info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Ecuador

Különleges tájak és a Galápagos-szigetek

Ecuador utazás akciós üdülés last minute nyaralás körutazás

Ecuador távoli világa

Fedezze fel Ecuadort!

Ecuador távoli világa
Ikwadur Republika
Ecuador számos látnivalóval rendelkezik és életre szóló élménnyel gazdagítja az ide utazókat. A területéhez tartozó Galápagos-szigetekről pedig rengeteg természetfilm készült, egyedi állatvilága és gyönyörű tájai a mai napig izgalmas kalandokat tartogatnak. Számos országot megjárt turisták is a lista elejére sorolják Ecuadort, amely annyi egzotikus programot és látványosságot tartogat, hogy felveszi a versenyt még az óriási Brazíliával is.
Ecuador Dél-Amerikában található, hivatalos nyelve a spanyol. Kolumbiával, Peruval és a Csendes-óceánnal határos. Ecuador területéhez tartozik még a rejtélyes Galápagos szigetek, így igazán tartalmas körutazásban lehet részünk, ha ide utazunk.

Ecuador utazás beutazási feltételek

Ecuador területére magyar állampolgár útlevéllel léphet be. Amennyiben a 18. életévét be nem töltött kiskorú valamely szülője kíséretében, vagy egyedül utazik, az ecuadori hatóságok közjegyző által hitelesített (spanyol vagy angol nyelvű) szülői hozzájáruló nyilatkozatot (vagy gyámhatósági hozzájárulást) kérhetnek.
Magyar állampolgárok turista célú beutazása évente maximum 90 napig vízummentes.
 

Ecuador utazás pénznem

Hivatalos pénzneme az USA dollár. Érdemes minél kisebb, maximum 20 dolláros címletekkel érzeni, sok helyen ugyanis nem fogadják el az ennél nagyobb bankjegyeket. Nemzetközi hitel- és debitkártyákat minden nagyobb helyen elfogadnak.
 

Ecuador utazás közegészségügyi helyzet

A főváros, Quito magas fekvése miatt jelent egészségügyi kockázatot a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára, az alacsonyabban fekvő részeken pedig trópusi betegségek (malária, dengue, sárgaláz) előfordulásával lehet számolni. A sürgősségi egészségügyi ellátás színvonala általában rendkívül alacsony. A Galápagos-szigetekre utazóknak számolniuk kell azzal, hogy komolyabb orvosi beavatkozást lehetővé tevő orvosi infrastruktúra a helyszínen nem áll rendelkezésre. Vészhelyzet esetén a San Cristóbal Szigetén lévő Oskar Jandl Kórházat kell felkeresni.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.