Tanzánia last minute utazás körutazás olcsó akciós afrikai utazás

Tanzánia last minute utazás körutazás olcsó akciós afrikai utazás.
Afrika keleti részén, az Indiai-óceánnal határosan, Kenya és Mozambik között fekszik. Síkságaival, tavaival, hegyeivel, keskeny, alacsonyan fekvő partszakaszaival Tanzánia a legnagyobb kelet-afrikai ország. Tanzánia hatalmas, nyílt síkságain az ember nagyon-nagyon kicsinek érzi magát. Sehol máshol a Földön nem látható ennyi állat, melyek szemlélését megkönnyítik a Tanzániára jellemző síkságok. Elefánt-, bölény-, víziló- és csimpánz koncentrációi is a világ legnagyobbjai közé tartoznak. Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és (a korábban csatlakozott Nyaszafölddel) 1964-ben egyesült Zanzibárral. Neve is erre utal: Tan (Tanganyika) + Za (Zanzibár) + Nia (Nyaszaföld - Niassa)
Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző, sok részén elég hűvösek az éjszakák. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi klíma van, amelyet némiképp enyhít a tenger közelsége. Az ország északkeleti hegyi lankáin azonban szinte egész évben mérsékelt éghajlat van. A március és május közötti hosszú esős időszakban érdemes elkerülni Tanzániát. Egy másik, rövidebb esős időszak pedig november és január közé esik.
1964-ben, két külön nemzetállamokból alapították Tanzániát, amely Afrika egyik legnépszerűbb szafari úti célja, és egyben itt található Afrika legmagasabb helye, a Kilimandzsáró is. Az ország több tucat gyönyörű, fehér homokos stranddal büszkélkedhet, ilyen strandok találhatóak Zanzibár szigetén is.
Íme néhány felejthetetlen látnivalói Tanzániában:

Tanzánia utazás Ruaha Nemzeti Park

Tanzánia középső részén helyezkedik el a Ruaha Nemzeti Park, amely a legnagyobb nemzeti park az országban. A park neve Hehe (Közép Tanzánia felvidékén élő, Bantu nyelvjárást beszélő emberek) nyelven a „ruvaha" szóból származik, amely magyarul „folyót" jelent. A park tele van vad kutyákkal, oroszlánokkal, leopárdokkal, elefántokkal, gepárdokkal, zsiráfokkal, zebrákkal, impalákkal, denevér fülű rókákkal és nem utolsó sorban sakálokkal, így a park a látogatóinak igazán „természetközeli” élményeket kínál. Köszönhetően annak, hogy a parkok kissé távol találhatóak, a látogatót élvezhetik a vadvilág megtekintését anélkül, hogy turisták tömegével kellene együtt kirándulni.

Tanzánia utazás Selous Vadrezervátum

A Selous Vadrezervátumban nagyobb számban találhatóak meg a szavanna állatfajai, mint bármely más afrikai vadrezervátumban, köszönhetően a Tanzániai Természeti Erőforrások és Idegenforgalmi Minisztérium vadvilággal foglalkozó részlegének szigorú szabályozása miatt. A legtöbb látogató repülővel érkezik ide, gyalogtúrákon vagy folyami kirándulásokon is részt vehetnek, azonban az emberi lakhelyek vagy állandó szerkezetek építése a rezervátum területén nem megengedett.

Tanzánia utazás Pemba-sziget

Az Indiai óceánon található Pemba szigetét arabul „Green Island”-nek is nevezik, és az úgynevezett „Fűszer-szigetek" részét képezi. Mivel a szomszédos Zanzibar egyre népszerűbb a turisták körében, egyre több kalandvágyó utazó keresik fel a kevésbé zsúfolt Pemba szigetet is. A sziget elsődlegesen a búvárok körében népszerű, akik az érintetlen korallzátonyok nagyon gazdag tengeri élővilágát is megtekinthetik.

Tanzánia utazás Tarangire Nemzeti Park

A Tarangire Nemzeti Park kisebb, mint Ruaha Nemzeti Park, azonban ez a park a madárlesők számára igazi paradicsom, hiszen több, mint 550 különböző faj gyakori a parkban. Ezen kívül Tarangire a rengeteg elefántról, a majomkenyérfákról valamint a fára mászó oroszlánokról is ismert. A nemzeti park egész területén hatalmas termeszvárak találhatóak.

Tanzánia utazás Mafia–sziget

A „Mafia - sziget” szintén a „Fűszer-szigetek” részét képezi, amely kisebb, mint Pemba - sziget, lakossága mintegy 40.000 ember. Nem jellemző rá azonban a szervezett bűnözés: a név eredete szuahéliül „mahali pa afya" (jelentése: egészséges lakhely) vagy arabul „morfiyeh", azaz (jelentése: szigetcsoport) kifejezésből származik. A sziget elsődlegesen a búvárok, a sporthorgászok között közkedvelt, de vonzó lehet azok számára is, akik kikapcsolódásra vágynak a sziget egyik hófehér, homokos tengerpartján.

Tanzánia utazás Manyara-tó

A nedves évszakban Manyara-tó ad otthont a közel 300 különböző vonuló madárfajnak, többek között több ezer flamingónak. A száraz évszakban lúgos iszapfészkek (vízből kiálló lapított iszapkúp) veszik át a vizek helyét. Ez a legjobb alkalom arra, hogy a nagy emlősöket, így vízilovakat, elefántokat, gnúkat és zsiráfokat is láthassunk. Számos (jól felszerelt) bungaló a szálláslehetőség mellett éjjel - nappali szafarikat is kínál a turisták számára.

