Bulgária akciós utazás, olcsó last minute nyaralás üdülés

Bulgária akciós utazás, olcsó last minute nyaralás üdülés
Ideje újragondolni az elképzeléseinket egy bolgár nyaralásról, ugyanis Bulgária ebben az évben az egyik legdivatosabb úticél lesz. Na, nem a retró életérzés miatt, hanem azért, mert az elmúlt két évtizedben folyamatosak voltak a fejlesztések, és ma már káprázatos luxusszállodákban nyaralhatunk Bulgáriában. A csodálatos bulgáriai homokos-tengerpart pedig bármely más ország tengerpartjával felveszi a versenyt, miközben az árak rendkívül kedvezőek. Különösen, ha last minute utat választ. Győződjön meg erről saját szemével: böngésszen akciós bulgáriai utazás ajánlataink között, és keressen minket, ha kérdése van vagy ha foglalni szeretne: (1) 785 8492!
Bulgáriai utazások
Bulgária a Fekete-tenger partján fekvő állam Délkelet-Európában.
Bulgária éghajlata annak ellenére összetett, hogy az ország viszonylag kis területű. A mérsékelt övben található, jórészt kontinentális éghajlatú, a déli területei egy része pedig közelebb áll a mediterrán éghajlathoz.
Bulgária Fekete-tenger homokos tengerpartja kiválóan alkalmas üdülésre. A partvidék legnagyobb központjai: Várna és Burgasz, amelyek nemzetközi repülőtérrel is rendelkeznek. Ismert és kedvelt üdülőhelyei Napospart, Neszebar, Pomorie és Aranyhomok. Az üdülőturizmus mellett jellemző a gyógyturizmus, és a kulturális idegenforgalom is.
Bulgária Várna utazás
Várna Bulgária 3. legnagyobb városa, Plovdiv és Szófia után. A tengerparti várost Kr.e. a 6. században alapították meg görög és trák kereskedők és Odésszosznak nevezték el.
A római megszállások alatt Moesia tartomány legfontosabb kikötővárosa volt. A város virágzása egészen a 7. századig tartott, amikor az avar és szláv népek betörtek és elvesztette jelentőségét Odésszosz.
Mai nevét Várna a 11. században kapta és újra elkezdődött virágzása a bizánci korszakban. A mai időkben Várna fontos kereskedelmi és kikötői központ.
Város központjában található a fő sétáló utca a Knyaz Boris I., amin végig sétálva a Slivnitsa útra kerülünk. Innen már láthatjuk a tengerparti Primorszko Parkot.
Primorszko Park: a belváros közvetlen közelében a tengerpart mellett 8 km hosszú parkban a nagy melegben és kényelmesen sétálgathatunk. A 19. sz. végén Anton Novak kertépítő tervezte. A park a homokos tengerpart mellett van így tökéletes a strandoláshoz. Itt működik az Állatkert, Terrárim, Delfinárium és a Természettudományi Múzeum is.
Metropolit Simeon téren/városrészben találjuk Szűz Mária Mennybemenetele Katedrálist. Erről a térről indulnak az autóbuszok a külvárosba és a Várnában lévő látnivalókhoz és nevezetességekhez is.
Szűz Mária Mennybemenetel Katedrális: orosz minták alapján épült, Várna egyik legimpozánsabb egyházi épülete. 1880-ban egy odeszai építész tervrajzi alapján kezdték el építeni az ország 2. legnagyobb ortodox katedrálisát és az 1940-es évekre fejezték be. A falakon különböző freskókat láthatunk mint pl: Jézus bevonulása Jeruzsálembe, Jézus megkeresztelése, Utolsó ítélet, Szentlélek eljövetele vagy Mária születése.
Örmény templom: az egykori örmény negyedben találjuk, a templom bejárata felett mai napig is láthatjuk az örmény feliratokat. 1843-ban épült majd az 1990-as években szépen felújították. Azok az örmény menekültek építették akik, Törökországból települtek Várnába az üldözések elől. A templom mellett egy emlékkő van, amivel megemlékeznek az 1915-ös törökországi mészárlásra.
