info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Tunézia

Megújult meseország, ahová 2001 óta járunk vissza

Tunézia last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés

Épp itt az ideje újra felfedezni Tunéziát!

Finomhomokos tengerpart és megújult szállodák

الجمهورية التونسية
"2001 óta járunk Tunéziába, így ismerjük a terepet. Ha valaki igazán finomhomokos tengerpartot szeretne, akkor az ide jöjjön nyaralni! 2019-es tapasztalat alapján mondjuk, hogy le kell számolni azzal az előítélettel, hogy itt le kell vonni egy csillagot a besorolásból. A szállodák többségében eszméletlen jó lett az ellátás, a szobákat sok helyen felújították, és épült számos új hotel is. Tunézia újra egy álom, csak jól kell hotelt választani. Mi ebben örömmel segítünk!" 
Hendrik Nikoletta, munkatársunk

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Kultúra
Szótár
Tunézia kínálja a legolcsóbb utak széles választékát, ha akciós áron utazna külföldre! El tudja képzelni, hogy egy last minute tunéziai út olcsóbb, mint egy átlagos wellness hétvége itthon? Akár hiszi, akár nem: ez így van. Fedezze fel Ön is a fátylak országát, ahol a csodás tengerpart, a bazár és a sivatag harmóniája minden utazót magával ragad. Tunéziai körutazás alkalmával megismerkedhetünk szinte egész Tunéziával, majd a körút végén kipihenhetjük magunkat a tengerparton. Irány Tunézia!

Esetleg nem nyaralást, üdülést, hanem tunéziai körutazást keres?
Itt felül a tunéziai tengerparti nyaralás, üdülés ajánlatokat talál, kattintson a képre!
Tunézia történelme tulajdonképpen a főniciaiakkal kezdődik, akik fejlett kereskedő birodalmat hoztak létre, és ehhez állandó kikötőkre volt szükségük. Így épült fel Utica, Sousse, Bizerta és Tunisz. Amikor az asszíriaiak lerohanták a főniciaiak szülőföldjét azok nyugat felé menekültek. A menekülés történetét örökíti meg a Dido-história. Elissa Pygmalion türoszi király húga volt. Férje Acherbas gazdagságát a király megirigyelte és ezért megölette. Elissa a király türoszi ellenfeleivel együtt elmenekült, előbb Ciprusra, majd Tunéziába. A letelepedő menekültek alapították Karthágót i.e. 814-ben. A helybéli uralkodó Iarbus beleegyezett, hogy annyi földet foglalhassanak el, amennyit egy bivaly irhájával be tudnak teríteni. Erre Dido emberei leölték a legnagyobb bivalyt, az irháját apró darabokra vágták, és szétszórták azon a helyen, amit ma Byrsa hegynek neveznek. Iarbus ekkor szemet vetett Dido-ra, de ő visszautasította a királyt, korckára téve emberei életét. Végül úgy oldotta meg a problémát, hogy a maga építette máglyára vetette magát. Az ezt követő évszázadokat mind a hajózás, mind a nyugat felé való terjeszkedés területén a görögökkel való versengés jellemezte. A karthágóiak a levantei vidéken honos, teraszos városépítészetet honosították meg, ami magyarázatul szolgál arra, hogy az Atlasz lejtői miért emlékeztetnek a libanoni hegyoldalakra. Az I. pun háború, i . e. 264-241, során főként tengeri ütközetek zajlottak Szicília körül. A tömegmészárlás a Byrsa-hegyen lévő Eshum-templomban zárult. Scipio leromboltatta Karthágót, helyét beszántatta és behintette sóval, hogy örökre terméketlenné váljon. Csak i. e. 46-ban épült újjá, amikor Julius Caesar Tunéziába telepítette seregét.

