Görögország Korfu last minute utazás olcsó akciós üdülés nyaralás

Ezen az oldalon 91 szálloda közül választhat.

Korfu utazás városai
Csillagok száma
Ellátás
Tipp

Görögország Korfu last minute utazás, olcsó nyaralás akciós üdülés.

Korfu erdős, hegyes táj, kevés görög sziget mondhatja el ezt magáról. Varázsát tovább növelik a völgyekben megbújó kicsiny hófehér falvak, a strandolásra kiválóan alkalmas homokos partok és a helyiek messze földön híres vendégszeretete. Ez az a hely, ami minden olyan vonással rendelkezik, melyet egy üdülőszigettől elvárhatunk, Görögország és Olaszország élvezetes keveréke, ahol minden hódító nép nyomott hagyott. Fedezze fel Ön is a Jón-tenger gyöngyszemét, melynek természeti szépsége mindenkit rabul ejt.

Korfu utazás

Korfu, a Görögország nyugati partjainál található Jón szigetcsoport legészakibb tagja. Csodálatos fekvésének, természeti szépségeinek és mediterrán klímájának köszönhetően az egyik leglátogatottabb görög sziget. Változatos domborzatú felszínét borító dús, örökzöld növényzete miatt "smaragdzöld sziget"-nek is szokták nevezni. Klímája télen-nyáron enyhe, gyógyító hatású. Növényzetét ciprusfélék, hatalmas olajfa ligetek, fenyőerdők, évente háromszor termő narancsfák, citromfák és virágözönbe burkolódzó színes bokrok jellemzik. Korfu változatos történelmének tárgyi emlékei feltétlenül megtekintésre érdemesek. Legfőbb vonzereje mégis természeti szépsége, különleges klímája, melyhez kellemes körítésül szolgál a mindenütt jelenlévő hamisítatlan görög hangulat és vendégszeretet.

Korfu utazás éghajlat

Görögország a földközi-tengeri éghajlati övezetbe tartozik, melyre a csaknem teljesen csapadékmentes nyár és a heves téli esőzések jellemzők. Az átlagosan legnagyobb csapadékmennyiség, és ezért a téli hónapokat is befolyásoló nedves, meleg klíma, Korfura és általában az ország nyugati részére jellemző. A Jón-szigeteken november közepe/vége és március között igen gyakoriak az esők. Görögországban, a legszebb évszaknak számító tavasz március végétől május közepéig tart, utána kezdődik a hosszú, száraz nyár. Ősz tulajdonképpen nincs is, a nyár októberben egyenesen télbe fordul. Az esőzések többnyire rendkívül hevesek, de csak rövid ideig tartanak, így a nap majd mindig újra előbújik. Éppen ennek az éghajlatnak köszönhetően kapta Korfu a „Smaragdzöld sziget” nevet, hiszen dús növényzet borítja az egész szigetet, amely az összes görög sziget közül, talán az egyik legzöldebb.

Korfu Sidari utazás

Sidari a sziget északi partján fekszik, Korfu várostól 36 km-re. Az északnyugati rész leginkább látogatott  és kiépített települése. Főleg az Angol turisták körében népszerű, de az utóbbi néhány évben a magyar piacon is hódít! Köszönheti mindezt csodálatos homokos tengerpartjának és természeti szépségeinek.
Megéri vízi biciklit kölcsönözni, és azzal végigjárni a kisebb öblöket, így mindig találunk olyan részt, ami mentes a turisták áradatától.  Sidari a környék legfelkapottabb üdülőfaluja. Jellegzetes, évezredek nyomát őrző csíkos homokkő falai, víz és szél formálta sziklaalakzatai minden Korfui képeslapon feltűnnek. Itt található a sziget nagy nevezetessége, a homokdűnék közötti természetes átjáró, a "Szerelmesek csatornája" avagy  Canal d' Amour, mely arról biztosítja a szerelmes és hiszékeny párokat, hogyha együtt átúsznak a csatornán örökre együtt maradnak. Kedves korfui szokás, hogy a vendéglők, kávéházak úszómedencéit minden betérő és ott fogyasztó vendég használhatja. Nincs ez másként Sidariban sem.
A homokkő falakat érdemes a tenger felől is megnéznünk, például vízibiciklivel. Sidarit a legkülönbözőbb korú és nemzetiségű párok keresik fel előszeretettel. A sekély vízben gyalogolva is megközelíthető homokpadjai, zátonyai minden fürdőző számára ideálissá teszik. Sidari nemcsak fürdőhely, de kiinduló pontjai is a hajókirándulásoknak. A Diapontia szigetekre, Paleokastritsába és Kassiopiba hajózhatunk innen.   Benitses a sziget keleti partján fekszik, Korfuvárostól 14 km-re. A hangulatos kis halászfalu egykoron a sziget legkedveltebb és legzajosabb kisvárosa volt, mára azonban a pihenni vágyók paradicsoma lett.

