen tisztában azzal, hogy ezt az érzést tény jelenleg nem támasztja alá. Elképzelhető, hogy az utazásnak lesz ilyen feltétele, de azt is olvastuk már, hogy azoknak nem kell vakcina, akik átestek a fertőzésen, - de az is lehet, hogy egyáltalán nem lesz semmilyen korlátozás, hiszen a végtelenségig nem lehet elnyújtani a vírus elleni védekezésre hivatkozva a szabadságjogok korlátozását. 

Már megkaptam vagy hamarosan megkapom a második oltást is. Akkor rám nem vonatkoznak a szabályok? 

Jelenleg nincs ilyen törvényi szabályozás vagy rendelet. Tehát a jelenlegi törvények szerint teljesen mindegy, hogy Ön kap-e oltást, attól még ugyanúgy 10 napos karantén vár Önre hazaérkezéskor, amelyet 2 db negatív PCR-teszttel lehet kiváltani. Ha pedig egy ország kér a beutazáshoz 1 vagy 2 PCR-tesztet, akkor azt is ugyanúgy meg kell csinálni - oltástól függetlenül.

Már rendelkezem védettséget igazoló plasztikkártyával. Mentesülök a szabályok alól?

Nem, mivel nem létezik erre vonatkozó törvény vagy rendelet.
 

Mit kell tudni általában a 2021 előfoglalási szezonról?

Olvassa el a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat az Előfoglalás 2021 oldalunk alján!​

Jelenleg Egyiptomba lehet utazni budapesti indulással. Mit kell erről tudni? 

Nézze meg a vonatkozó információkat az egyiptomi utazás aloldalunkon, valamint olvassa végig a jelen oldalt. Aki sok utasunkhoz hasonlóan így is vállalja az utazást, jelentkezzen honlapunkon és örömmel intézzük az útját!

Érintik a mostani korlátozások a külföldi utazást? 

A szállodák külföldön - a jelenlegi utak közül elsősorban: Egyiptomban, -  fogadhatnak nyaraló vendégeket és ott nyitva lehetnek az éttermek is.
Egyedüli gondot a kijárási korlátozás okozhatna abban a tekintetben, hogy a reptérre ki tudunk-e jutni vagy onnan haza, de szerencsére írásban azt a választ kaptuk 2020. november 16-án a koronavirus@1818.hu e-mail címről, hogy ha ott a repülőjegy nálunk, akkor szabadon mehetünk és jöhetünk a reptérre! 
"A kijárási tilalom időszakában – mivel az utasnak nincs ráhatása a járat érkezési és indulási idejére – a légi úton érkező beléptetett vagy a légi úton történő elutazással érintett személy a repülőjegy birtokában a repülőtér és a lakóhelye, tartózkodási helye vagy szálláshelye között a legrövidebb útvonalon utazhat. Az utazásban a kijárási tilalomra tekintettel családtag vagy ismerős nem vehet részt, tekintettel ara, hogy ez a korlátozás alól nem képez kivételt. Szükség esetén javasoljuk olyan személy közreműködését igénybe venni, aki munkavégzés keretében személyszállítást végezhet (pl. reptéri transzfer, taxi). A közúton személyforgalomban – tekintettel arra, hogy ebben az esetben az utazás tervezhető – a kijárási tilalom időszakában belépésre jelentkező – kivétel alá nem eső – személy beléphet Magyarországra, azonban vele szemben szankció alkalmazására kerül sor a kijárási tilalom megszegése miatt. A személy dönthet úgy, hogy eláll a belépéstől és a kijárási tilalom időszakának lejártát követően jelentkezik ismét belépésre. Ebben az esetben a szankció alkalmazására nem kerül sor."
Azért azt hozzátennénk, hogy a jogszabályban mi nem látjuk ezt a kitételt, de nagyon örülünk, hogy a hivatalos Koronavírus infóvonal szerint lehetséges így az utazás. Külföldi állampolgárok tájékozódjanak az utazás feltételeiről foglalás előtt, ugyanis rájuk speciális feltételek vonatkoznak. 

Biztos, hogy minden út indul, ami a honlapon szerepel?

