info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Hurghada utazás tanácsok

Hurghada jelentős átalakuláson ment át az 1990-es évek elején. A vonzáskörzetében lévő városokat, partszakaszokat is mindenki Hurghadának vagy Hurgadának hívja. Hurghada , alatt jobb, ha egy a Vörös-tenger partján fekvő 25 km hosszú partszakaszt értünk.

A legfrissebb utazási szabályokról tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?egyiptom
 1. Egyiptom Hurghada, régióinformáció

  Egyiptom egyik legszebb üdülőhelye a Vörös-tenger partján, a fővárostól körülbelül 500 km-re délkeletre fekszik. A kristálytiszta tengerpartot homokkal (kicsit érdesebb homok, mint mondjuk a Balatonnál) borított hosszú strandok szegélyezik, sok helyen találhatóak korallzátonyok, amelyek víz alatti szépsége elkápráztatja a búvárkodás szerelmeseit. A tenger vizének hőmérséklete ritkán csökken 22 C° alá, így ideális feltételeket biztosít az üdülni vágyók számára. Hurghada városrészei
 2. Egyiptom Hurghada utazás

  Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen.Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
  • Utazzunk saját autónkkal a Liszt Ferenc Repülőtérre és tegyük le ott: Reptéri parkolás, kedvezményes áron.
  • Repülőútra készülve számos olyan különleges dologra kell ügyelni, amire másféle utazás esetén nem figyel az ember. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
  • Menetrend -ről nem beszélhetünk, hiszen bérelt járattal (charter) utazunk és nem menetrendszerinti repülőgéppel. A légitársaság általában az indulás előtt közli az indulási időpontot.
  • A budapesti indulást megelőző reptéri találkozó 2 órával a repülőgép indulása előtt van.
  • Három és fél óra repülő út után már meg is érkezünk a Vörös-tenger-partján fekvő Hurghadára.
  • Bécsi indulásnál a légitársaság neve: EW, FEG, SM stb.
  • Hány kilós csomag adható fel ingyenesen a repülőgépre? Amennyiben egyiptomi géppel utazik, akkor általában 20 - 23 Kg/fő, a kézi poggyász 5kg/fő.
  Általános szabály: Gyerekkedvezmény csak akkor nyújtható, ha a gyerek két felnőttel egy szobában pótágyon lesz elhelyezve. Az 1 felnőtt + 1 gyerekkel foglalás esetében a felnőtt részvételi díja nem az akciós ár, hanem egy speciális felnőtt katalógus ár, erről érdeklődjön irodánkban.  Ha ilyen szobát rendel, akkor vagy ezzel a magasabb felnőtt katalógus árral vagy 2 felnőtt akciós árral igazoljuk vissza, mindig azzal, ami kedvezőbb az utasnak. A kalkulátor mindig az akciós árral számol, ezért az 1 felnőtt + 1 gyermek szoba esetében a visszaigazoló mailben küldjük az aktuális árat.
  • Milyen pénz vigyek ki magammal?
   Felhívjuk a külföldre, elsősorban az Európán kívülre utazó magyar állampolgságú Utasok figyelmét arra, hogy tapasztalatok szerint is a világ számos országában (köztük nyugat-európai országokban is) egyes pénzváltó irodák nem szívesen, vagy egyáltalán nem fogadnak el a régi 100 US dolláros, valamint a régi 50 US dolláros bankjegyet, mivel azok könnyebben hamisíthatók, valódiságuk nehezebben ellenőrizhető. Ezért előfordul, hogy ilyen bankjegyek beváltását elhárítják, (vagy a külföldi partner nem fogadja el, amikor ilyennel akarja kifizetni a fakultatív program árát) illetve a nagyobb bankokhoz irányítják az ügyfeleket. Ezért az idegen országba érkezőknek ajánlatos kisebb címletű amerikai dollár bankjegyeket is maguknál tartani a pénzváltáshoz és a faklutatív programok fizetéséhez. Ezen kívül felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét arra is, hogy az eurót, (kivétel az 500 eurós címlet) a korábban is széles körben használt angol fonthoz és a svájci frankhoz hasonlóan, ma már Európán kívül is minden további nélkül egyre több helyen elfogadják.  
   Összegezve: Az utas felelőssége és kötelessége tájékozódni, arról hogy milyen pénzt és milyen érvényességű bankjegyet lehet felhasználni adott országban. Ennek elmulasztása miatti minden kártérítési felelősséget az utazási iroda kizár.
   Az egyiptomi pénzről itt olvashat bővebben: Egyiptomi pénz
  • Van valamilyen extra kedvezményes ajánlatuk, amit nem tüntettek fel a honlapjukon? Nincs. Minen fent van.
  • A megrendeléskor csak a napot tudtam meg, amikor utazni fogok. Mikor tudom meg a pontos időpontot? Az indilás előtti héten.
  És számtalan egyéb kérdés vetődik fel az utazni vágyók körében, ami teljes természetes és jogos is, a válaszainkat ezen az oldalunkon találja meg:Gyakori kérdések-válaszok.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.