H-P 10:00-14:00 + 36 1 785 8492
info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 + 36 1 785 8492

Tunézia

Megújult meseország, ahová 2001 óta járunk vissza

Tunézia last minute utazás, olcsó akciós nyaralás üdülés. Már 2021-re is foglalhat!

Épp itt az ideje újra felfedezni Tunéziát!

Finomhomokos tengerpart és megújult szállodák

الجمهورية التونسية
"2001 óta járunk Tunéziába, így ismerjük a terepet. Ha valaki igazán finomhomokos tengerpartot szeretne, akkor az ide jöjjön nyaralni! Le kell számolni azzal az előítélettel, hogy itt le kell vonni egy csillagot a besorolásból. A szállodák többségében eszméletlen jó lett az ellátás, a szobákat sok helyen felújították, és épült számos új hotel is. Tunézia újra egy álom, csak jól kell hotelt választani. Mi ebben örömmel segítünk!" 
Hendrik Nikoletta, munkatársunk

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Kultúra
Szótár
Tunézia évtizedek óta a magyar utazók egyik kedvenc úticélja - ahogy a miénk is! Hosszú évekig a tunéziai utak kedvező ára azt is mutatta, hogy a szállodák kinti színvonala gyengébb, és elterjedt itthon, hogya tunéziai szállodák színvonalából le kell vonni egy csillagot. Lehet, hogy ez régebben igaz volt, - bár a csillagszám sosem a színvonalat, hanem a felszereltséget jelentette, - azonban ez mára egészen biztosan téves elgondolás! A tunéziai szállodák többségét felújították, az all inclusive ellátás tényleg kiváló lett a legtöbb hotelben és a tengerpart pedig maradt olyan, amely mindig is volt: utánozhatatlanul szép. 

