info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Finnország

Az érintetlen és nyugodt természet hazája

Finnország utazás akciós last minute üdülés olcsó utak körutak

A békés Finnország

Lappföld, fenyvesek, rénszarvasok

A békés Finnország
Suomen tasavalta
Finnország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Itt igazán kiélvezhetjük az érintetlen természet adta látványt. Ráadásul még az igazi Mikulást, Joulupukki-t is meglátogathatjuk Lappföldön! A végtelen havas tájak egyszerűen elképesztőek. Finnország azonban nem csak a zimankós téli hónapokban gyönyörű: az évszakok csodás kontrasztját is megfigyelhetjük, legyen szó az őszi színekrről, vagy épp a tavasz bódító illatáról. Finnország egész évben várja Önt!
Finnország a végtelen fenyőerdők és kristálytiszta tavak országa. Nem hiába nevezik az ezer tó országának is, ám nem csak ezer tó található a területén, hanem körülbelül 168 ezer! Nem utolsó sorban Joulupukki, az igazi Mikulás is Finnországban lakik, méghozzá Lappföldön. Látogassa meg élőben a Mikulást, fedezze fel a gyönyörű Finnországot!


Finnország utazás általános információk

Főváros: Helsinki
Pénznem: Euró
Időeltérés: +1 óra (EET, UTC+2)
Hivatalos nyelvek: finn és svéd

Finnország utazás biztonság

Finnország Európa egyik legbiztonságosabb országa. A közbiztonság az ország egész területén jó. Nincsenek tipikus, külföldiek ellen elkövetett bűncselekmények. Probléma éjszakai szórakozóhelyeken és környékükön, alkoholfogyasztáshoz kapcsolódóan fordulhat elő.


Finnország utazás beutazási feltételek

Magyar állampolgárok Finnország területére legalább az utazás utolsó napjáig érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel léphetnek be. Vízum beszerzése nem szükséges.


Finnország utazás időjárás

A magyarországi időjárásnál hűvösebb, csapadékosabb, télen komolyabb hidegek is előfordulnak. Érdemes rétegesen öltözködni, az igazi finn izgalmakat, Lappföldet ugyanis Finnország északi részén találjuk, illetve a csodás északi fényt is nagyobb esélyünk van északon elcsípni.


Finnország utazás közlekedés

A közlekedés szabályai általánosságban megegyeznek az EU országaiban uralkodó normákkal. A városokban veszélyt jelenthetnek a kerékpárosok, ügyelni kell arra, hogy a részükre a járda területéből leválasztott közlekedési sávokba gyalogosan ne tévedjünk be. Kerékpárosok a nap és az év minden szakában, így télen is közlekednek. Közlekedésbiztonsági problémákat okoznak a Helsinkiben és néhány más városban igénybe vehető elektromos rollerek. Ezek használata csak kerékpárúton vagy annak hiányában az úttest jobb szélén megengedett.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.