Bécsi indulás tippek


Rendkívül jó utazás ajánlataink vannak bécsi indulással, így érdemes megfontolni a kiutazást a Schwehati Nemzetközi Repülőtérre. Az ország nyugati részéből eleve sokszor könnyebb eljutni a bécsi repülőtérre, de egy jó last minute akció miatt útnak indulhatunk akár a fővárosból is. 
Bécsi repülőtér Schwechat

Utazás 

  • Autóval az utazást igazán kényelmessé teszi az autópálya. A fővárosból 232 km távolságra van a schwehati repülőtér, így bő 2 órával számolva lazán odaérünk. Saját gépkocsijával észak és kelet felől az A4-es autópályán keresztül lehet a repülőteret elérni, ez az autópálya kapcsolódik az A2-eshez déli irányban és az S1-eshez valamint A1-eshez is nyugati irányban.
  • Busszal a FlixBus járatai a legnépszerűbbek, napközben szinte óránként indulnak a járatok. A menetidő közvetlen járat esetében általában kevesebb, mint 3 óra, a buszaik pedig kulturáltak. Bécsbe érkezvén közvetlenül a reptéren lesz a megálló. A buszjegy árak egy irányban 3.900 Ft és 8.090 Ft között változnak Budapest és a reptér között, indulástól függően. Hol tudja megnézni a menetrendet? Itt: http://www.flixbus.hu
  • Vonattal az utazás átszállással működik csak. Előbb a Wien Mitte pályaudvart kell célba vennünk, majd innen a City Airport Train révén 16 perc alatt, egy irányba 12 EUR áron jutunk el a reptérre napközben. A gyorsvasút (röviden S-Bahn) kedvező árú közlekedési lehetőséget nyújt Bécs városa és a Bécsi Repülőtér közötti ingázáshoz. Budapest-Bécs vonalra a MÁV Elvirán keresztül vagy bármelyik pályaudvaron tudunk jegyet vásárolni. Az átszállás miatt mi inkább az autós vagy a buszos megoldást javasoljuk, mert mindenképp kényelmesebb.
  • Letölthető térkép a bécsi reptérről: Schwehati reptér térképe.

Parkolás a Schwehati Reptéren kedvezményesen.

Bécsi reptér parkolás

A parkolás menete pedig a következő

Az utasok megérkezéskor leparkolják az autójukat oda ahová szeretnék. A rendszer kiad egy mágneskártyát és majd annak felhasználásával kell kifizetni a díjat, amikor hazajöttek.
Másik lehetőség, hogy előre lefoglalja a parkolását a neten keresztül.
Nem partnerünk a parkoló foglalási oldal, de ezt ajánljuk figyelmébe, itt tud parkolót foglalni:
http://www.holidayextras.at/?agent=74545

Schwechati Nemzetközi Repülőtér

Bécsi reptér Terminal 1

Flughafen Wien- Schwechat, Terminal 1

2013 januárja óta főleg az Air Berlin és a NIKI utaskezelője, de a British Airways, az Air France és a Turkish Airlines is itt kezelik utasaikat.
Akár először járunk a bécsi reptéren, akár sokadszorra utazunk innen, egészen biztosan imádni fogjuk. Tágas, tiszta terek, nagy választékot nyújtó Duty Free Shop és gyorsan dolgozó határőrök. Legutóbb, amikor itt jártunk, a reptér egyik munkatársa egy tablettel a kezében járt körbe és kérdezte az utasokat a szolgáltatások minőségéről, hogy még nagyobb élményt nyújtsanak legközelebb.
A reptér magyar nyelvű honlapja: http://www.viennaairport.com/hu/utas

Tippjeink arra, hogy mivel töltsük az időnket, amíg várunk a járatunkra:
  • Vásároljunk a Heinemann Duty Free Shopban kedvező áron. Érdemes figyelni az aktuális akciókat, mert sokszor 20-25% kedvezménnyel vásárolhatunk italokat és egyéb cikkeket. 
  • Bár nem vagyunk óriási gyorsétterem rajongók, de mégis a Burger King és a McDonald's árai a legjobbak a bécsi reptéren, ha megéhezünk. 
  • Egy finom kávéra vágyunk? Térjünk be bármelyik kávézóba! Drága kör lesz, de cserébe ihatunk egy igazán finom lattét vagy eszpresszót. Ha éppen Egyiptomba készülünk, akkor erre szükségünk is lesz, hiszen Egyiptomban jó kávét egészen biztosan nem fogunk inni. 
  • A nyaralás magazinok és könyvek nélkül nem az igazi. Külföldi lapokhoz és könyvekhez hozzájutni pedig mindig csodás, így éljünk a lehetőséggel és vegyünk egy-két habkönnyű olvasmányt! 
  • Hazafelé nagyon jó ötlet beszaladni az érkezi oldalon található SPAR üzletbe, ahol rengeteg friss saláta és szendvics található, illetve érdemes a hazafelé útra venni üdítőket. Az árak teljesen normálisak, így nyugodtan vásárolhatunk. 
Bécsi repülőtér Terminal 1 Bécsi repülőtér Schwehat
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Kérjük mutatkozzon be
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.