info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Tanzánia

Afrikai szafari és a mesés Zanzibár

Tanzánia last minute utazás körutazás olcsó akciós afrikai utazás

Irány egy tanzániai szafari vagy egy zanzibári egzotikus utazás!

Tanzánia a szafarik és a fehér homokos strandok országa

Irány egy tanzániai szafari vagy egy zanzibári egzotikus utazás!
Jamhuri ya Muungano wa Tanzania
Tanzánia mind a kalandos szafarik kedvelőinek, mind a tengerparti nyaralások szerelmeseinek ideális célpontja. Változatos afrikai vadvilág, a Kilimandzsáró csúcsa várja az aktív nyaralás kedvelőket. Zanzibár pedig vakítóan fehér homokos stranddal csábítja a relaxálásra vágyókat. Búvárok számára különösen ajánlott Zanzibár, hiszen meseszép merülőhelyek várják őket a víz felszíne alatt. Az időjárás egész évben kiváló, a tenger hőmérséklete 27C fok körül van.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Látnivalók
Tanzánia last minute utazás körutazás olcsó akciós afrikai utazás.
Afrika keleti részén, az Indiai-óceánnal határosan, Kenya és Mozambik között fekszik. Síkságaival, tavaival, hegyeivel, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszaival Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország. Tanzánia hatalmas, nyílt síkságain az ember nagyon-nagyon kicsinek érzi magát. Sehol máshol a Földön nem látható ennyi állat, melyek szemlélését megkönnyítik a Tanzániára jellemző síkságok. Elefánt-, bölény-, víziló- és csimpánz koncentrációi is a világ legnagyobbjai közé tartoznak. Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és (a korábban csatlakozott Nyaszafölddel) 1964-ben egyesült Zanzibárral. Neve is erre utal: Tan (Tanganyika) + Za (Zanzibár) + Nia (Nyaszaföld - Niassa)

Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi klíma van, amelyet némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt éghajlat van. A március és május közötti hosszú esős időszakban érdemes elkerülni Tanzániát. Egy másik, rövidebb esős időszak pedig november és január közé esik.

1964-ben, két külön nemzetállamokból alapították Tanzániát, amely Afrika egyik legnépszerűbb szafari úti célja, és egyben itt található Afrika legmagasabb helye, a Kilimandzsáró is. Az ország több tucat gyönyörű, fehér homokos stranddal büszkélkedhet, ilyen strandok találhatóak Zanzibár szigetén is.

Tanzánia utazás Ruaha Nemzeti Park

Tanzánia középső részén helyezkedik el a Ruaha Nemzeti Park, amely a legnagyobb nemzeti park az országban. A park neve Hehe (Közép Tanzánia felvidékén élő, Bantu nyelvjárást beszélő emberek) nyelven a „ruvaha" szóból származik, amely magyarul „folyót" jelent. A park tele van vad kutyákkal, oroszlánokkal, leopárdokkal, elefántokkal, gepárdokkal, zsiráfokkal, zebrákkal, impalákkal, denevér fülű rókákkal és nem utolsó sorban sakálokkal, így a park a látogatóinak igazán „természetközeli” élményeket kínál. Köszönhetően annak, hogy a parkok kissé távol találhatóak, a látogatót élvezhetik a vadvilág megtekintését anélkül, hogy turisták tömegével kellene együtt kirándulni.
 

Tanzánia utazás Selous Vadrezervátum

A Selous Vadrezervátumban nagyobb számban találhatóak meg a szavanna állatfajai, mint bármely más afrikai vadrezervátumban, köszönhetően a Tanzániai Természeti Erőforrások és Idegenforgalmi Minisztérium vadvilággal foglalkozó részlegének szigorú szabályozása miatt. A legtöbb látogató repülővel érkezik ide, gyalogtúrákon vagy folyami kirándulásokon is részt vehetnek, azonban az emberi lakhelyek vagy állandó szerkezetek építése a rezervátum területén nem megengedett.
 

Tanzánia utazás Tarangire Nemzeti Park

A Tarangire Nemzeti Park kisebb, mint Ruaha Nemzeti Park, azonban ez a park a madárlesők számára igazi paradicsom, hiszen több, mint 550 különböző faj gyakori a parkban. Ezen kívül Tarangire a rengeteg elefántról, a majomkenyérfákról valamint a fára mászó oroszlánokról is ismert. A nemzeti park egész területén hatalmas termeszvárak találhatóak.
 