Római fürdő: Septimius Severus császár idejéből (kb. 2. század) fennmaradt fürdő romjai között sétálva mai napig láthatjuk, hogy hol volt az öltöző vagy a fürdőterem. A gazdagon díszített fürdő a 4. századig üzemelt - mivel a romló gazdasági körülmények miatt a váro smár nem tudta üzemeltetni. Évek alatta városlakók széthordták a márványlapokat és az értékes szobrokat valamint festményeket. A romokat 1906-ban egy osztrák tudós fedezte fel.
Szent Anasztász templom: ami a 17. században épült, közvetlenül a Római fürdő mellett helyezkedik el.
Bulgária utazás
Bulgária éghajlatilag európai és ázsiai hatásokkal egyaránt rendelkezik, tengerpartján kellemes klímájával és változatos tájegységeivel vonzza az üdülni vágyókat. Végtelen hosszú, finomhomokos strandjai mellett találkozhatunk erdős dombságokkal, valamint az ország szívében magasodik a lenyűgöző Balkán-hegység. Az ország kultúrájában is keveredik a mediterrán lazaság és a keleties vendégszeretet. Bulgária mindenki számára páratlan nyaralást ígér. Akár egy fürdőzés a kristálytiszta tengerben, esetleg egy kávé az óváros egyik eldugott, kis utcájában vagy szórakozás a nyaralóközpontok lüktető éjszakai életében - mindenki számára felejthetetlen nyaralást garantálnak az itt eltöltött napok.
Bulgária Napospart utazás általános leírás
A Napospart Bulgária legnépszerűbb, nyugati színvonalú nyaralóhelye, melyet a 20. század közepén építettek Neszebar nyaralóváros mellett. Homokos, kék zászlós tengerpartja különleges homokdűnéivel 8 kilométer hosszan nyúlik el. Neszebár történelmi városa, a fekete tenger gyöngye egy félszigeten fekszik, és egy földnyelvvel kapcsolódik a szárazföldhöz. A 3 000 éves óvárost a Fekete-tenger veszi körül. 1983 óta a világörökség része, amelyet egyedülálló földrajzi fekvésével és építészeti stílusával érdemelt ki. Bulgária Napospartja nyaralás szempontjából a legfelkapottabb és legkedveltebb úti célja a kikapcsolódni vágyóknak. A 8 km hosszú és 150 méter széles, sekély finomhomokos Napospart egy igazi családi és gyermekparadicsom.
Napospart Burgasztól 38 km-re, található. Bulgária egyik legnagyobb üdülőközpontja. A 8 km hosszú, lassan mélyülő tengerpart minden korosztálynak kedvelt üdülőhelye, főleg a kisgyermekes családoknak.
Napospart sík területen fekszik, szemben az északi résszel. Neszebár közvetlen közelsége még csábítobbá teszi Napospartot.
A nagy szállodaválaszték, üzletek, éttermek teszik kellemessé nyaralását. Egész nap egy kis vonat közlekedik, mellyel felfedezhetjük az egész partot, az esti órákban élénk éjszakai élet kezdődik.
A vizisportok kedvelői is találnak kedvükre valót.
Bulgária utazás Aranypart
Bulgária másik nagyon kedvelt üdülőkörzete az Aranypart, melynek építése a Naposparttal egyidőben kezdődött. Nevét egy legendának köszönheti, mely szerint régen a kalózok rengeteg aranyat ástak el a parton, de bosszúból a vidék a kincseket homokká változtatta. Ez az aranyszínű homok nem csupán szép, de a legjobb minőségű is. A homokos tengerpart helyenként száz méter széles és négy kilométer hosszú egybefüggően. Az Aranypart igen dinamikusan fejlődött az elmúlt években a turizmusnak köszönhetően, rengeteg szállás- és szórakozási lehetőséget kínálva. Bár az 17 kilométerre található Várna belvárosától, mára már gyakorlatilag egybeépült a várossal. Itt található Kelet-Európa legjobb aquaparkja, az Aquapolis, egy gyógyfürdő központ 22 szabadtéri és egy gyógymedencével, 120 féle gyógyászati kezeléssel, vagy az 1 321 hektáros Aranypart Természeti Park. A kultúra és történelem iránt érdeklődőknek érdemes felkapaszkodniuk az Alabzha sziklakolostorhoz, vagy ellátogatniuk a 30 km-re található Balchik palotájába és botanikus kertjébe.