A honlapunkon kizárólag olyan utak szerepelnek, amelyek a tervek szerint elindulnak. Azonban nem tudjuk garantálni, hogy mindegyik biztosan indul. Két dolog egészen biztos. Egyrészt az, hogy amint törlésre kerül a járat, akkor a honlapról is hamarosan törlődik az adott időpont. Másrészt pedig az is biztos, hogy amennyiben Ön megrendelőt küld nekünk és közeli indulásról van szó, extra körben rákérdezünk a partnerünknél, hogy valóban indul-e a járat - és csak utána küldjük Önnek vissza a válasz e-mailt.

Mi és hogyan fog változni az utazás és a nyaralás során idén? Teljes értékű lesz így a nyaralásom?

Extra biztonsági intézkedésekkel kell tavaly óta számolni mind az (1) utazás során, mind a (2) a kint töltött nyaralás során. 

(1) Koronavírus feltételezett szabályok az utazás során
 • bud.hu koronavírus-tájékoztató alapján kizárólag az utazók léphetnek be a reptér épületébe.
  • Ügyelni kell a távolságtartásra a reptéri sorbanálláskor.
  • Az új biztonsági intézkedések miatt lehet, hogy kicsit több időt fog igénybe venni a becsekkolás.
  • A reptéren matricával jelzik majd, hogy melyik székekre lehet leülni - a távolságtartás miatt.
  • Mind a reptéren, mind a repülőn maszkot kell viselni.
  • A testhőmérsékletünket megmérhetik az utazás előtt a reptéren.
 • A Smartwings légitársaság tájékoztatója szerint az alábbi szabályokra kell számítani:
  • Beszálláskor 2 méteres távolságot kell tartani.
  • Mind a személyzetnek, mind az utasoknak maszkot kell viselniük a repülőút teljes időtartama alatt.
  • Nem lesz fedélzeti magazin és nem lehetséges a fedélzeti vásárlás, de ételeket és italokat továbbra is felszolgálnak.
  • A Smartwings esetében nincs arról szó, hogy a repülő nem teljes kapacitással fog indulni a távolságtartás miatt. Ha nincs tele a gép, akkor törekedni kell arra, hogy minél távolabb üljenek egymástól az utasok.
  • Feltehetően más légitársaságok is hasonló szabályokat fognak hozni.
 • Érkezéskor és a fakultatív programok során a buszban kötelező a maszk viselése.

(2) Koronavírus feltételezett szabályok nyaralás során
 • Becsekkoláskor a szállodában is megmérhetik infravörös eszközzel a testhőmérsékletünket.
 • Sok helyen fogunk találkozni kézfertőtlenítővel, a szobánkat még alaposabban fogják kitakarítani.
 • Akár pozitívan is állhatunk hozzá, hogy egészen biztosan kiemelt vendégként fognak minket kezelni, mert feltehetően minden országban a hotelek és az éttermek csökkentett kapacitással működhetnek majd.
 • Az all inclusive ellátás során feltehetően nem szedhetünk majd magunknak ételt, hanem ott áll majd egy pincér, aki kiszolgál minket, illetve elképzelhető, hogy a'la carte menüről tudunk majd választani. A választék elképzelhető, hogy szűkebb lesz, de a minőség a megszokott. 
 • Nagy távolság lesz az étteremben az asztalok, illetve a strandon és a medencénél a napágyak között.
 • Liftben utazók számát korlátozhatják a távolságtartás miatt.
 • Elképzelhető, hogy a fakultatív programok egy része elmarad, mert például csak az adott városban vagy területen lehet tartózkodni érkezés után.
 • Múzeumok és látnivalók látogatásakor távolságot kell tartani.
 • Beltéri programokat korlátozhatják vagy tilthatják.
 • Bizonyos szolgáltatások korlátozottan lehetnek elérhetőek.
 • Feltehetően az éjszakai táncos programok elmaradnak.

Ahogy írtuk, mindezek feltételezések, a konkrétumokról érdemes mindig frissen tájékozódniuk utasainknak. Amiatt szedtük össze a fentieket, hogy legyen egy körülbelüli elképzelés arról, hogy milyen típusú szabályozásokra lehet hozzávetőlegesen számítani. Akik tavaly nyaraltak egyébként a fenti körülmények között, szinte teljes egészében pozitívak voltak - mert ezek elviselhető intézkedések voltak és alig vontak le valamit a nyaralás értékéből.

