Egyiptomi vízum | Egyiptom utazás

Az egyiptomi utazáshoz egyiptomi vízum szükséges, amit itthon vagy a megérkezés után a reptéren is kiválthatunk. Még utazás előtt ellenőrizzük le az útlevelünket: a hazaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Hurghadán a reptér 2 részre van osztva: Terminál 1. és Terminál 2. Az újabb épület a Terminal 1, a régebbi Terminal 2 nevet kapta. 2014. december 14-én adták át az új részt. Hol az egyik terminálra, hol a másikra érkezhetünk.
Terminal 1. képe:
Hurghada reptér Terminal 1.Megérkeztünk Hurghadára, leszállt a gép, a buszból ez a kép tárul elénk, amíg Terminál 2. felé tartunk:
Hurghadai repülőtér
Egyiptomi vízumAz Egyiptomi Arab Köztársaság és Magyarország között vízumkényszer van.
Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen.Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
A beutazó magyar állampolgároknak vízumot kell váltaniuk.
Ezt megtehetjük itthon és a megérkezés után a reptéren is:

1. Magyarországon a vízum kiváltható az Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetségen:
cím: 1124 Budapest, Istenhegyi út 7/b.
telefon: +36 1 225 21 50
e-mail: egyptembassybudapest@yahoo.com

2. A megérkezés után a repülőtéren kiváltott vízum ára: 25 USD/fő.
A repülőgép megérkezése utáni teendők: A landolás után, mielőtt a vámhoz érünk, meg tudjuk venni az egyiptomi vízumot a Bank feliratú ablaknál. A vízum tulajdonképpen 1 db matrica, ahogy a fenti képen is láthatjuk. Semmi bonyodalom, 2 perc az egész. A vízum 1 hónapig érvényes.

Dive Hard Tours tipp egyiptomi vízumDive Hard Tours utazási tipp: Érdemes pont annyi dollárt adni
, mint amennyibe kerül, jobb elkerülni a visszaadás körüli esetleges félreértéseket. További tanácsunk, hogy éppen amiatt, hogy dollárról beszélünk, vigyünk magunkkal mindenképpen legalább annyi dollárt, amennyibe a vízum kerül, mert néha az egyiptomiak hajlamosak azt mondani, hogy ugyanannyi EUR ugyanúgy megteszi. Csak ez nekünk nyilván nem éri meg.

Tehát megérkeztünk a repülőtérre. Ezek a képek fogadnak minket a Terminal 1-nél: Hurghadai repülőtér érkezési oldal
Hurghadai repülőtér érkezési terminálA Terminal 2.-be  belépve balra fordulunk és található pár "BANK" feliratú ablak. Ott lehet megvenni az egyiptomi vízumot. A vámhoz már úgy menjünk, hogy előtte kitöltünk egy bejelentkező lapot vagy más néven statisztikai lapot. Ezt a formanyomtatványt egyes légitársaságok már a fedélzeten odaadják, ám ha mégsem kapnánk meg a repülőn, akkor a vám előtti pultokon biztos megtalálható. A képen  látható bejelentkező lapot mindig ki kell tölteni a vámvizsgálat előtt! A hazautazás előtt majd szintén ki kell töltenünk egy formanyomtatványt
Túlestünk az útlevél vizsgálaton, kint várnak ránk a helyi idegenvezetők és mehetünk a transzferbuszhoz. Már meg is kezdődött az egyiptomi nyaralásunk. Jó utat kívánunk! Hurghadai repülőtér vízum vásárlás a Banknál
Ki van írva a vízum ára:
Egyiptomi vízum ára
Statisztikai űrlap:
Bejelentkezési statisztikai űrlap
Terminal 2. kijárata. Ezek a képek fogadnak minket, ha ide érkezünk.
Hurghada régi reptér érkezés
Hurghada Repülőtér parkoló
Terminal 1. épülete. Haza indulás:
Hurghada új reptér haza indulás Hurghada új reptér haza indulás Hurghada új reptér haza indulás Hurghada új reptér haza indulás Hurghada új reptér haza indulás Hurghada új reptér haza indulás Hurghada új reptér haza indulás
 
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Kérjük mutatkozzon be
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.