Görögország Korfu last minute utazás olcsó akciós üdülés nyaralás

Ezen az oldalon 186 szálloda közül választhat.

1*2*3*4*5*ÖnellátóReggeliFélpanzióTeljes panzióAll inclusive

Görögország Korfu last minute utazás, olcsó nyaralás akciós üdülés.

Korfu erdős, hegyes táj, kevés görög sziget mondhatja el ezt magáról. Varázsát tovább növelik a völgyekben megbújó kicsiny hófehér falvak, a strandolásra kiválóan alkalmas homokos partok és a helyiek messze földön híres vendégszeretete. Ez az a hely, ami minden olyan vonással rendelkezik, melyet egy üdülőszigettől elvárhatunk, Görögország és Olaszország élvezetes keveréke, ahol minden hódító nép nyomott hagyott. Fedezze fel Ön is a Jón-tenger gyöngyszemét, melynek természeti szépsége mindenkit rabul ejt.

Korfu utazás

Korfu, a Görögország nyugati partjainál található Jón szigetcsoport legészakibb tagja. Csodálatos fekvésének, természeti szépségeinek és mediterrán klímájának köszönhetően az egyik leglátogatottabb görög sziget. Változatos domborzatú felszínét borító dús, örökzöld növényzete miatt "smaragdzöld sziget"-nek is szokták nevezni. Klímája télen-nyáron enyhe, gyógyító hatású. Növényzetét ciprusfélék, hatalmas olajfa ligetek, fenyőerdők, évente háromszor termő narancsfák, citromfák és virágözönbe burkolódzó színes bokrok jellemzik. Korfu változatos történelmének tárgyi emlékei feltétlenül megtekintésre érdemesek. Legfőbb vonzereje mégis természeti szépsége, különleges klímája, melyhez kellemes körítésül szolgál a mindenütt jelenlévő hamisítatlan görög hangulat és vendégszeretet.

Korfu utazás éghajlat

Görögország a földközi-tengeri éghajlati övezetbe tartozik, melyre a csaknem teljesen csapadékmentes nyár és a heves téli esőzések jellemzők. Az átlagosan legnagyobb csapadékmennyiség, és ezért a téli hónapokat is befolyásoló nedves, meleg klíma, Korfura és általában az ország nyugati részére jellemző. A Jón-szigeteken november közepe/vége és március között igen gyakoriak az esők. Görögországban, a legszebb évszaknak számító tavasz március végétől május közepéig tart, utána kezdődik a hosszú, száraz nyár. Ősz tulajdonképpen nincs is, a nyár októberben egyenesen télbe fordul. Az esőzések többnyire rendkívül hevesek, de csak rövid ideig tartanak, így a nap majd mindig újra előbújik. Éppen ennek az éghajlatnak köszönhetően kapta Korfu a „Smaragdzöld sziget” nevet, hiszen dús növényzet borítja az egész szigetet, amely az összes görög sziget közül, talán az egyik legzöldebb.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.