Korfu Benitses utazás

Benitses enyhe klímája és természetes szépsége már a század kezdete óta nagyon sok turistát vonzott a szigetnek erre a részére. Az elmúlt 20 évben az idegenforgalom minden más bevételi forrást felváltott és mára már az egyedüli elfoglaltsága lett a lakosságnak a nyári hónapokban. Benitses ófalui része nagyon jellegzetes és bájos, az Emerald (Smaragd) völgybe vezető úton juthatunk oda. A kis források, melyek Agios Deka és Sztavrosz hegyeiből csordogálnak, itt két kis folyóba egyesülnek, ezáltal adva a helynek a Pinissze (az ősi görög "Pinio" szóból) = Pinitsze = Benitszesz nevet. Nappal a falu találkahelyként szolgál a helyi halászoknak, akik korán reggel felállítják kis asztalkáikat az út mentén és onnan árulják az éjjel frissen fogott halakat. Az éttermek széles választékát találhatjuk itt, a halakat kínáló tavernáktól kezdve a grill tavernákon át a hagyományos görög kávézókig és bárokig, valamint nemzetközi és görög ételeket kínáló tavernákig.

Korfu Moraitika és Messonghi utazás

A fővárostól délre kb. 21 km-re található a szinte egybeépült két település, Moraitika és Messonghi. Mindkét üdülőhely tavernákat, kávézókat, üzleteket, szórakozási lehetőségeket és a pihenéshez szükséges tengerpartot nyújtja a nyaralók ezreinek már hosszú évek óta. Moraitika a sziget déli részének legdinamikusabban fejlődő és méltán legnépszerűbb üdülőhelye. Testvérfalujától csak a Messonghi folyó választja el, amely a tengerbe ömlik. A település már régóta közkedvelt célpontja a magyar országról érkező turistáknak. Köszönheti mindezt természeti környezetének, hosszú strandjainak, központi fekvésének és leginkább talán a helyiek vendégszeretetének. A település ellátottsága igen jó, minden megtalálható itt, amire csak szükség lehet egy nyaralás alkalmával. Moraitika az éjszakai szórakozóhelyek széles választékát kínálja mindenkinek: fiataloknak és azoknak, akik szívükben még fiatalnak érzik magukat. A szórakozóhelyek főleg a központban, a főutcán találhatóak, de rábukkanhatunk néhány eldugottabb helyre is, egy esti séta alkalmával. Messonghi térségében rengeteg hangulatos kis tavernát találhat az arra sétáló, melyek egy része közvetlenül a tengerparton fekszik. Ezekben a különböző helyi specialitások mellett, számtalan halétel és különböző tengeri ételek közül válogathatunk. Messongi nyugodt halászfaluból pezsgő életű mozgalmas üdülőhely lett. Érdekessége a hajózható csatorna, mely itt ömlik a tengerbe.

Korfu Acharavi utazás

Acharavi a sziget északi partján fekszik, Korfu várostól 35 km-re. A városka közkedvelt idegenforgalmi célpont, főleg a nyugat európai országok turistái keresik fel előszeretettel. Rengeteg nagy szálloda, túlnyomó részben 4 és 5 csillagosak tarkítják a városképet. Acharavi csodálatos homokos tengerparttal rendelkezik , melynek hossza kb. 3 km! A strand rendezett és tiszta, napágyakkal és napernyőkkel jól ellátott. Sokfelé van lehetőségünk a parton édesvizű zuhanyzókat igénybe venni. Számtalan taverna, étterem és bár nyílik közvetlenül a tengerpartra, ahol ezerféle hűsítő italból és koktélokból választhatunk, ha megszomjaztunk a napon. Természetesen elmaradhatatlan kellékei a tavernáknak a különböző görög specialitás is, mint például a Gyros pita, vagy a Souvlaki. Adottságai miatt főleg gyermekes családoknak ajánlott. A szállodák kertjében szinte kivétel nélkül találunk felnőtt, illetve gyermek medencét és játszóteret, ahol a csöppségek is jól érezhetik magukat.

Korfu Gouvia utazás

Gouvia a sziget keleti partján fekszik, Korfu várostól mindössze 9 km-re. A síkságot átszelő folyó miatt a terület termékeny, ezért gyors ütemben fejlődött. Jelentős még ma is a halászat a Guviai-öböl partján épült két halászfaluban: Guviában és Kontokaliban. Itt található Korfu legnagyobb jacht és kishajó kikötője is, valamint vízi sporttelepek, kempingek, szállodák fogadják a nyaralókat.  