Mi történik akkor, ha most jelentkezem egy utazásra, de lesz a vírusnak egy sokadik hulláma?

Ha esetleg a vírusnak egy sokadik hulláma lenne, ami pont arra az időszakra esik, amikor Ön utazna, és a tavalyihoz hasonló utazási korlátozások lépnének életbe, tehát tilos lenne utazni, akkor az utazásszervező törli a járatot. Ez esetben normál ügymenetben visszajár a befizetett összeg - mind az utazás, mind az esetleges biztosítás díja. Elképzelhető, hogy a befizetett összeg első körben utalványként jár vissza. Amennyiben karantén vagy teszt kötelezettsége, esetleg vakcinával kapcsolatos elvárás lépne fel akár kifelé, akár hazafelé, ez nem von maga után automatikusan járattörlést. A karantén és a teszt költségét nem állja sem irodánk, sem a szervező partnerünk, sem a biztosító.

Milyen utazási korlátozások vannak most érvényben? 

Kétféle utazási korlátozás létezik jelenleg. Az egyik a (1) járványügyi felosztás, a másik pedig a (2) biztonsági kockázat szerinti felosztás. 

(1) Járványügyi besorolás
2020. szeptember 1 után a külföldről - tehát BÁRMELY országból - hazatérő magyar állampolgárokra 2 hét helyett már csak 10 nap karanténkötelezettség vár, amelyet két, minimum 48 óra különbséggel ki lehet váltani. Az első tesztet el lehet végezni Magyarországon, a schengeni övezetben,az USA-ban vagy Kanadában is, a második tesztet azonban kötelező itthon elvégezni. TIPP Előre érdemes bejelentkezni az itthoni teszt(ek)re, mert nagyon sokára lehet jelenleg időpontot kapni mindegyik rendelőbe. 
Kivételek:
 • Bizonyos rendezvények és üzleti út, valamint közúton a magyar határtól 30 km-es körzet kivételt jelentenek, de a klasszikus nyaralás sajnos nem.
 • Annak nem kell karanténba vonulnia, aki bizonyítani tudja, hogy a határátlépést megelőző 6 hónapon belül átesett a COVID-19 fertőzésen.
Részletek: Magyar Közlöny 2020/195Magyar Közlöny 2020/201Magyar Közlöny 2020/207.

(2) Biztonsági kockázat szerinti besorolás
Az országokat emellett I, II és III-as kategóriába sorolja be a Konzuli Szolgálat, amelyek általában az adott ország biztonsági kockázatát mutatják meg.
Jelenleg a világ összes országa utazásra nem javasolt térség, amely teljesen példátlan, és hosszú távon nem fenntartható, így mi bízunk benne, hogy hamarosan helyreáll a helyzet. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben jelenleg a célország,  a külpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján az „utazásra nem javasolt” kategóriában szerepel, akkor az utazási szerződést ennek tudatában köti meg, az Utazó a szerződéskötést követően a szerződéstől elállás során nem hivatkozhat a 472/2017 Korm rendelet 21§(3) bekezdésében meghatározott bánatpénz megfizetése nélküli lemondási jogára. Lemondás esetén az Utazó köteles megfizetni az utazási szerződésben meghatározott bánatpénz/kötbér összegét.
Utazásra nem javasolt térségek a Konzuli Szolgálat honlapján
 

Honnan tudom, hogy a kiszemelt országban milyen szabályok vannak és lesznek?

Mindig csak a jelenlegi szabályokat ismeri mindenki. Ezekhez keresse fel a Konzuli Szolgálat honlapját, mindig ott találja az aktuális állapotot. Ugyan törekszünk rá, hogy mindig frissítsük a honlapunkat, de ha eltérést tapasztalt a nálunk leírtakhoz képest, akkor mindig a Konzuli Szolgálat honlapja a mérvadó, az eltérésből adódó semmilyen felelősséget nem vállalunk. Azért sem vállalunk felelősséget, ha a szabályok megváltoznak a foglalás, az utazás megkezdése vagy a hazaérkezés időpontjáig. Ezekre sajnos irodánknak, utazásszervező partnereinknek és a biztosító partnerünknek sincsen ráhatása.

Tudnak segíteni a tesztelésben itthon? Milyen tesztet fogadnak el?