Íme a TOP 5 okunk, hogy miért rajongunk Tunéziáért! 
1. Tunéziai tengerpart - Aki járt már Tunézia bármelyik tengerpartján, az tudja, hogy miről beszélünk! A tenger valóban hihetetlenül finom homokos, sok helyen lassan mélyülő, és a homok színe már-már fehérbe hajló. Mahdia tengerpartja az egyik legkedveltebb, ugyanis itt van a legtöbb kagyló, amelyet gyűjteni is lehet, és hazahozni. Skanes részen, Sousse és Monastir között, a reptérhez közel található az egyik legszebb, igazán lassan mélyülő, homokos tengerpart. Sousse városban és Port El Kantaoui városrészben, ahogy Hammamet és Yasmine Hammamet, valamint Monastir városnál is gyönyörű homokos a tengerpart, bár nem mélyül extrém lassan, de nem is egyből mélyülős.  Djerba szigetén és Zarzisnál a mahdiaihoz hasonló a tengerpart.
2. Tunézia időjárás - Jártunk már Tunéziában a szezon elején, közepén és végén, valamint télen, januárban is, így személyes tapasztalat alapján tudjuk azt mondani, hogy a tunéziai időjárás mindig jobb, mint az itthoni. Májustól szeptember végéig szinte egész végig ragyogó napsütés várja az utazókat, de amikor most legutóbb október közepén utaztunk Tunéziába, akkor is az egy hétből csak 2 nap volt esős-borongós, a többi nap gyönyörű napsütéses. Május elején a tenger még kevésbé meleg, de május végétől-június elejétől egészen október közepéig pazar a tengervíz hőmérséklete. A május eleji és az október végi utazást azoknak ajánljuk, akik főleg városnézés és fakultatív programok miatt látogatnak Tunéziába, a köztes időszak pedig mindenkinek tökéletes.
3. Tunézia all inclusive ellátás - Tunéziában a legtöbb szálloda all inclusive ellátással várja az utazókat. Hogy ez mit jelent? Bőséges, svédasztalos reggelit, ebédet és vacsorát, napközben kisebb harapnivalókat, valamint a helyi alkoholos és alkoholmentes italokat reggeli utántól késő estig. Aki először jár all inclusive szállodában, annak mindig leesik az álla a gazdag választéktól! Arra azért készülni kell, hogy a tunéziai konyha fűszerezése némileg eltér az európai vagy magyar ízektől, de szinte minden szállodában törekszenek arra, hogy legyen nemzetközi a kínálat. Gluténmentes és laktózmentes étkezésre a legtöbb tunéziai szállodában nincs lehetőség, de vannak bizonyos hotelek, ahol valamennyire tisztában vannak ezekkel a fogalmakkal. Rengeteg szállodában van sertéshús annak ellenére, hogy muszlim országról van szó. Ami pedig tényleg pazar, hogy sok 5 csillagos hotel rengeteg hallal, rákkal és tengeri herkentyűval vár minket.
4. Tunéziai szállodák - A tunéziai szállodák között egyre több a valóban kiemelkedő minőségű luxushotel, amely az árazásban is tükröződik, azonban a kifejezetten kedvező árú tunéziai hotelek között is bőven találni igazán jó ár-érték arányú utazási ajánlatot. A mi kedvenc 4 csillagos szállodánk a Vincci Rosa Beach 4*, egyből a reptérnél, amelynek kifejezetten lassan mélyül a partja. A Vincci hotelek egyébként is a nagyon megbízható szállodák között vannak Tunéziában, bátran válogassunk közülük! Monastirban az egyik kedvenc hotelünk a Concorde Marco Polo 4*, amelynek zseniális az ellátása, igazán tiszta szálloda, és kiváló az elhelyezkedése. Tengerpartja széles, gyönyörű homokos. Ha belvárosi nyüzsgést keresünk, akkor Sousse központjában régi kedvenc, teljesen felújítva a Riadh Palms 4*. Igazán színvonalas 5 csillagos hotel a mahdiai Iberostar Royal El Mansour 5* és a Port El Kantaoui városrészen fekvő LTI Bellevue Palace 5*. Luxus kategóriában Port El Kantaoui egyik legjobb hotele a Concorde Green Park Palace 5*, Skanes részen az Iberostar Kuriat Palace 5*, Sousse központjában a JAZ Tour Khalef 5*. Bővebben erről érdemes a Legjobb tunéziai szállodák menüpontunkban olvasni, amelyet saját tapasztalat alapján állítottunk össze! 
5. Tunéziai látnivalók - Tunézia tökéletes úticél akkor is, ha történelmi és akkor is, ha természeti látnivalókat szeretnénk látni a nyaralás során. Mi 2001-ben vettünk részt a 2 napos Szahara-túrán, de a mai napig emlékszünk szinte minden részletre. E program keretében el lehet látogatni az El Jem kolosszeumba, a sósivatagba, a sivatagba, a Chebika-oázisba, a Star Wars filmek forgatási helyszínére és egy berber településre is. A másik legnépszerűbb tunéziai fakultatív kirándulás a Tunisz - Karthágó - Sidi Bou Said egész napos program, ahol szintén életre szóló élményekkel fogunk gazdagodni. Ha Tunéziában nyaralunk, mindenképp fedezzük fel az adott várost is, ahol vagyunk! Hammamet, Sousse, Monastir, Mahdia, Djerba és Zarzis városa mind sok látnivalót tartogatnak és persze vásárlási lehetőséget is. 
Irány Tunézia idén egy last minute nyaralás keretében! Egészen biztosan Ön is imádni fogja! 
Tunézia kínálja a legolcsóbb utak széles választékát, ha akciós áron utazna külföldre! El tudja képzelni, hogy egy last minute tunéziai út olcsóbb, mint egy átlagos wellness hétvége itthon? Akár hiszi, akár nem: ez így van. Fedezze fel Ön is a fátylak országát, ahol a csodás tengerpart, a bazár és a sivatag harmóniája minden utazót magával ragad. Tunéziai körutazás alkalmával megismerkedhetünk szinte egész Tunéziával, majd a körút végén kipihenhetjük magunkat a tengerparton. Irány Tunézia!

