Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Hurghada vízum

Egyiptomi vízum | Egyiptom utazás

Az egyiptomi utazáshoz egyiptomi vízum szükséges, amit itthon vagy a megérkezés után a reptéren is kiválthatunk. Még utazás előtt ellenőrizzük le az útlevelünket: a hazaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Hurghadán a reptér 2 részre van osztva: Terminál 1. és Terminál 2. Az újabb épület a Terminal 1, a régebbi Terminal 2 nevet kapta. 2014. december 14-én adták át az új részt. Hol az egyik terminálra, hol a másikra érkezhetünk.
Terminal 1. képe:
Hurghada reptér Terminal 1.Megérkeztünk Hurghadára, leszállt a gép, a buszból ez a kép tárul elénk, amíg Terminál 2. felé tartunk:
Hurghadai repülőtér
Egyiptomi vízumAz Egyiptomi Arab Köztársaság és Magyarország között vízumkényszer van.
Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen.Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
A beutazó magyar állampolgároknak vízumot kell váltaniuk.
Ezt megtehetjük itthon és a megérkezés után a reptéren is:

1. Magyarországon a vízum kiváltható az Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetségen:
cím: 1124 Budapest, Istenhegyi út 7/b.
telefon: +36 1 225 21 50
e-mail: egyptembassybudapest@yahoo.com

2. A megérkezés után a repülőtéren kiváltott vízum ára: 25 USD/fő.
A vízumot a repülőtéren érkezés után lehet megvenni 25 USD/fő áron. A repülőből a busz a reptér épületéhez visz minket, bemegyünk az ajtón, fel a lépcsőn, majd egy rövid séta után jobbra fordulunk és ott látjuk majd a Bank feliratú ablakokat.
Nagyon fontos, hogy ide álljunk sorba, és ne középre menjünk a hívogató emberekhez, mert úgy sokkal drágább lesz a vízum. 
Hurghada Repülőtér Babk
Dive Hard Tours tipp egyiptomi vízumDive Hard Tours utazási tipp: Érdemes pont annyi dollárt adni
, mint amennyibe kerül, jobb elkerülni a visszaadás körüli esetleges félreértéseket. További tanácsunk, hogy éppen amiatt, hogy dollárról beszélünk, vigyünk magunkkal mindenképpen legalább annyi dollárt, amennyibe a vízum kerül, mert néha az egyiptomiak hajlamosak azt mondani, hogy ugyanannyi EUR ugyanúgy megteszi. Csak ez nekünk nyilván nem éri meg.


Hurghada repülőtér vám

Bejelentkezési statisztikai űrlapA vízumos matricás útlevél mellé kapunk egy bejelentő kártyát, amelyet ki kell tölteni és bal oldalra menni tovább, ahol lepecsételik azt és a vízumunkat. Utána ellenőrzik a pecsétet és a csomagkiadáshoz érkezünk egyenesen. 

Vegyük fel a bőröndjeinket. Ekkor elmehetünk a mosdóba is, ahol mindig áll valaki, aki baksist kér, de ha nincs nálunk egy dollár, akkor nyugodtan hagyjuk figyelmen kívül, ingyenes a mosdóhasználat.

A csomagfelvételnél van egy duty free shop jobbra, ahol a szokásos dolgokat és vizet vehetünk, utóbbiért mi idén (2018.) 1 dollárt fizettünk. 

Vegyünk mobilnet kártyát már a reptéren

Ahogy kijöttünk a duty freeből, sétáljunk át a fotocellás kapun, ekkor jutunk el a két mobilos standhoz. Balra az Orange, jobbra a Vodafone található: itt vehetünk mobilnet kártyát, ami egész hétre szuper gyors wifit biztosít. Nagy sorra készüljünk, de megéri kivárni, mert pár ezer forintért több Gb adatot kapunk egész hétre.

Tipp: ha hotspotként megosztjuk a párunkkal vagy a családdal, akkor elég csak 1 db kártyát venni. Dollárral, euróval és egyiptomi fonttal egyaránt fizethetünk. Ahogy végeztünk, ki is érünk az épületből, ahol egyből várni fog a helyi, magyarul beszélő képviselő, aki elirányít minket a buszunkhoz. 


Mobilnet árak 2018  
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.