Korfu fővárosa: Korfu város vagy másként: Kerkyra

Korfu a sziget kedves, csalogató fővárosa, turistakikötő és kereskedőváros, a dombos keleti parton fekszik, szép kilátással az albán hegyekre. Városképe, a belváros keskeny homlokzatú, többszintes, elegáns házaival - néhányuk még a velencei időkből való, 300-400 éves -, noha a távolból Dél-Olaszország városaira emlékeztet, mégis sajátos arculatú. Ezt a benyomást a különböző európai kultúrák elemeinek keveredése még inkább erősíti. Korfuban vannak Velencére emlékeztető, girbe-gurba utcácskák és sikátorok, magas, árkádos házakkal, melyek zsongnak az élettől, franciás, Párizst idéző épületek, tipikus, angol stílusú középületek és nem utolsósorban görögös házak. Éppen ez a keveredés hangsúlyozza a város sajátos báját. A belváros szűk utcácskáinak és még szűkebb sikátorainak kuszasága egyaránt nehezíti a gyalogosok és az autósok eligazodását; itt elkell a jó tájékozódási képesség, hiszen még többé-kevésbé helyinek számító is eltévedhet. Legjobb, ha a városnézés előtt, legyen az gyalogos vagy autós, keressünk egy közismert pontot, melyhez igazodhatunk, pl. a Szpianada az Eszplanáde déli része. A városi strand neve Mon repos; rendszeres autóbuszjárattal megközelíthető (kb. fél óra, Kanoni irányába). Fürödhetünk még a Cavalieri szálloda alatti szabad strandon is. A város északi határán található az Új és a Régi Kikötő, ahonnan jobbra a Neon Frufiont, az Új Erődöt látjuk melyet a velenceiek egy sikertelen török támadás után 1576-1589 között építettek, felső részét pedig az angolok 1815-ben megerősítették. A kikötő felöli oldalon, az északi falban lévő egykori kapu felett ma is látható a Szent Márk oroszlánja-ként emlegetett dombormű. Az erőd keleti oldalán van a Szpilia tér.
Görögország Korfu fakultatív
Korfu utazás fakultatív programok KORFU SZIGETTÚRAKiváló alkalom, hogy felfedezzük Korfu legfőbb nevezetességeit, legszebb tájait – mindössze 1 nap alatt! Első úti célunk Kassiopi, a kis halászfalu, majd érintjük Kalamit and Koulourat, ahol Lawrence Durrell élt. Utunkat Korfu város felé Nissaki, Ipsos és Dassia mentén folytatjuk. A fővárosban megtekintjük a híres Pontikonissi-t, az „Egér-sziget”-et és a csodálatos Achilleon palotát, Erzsébet királynő egyik lakhelyét. Majd egy helyi szeszfőzdébe látogatunk el, ahol lehetőség nyílik vásárlásra is. Következő megállóhelyünk a 13. századi paleokasztricai monostor, majd szabadidő keretében lehetőség nyílik strandolásra, vagy kirándulásra a csodás barlangokba. Utunkat Lakonesben folytatjuk, ahol a híres Bella Vista kilátóról gyönyörködhetünk az Európa egyik legszebb panorámájaként emlegetett tájban. A visszaúton tradicionális hegyi falvakon át vezet utunk, így a helyiek életébe is belepillanthatun...
Görögország Korfu időjárás
Korfu időjárásKorfu időjárás - januárA hőmérséklet átlagosan 10 Celsius, nagyon sok csapadék hullik. A leghidegebb hónap Korfu szigetén egy igen különleges periódussal melyet ’Halcyon Napok’-nak neveznek. Ekkor az időjárás teljesen tavasziasra fordult, a hőmérséklet a 15 Celsiust is meghaladja. Korfu időjárás - februárÁltalában 2 celsiussal melegebb, mint január, jóval több napsütéssel, mégis nedvesebb időjárással. Korfu szigetén már februárban elkezdenek virágba borulni a fák.Korfu időjárás - márciusKorfu márciusban gyakorlatilag ugyanolyan, mint februárban, kicsit több napsütéses órával. Korfu időjárás - áprilisIndul a tavasz Korfu szigetén! A hőmérséklet erősen emelkedik. Az esős napok száma a hónapban hatra csökken, mindenfelé gyönyörű virágok nyílnak, az élet robbanásszerűen borítja be Korfut, igazán különleges időszak, ami egyben a turistaszezon kezdete is. Korfu időjárás - május...
Görögország Korfu térképe
Korfu utazás térképLast minute olcsó akciós utazás nyaralás üdülés kiválasztása előtt nézze meg az alábbi térképet, hogy pontosan tudja, hogy hová fog utazni. Korfu térképe tulajdonképpen csak a főbb helyeket jelöli eléggé sematikus formában, de arra kiválóan alkalmas, hogy valami képet adjon arról, hogy a teleülések, hol találhatók.