Esetleg nem nyaralást, üdülést, hanem tunéziai körutazást keres?
Itt felül a tunéziai tengerparti nyaralás, üdülés ajánlatokat talál, kattintson a képre!
Tunézia történelme tulajdonképpen a főniciaiakkal kezdődik, akik fejlett kereskedő birodalmat hoztak létre, és ehhez állandó kikötőkre volt szükségük. Így épült fel Utica, Sousse, Bizerta és Tunisz. Amikor az asszíriaiak lerohanták a főniciaiak szülőföldjét azok nyugat felé menekültek. A menekülés történetét örökíti meg a Dido-história. Elissa Pygmalion türoszi király húga volt. Férje Acherbas gazdagságát a király megirigyelte és ezért megölette. Elissa a király türoszi ellenfeleivel együtt elmenekült, előbb Ciprusra, majd Tunéziába. A letelepedő menekültek alapították Karthágót i.e. 814-ben. A helybéli uralkodó Iarbus beleegyezett, hogy annyi földet foglalhassanak el, amennyit egy bivaly irhájával be tudnak teríteni. Erre Dido emberei leölték a legnagyobb bivalyt, az irháját apró darabokra vágták, és szétszórták azon a helyen, amit ma Byrsa hegynek neveznek. Iarbus ekkor szemet vetett Dido-ra, de ő visszautasította a királyt, korckára téve emberei életét. Végül úgy oldotta meg a problémát, hogy a maga építette máglyára vetette magát. Az ezt követő évszázadokat mind a hajózás, mind a nyugat felé való terjeszkedés területén a görögökkel való versengés jellemezte. A karthágóiak a levantei vidéken honos, teraszos városépítészetet honosították meg, ami magyarázatul szolgál arra, hogy az Atlasz lejtői miért emlékeztetnek a libanoni hegyoldalakra. Az I. pun háború, i . e. 264-241, során főként tengeri ütközetek zajlottak Szicília körül. A tömegmészárlás a Byrsa-hegyen lévő Eshum-templomban zárult. Scipio leromboltatta Karthágót, helyét beszántatta és behintette sóval, hogy örökre terméketlenné váljon. Csak i. e. 46-ban épült újjá, amikor Julius Caesar Tunéziába telepítette seregét.

A Római Birodalom fennhatósága alatt megérkezett a kereszténység is. A megerősödőben lévő berberek legalább annyira a mohamedán hódítók útjában álltak, mint a bizánciak. A következő hadjárat 665-ben történt, de csak 668 és 670 között telepedett le a 150.000 arab behatoló. Ekkor alapították Kairouant, a későbbi nyugati hódítások kiindulópontját, az elkövetkezendő idők arab fővárosát és vallási központját. A berberek tömegesen tértek át az iszlámra, és sokat az arab hadsereghez is csatlakoztak. Ibrahim ibn El-Aghlab arab kormányzó fellépésével kezdődött az az időszak, amit a tunéziaiak Aranykorként emlegetnek. Ibrahim és utódai, az aglabidák 109 éves uralma alatt erődített medinák, ribatok, mecsetek és vízművek épültek. Az országban békét teremtettek, 827-ben meghódították Szicíliát, majd hatalmas birodalmat hoztak létre, mely keleten Egyiptommal volt határos, nyugaton pedig az Atlanti-óceánig nyúlt.

1134-ben normannok telepedtek le Jebrán. Az almojádák, akik Marokkóban képviseltek jelentős vallási erőt, megtámadták Tunéziát, így az ország az egész földközi-tengeri térségre kiterjedő Almojáda Birodalom része lett. 1519-ben V. Károlyt német-római császárrá koronázták, erre Franciaország szembefordult vele, és az ottomán törökök szövetségese lett. Tunézia közben a fokozatosan a közben idáig eljutó keresztény spanyolok és a mohamedán törökök közötti hadszíntérré vált, ahol a Barbarossa fivérek játszották a főszerepet. Végül 1535-ben V. Károly partra szállt Tunéziában, és július 14-én bevette Tuniszt. 1569-ben Eulj Ali vezetésével török seregek törtek be Algéria felől, és 1574-ben visszafoglalták a fővárost. 1702-ben egy új dinasztia, a Husszeinek vették át az irányítást, és egészen 1957-ig kitartottak.