A Római Birodalom fennhatósága alatt megérkezett a kereszténység is. A megerősödőben lévő berberek legalább annyira a mohamedán hódítók útjában álltak, mint a bizánciak. A következő hadjárat 665-ben történt, de csak 668 és 670 között telepedett le a 150.000 arab behatoló. Ekkor alapították Kairouant, a későbbi nyugati hódítások kiindulópontját, az elkövetkezendő idők arab fővárosát és vallási központját. A berberek tömegesen tértek át az iszlámra, és sokat az arab hadsereghez is csatlakoztak. Ibrahim ibn El-Aghlab arab kormányzó fellépésével kezdődött az az időszak, amit a tunéziaiak Aranykorként emlegetnek. Ibrahim és utódai, az aglabidák 109 éves uralma alatt erődített medinák, ribatok, mecsetek és vízművek épültek. Az országban békét teremtettek, 827-ben meghódították Szicíliát, majd hatalmas birodalmat hoztak létre, mely keleten Egyiptommal volt határos, nyugaton pedig az Atlanti-óceánig nyúlt.

1134-ben normannok telepedtek le Jebrán. Az almojádák, akik Marokkóban képviseltek jelentős vallási erőt, megtámadták Tunéziát, így az ország az egész földközi-tengeri térségre kiterjedő Almojáda Birodalom része lett. 1519-ben V. Károlyt német-római császárrá koronázták, erre Franciaország szembefordult vele, és az ottomán törökök szövetségese lett. Tunézia közben a fokozatosan a közben idáig eljutó keresztény spanyolok és a mohamedán törökök közötti hadszíntérré vált, ahol a Barbarossa fivérek játszották a főszerepet. Végül 1535-ben V. Károly partra szállt Tunéziában, és július 14-én bevette Tuniszt. 1569-ben Eulj Ali vezetésével török seregek törtek be Algéria felől, és 1574-ben visszafoglalták a fővárost. 1702-ben egy új dinasztia, a Husszeinek vették át az irányítást, és egészen 1957-ig kitartottak.