Bulgária utazás Albena
Ez a bolgár üdülőváros mindössze 2 km-re fekszik Kranevotól, és 12 km-re Balchiktól, valamint 30 km-re Várnától. Albena egy bolgár női név, a város a nevét egész pontosan egy bolgár író, Yordan Yovkov egyik művének női főszereplőjéről kapta, akinek az ég elbűvölő szépséget adományozott. Albenát kifejezetten üdülőváros céljára építették - az 1960-as évek végén, gyakorlatilag a pusztába. Így Albena számít az egyik legmodernebb bulgáriai településnek - nyugodt, csendes, rendezett hely - mindezek mellett nem mondható autentikusnak. Az építők egyedi, és egységes építészeti stílust hoztak létre, és annak ellenére, hogy a hely csak 40 éves, mára belvárosa, számos utcája, tere, és még saját tömegközlekedési hálózata is van. Ráadásul a hely csodás természeti szépségei se szenvedtek kárt. Albenát különösen vonzóvá teszi 5 km hosszú, 150 m széles tiszta, finomhomokos tengerpartja, és a kristálytiszta tenger. Mivel az üdülőhelyet egy igen magas domb alá építették, és a közelben egy védett erdő, a Baltata is megtalálható, így a csodaszép tengerpart, és tenger mellett ezek a természeti képződmények is elbűvölővé, szinte paradicsomivá teszik a települést. Albena nem is olyan zsúfolt, mint sok más bulgáriai üdülőhely, az Aranyhomokhoz és a Naposparthoz képest csendesebb helynek számít. Kisgyermekes családok, párok számára ideális nyaralóhely, szebb partokkal mint a Napospart. Bulizásra kevésbé alkalmas.
Bulgária utazás Pomorie
Burgasztól 20 km-re északra, Neszebartól és a Naposparttól 18 km-re, délre található a 15 ezer lakosú Pomorie. Valószínüleg Kr.e. 4-5. század környékén alapították, Apollónia részeként. A tenger mellett a 8,5 km2 területű Pomorie-tó is a település vize: a sóstó fokozottan védett, 215 madárfaj otthona, az ókorban, gyógyhatása miatt "szent tónak" nevezeték. Így a tengerpart mellett, sokan a tóból kinyert iszap gyógyhatása miatt is látogatják a várost, amely iszapot felhasználják a város modern iszap-szanatóriumában, ahol a mozgásszervi betegségektől kezdve a bőrproblémákig több betegséget is gyógyítanak. Az építészeti emlékekről szólva: két 18-19. századi templom is nagyon jó állapotban van.
Pomorie egy kis település, viszonylag kevesebb szórakozási lehetőséggel (bár nyüzsgő, népszerű üdülőhelyről van szó), és látnivalók nélkül, azonban az árak itt alacsonyabbak, mint más bulgáriai nyaralóhelyeken. A vélemények megoszlanak róla, sokan rajonganak érte, de sokan rossz választásnak tartják átlagon aluli, nem annyira finomhomokos strandja és jellegtelen épületei, a tengerpart betonmólói, és a helyenként megtalálható szemét miatt. A szállás, és az étkezés is olcsóbban jöhet ki, mint más helyeken, és talán az alacsony árfekvésnek köszönhetően, sok magyar, és kelet-európai turistával lehet itt találkozni. Emelett Pomorie jó kiindulópont lehet bulgáriai kirándulásokhoz, és városlátogatásokhoz.