1957. július 27-én Tunézia első független parlamentje a monarchia eltörlése mellett szavazott. A pénzügyi csőd elkerülhetetlenül a hosszú távú francia kölcsönöktől tette függővé az ország gazdaságát, így francia pénzügyi körök pozícióiknál fogva a kormányzásba is mindinkább beleszóltak. Az 1881-es és az 1883-as szerződésekben arra kötelezték a béget, hogy olyan reformot vezessen be, amelyet a francia gyarmatügyi miniszter javasol. Tunézia valójában gyarmattá vált. 1943-tól a nacionalizmus egyre nőtt. Bourguibát, aki ekkor már a Destour Párt vezére volt, száműzetésbe kényszerítették, és a tunéziaiak egyre eltökéltebben követelték a Franciaországtól való elszakadást. Bourguiba La Goulette-ba való megérkezésének napját, 1955. június 1-jét, azóta is a Győzelem Napjaként ünneplik, bár a teljes függetlenséget csak a következő évben sikerült kivívni. Az új köztársaság az első négy évben sok nehézséggel küzdött, amit főleg a franciák ellenállása okozott. A hatvanas években nem csak Franciaország, hanem az USA, a Világbank, Németország és a kommunista blokk országai is segítettek Tunéziának. Tunézia ma független köztársaság.
 • Pamed Kiállítás
  25.2021. May
  Pamed Kiállítás2021. May 25. 08:002021. May 28. 08:00
  Hammamet, Tunézia (Afrika)
  Az állattenyésztés, a tenyésztés és a mezőgazdasági eszközök mediterrán kiállítása. Az eseményen továbbá mezőgazdasági eszközök, berendezések, helyi termékek is kiállításra kerülnek. A PAMED kiállítás nagyon fontos esemény a régióban. A szervezők jelenleg a nyugat-afrikai országok helyi partnereivel, valamint a nemzeti és nemzetközi szervezetekkel dolgoznak azon a célon, hogy a PAMED még jobban megnyíljon Afrika előtt. A kiállítóknak minden logisztikai eszközt rendelkezésre bocsátanak, hogy saját workshopot hozhassanak létre, így új ügyfeleket szerezve. A Pamed Kiállítás az állati termelés és az exportra szánt mezőgazdasági termékek mediterrán kiállítása, az egyik legnagyobb kiállítás ezen a területen. Az expo most bemutatja a mezőgazdasági terület legújabb fejlesztéseit, a kutatástól a mezőgazdaság előmozdítását célzó berendezésekig.
 • Nemzetközi Konferencia a Cyber management-ről és a mérnöki munkáról
  26.2021. May
  Nemzetközi Konferencia a Cyber management-ről és a mérnöki munkáról2021. May 26. 08:002021. May 28. 22:00
  Hammamet, Tunézia (Afrika)
  A konferencia középpontjában az áll, hogy miként lehet integrálni a számítógépes technológiákat az emberi szervezetekbe. A CyMaEn konferencia célja, hogy szakértőket, kutatókat, professzorokat, szakembereket és hallgatókat gyűjtsön mind a menedzsment, mind a mérnöki szakterületen, hogy megosszák tudásukat és ismereteiket egymással. Az információs rendszerek, a döntési rendszerek, a mesterséges intelligencia, a robotika, a nagy adat, az összekapcsolt rendszerek átalakítják a menedzsmentet és a mérnöki tudományt, és így alakítják át az üzletet és az ipart.
 • Sousse Interhome Kiállítás
  27.2021. May
  Sousse Interhome Kiállítás2021. May 27. 08:002021. May 29. 19:00
  Sousse, Tunézia (Afrika)
  A kiállítási termékek között szerepelnek többek között függönyök, ágyneműk, takarók, bútor és kárpit, törölközők, géppel és kézzel készített szőnyegek, nyersanyagok. A kiállítás célja, hogy a háztartási textilipar szakembereit egy tető alatt fogadja, és a vásárlóknak bemutathassák termékeiket. A helyi és nemzetközi kiállítók, valamint a professzionális vásárlók és látogatók mellett az Interhome professzionális platformot biztosít az otthoni textilipar számára azáltal, hogy szakembereket összegyűjti a találkozón keresztül.