1957. július 27-én Tunézia első független parlamentje a monarchia eltörlése mellett szavazott. A pénzügyi csőd elkerülhetetlenül a hosszú távú francia kölcsönöktől tette függővé az ország gazdaságát, így francia pénzügyi körök pozícióiknál fogva a kormányzásba is mindinkább beleszóltak. Az 1881-es és az 1883-as szerződésekben arra kötelezték a béget, hogy olyan reformot vezessen be, amelyet a francia gyarmatügyi miniszter javasol. Tunézia valójában gyarmattá vált. 1943-tól a nacionalizmus egyre nőtt. Bourguibát, aki ekkor már a Destour Párt vezére volt, száműzetésbe kényszerítették, és a tunéziaiak egyre eltökéltebben követelték a Franciaországtól való elszakadást. Bourguiba La Goulette-ba való megérkezésének napját, 1955. június 1-jét, azóta is a Győzelem Napjaként ünneplik, bár a teljes függetlenséget csak a következő évben sikerült kivívni. Az új köztársaság az első négy évben sok nehézséggel küzdött, amit főleg a franciák ellenállása okozott. A hatvanas években nem csak Franciaország, hanem az USA, a Világbank, Németország és a kommunista blokk országai is segítettek Tunéziának. Tunézia ma független köztársaság.
 • Sousse Interhome Kiállítás
  02.2020. April
  Sousse Interhome Kiállítás2020. April 02. 08:002020. April 04. 19:00
  Sousse, Tunézia (Afrika)
  A kiállítási termékek között szerepelnek többek között függönyök, ágyneműk, takarók, bútor és kárpit, törölközők, géppel és kézzel készített szőnyegek, nyersanyagok. A kiállítás célja, hogy a háztartási textilipar szakembereit egy tető alatt fogadja, és a vásárlóknak bemutathassák termékeiket. A helyi és nemzetközi kiállítók, valamint a professzionális vásárlók és látogatók mellett az Interhome professzionális platformot biztosít az otthoni textilipar számára azáltal, hogy szakembereket összegyűjti a találkozón keresztül.
 • IEEE Nemzetközi Energiakonferencia
  13.2020. April
  IEEE Nemzetközi Energiakonferencia2020. April 13. 08:002020. April 16. 20:00
  Tunisz, Tunézia (Afrika)
  Az IEEE Nemzetközi Energiakonferencia szakértőknek szól, akik energia- és energiarendszerekkel kapcsolatos kutatásokat végeznek. Az ENERGYCON lehetőséget ad a tudósoknak, profi mérnököknek és mérnöki hallgatóknak munkájának bemutatására, eredményeik közzétételére, ötletek cseréjére és a jövőbeli tudományos és ipari együttműködések kialakítására.
 • Tunisz Bio Expo
  16.2020. April
  Tunisz Bio Expo2020. April 16. 10:002020. April 18. 19:00
  Tunisz, Tunézia (Afrika)
  A Bio Expo célja, hogy összehozza a mezőgazdasági, kulináris és egészségügyi iparág embereit. Ez egy találkozó a szakemberek és a közönség között, hogy támogassák az ökológiai szektort, a házilag készült és egyéb egészségüggyel kapcsolatos termékeket. A kiállítás célja továbbá, hogy bemutassa az ágazat legújabb innovációit. Az eseményen a gyerekek is találnak elfoglaltságot a gyereksarokban.
 • Kuba Fesztivál Monastir
  31.2020. May
  Kuba Fesztivál Monastir2020. May 31. 10:002020. June 07. 23:00
  Monastir, Tunézia (Afrika)
  Minden nap DJ-k gondoskodnak a fergeteges hangulatról! A világ legnagyobb és legszórakoztatóbb kubai fesztiválja! Egy egész héten át a nap 24 órájában kubai őrület várja az ide látogatókat! 100% kubai zenék és kultúra vár a gyönyörű tunéz tengerparton. Felejthetetlen élmények, új barátságok, mindez egy all inclusive hotelben.
 • Pamed Kiállítás
  02.2020. June
  Pamed Kiállítás2020. June 02. 08:002020. June 05. 08:00
  Hammamet, Tunézia (Afrika)
  A Pamed Kiállítás az állati termelés és az exportra szánt mezőgazdasági termékek mediterrán kiállítása, az egyik legnagyobb kiállítás ezen a területen. Az expo most bemutatja a mezőgazdasági terület legújabb fejlesztéseit, a kutatástól a mezőgazdaság előmozdítását célzó berendezésekig.
 • Nemzetközi Konferencia az Integrált Mikro- és Nanorendszerekről
  07.2020. June
  Nemzetközi Konferencia az Integrált Mikro- és Nanorendszerekről2020. June 07. 08:002020. June 10. 20:00
  Hammamet, Tunézia (Afrika)
