info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Korfu utazás

Csodálatos táj, görög vendégszeretet

Görögország Korfu last minute utazás olcsó akciós üdülés nyaralás

Ezen az oldalon 3 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Korfu erdős, hegyes táj, kevés görög sziget mondhatja el ezt magáról. Varázsát tovább növelik a völgyekben megbújó kicsiny hófehér falvak, a strandolásra kiválóan alkalmas homokos partok és a helyiek messze földön híres vendégszeretete. Ez az a hely, ami minden olyan vonással rendelkezik, melyet egy üdülőszigettől elvárhatunk, Görögország és Olaszország élvezetes keveréke, ahol minden hódító nép nyomott hagyott. Fedezze fel Ön is a Jón-tenger gyöngyszemét, melynek természeti szépsége mindenkit rabul ejt.
Korfu, a Görögország nyugati partjainál található Jón szigetcsoport legészakibb tagja. Csodálatos fekvésének, természeti szépségeinek és mediterrán klímájának köszönhetően az egyik leglátogatottabb görög sziget. Változatos domborzatú felszínét borító dús, örökzöld növényzete miatt "smaragdzöld sziget"-nek is szokták nevezni. Klímája télen-nyáron enyhe, gyógyító hatású. Növényzetét ciprusfélék, hatalmas olajfa ligetek, fenyőerdők, évente háromszor termő narancsfák, citromfák és virágözönbe burkolódzó színes bokrok jellemzik. Korfu változatos történelmének tárgyi emlékei feltétlenül megtekintésre érdemesek. Legfőbb vonzereje mégis természeti szépsége, különleges klímája, melyhez kellemes körítésül szolgál a mindenütt jelenlévő hamisítatlan görög hangulat és vendégszeretet.
Görögország a földközi-tengeri éghajlati övezetbe tartozik, melyre a csaknem teljesen csapadékmentes nyár és a heves téli esőzések jellemzők. Az átlagosan legnagyobb csapadékmennyiség, és ezért a téli hónapokat is befolyásoló nedves, meleg klíma, Korfura és általában az ország nyugati részére jellemző. A Jón-szigeteken november közepe/vége és március között igen gyakoriak az esők. Görögországban, a legszebb évszaknak számító tavasz március végétől május közepéig tart, utána kezdődik a hosszú, száraz nyár. Ősz tulajdonképpen nincs is, a nyár októberben egyenesen télbe fordul. Az esőzések többnyire rendkívül hevesek, de csak rövid ideig tartanak, így a nap majd mindig újra előbújik. Éppen ennek az éghajlatnak köszönhetően kapta Korfu a „Smaragdzöld sziget” nevet, hiszen dús növényzet borítja az egész szigetet, amely az összes görög sziget közül, talán az egyik legzöldebb.
Sidari a sziget északi partján fekszik, Korfu várostól 36 km-re. Az északnyugati rész leginkább látogatott  és kiépített települése. Főleg az Angol turisták körében népszerű, de az utóbbi néhány évben a magyar piacon is hódít! Köszönheti mindezt csodálatos homokos tengerpartjának és természeti szépségeinek.

Megéri vízi biciklit kölcsönözni, és azzal végigjárni a kisebb öblöket, így mindig találunk olyan részt, ami mentes a turisták áradatától.  Sidari a környék legfelkapottabb üdülőfaluja. Jellegzetes, évezredek nyomát őrző csíkos homokkő falai, víz és szél formálta sziklaalakzatai minden Korfui képeslapon feltűnnek. Itt található a sziget nagy nevezetessége, a homokdűnék közötti természetes átjáró, a "Szerelmesek csatornája" avagy  Canal d' Amour, mely arról biztosítja a szerelmes és hiszékeny párokat, hogyha együtt átúsznak a csatornán örökre együtt maradnak. Kedves korfui szokás, hogy a vendéglők, kávéházak úszómedencéit minden betérő és ott fogyasztó vendég használhatja. Nincs ez másként Sidariban sem.

A homokkő falakat érdemes a tenger felől is megnéznünk, például vízibiciklivel. Sidarit a legkülönbözőbb korú és nemzetiségű párok keresik fel előszeretettel. A sekély vízben gyalogolva is megközelíthető homokpadjai, zátonyai minden fürdőző számára ideálissá teszik. Sidari nemcsak fürdőhely, de kiinduló pontjai is a hajókirándulásoknak. A Diapontia szigetekre, Paleokastritsába és Kassiopiba hajózhatunk innen.   Benitses a sziget keleti partján fekszik, Korfuvárostól 14 km-re. A hangulatos kis halászfalu egykoron a sziget legkedveltebb és legzajosabb kisvárosa volt, mára azonban a pihenni vágyók paradicsoma lett.
Benitses enyhe klímája és természetes szépsége már a század kezdete óta nagyon sok turistát vonzott a szigetnek erre a részére. Az elmúlt 20 évben az idegenforgalom minden más bevételi forrást felváltott és mára már az egyedüli elfoglaltsága lett a lakosságnak a nyári hónapokban. Benitses ófalui része nagyon jellegzetes és bájos, az Emerald (Smaragd) völgybe vezető úton juthatunk oda. A kis források, melyek Agios Deka és Sztavrosz hegyeiből csordogálnak, itt két kis folyóba egyesülnek, ezáltal adva a helynek a Pinissze (az ősi görög "Pinio" szóból) = Pinitsze = Benitszesz nevet. Nappal a falu találkahelyként szolgál a helyi halászoknak, akik korán reggel felállítják kis asztalkáikat az út mentén és onnan árulják az éjjel frissen fogott halakat. Az éttermek széles választékát találhatjuk itt, a halakat kínáló tavernáktól kezdve a grill tavernákon át a hagyományos görög kávézókig és bárokig, valamint nemzetközi és görög ételeket kínáló tavernákig.
A fővárostól délre kb. 21 km-re található a szinte egybeépült két település, Moraitika és Messonghi. Mindkét üdülőhely tavernákat, kávézókat, üzleteket, szórakozási lehetőségeket és a pihenéshez szükséges tengerpartot nyújtja a nyaralók ezreinek már hosszú évek óta. Moraitika a sziget déli részének legdinamikusabban fejlődő és méltán legnépszerűbb üdülőhelye. Testvérfalujától csak a Messonghi folyó választja el, amely a tengerbe ömlik. A település már régóta közkedvelt célpontja a magyar országról érkező turistáknak. Köszönheti mindezt természeti környezetének, hosszú strandjainak, központi fekvésének és leginkább talán a helyiek vendégszeretetének.