Sajnos mi nem intézünk tesztet, de mutatjuk is, hogy hol lehet elfogadott tesztet végeztetni: Mintavétel céljából felkereshető intézmények.
Tudja meg a pontos eljárásrendet és töltsön le minden vonatkozó hasznos információt a hivatalos forrásból itt: koronavirus.gov.hu.

Van utazási utalványom, amit fel szereték használni. Mit kell erről tudnom?

 • Az utalványon szereplő dátum azt a határidőt jelöli, amely napig Önnek foglalnia és előlegeznie kell, ha fel szeretné használni az utalványt. Tehát maga az utazás történhet később is természetesen - tehát például jövő nyáron, - egyedül az a lényeg, hogy a foglalás és az első befizetés történjen meg az utalványon szereplő határidőig.
 • Az előleg(ek) normál módon fizetendők utalással vagy készpénzben. Az utalvány összegét a hátralékból vonjuk le.
 • Mi az első lépés a beváltáshoz? Válassza ki az utat!
  • Amennyiben mi, mint Dive Hard Tours állítottuk ki az utalványt, akkor a teljes kínálatunkból szabadon válogathat. Tekintse meg a 2021. NYÁR előfoglalás oldalunkat vagy használja az Utazáskeresőnket!
  • Amennyiben utazásszervező partnerünk állította ki az utalványt, akkor keressen minket, hogy partnerspecifikus ajánlatokat készíthessünk Önnek.
 • A 2021. nyári utak esetében foglaláskor csak előleg fizetendő - részletek a kalkulációban.
 • Biztosításra és egyéb kiegészítő elemekre, valamint készpénzre nem válthatók be az utalványok.
 • Az utalványok a lejárat után nem beválthatók.
 • Meglévő VIP Hűségpontjai természetesen EXTRA kedvezményként beválthatók az utazás árából! Lépjen be a megújult VIP Fiókba, hogy lássa, hogy van-e felhasználható hűségpontja. 

Mit tesznek ebben a helyzetben az utazásszervezők? 

Számos partnerünk igazán korrekt módon módosított az feltételein, hogy segítse utasainkat a kialakult helyzetben. A naprakész tájékoztatók az alábbi linken találhatók: Anubis TravelBlue Sky TravelETIIBUSZKartago ToursLast Call TravelOrex TravelPremio TravelSun & FunTaurus ReisenUnitravel , Viasale. A fenti tájékoztatókban nem szabályozott kérdésekben a meglévő foglalásoknál a standard ÁSZF irányadó, amelyet utasaink elfogadtak a megrendelés pillanatában.​

Kiterjed a sztornóbiztosítás arra az esetre, ha félek majd elutazni a már lefoglalt utamra?

A sztornóbiztosítás a szerződésben meghatározott utazásképtelenségre térít, félelemre nem. Így a sztornóbiztosítás nem terjed ki a koronavírustól való félelemre hivatkozott útlemondásokra.

Kiterjed a sztornóbiztosítás arra az esetre, hogyha csak beoltva lehetne utazni, de nekem nincs oltásom?

Nem, sajnos erre nem terjed ki. Sem akkor, ha Ön nem akar alapból oltakozni. Sem akkor, ha Ön már feliratkozott, de valamilyen ok miatt nem jut oltáshoz - akár csak az egyik, akár mindkét oltáshoz. 

Kell sztornóbiztosítást kötnöm ahhoz, hogy visszakapjam a pénzemet egy esetlegesen majd törölt út esetén?

Nem, a sztornóbiztosítás arra vonatkozik, ha Ön utazásképtelenség miatt nem tud résztvenni az utazáson, tehát például Önt az utazás előtt baleset éri. A törölt járatokkal kapcsolatos visszafizetés a sztornóbiztosítástól független, ezt a szervező maga fizeti vissza.

Arra kiterjed a sztornóbiztosítás, ha itthon koronavírusos leszek, és emiatt mondom le az utat?

Mivel ez betegségnek minősül, így igen, kiterjed az útlemondás erre vonatkozóan. Az viszont továbbra is érvényes, hogy kizárólag hitelesített orvosi dokumentumok esetén tud biztosító partnerünk kártérítést fizetni.

Félek attól, hogy kint karanténba kerülök. Ki viseli ennek a költségét? Ha ekkor károm keletkezik azt ki fizeti meg?

