info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Malajzia

A legkellemesebb ország Délkelet-Ázsiában

Malajzia utazás last minute olcsó akciós utak

Gyönörű tengerpartok, változatos tájak

Egzotikus utazás Malajziába

Gyönörű tengerpartok, változatos tájak
மலேசியா
Malájzia, vagy Malajzia elbűvölő ország mind hagyományok mind természeti látványosságok terén is. Az emberek kedvessége és sokszínűsége pedig csak még izgalmasabbá teszi! Fővárosa Kuala Lumpur, amelynek futurisztikus épületei lenyűgözőek! Az ikertornyok néhány éven át uralta a világ legmagasabb épülete címet, melytől ugyan megfosztották, de mai napig a világ legmagasabb iker épülete. Malajziában a helyiek kedvesek, szívesen segítenek, és nem tolakodóak.
Malajzia last minute olcsó akciós utazás.
Malajzia várja Önt fantasztikus tengerparti strandokkal, hegyekkel, nemzeti parkokkal és ragadós trópusi hőséggel.

Az emberek szédítően sokfélék: malájok, kínaiak, hinduk, valamint a borneói őslakos sabah és sarawak törzsből valók. A történelmi hatások elkerülhetetlenül rányomták bélyegüket Georgetown (Penang) és Melaka építészetére, az ország haladás iránti elkötelezettségét pedig tündöklő futurisztikus alkotások hirdetik. Malajzia az egyik legkellemesebb, nem túl zsúfolt ország Délkelet-Ázsiában. Több évtizedes gazdasági fejlődés és politikai stabilitás tette a régió egyik legvirágzóbb, legegészségesebb országává. Két elkülönült területből áll: a félszigeten fekvő területből, és a Borneó északi részén fekvő területből. A félszigeti rész az ország területének 40%-a. Találunk itt hegyvonulatokat, termékeny síkságokat, míg a szigeten őserdőkkel, folyórendszerekkel találkozhatunk. Malajziában egész évben meleg és párás a levegő.

Malajzia délkelet-ázsiai ország az Egyenlítő közelében, tizenhárom államból és három szövetségi területből álló államszövetség.
A malajziai színek, ízek, illatok és hangulatok nem kímélik érzékeinket. Fantasztikus tengerparti strandokkal, hegyekkel, nemzeti parkokkal és ragadós trópusi hőséggel büszkélkedhet. A hőmérséklet általában 20 és 30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os.
Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek
Magyar állampolgárok legfeljebb 90 napig vízummentesen (pl. turizmus, látogatás céljából) tartózkodhatnak Malajzia területén. Az útlevélnek a tervezett elutazás napjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és haza- vagy továbbutazásra jogosító repülőjegyet vagy egyéb jegyet kell bemutatni.
Huzamosabb (90 napot meghaladó) időtartamú malajziai tartózkodásra külföldi állampolgároknak elsősorban munkavállalóként, vagy bejegyzett vállalkozás, gazdasági társaság tulajdonosaként/résztulajdonosaként van lehetősége.

Kiskorúak beutazása (törvényes képviselő nélkül)
Bár az ország jogszabályai nem tartalmaznak külön rendelkezéseket arra az esetre, ha valamely kiskorú felnőtt kíséretében ugyan, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazik, javasoljuk ilyenkor is szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A nyilatkozatot célszerű angol nyelven elkészíteni.

Éghajlat
Trópusi éghajlat jellemzi, egyenletesen magas hőmérséklettel, minden évszakban bőséges csapadékkal. A délelőtt napos, száraz, a délután esős. A relatív légnedvesség az egész év folyamán magas (75-85 százalék), az éghajlat ezáltal fülledt. A fennsíkokon hűvösebb, elviselhetőbb klíma uralkodik. Kuala Lumpur leghidegebb hónapja a január (középhőmérséklet: 27°C; maximum: 34°C; minimum: 20°C), legmelegebb hónapja pedig a május (középhőmérséklet: 28°C; maximum: 35°C; minimum: 22°C). A legcsapadékosabb hónap a november (19 csapadékos nap), a legkevésbé csapadékos a február (9 nap). A legderültebb hónap a február, a viszonylag legkevésbé derült a november.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.