A település ellátottsága igen jó, minden megtalálható itt, amire csak szükség lehet egy nyaralás alkalmával. Moraitika az éjszakai szórakozóhelyek széles választékát kínálja mindenkinek: fiataloknak és azoknak, akik szívükben még fiatalnak érzik magukat. A szórakozóhelyek főleg a központban, a főutcán találhatóak, de rábukkanhatunk néhány eldugottabb helyre is, egy esti séta alkalmával. Messonghi térségében rengeteg hangulatos kis tavernát találhat az arra sétáló, melyek egy része közvetlenül a tengerparton fekszik. Ezekben a különböző helyi specialitások mellett, számtalan halétel és különböző tengeri ételek közül válogathatunk. Messongi nyugodt halászfaluból pezsgő életű mozgalmas üdülőhely lett. Érdekessége a hajózható csatorna, mely itt ömlik a tengerbe.
Acharavi a sziget északi partján fekszik, Korfu várostól 35 km-re. A városka közkedvelt idegenforgalmi célpont, főleg a nyugat európai országok turistái keresik fel előszeretettel. Rengeteg nagy szálloda, túlnyomó részben 4 és 5 csillagosak tarkítják a városképet. Acharavi csodálatos homokos tengerparttal rendelkezik , melynek hossza kb. 3 km! A strand rendezett és tiszta, napágyakkal és napernyőkkel jól ellátott. Sokfelé van lehetőségünk a parton édesvizű zuhanyzókat igénybe venni.

Számtalan taverna, étterem és bár nyílik közvetlenül a tengerpartra, ahol ezerféle hűsítő italból és koktélokból választhatunk, ha megszomjaztunk a napon. Természetesen elmaradhatatlan kellékei a tavernáknak a különböző görög specialitás is, mint például a Gyros pita, vagy a Souvlaki. Adottságai miatt főleg gyermekes családoknak ajánlott. A szállodák kertjében szinte kivétel nélkül találunk felnőtt, illetve gyermek medencét és játszóteret, ahol a csöppségek is jól érezhetik magukat.
Gouvia a sziget keleti partján fekszik, Korfu várostól mindössze 9 km-re. A síkságot átszelő folyó miatt a terület termékeny, ezért gyors ütemben fejlődött. Jelentős még ma is a halászat a Guviai-öböl partján épült két halászfaluban: Guviában és Kontokaliban. Itt található Korfu legnagyobb jacht és kishajó kikötője is, valamint vízi sporttelepek, kempingek, szállodák fogadják a nyaralókat.
Korfu a sziget kedves, csalogató fővárosa, turistakikötő és kereskedőváros, a dombos keleti parton fekszik, szép kilátással az albán hegyekre. Városképe, a belváros keskeny homlokzatú, többszintes, elegáns házaival - néhányuk még a velencei időkből való, 300-400 éves -, noha a távolból Dél-Olaszország városaira emlékeztet, mégis sajátos arculatú. Ezt a benyomást a különböző európai kultúrák elemeinek keveredése még inkább erősíti. Korfuban vannak Velencére emlékeztető, girbe-gurba utcácskák és sikátorok, magas, árkádos házakkal, melyek zsongnak az élettől, franciás, Párizst idéző épületek, tipikus, angol stílusú középületek és nem utolsósorban görögös házak. Éppen ez a keveredés hangsúlyozza a város sajátos báját.

A belváros szűk utcácskáinak és még szűkebb sikátorainak kuszasága egyaránt nehezíti a gyalogosok és az autósok eligazodását; itt elkell a jó tájékozódási képesség, hiszen még többé-kevésbé helyinek számító is eltévedhet. Legjobb, ha a városnézés előtt, legyen az gyalogos vagy autós, keressünk egy közismert pontot, melyhez igazodhatunk, pl. a Szpianada az Eszplanáde déli része.

A városi strand neve Mon repos; rendszeres autóbuszjárattal megközelíthető (kb. fél óra, Kanoni irányába). Fürödhetünk még a Cavalieri szálloda alatti szabad strandon is.

A város északi határán található az Új és a Régi Kikötő, ahonnan jobbra a Neon Frufiont, az Új Erődöt látjuk melyet a velenceiek egy sikertelen török támadás után 1576-1589 között építettek, felső részét pedig az angolok 1815-ben megerősítették. A kikötő felöli oldalon, az északi falban lévő egykori kapu felett ma is látható a Szent Márk oroszlánja-ként emlegetett dombormű. Az erőd keleti oldalán van a Szpilia tér.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.