info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Chile

Az Andok gyöngyszeme

Chile utazás last minute üdülés olcsó nyaralás akciós utak körutak.

Lélegzetelállító természeti látnivalók

Irány Chile!

Lélegzetelállító természeti látnivalók
República de Chile
Chile független köztársaság Dél-Amerikában, az Andok hegyvonulatai és a Csendes-óceán között, észak–déli irányban hosszan elnyúlva. Nyugatról az óceán, északról Peru, északkeletről Bolívia, keletről Argentína, délről pedig a Drake-átjáró határolja. Az ország nagy észak-déli kiterjedéséből következően az időjárás és az éghajlat igen változatos, nehéz általánosságban beszélni róla.
A csodás Chile Dél-Amerika nyugati részén fekszik. Különlegessége, hogy az ország egész nyugati oldalát a Csendes-óceán határolja, keleti oldalának egy részét pedig az Andok öleli át. Chile fővárosa Santiago de Chile, amely a legnagyobb város is Chilében. A fővárosban kihagyhatatlan látnivaló a főtér és a San Cristobal hegy! Chile lakossága körülbelül 18 millió, amelyből 6 millió a fővárosban, vagy annak közelében él. Az ország főbb látványosságai: Húsvét-sziget, a főváros Santiago de Chile, Torres del Paine Nemzeti Park, Los Glaciares Nemzeti Park.
A beutazáshoz útlevél szükséges, az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie Chilébe történő beutazást követően.

A beutazáskor még legalább hat hónapig érvényes magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgár legfeljebb 90 nap időtartamra turizmus vagy üzleti tárgyalás céljából vízummentesen utazhat be Chilébe. Minden beutazó belépéskor kap egy számlára hasonlító PDI statisztikai adatlapot, amit szállodai becsekkoláskor az ÁFA mentes fizetéshez és kiutazáskor kötelező bemutatni.

A chilei fővárostól mintegy 3760 km-re fekvő Húsvét-sziget kb. 4 óra 40 perces repülőúttal belföldi repülőjárattal érhető el. A közelmúltban szigorított beutazási szabályok értelmében a Húsvét-szigetre látogató turisták maximum 30 napot tölthetnek a szigeten, a repülőgép indulása előtt 3 órával kötelesek jelentkezni a santiagói repülőtéren. Csak érvényes útlevéllel utazhatnak, és kötelesek igazolni, hogy oda-vissza repülőjeggyel rendelkeznek, van érvényes szállásfoglalásuk vagy helyi lakostól származó hivatalos meghívólevelük. Továbbá kötelesek kitölteni az ún. FUI (beutazási) nyomtatványt.

Az ország nagy észak-déli kiterjedéséből következően az időjárás változatos, nehéz általánosságban beszélni róla. Északon sivatagok vannak, délkeleten tundrák és gleccserek. A Húsvét-sziget éghajlata nedves szubtrópusi. Chile déli részén óceáni az éghajlat, a középső, sűrűn lakott vidékeken mediterrán. Az ország legnagyobb részén négy évszak figyelhető meg: a nyár decembertől februárig, az ősz márciustól májusig, a tél júniustól augusztusig és a tavasz szeptembertől novemberig.
 • MassMin Bányászati Konferencia
  03.2021. October
  MassMin Bányászati Konferencia2021. October 03. 09:002021. October 06. 20:00
  Santiago de Chile, Chile (Amerika)
  A Bányászati Konferencia összehozza a kutatókat, mérnököket és szakembereket, hogy ismertesse a bányászat és annak alkalmazásai világszerte elért legújabb eredményeit, innovációit és lehetséges jövőbeli irányait. él a nemzetközi szakértők összehívása, hogy megvitassák az iparág legfontosabb fenntarthatósági kérdéseit ebben a gyorsan változó technológiai világban.
 • ASIPI Éves Találkozó
  17.2021. October
  ASIPI Éves Találkozó2021. October 17. 09:302021. October 21. 19:30
  Santiago de Chile, Chile (Amerika)
  Az ASIPI az első szellemi tulajdonnal foglalkozó regionális szervezet az amerikai kontinensen, és a az egyik úttörő szervezet, amely megalakulása óta reprezentatív szellemi tulajdonú szervezet Amerikában. Az ASIPI éves találkozója az amerikai országok között előmozdítja az ügyvédek, mérnökök, ügynökök és más, a szellemi tulajdonnal foglalkozó szakemberek integrációját, hogy országaikban folytathassák és elérjék az ASIPI céljait, és védjék a szellemi tulajdon intézményeit.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.