Chile utazás last minute üdülés olcsó nyaralás akciós utak körutak.

A csodás Chile Dél-Amerika nyugati részén fekszik. Különlegessége, hogy az ország egész nyugati oldalát a Csendes-óceán határolja, keleti oldalának egy részét pedig az Andok öleli át. Chile fővárosa Santiago de Chile, amely a legnagyobb város is Chilében. A fővárosban kihagyhatatlan látnivaló a főtér és a San Cristobal hegy! Chile lakossága körülbelül 18 millió, amelyből 6 millió a fővárosban, vagy annak közelében él. Az ország főbb látványosságai: Húsvét-sziget, a főváros Santiago de Chile, Torres del Paine Nemzeti Park, Los Glaciares Nemzeti Park.

Chile beutazás

A beutazáshoz útlevél szükséges, az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie Chilébe történő beutazást követően.
A beutazáskor még legalább hat hónapig érvényes magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár legfeljebb 90 nap időtartamra turizmus vagy üzleti tárgyalás céljából vízummentesen utazhat be Chilébe. Minden beutazó belépéskor kap egy számlára hasonlító PDI statisztikai adatlapot, amit szállodai becsekkoláskor az ÁFA mentes fizetéshez és kiutazáskor kötelező bemutatni.

A Húsvét-szigetet felkeresni szándékozók figyelmébe

A chilei fővárostól mintegy 3760 km-re fekvő Húsvét-sziget kb. 4 óra 40 perces repülőúttal belföldi repülőjárattal érhető el. A közelmúltban szigorított beutazási szabályok értelmében a Húsvét-szigetre látogató turisták maximum 30 napot tölthetnek a szigeten, a repülőgép indulása előtt 3 órával kötelesek jelentkezni a santiagói repülőtéren. Csak érvényes útlevéllel utazhatnak, és kötelesek igazolni, hogy oda-vissza repülőjeggyel rendelkeznek, van érvényes szállásfoglalásuk vagy helyi lakostól származó hivatalos meghívólevelük. Továbbá kötelesek kitölteni az ún. FUI (beutazási) nyomtatványt.

Chile éghajlat

Az ország nagy észak-déli kiterjedéséből következően az időjárás változatos, nehéz általánosságban beszélni róla. Északon sivatagok vannak, délkeleten tundrák és gleccserek. A Húsvét-sziget éghajlata nedves szubtrópusi. Chile déli részén óceáni az éghajlat, a középső, sűrűn lakott vidékeken mediterrán. Az ország legnagyobb részén négy évszak figyelhető meg: a nyár decembertől februárig, az ősz márciustól májusig, a tél júniustól augusztusig és a tavasz szeptembertől novemberig. 
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.