 • Interleather Kiállítás Sousse
  27.2021. May
  Interleather Kiállítás Sousse2021. May 27. 08:002021. May 29. 20:00
  Sousse, Tunézia (Afrika)
  Az Interleather Tunézia kiállítás készen áll arra, hogy minden bőr- és cipőipari szakembert egy fedél alatt fogadjon. Az Interleather Tunézia helyi és nemzetközi kiállítókkal, valamint professzionális vásárlókkal és látogatókkal professzionális platformot kínál a bőr- és cipőipar számára azáltal, hogy szakembereket hoz össze. A kiállításon divat kiegészítőket, bőrből készült termékeket és az ehhez szükséges eszközöket is megtekinthetjük.
 • Intertex Kiállítás Sousse
  27.2021. May
  Intertex Kiállítás Sousse2021. May 27. 08:002021. May 29. 20:00
  Sousse, Tunézia (Afrika)
  Tunézia egyetlen nemzetközi textilkiállítása. Az Intertex Tunézia kiállítás egy fedél alatt fogja össze az ipar szakembereit. Az Intertex Tunisia egy olyan nemzetközi platform, ahol az ágazati szakemberek képesek találkozni egymással és fejleszteni hálózatukat. A kiállítás profilja olyan termékcsoportokat foglal magában, mint például szövetek, rost, fonal és nyersanyag, ruházat, viselésre kész, gyapjú, selyem, csipke, hímzés, nyomtatott szövet, stb.
 • Nemzetközi Környezetvédelmi Kiállítás
  02.2021. June
  Nemzetközi Környezetvédelmi Kiállítás2021. June 02. 08:002021. June 04. 20:00
  Tunisz, Tunézia (Afrika)
  Az ENVIROTEC & ENERGIE EXPO célja, hogy felhívja az összes érdekelt fél és tunéziai állampolgárok figyelmét a környezetvédelem, az energiatermelés és a hulladékkezelési problémák megoldásának fontosságára. Nemzetközi kiállítás a környezetvédelemről, a vízkezelésről és a megújuló energiáról.
 • Kuba Fesztivál Monastir
  03.2021. June
  Kuba Fesztivál Monastir2021. June 03. 10:002021. June 10. 23:00
  Monastir, Tunézia (Afrika)
  Minden nap DJ-k gondoskodnak a fergeteges hangulatról! A világ legnagyobb és legszórakoztatóbb kubai fesztiválja! Egy egész héten át a nap 24 órájában kubai őrület várja az ide látogatókat! 100% kubai zenék és kultúra vár a gyönyörű tunéz tengerparton. Felejthetetlen élmények, új barátságok, mindez egy all inclusive hotelben.
 • Hammamet Nemzetközi Fesztivál
  14.2021. June
  Hammamet Nemzetközi Fesztivál2021. June 14. 09:002021. July 15. 22:00
  Hammamet, Tunézia (Afrika)
  A Hammamet Nemzetközi Fesztivál egy minden évben megrendezett kulturális esemény, amelyet 1964 óta tartanak meg a tunéziai Hammamet tengerparti városában. A kulturális központ és a fesztivál a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium felügyelete alá tartozik, amely ezeket irányítja és kinevezi igazgatóját. A finanszírozás főként intézményi támogatásokból és esetenként magánszponzorokkal kötött partnerségekből áll.
 • A Színek Fesztiválja - FOC Hammamet
  27.2021. June
  A Színek Fesztiválja - FOC Hammamet2021. June 27. 07:002021. June 27. 23:00
  Hammamet, Tunézia (Afrika)
  A Színek Fesztiválja egy kulturális, művészeti és zenei esemény, amely egyedülálló légkörben egyesül a színek karneválján keresztül. Az elmúlt években is megrendezett eseményen évente több ezer ember vett részt, és számukra eddig ismeretlen rituálékkal és kultúrákkal találkozhattak. Ez az esemény fontos alkalom arra, hogy Tunéziát az egész világon mint különféle események befogadó országát népszerűsítsék, így az esemény valójában a szórakozás, az összetartozás és a szeretet ünnepe.