  Az integrált mikro- és nano-rendszerek tervezéséről és teszteléséről szóló nemzetközi konferencia egy olyan tudományos és technológiai eseményt képvisel, amely a nanoméretű integrált elektronikus rendszerekkel foglalkozik. A konferencia témái lefedik az összes szempontot, a mikro- és nanoszerkezetek tervezésétől a teszteléséig. A DTS fontos találkozó, ahol az egyetemek és a vállalatok ismert kutatói bemutatják a legújabb innovációkat a mikro- és nanoelektronika területén.
 • Tenger Fesztivál Mahdia
  01.2020. July
  Tenger Fesztivál Mahdia2020. July 01. 10:002020. July 31. 20:00
  Mahdia, Tunézia (Afrika)
  A tenger fesztiváljáért több mahdiai szervezet fogott össze, így teremtve egy új hagyományt. A szervezők igyekeznek változatos programokat, animációkat nyújtani éjjel-nappal a résztvevőknek. A fesztivál célja Mahdia turisztikai népszerűsítése, kultúrájának bemutatása.Programok: gálaestek, művészeti kiállítások, sportversenyek, kultúrális programok, ökológiai konferenciák és idegenforgalmi napok. Ha július, akkor irány a Sea Fesztivál!
 • Szimfonikus Zenefesztivál d'El Jem
  01.2020. July
  Szimfonikus Zenefesztivál d'El Jem2020. July 01. 19:002020. August 10. 21:00
  d'El Jem, Tunézia (Afrika)
  A fesztivál egy több műsort átölelő esemény. A júliusi és augusztusi hónapokban rengeteg koncert várja az érdeklődőket, sőt akár a Száztagú Cigányzenekar előadását is elcsíphetjük! A szimfonikus zenefesztivált minden nyáron megrendezik a tunéz d'El Jem amfiteátrumban. Az ötletgazda Mr Mohamed Ennaceur, ex polgármester és parlamenti képviselő. 1986 óta rendezik meg. A rendezvény helyszíne az UNESCO világörökség része. A fesztivál célja a szimfonikus zene megkedveltetése és megismertetése a közönséggel. Úgy tűnik sikerrel, hiszen minden évben 27-30 ezer látogatója van az eseménynek.
 • Sousse Nemzetközi Fesztiválja
  14.2020. July
  Sousse Nemzetközi Fesztiválja2020. July 14. 09:002020. August 18. 23:30
  Sousse, Tunézia (Afrika)
  Sousse Nemzetközi Fesztiválja talán egy kicsit különbözik a megszokott fesztiváloktól. Ez a fesztivál a világ minden táján megtalálható kultúra sokszínűségét ünnepli. Az esemény annyiban hasonlít a többi fesztiválhoz, hogy itt is a zenék és a színpadi előadások veszik át az uralmat. Illetve még egy érdekes felvonulást is megtekinthet, ha a fesztivál ideje alatt Sousse-ba érkezik!
 • SIAT Kiállítás és Vásár
  07.2020. October
  SIAT Kiállítás és Vásár2020. October 07. 08:302020. October 07. 20:30
  Karthágó, Tunézia (Afrika)
  A SIAT a mezőgazdasági és halászati technológiák kiállítása, valamint egy találkozópont, ahol a mezőgazdasági termelők, halászok, üzletemberek, beszállítók, kutatók összeülhetnek, találkozhatnak, üzletet köthetnek. A kiállítás és vásár rendezvények széles skáláját kínálja, amely megfelel a résztvevők elvárásainak.
 • Djerba Tenisz Tábor az Aldiana Klubban
  11.2020. October
  Djerba Tenisz Tábor az Aldiana Klubban2020. October 11. 08:002020. October 16. 18:00
  Djerba, Tunézia (Afrika)
  A PLAY és Aldiana 2020-ban is folytatja a nagyszerű tenisz táborok szervezését közös csoportos edzéssel és izgalmas LK versenyekkel. Minden versenyhéten 13 éves vagy annál idősebb játékosok vehetnek részt. Minden versenyen résztvevőnek egy német tenisz klub tagjának kell lennie, játékos azonosítóval és klubtal kell rendelkeznie.
 • Arab Növényvédelmi Konferencia Hammamet
  01.2020. November
  Arab Növényvédelmi Konferencia Hammamet2020. November 01. 08:002020. November 06. 19:00
  Hammamet, Tunézia (Afrika)
  Az Arab Növényvédelmi Konferencia témája: növények egészségének megőrzése a biztonságos ételekért. Kitűnő tudományos prezentációkat adnak elő arab és külföldi tudósok, mely ennek a konferenciának a fő eseménye. Továbbá egy napos mezőgazdasági és idegenforgalmi túra mellett a résztvevők meglátogatják Tunézia történelmi és kulturális helyszíneit. Öt nap alatt rengeteg lehetőség nyílik az ágazatban dolgozókkal és tudósokkal való kapcsolatépítésre.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.