Bulgária Neszebár
Európa egyik legősibb városa és a bolgár tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye . Az Óvárost, amelyet egy keskeny földsáv köt össze a szárazfölddel, az UNESCO 1983-ban a világörökség részévé nyilvánította. A 2 négyzetkilométernyi félszigeten mintegy 41 templomot fedezhetünk fel. Művészeti élményt jelentenek a régi Neszebár bizánci stílusban épült lenyűgöző szépségű középkori templomai. Az Óváros régi kikötője mellett az öblök sok kis strandot is rejtenek. A 4 kilométer hosszú strand a város déli részén található. A szórakozni vágyók az Újvárosban élvezhetik a pezsgő életet. A várostól pár kilométerre található Napospart, amit akár halászbárkával is meg lehet közelíteni. A sétányon található teraszos éttermek sült hal választéka egyedülálló. Neszebárban a parkolás nehezen megoldható, különösen az Óvárosi részen, amely a gépkocsi forgalomtól részben elzárt terület, ezért az ott lévő szállodákat és magánapartmanokat is csak annak tulajdonosaival történő egyeztetés alapján lehet érkezéskor és elutazáskor megközelíteni. A kocsikat egyébként a városban több helyen található fizető parkolókban lehet biztonságosan elhelyezni, 2-3 Euro/nap körüli összegért.
Bulgária Aranyhomok
Bulgária utazás | Aranyhomok Ideje újragondolnunk a bulgáriai utazásról alkotott elképzeléseinket, ugyanis Bulgária ebben az évben az egyik legdivatosabb úticél lesz. Na, nem nosztalgiából, hanem mert az elmúlt évtizedben egyre újították fel a szállodákat a bulgáriai Aranyhomok parton, ahol ma egymást érik a 4-5 csillagos szállodák és isteni fogásokat kínáló éttermek. A víz kristálytiszta, a nap pedig szikrázóan süt egész nyáron. Ráadásul mindez nagyon kedvező áron érhető el.Zlatni Pjaszaci , vagy ahogy magyarra fordítjuk, Aranyhomok Várna központjától 15 kilométerre északra terül el, ahová iránytaxival vagy helyközi buszjáratokkal is bejuthatunk, ha városnézéshez van kedvünk.Aranyhomokon található Bulgária legtöbb 4-5 csillagos szállodája. A partmenti sáv hangulatos sétánnyal, számos színvonalas étkezési és szórakozási lehetőséget kínál a nyaralás ideje alatt. Akár nyugodt pihenésre vágyunk, akár fiatalosan buliznánk egy jót, itt megtaláljuk, amit keresünk!Aranyhomok strandja a környék ...
Bulgária Balcsik utazás
Bulgária utazás | BalcsikA várost, amelyet Afrodité istennő szülőhelyé nek tartanak, a híres antik költő és filozófus, Ovidius Fehér városnak nevezte vakítóan fehér mészkősziklái miatt. Festőien szép kisváros, kevés szállodával, amelyek mészkősziklákon helyezkednek el. A hosszú partszakaszon halételeket kínáló és egzotikus éttermek helyezkednek el, egészen barátságos árakkal.A városközpont viszonylag kicsi , de bárokból nincs hiány, a parkban két fehér nyírfa alatt forrásvíz tör a felszínre . Ellátogathatunk Tuzlata iszapfürdőjébe vagy a román Mária királyné 1926-ban épített lakhelyére. A nyári kastély a keleti és nyugati kultúra építészetének elemeit is tartalmazza, az épület körül élő kerítés és kaktuszkert is található. Balcsik Bulgária harmadik legfontosabb kikötője , ahonnan a még oly messzi helyekre is szerveznek hajókirándulás t, mint a Kaliakra-fok. KINEK AJÁNLJUK A BULGÁRIAI BALCSIK NYARALÁST? Mindenkinek, aki egy csodálatos mediterrán nyaralásra vágyik. Azoknak,...