 • Sousse Nemzetközi Fesztiválja
  14.2021. July
  Sousse Nemzetközi Fesztiválja2021. July 14. 09:002021. August 18. 23:30
  Sousse, Tunézia (Afrika)
  Sousse Nemzetközi Fesztiválja talán egy kicsit különbözik a megszokott fesztiváloktól. Ez a fesztivál a világ minden táján megtalálható kultúra sokszínűségét ünnepli. Az esemény annyiban hasonlít a többi fesztiválhoz, hogy itt is a zenék és a színpadi előadások veszik át az uralmat. Illetve még egy érdekes felvonulást is megtekinthet, ha a fesztivál ideje alatt Sousse-ba érkezik!
 • ULYSSE Fesztivál
  04.2021. August
  ULYSSE Fesztivál2021. August 04. 08:002021. August 24. 20:00
  Djerba, Tunézia (Afrika)
  A szervezők örömmel jelentették be, hogy Djerba szigetén is megrendezésre kerül az Ulysse Fesztivál, ahol sok szeretettel várnak népi együtteseket, kórusokat, tánc csapatokat, színjátszó köröket, zenekarokat és mazsorett csapatokat fellépni a világ minden tájáról. A rendezvény célja, hogy Tunézia gyönyörű szigetén összehozza az embereket, akik bemutathatják kultúrájukat és szokásaikat.
 • Nemzetközi Diákhét Djerba
  15.2021. August
  Nemzetközi Diákhét Djerba2021. August 15. 10:002021. August 25. 16:00
  Djerba, Tunézia (Afrika)
  A szervezők célja az olyan dolgokra koncentrálni, melyek befolyásolják a jövőt. Ez az esemény egy diákfesztivál, amely nyitva áll a világ minden tájáról érkező diákok számára. A cél 150 fiatal összegyűjtése. A workshopokon együttműködve ötletelnek a fiatalok, és különböző programokon vehetnek részt, megvitathatják a világ fontos problémáit, és megoldást találhatnak, vitákat indíthatnak, illetve megoszthatják tapasztalataikat.
 • TOGS Csúcstalálkozó Hammamet
  23.2021. September
  TOGS Csúcstalálkozó Hammamet2021. September 23. 10:002021. September 25. 18:00
  Hammamet, Tunézia (Afrika)
  Ennek az eseménynek a célja az olaj és gáz ágazatok népszerűsítése. Így a nemzeti és nemzetközi vállalatok vezérigazgatói, igazgatói, általános vezetői, vezető tanácsadói, mérnökei és szakemberei találkozhatnak, megvitathatják és cserélhetik tapasztalataikat. Az érdeklődőket egy kiállítás is várja. A helyszín: The Russelior Hotel & Spa, Hammamet.
 • AEI Konferencia Sousse
  13.2021. October
  AEI Konferencia Sousse2021. October 13. 10:002021. October 15. 20:00
  Sousse, Tunézia (Afrika)
  A Vállalkozói és Innovációs Akadémia kongresszusa hagyományosan nyitott minden olyan tevékenységre, amely a vállalkozói szellem, a kkv-k és az innováció területéhez kapcsolódik. Az általános témákon felül a tematikus foglalkozások lehetővé teszik az egyes témák részletes kezelését, és amelyek konkrét felhívások köré szerveződnek. A kongresszus különös figyelmet fordít azokra az ülésekre, amelyek elősegítik a szakmai gyakorlatok fejlesztését.
 • Tuntex Kiállítás
  11.2021. November
  Tuntex Kiállítás2021. November 11. 07:002021. November 11. 21:00
  Monastir, Tunézia (Afrika)
  Az első kiadása óta a Tuntex Events a tunéziai textilipar több szereplőjének referenciává vált. Az elmúlt években több száz látogató és gyártó vett részt ezen az eseményen. A tunéziai textilipari események egy ünnepi eseménynap, amelynek célja a textilipar szereplőinek összefogása és ennek az ígéretes ágazatnak a népszerűsítése Tunéziában. Az esemény során szemináriumok, számos kiállítás, versenyek, divatbemutatók is várják a résztvevőket.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.