Tanzánia utazás Manyara-tó

A nedves évszakban Manyara-tó ad otthont a közel 300 különböző vonuló madárfajnak, többek között több ezer flamingónak. A száraz évszakban lúgos iszapfészkek (vízből kiálló lapított iszapkúp) veszik át a vizek helyét. Ez a legjobb alkalom arra, hogy a nagy emlősöket, így vízilovakat, elefántokat, gnúkat és zsiráfokat is láthassunk. Számos (jól felszerelt) bungaló a szálláslehetőség mellett éjjel - nappali szafarikat is kínál a turisták számára.
 

Tanzánia utazás Kilimandzsáró

Kilimandzsáró egy inaktív vulkán északkelet Tanzániában, közel a kenyai határhoz. A Kilimandzsáró hegység tengerszint feletti magassága 5895 méter, így Afrika legmagasabb hegycsúcsa, és a világ legmagasabb szabadon álló hegye is. Bár közel helyezkedik el az Egyenlítőhöz, Kilimandzsáró a szavanna síksága fölül kiemelkedő hófödte csúcsáról híres. A hegy a hegymászók és a világ minden tájáról érkező turisták egyik legkedveltebb célpontja.
 

Tanzánia utazás Ngorongoro Természetvédelmi Terület

Az Ngorongoro Kráter egy vulkán kitörése és összeomlása következtében alakult ki két-három millió évvel ezelőtt. A kráter meredek oldalain kialakult természetes növényzet sokféle vadon élő állatnak ad otthont. Itt van a legnagyobb valószínűsége annak, hogy a veszélyeztetett fekete orrszarvúkkal találkozzanak az idelátogatók Afrikában. A helyi lakosok (maszájok) számára megengedett, hogy a szarvasmarháikat a kráter területén legeltessék, de a nap végén, el kell hagyniuk a területet.
 

Tanzánia utazás Serengeti Nemzeti Park

Serengeti Nemzeti Park az egyik legismertebb szafari célpont Afrikában és egyben az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Tanzániában is. A nemzeti park a vadon élő gnú és zebra állatok éves vándorlásáról is ismert. Májusban érdemes leginkább meglátogatni a parkot, amikor a fű kiszárad és kiég, és a gnúk és zebrák hatalmas tömegei verődnek össze és kínálnak csodálatos látványt a látogatóknak.

Tanzánia utazás Pemba-sziget

Az Indiai óceánon található Pemba szigetét arabul „Green Island”-nek is nevezik, és az úgynevezett „Fűszer-szigetek" részét képezi. Mivel a szomszédos Zanzibar egyre népszerűbb a turisták körében, egyre több kalandvágyó utazó keresik fel a kevésbé zsúfolt Pemba szigetet is. A sziget elsődlegesen a búvárok körében népszerű, akik az érintetlen korallzátonyok nagyon gazdag tengeri élővilágát is megtekinthetik.
 

Tanzánia utazás Mafia–sziget

A „Mafia - sziget” szintén a „Fűszer-szigetek” részét képezi, amely kisebb, mint Pemba - sziget, lakossága mintegy 40.000 ember. Nem jellemző rá azonban a szervezett bűnözés: a név eredete szuahéliül „mahali pa afya" (jelentése: egészséges lakhely) vagy arabul „morfiyeh", azaz (jelentése: szigetcsoport) kifejezésből származik. A sziget elsődlegesen a búvárok, a sporthorgászok között közkedvelt, de vonzó lehet azok számára is, akik kikapcsolódásra vágynak a sziget egyik hófehér, homokos tengerpartján.
 

Tanzánia utazás Zanzibár

Az Unguja sziget – a „Fűszer szigetek” egyike - szintén a Zanzibar szigetcsoport része. Zanzibar egykor a Brit Birodalom része volt, azonban ma egy félig autonóm régiója Tanzániának. Ez az afrikai sziget évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi központ volt - olvasztótégelye az afrikai, indiai és arab hatásoknak. Zanzibar fő turisztikai látványossága a Stone Town (Kőváros), a fehérre meszelt korall kőből épült házaival (amelyek némelyike már felújításra vár), továbbá a sziget gyönyörű, fehér homokos strandokkal várja a kikapcsolódásra vágyó turistákat.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.