Bulgária Burgasz utazás
Bulgária utazás | Burgasz Burgasz Bulgária legnagyobb kikötővárosa és negyedik legnagyobb városa: lélekszámát tekintve csak Szófia, Plovdiv és Várna előzi meg.Méretéből fakadóan és kikötőjének köszönhetően jelentős szerepet tölt be a bolgár gazdasági életben.  A burgaszi repülőtér az egész bolgár déli part légiközlekedési központja , ezért kiinduló helyként szolgál az ország többi fekete-tengeri nyaralóhelyéhez, mint a Napospart vagy Neszebar. Burgasz épületeit nagyrészt az 1900-as évek elején építették, így helyenként Burgasz magyar nagyvárosok hangulatát idézi. Katedrálisa, templomai, és operaháza szintén megtekintésre érdemesek.Burgasz a színhelye a minden évben, augusztusban tartott Nemzetközi Folklór Fesztivál nak: az 1965-ben alapított fesztivál világhírnévre tett szert. A Burgasztól 20 km-re északra található gyógyfürdő is igen népszerű. Az egyik legrégebbi bolgár gyógyfürdőnek számít, már a Kr. e. 4. században is említették, a rómaiak az anch...
Bulgária Étkezés
Bulgária utazás, étkezés italok BOLGÁR KONYHA:Nagyon ízletes ételeik vannak, melyek néha furcsának tűnnek a magyar ételekhez szokott turistának. Bolgár reggeli a zakuszka.Finom ételük a Piperki bürek , amely fehérsajttal és tojással töltött, sült, hámozott, bundázott paprika. Hagyományos szláv étel a gyuvecs, melynek összetevői a vagdalt hús, zöldség (zöldbab, zöldborsó, gomba) és krumpli.Az egyik, általunk legismertebb ételük a Sopszka saláta , melyben apróra vágott uborka, paradicsom, hagyma, zöldpaprika van olívaolajjal, petrezselyemmel, ecettel leöntve és végül bolgár sajttal meghintve.A tengerpartokon különböző ízletes halételek, a tenger gyümölcsei kerülnek az asztalokra. ITALOK:A csapvíz fogyasztható, de nem ajánlott. Jó minőségű ásványvizet és gyümölcslevet mindenhol lehet kapni. Italaik közül érdemes megkóstolni a Slivova -t (valódi szilvapálinka), a Grodzova -t (szőlőpálinka) vagy a Mastika -t (ánizspálinka). ...
Bulgária Fakultatív
Bulgária fakultatív programok A bolgár fakultatív programok keretében kulturális és természeti látnivalók egyaránt felfedezhetők. Magyar idegenvezető kíséri a csoportot, így rengeteg hozzáadott információval gazdagítja az élményt. Várnától északra és délre különböző fakultatív programok érhetők el. Íme a lista, válogasson kedvére!  Bulgária fakultatív programok Várnától északra - Albena, Aranyhomok, Szt. Konsztantin és Elena Várna Delfinárium és Aladzsa kolostor Egész napos kirándulás Bulgária nyári fővárosába. Megismerkedhetnek Várna főbb nevezetességeivel, és a 1,5 órás szabadprogram alatt megtekinthetik a római kori termálfürdőt, a Haditengerészeti és Történelmi Múzeumot, majd vásárolhatnak a központban. Ezután a csoport megtekinti a felnőttek számára is érdekes Delfinárium kb. 40 perces műsorát, majd ellátogatnak a 13. századi, sziklafalba vájt Aladzsa kolostorba. A program ára tartalmazza a belépőt a Delfináriumba és a kolostorba.  Indulási nap: kedd, péntek kb. 8:00 óra. Ár ...
Bulgária Fekete-tenger
Bulgáriai utazás Fekete-tenger A Fekete-tenger Dél-Kelet-Európa és Kis-Ázsia között található. Jelen leírásban a Bulgária partjait nyaldosó Fekete-tenger ismertetésével foglalkozunk:A Földközi-tengerhez a Boszporuszon és a Márvány-tengeren keresztülkapcsolódik.  Tengerpartjának bolgár szakaszán évről évre egyre több szálloda, szabadidő és szórakoztató központ épül az oda látogató turisták örömére. Nevének eredetére, hogy a tenger vize , és különösen annak üledéke sötét, feketés elszíneződésű az abban élő szulfát-lebontó baktériumok miatt.Egy másik történelmi magyarázat szerint az ókorban, több nyelvben színekkel is jelölték az égtájakat. A fekete szín az észak jelzésére szolgált. A Fekete-tenger területe 422 000 km², legmélyebb pontja 2210 m. Az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson keresztül évi 200 km³ tengervíz áramlik be. A környékről beáramló édesvizek évente 320 km³-t tesznek ki. A legfontosabb belé ömlő folyó a Duna. A Fekete-tenger jelentős részének éghajlatát meghatározza...