Egy esetleges kár beálltakor az is lehetséges, hogy a Lex Rhodia kockázatközösségi, kármegosztási szabályai szerint a közös veszélyben a kárviselés is közös elvet fogják alkalmazni. Egy esetleges karantén miatti későbbi hazautazás vagy bármiféle, ezzel összefüggő kártérítés költségét sem a szervező, sem a biztosító, sem irodánk nem téríti meg. 

Mi a teendő itthoni karantén esetén? 

A legelső lépés a háziorvos felkeresése, ő tudja a legrészletesebb információval Önt ellátni. Emellett van egy folyamatábra, amely részletesen bemutatja a teendőket: Karantén folyamatábra 2020. július . Az utas felelőssége a vonatkozó szabályok megismerése és betartása. Friss információk: Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldala és az alábbi telefonszám: 06 80 277 455. 

Tartok attól, hogy megfertőződök kint koronavírussal. Kiterjed erre a biztosítás?

Biztosító partnerünk, a Colonnade Biztosító természetesen fedezi az Ön kinti kezelési költségeit az utazás teljes, előre meghatározott időtartama alatt a biztosított időszakra, ha Ön kint fertőződne meg a koronavírussal. Egyedi elbírálás alapján a Colonnade lehetőséget biztosít karantén esetén az utasbiztosítás meghosszabbítására, amennyiben a hazautazás nem történne meg a biztosított időszakban, tehát a nyaralás előre tervezett időtartamának végéig.
A fentiek természetesen a nálunk megkötött biztosításokra érvényesek, csoportos társasút esetén, az ÁSZF egyéb pontjai mellett.
A biztosító koronavírussal kapcsolatos álláspontját itt olvashatja: Colonnade 2021. március 1. koronavírus tájékoztató
Lényeges: már tudunk érvényes biztosítást kötni!

Nem vagyok magyar állampolgár. Rám milyen szabályok érvényesek?

A fentiek magyar állampolgárokra és az ő hozzátartozóikra érvényesek. Minden külföldi és/vagy magyar útlevéllel nem rendelkező állampolgár egyénileg köteles tájékozódni a rá vonatkozó ki- és beutazási feltételekről. 

Ha esetleg bármi változás van a saját, befizetett utammal kapcsolatban, honnan fogok értesülni róla?

Ha bármi változás lenne az Ön nálunk már lefoglalt útjával kapcsolatban, akkor az utazásszervező partnerünk azonnal értesít minket e-mailen, amit mi haladéktalanul továbbküldünk Önnek. Tőlünk mindig minden vonatkozó információt meg fog kapni a lehető leggyorsabban.

Hol találok aktuális, megbízható információkat a koronavírussal kapcsolatban?

Önök milyen biztonsági intézkedéseket vezettek be az irodában? 

Kihelyeztünk minden asztalra kézfertőtlenítőt, a mosdóba fertőtlenítő szappant és ülőke fertőtlenítő kendőt. Rendszeresen fertőtlenítjük a kilincset és az irodai felületeket. Ajánljuk a maszk viselését és igény esetén mi is felveszünk maszkot, amennyiben utasunk kéri azt. Javasoljuk az online és telefonon történő ügyintézést, - különösen abban az esetben, ha Ön a veszélyeztetettek közé tartoznak. Megkérjük utasainkat, hogy amennyiben a koronavírus tüneteit észlelik magukon, mindenképpen maradjanak otthon. 

Köszönetnyilvánítás

Szeretnénk megköszönni utasainknak ebben a rendkívüli helyzetben tanúsított megértésüket, rugalmasságukat és viselkedésüket, valamint partnereinknek a profizmusukat és ügyfélközpontúságukat. 

A fenti információk irodánk legjobb tudását tükrözik az általunk közvetített utakkal kapcsolatban 2021. április 8. napon. Felelősséget nem vállalunk azért, hogy a fentiektől sem az utazásszervezők, sem a biztosító partnerünk nem fognak eltérni. Egyéb utazási irodák útjaival kapcsolatban nincsenek információink. Minden utazással, foglalással vagy útlemondással kapcsolatos döntés utasaink felelőssége, befolyásolni nem kívánunk senkit. Konkrét kérdéssel az Ön útja kapcsán keressen minket e-mailen: info@divehardtours.com.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.