Tanzánia utazás Zanzibár

Az Unguja sziget – a „Fűszer szigetek” egyike - szintén a Zanzibar szigetcsoport része. Zanzibar egykor a Brit Birodalom része volt, azonban ma egy félig autonóm régiója Tanzániának. Ez az afrikai sziget évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi központ volt - olvasztótégelye az afrikai, indiai és arab hatásoknak. Zanzibar fő turisztikai látványossága a Stone Town (Kőváros), a fehérre meszelt korall kőből épült házaival (amelyek némelyike már felújításra vár), továbbá a sziget gyönyörű, fehér homokos strandokkal várja a kikapcsolódásra vágyó turistákat.

Tanzánia utazás Kilimandzsáró

Kilimandzsáró egy inaktív vulkán északkelet Tanzániában, közel a kenyai határhoz. A Kilimandzsáró hegység tengerszint feletti magassága 5895 méter, így Afrika legmagasabb hegycsúcsa, és a világ legmagasabb szabadon álló hegye is. Bár közel helyezkedik el az Egyenlítőhöz, Kilimandzsáró a szavanna síksága fölül kiemelkedő hófödte csúcsáról híres. A hegy a hegymászók és a világ minden tájáról érkező turisták egyik legkedveltebb célpontja.

Tanzánia utazás Ngorongoro Természetvédelmi Terület

Az Ngorongoro Kráter egy vulkán kitörése és összeomlása következtében alakult ki két-három millió évvel ezelőtt. A kráter meredek oldalain kialakult természetes növényzet sokféle vadon élő állatnak ad otthont. Itt van a legnagyobb valószínűsége annak, hogy a veszélyeztetett fekete orrszarvúkkal találkozzanak az idelátogatók Afrikában. A helyi lakosok (maszájok) számára megengedett, hogy a szarvasmarháikat a kráter területén legeltessék, de a nap végén, el kell hagyniuk a területet.

Tanzánia utazás Serengeti Nemzeti Park

Serengeti Nemzeti Park az egyik legismertebb szafari célpont Afrikában és egyben az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosság Tanzániában is. A nemzeti park a vadon élő gnú és zebra állatok éves vándorlásáról is ismert. Májusban érdemes leginkább meglátogatni a parkot, amikor a fű kiszárad és kiég, és a gnúk és zebrák hatalmas tömegei verődnek össze és kínálnak csodálatos látványt a látogatóknak.
Tanzánia Búvárkodás
Búvárkodás Zanzibár, búvár utasainknak Zanzibárt mindenképpen ajánljuk.Micsoda csodálatos élővilág várja Önt a tengerben, el sem fogja hinni. Novembertől márciusig kiváló búvárkodási feltételeket találunk. Mombasa északi partján a kenyai hatóságok búvárkodás és sznorkelezés esetén kb. 15,- USD díjat szednek be, mivel a terület nagy része a Marine Parkhoz tartozik.A búvárkodási lehetőségekről a kint a helyszínen tud teljes részletességgel érdeklődni. Felszerelést nem érdemes magunkkal cipelni, kint minden bázison van lehetőség bérlésre.
Tanzánia Zanzibár fakultatív
Zanzibar fakultatív programok, kirándulások Zanzibar, Stone TownFélnapos kirándulás a sziget fővárosába, Stone Townba, amely a szultán kicsapongó életmódja és udvartartása miatt a XX. század elején Európában is elhíresült. A keskeny utcákon sétálgatva láthatjuk a zanzibári szultán volt rezidenciáját, a Csodák Palotáját (ma már múzeum – a belépőt az ár tartalmazza), az Amfiteátrumot (a belépőt az ár tartalmazza), a Forodhani Parkot, a katedrálist, egy angol templomot, a volt rabszolga börtönt és egy régi portugál erődöt, ahol valaha a sziget gazdagságát megalapozó rabszolgapiac működött. Érdemes ellátogatni a helyi piacra is, hiszen itt nem csupán az itt honos terményekkel, fűszerekkel, de az itt élő emberekkel, életmódjukkal is megismerkedhetnek. Megtekinthetik a híres rock sztár, a Queen együttes front embere, Freddie Mercury szülőházát is ebben a történelmi városban, amely 2000 óta az UNESCO Világörökség része. Azóta több épületet (elsősorban szállodákat, középületeket) felújítottak, amelyek éles k...
Tanzánia Zanzibár térkép
Zanzibár térképeZanzibári utazás előtt érdemes pár pillantást vetnünk az alábbi zanzibári térképre.
Tanzánia Zanzibár utazás infók
Zanzibár utazási információk Zanzibár, a mesés fűszerszigetZanzibár, a mesés fűszersziget néven vált ismertté már a középkorban. Bors, vanília, szegfűszeg és szerecsendió illata csábítja el az itt nyaraló érzékszerveit. Kelet-Afrika partjaitól mindössze 35 km-re található a strandok paradicsoma, mely fehér homokos partjaival, az Indiai-óceán gyönyörű áttetsző vízével hívogatja a turistákat Zanzibár Tanzániához tartozó szigetcsoport az Indiai-óceánban, fővárosa Zanzibár városa, melynek óvárosa Stone Town, jelenleg az UNESCO világörökség része. A szigeten kb. másfél millió ember él, gazdasága főként a fűszertermelésre és a turizmusra épül. Történelmi szempontból a kereskedelem lendítette fel a szigetet, a Perzsa-öböl menti államok itt találkoztak a Dél-és Kelet-Afrikai törzsekkel és cseréltek gazdát áruik. Virágzó volt a rabszolga kereskedelem is, a középkor egyik legnagyobb rabszolga és elefántcsont piacát itt találhattuk meg. A később portugál, majd brit befolyás alá kerülő állam 1963-ban csatlakozot...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.