Bulgária Kérdések
Bulgária utazás kérdések válaszok Utazhatok-e személyi igazolvánnyal Bulgáriába?Új típusú kártyás személyi igazolvánnyal  is utazhat Bulgáriába magyar állampolgár. Azonban a régi típusú személyi igazolványt sehol nem fogadják el. Útlevelemnek, illetve személyi igazolványomnak meddig kell érvényesnek lennie?Repülővel történő utazás esetén mindkét iratnak legalább a hazautazás napján érvényesnek kell lennie. Szerbián történő áthaladás esetén (busszal vagy személygépkocsival) az iratoknak a hazaérkezéstől számított 6 hónapig kell érvényesnek lenniük.  Nem magyar állampolgár esetében külön érdeklődjön a beutazási és vízumrendelkezésekről. Az iratok érvénytelensége miatti útmeghiúsulásért az utazási iroda nem felel. Mennyi időt vesz igénybe a buszos utazás?Budapesttől Napospartig az út kb. 18-19 órát vesz igénybe, innen például Aranyhomok még minimum 2-2,5 óra, Szozopolig pedig kb. 1-1,5 óra szükséges. Az autóbusz Magyarországról pénteken indul. A bolgár tengerp...
Bulgária Napospart
Bulgária utazás Napospart Burgasztól 40 km-re északra egy patkó formájú öbölben 8 km hosszan terül el Napospart, Bulgária legnagyobb üdülőközpontja. Nagy előnye a sík terep és az, hogy a szállodák elsősorban a part hosszában lettek felépítve, így a strand bármely szállodától könnyen megközelíthető.Az üdülőközpont déli része gyakorlatilag egybeépült Neszebár műemlékváros északi területeivel. Az üdülőközpont északi, központi részén aquapark található (www.aquapark.bg).A tengerparton található napernyőkért és nyugágyakért minden esetben fizetni kell (kb. 3,5 Euro/eszköz/alkalom). Az üdülőterületen rengeteg étterem és szórakozási lehetőség található, valamint Neszebár is könnyedén megközelíthető a helyi buszjáratokkal és dottóval. A strandon sokféle vízi sporteszköz bérelhető (pl. jetski, „banánozás”, parasailing, vízisí, stb.) Napospart területén belül nincsenek utcanevek, így a tájékozódás szállodákhoz viszonyítva történik. Egyik ilyen fő viszonyítási pont a központi sétálóutcán található Hotel Kub...
Bulgária Neszebár utazás
Bulgária utazás NeszebárNeszebár, Európa egyik legősibb városa és a bolgár tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye . Neszebár óvárosát még a görögök alapítottak az i.e. 5. században, egy keskeny földsáv köt össze a szárazfölddel, amelyet az UNESCO 1983-ban a világörökség részévé nyilvánított. A 2 km2-nyi félszigeten mintegy 41 templomot fedezhetünk fel. Művészeti élményt jelentenek a régi Neszebár bizánci stílusban épült lenyűgöző szépségű középkori templomai. Neszebár óvárosának régi kikötője mellett az öblök sok kis strandot is rejtenek.A 4 kilométer hosszú finom homokos strand Neszebár déli részén található, többségében a szállodáink is itt fekszenek. A strandeszközökért Neszebár üdülőközpontban fizetni kell, kb. 6 Leva/eszköz/alkalom.A szórakozni vágyók az Neszebár újvárosában élvezhetik a pezsgő életet. A várostól pár kilométerre található Napospart, amit busszal, Dottóval vagy akár vízitaxival is meg lehet közelíteni.A sétányon található ...