Görögország Korfu történelme
Korfu Corfu, történelme, Kerküra vagy KorküraKorfu sziget már a görög mitológia kezdeteitől fogva összefonódik Görögország történelmével. Korfu neve ógörög nyelven Kerküra vagy Korküra két erőteljes vízi szimbólummal van kapcsolatban: Poszeidón görög isten, a tengerek királya; valamint Aszóposz, egy jelentős görög szárazföldi folyó. A görög mítosz szerint Poszeidón beleszeretett egy gyönyörű nimfába, Kerkürába –, aki Aszóposz és Metópé folyami nimfa lánya volt, majd elrabolta őt.Poszeidón megvásárolta Kerkürának az addig még névvel nem rendelkező szigetet, és a házastársi boldogság érdekében felajánlotta, hogy róla nevezzék el a sziget, és Korküra legyen a neve. A sziget elnevezése később dór hatásra Kerküra névre alakult át.Később született egy fiuk , akit Phaiaxnak neveztek el. A szülők úgy döntöttek, hogy a gyerekük neve után a sziget lakóit phaiakeszeknek nevezték. A név lemagyarosodása után ezt a népcsoportot phaiákoknak hívják, és Phaiaxot tar...
Görögország Korfu utazás infók
Görögoszág Korfu utazás információk Beutazási feltételekBeutazáshoz érvényes útlevél, vagy Uniós tagságunk révén új típusú kártyás személyi igazolvány is elegendő. Az útlevélnek a visszaúttól számítva még 3 hónapig érvényesnek kell lennie. 2018. január 1-től a görög kormány idegenforgalmi adót vezet be az üdülőhelyeken az alábbiak szerint: 1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / napA stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap. IdőeltérésA közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva +1 óra az időszámítás. Repülési időKorfu Budapestről kb. 1 óra 30 perc. Poggyász-súlyhatár 15kg/fő Letölthető poggyász súlyok a Travel Service járatain: Poggyász súlyok és túlsúly díjak Hivatalos nyelvGörög, de szinte mindenhol beszélnek angolul és ném...
Görögország Korfu városok
Korfu utazás városok Korfun Korfu városA sziget fővárosa Kerkyra, vagy ahogy ma ismerjük, Korfu város- a keleti part közepén fekszik, a legismertebb üdülőhelyekkel övezve. Sokszínűsége viharos történelmének köszönhető, hisz kedvező fekvése miatt minden korszakban más veszélyeztette függetlenségét. Városképét két, impozáns méretű, az ókori görögök, rómaiak, bizánciak és velenceiek által épített vára uralja. Régi városrészének látnivalóit egy nap alatt bejárhatjuk, de aki egyszer itt jár, nyaralása során még biztosan visszatér. Számos üzletben vásárolhatunk, hangulatos kis sikátorokban sétálhatunk a szűk, sűrűn beépített utcákon, illetve mindenképpen kóstoljuk meg a helyiek specialitását, a gyros-t.  Korfu utazás - GouviaGouvia Korfu keleti partján, a sziget legnagyobb öblében, a fővárostól mindössze 9 km-re fekszik. Itt található Korfu legnagyobb jacht és kishajó kikötője is, mely jelenleg is számos európai városból érkező hajót fogad. Vízi sporttelepek, kempingek, szállodák fogadják az ...
Görögország Legjobb korfui szállodák
Legjobb korfui szállodák | Korfu utazás Korfu alig másfél órányi repülőútra fekszik, mégis olyan, mintha egy egzotikus világba pottyannánk. Végtelenül hosszú, vadregényes tengerpartok, türkiz tenger, ókori emlékek és vendégszerető helyiek. Sőt, ott van még az isteni görög konyha is! Érdemes résztvennünk a Korfu több pontját érintő szigettúrán, hogy megismerjük Korfu legizgalmasabb látnivalóit. Yannis Hotel 3* félpanzió . Egyszerű hotel Korfu szigetén, lélegzetelállító kilátással a tengerre és a környező hegyekre. A homokos strand 150 méterre található a szállodától. Egy impozáns medence található a hotel kertjében napágyakkal és napernyőkkel. Esténként karaoke, filmvetítések és téma estek szórakoztatnak minket. A recepción wi-fi kapcsolat elérhető és ugyanitt tudnak segíteni sportprogramok kapcsán. Dive Hard Tours utazás tipp: Hajszárító és vasaló bérelhető a recepción. TripAdvisor elégedettség: 57%.  Oasis Hotel 3* félpanzió. Közvetlenül a vadregényes tengerparton fekvő szálloda, aho...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.