Bulgária Szozopol utazás
Bulgária utazás SzozopolSzozopol. A város Burgasztól 30 km-re Délre fekszik. A legrégebbi fekete-tengeri várost a görögök i.e. 610-ben, Apoloniának keresztelve alapították. A várost később a rómaiak lerombolják. A 18. századi bolgár felvilágosodás korszaka hozza el második felvirágozását.Itt kerül megrendezésre minden év szeptember elején az Apollónia művészeti programsorozat. Szozopol festőien szép és a 18-19. század hangulatát idéző óvárosi része a bolgár tengerpart egyik leglátogatottabb kirándulóhelye. Közelben található a festői szépségű Ropotamo folyó deltája.A fakultatív programok felsorolását keresse a külön fejezetben. A Szozopolban a parkolás nehezen megoldható, különösen az óvárosi részen, amely a gépkocsiforgalomtól elzárt terület. A kocsikat egyébként a városban több helyen található fizető parkolókban lehet biztonságosan elhelyezni, 2-3 Euro/nap körüli összegért.
Bulgária Térkép
Bulgária térképLast minute bulgáriai utazás előtt pillantson Bulgária térképére. Válogasson bulgáriai utazás ajánlataink közül akár az alapján, hogy hol helyezkednek el! [TERKEP]
Bulgária Utazás hasznos
Legfontosabb adatok Időeltolódás : +1 óra Bulgária alapterülete : 110 000 km2 Bulgária lakossága: 8 000 000 fő Beutazás feltételei: Magyar állampolgárok esetében érvényes magyar, kártya formátumú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. A személyi igazolványnak a hazautazás dátumáig, az útlevélnek még 90 napig érvényesnek kell lennie. Könyvformátumú vagy ideiglenes személyi igazolvánnyal nem lehet utazni. Közlekedés : A nyári időszakban a tengerpart elérhető repülővel Budapestről Burgaszba, illetve Debrecenből Burgaszba. A Bulgarian Air Charter járatain ásványvíz kerül felszolgálásra, egyéb ellátás nincs. A Travel Service járatain egy szendvics és egy pohár ásványvíz az ellátás. Poggyász: a Bulgarian Air Charter légitársaság járatain feladható poggyász személyenként 20 kg poggyász, valamint a fedélzetre felvihető 1 db. laptop, vagy kamera táska, vagy kisebb kézitáska (max. 4 kg). A Travel Service légitársaság járatain feladható poggyász személyenként max. 20 kg, a fedélzetre felvihető 1 db,...
Bulgária Várna utazás
Bulgária utazás VárnaVárna lakosság számát tekintve Bulgária harmadik legnagyobb városa, az ország egy gazdasági és kulturális központja. Az idelátogatókat boltok szórakozóhelyek és hangulatos kávézók sokasága várja a sétálóövezetté alakított belvárosban. Érdemes ellátogatni a Delfináriumba, sétálni a tengerparti kertben, valamint meglátogatni I. Ulászló mauzóleumát is.
Bulgária Városok
Bulgáriai városok, utazás előtt érdemes elolvasni BulgáriaAz ország közel 111 000 km2-en fekszik, amelyet többnyire egy nyugat-kelet irányú hegygerinc, a Balkán-hegység alkot. Legnagyobb tagja a Rila, melynek csúcsa (Musala) majdnem eléri a 3000 méteres magasságot. Meredek lejtői a Fekete-tenger felé csökkennek, mely keletről határolja az országot. Itt található az a 400 km-es tengerpart, mely idegenforgalmi szempontból oly vonzóvá teszi a vidéket. Északról az országot a Duna határolja, délen legnagyobb folyója a Marica, mely már az Égei-tengerbe ömlik. Bulgária éghajlata mérsékelt, hosszú forró nyarakkal, mely ideális a vakáció eltöltésére.A bolgár tengerpart hosszú , homokos, sziget a tengerben nem található. A dagály és apály között nincs érzékelhető különbség a Fekete-tenger zártsága miatt. A tengerparton más területekhez hasonlóan rengeteg szálloda található, de jelentős különbség a nagy számú magán ház, apartman és panzió, mely közelséget enged a helyiekhez és mellyel ...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.