info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Hurghada vízum

Az egyiptomi utazáshoz egyiptomi vízum szükséges, amit itthon vagy a megérkezés után a reptéren is kiválthatunk. Még utazás előtt ellenőrizzük le az útlevelünket: a hazaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie!
 1. Hol válthatok ki vízumot?

  Az Egyiptomi Arab Köztársaság és Magyarország között vízumkényszer van.
  Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen.Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
  A beutazó magyar állampolgároknak vízumot kell váltaniuk.
  Ezt megtehetjük itthon és a megérkezés után a reptéren is.
  Magyarországon a vízum kiváltható az Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetségen:
  cím: 1124 Budapest, Istenhegyi út 7/b.
  telefon: +36 1 225 21 50
  e-mail: egyptembassybudapest@yahoo.com
  A megérkezés után a repülőtéren kiváltott vízum ára: 25 USD/fő.
  Egyiptomi vízum A vízumot a repülőtéren érkezés után lehet megvenni 25 USD/fő áron. A repülőből a busz a reptér épületéhez visz minket, bemegyünk az ajtón, fel a lépcsőn, majd egy rövid séta után jobbra fordulunk és ott látjuk majd a Bank feliratú ablakokat.
  Nagyon fontos, hogy ide álljunk sorba, és ne középre menjünk a hívogató emberekhez, mert úgy sokkal drágább lesz a vízum. 

  Dive Hard Tours utazási tipp: Érdemes pont annyi dollárt adni
  , mint amennyibe kerül, jobb elkerülni a visszaadás körüli esetleges félreértéseket. További tanácsunk, hogy éppen amiatt, hogy dollárról beszélünk, vigyünk magunkkal mindenképpen legalább annyi dollárt, amennyibe a vízum kerül, mert néha az egyiptomiak hajlamosak azt mondani, hogy ugyanannyi EUR ugyanúgy megteszi. Csak ez nekünk nyilván nem éri meg.
 2. Hurghadai repülőtér

  A vízumos matricás útlevél mellé kapunk egy bejelentő kártyát, amelyet ki kell tölteni és bal oldalra menni tovább, ahol lepecsételik azt és a vízumunkat. Utána ellenőrzik a pecsétet és a csomagkiadáshoz érkezünk egyenesen.  Regisztrációs lap

  Vegyük fel a bőröndjeinket. Ekkor elmehetünk a mosdóba is, ahol mindig áll valaki, aki baksist kér, de ha nincs nálunk egy dollár, akkor nyugodtan hagyjuk figyelmen kívül, ingyenes a mosdóhasználat.

  A csomagfelvételnél van egy duty free shop jobbra, ahol a szokásos dolgokat és vizet vehetünk, utóbbiért mi 2018-ban 1 dollárt fizettünk. 
  Ahogy kijöttünk a duty freeből, sétáljunk át a fotocellás kapun, ekkor jutunk el a két mobilos standhoz. Balra az Orange, jobbra a Vodafone található: itt vehetünk mobilnet kártyát, ami egész hétre szuper gyors wifit biztosít. Nagy sorra készüljünk, de megéri kivárni, mert pár ezer forintért több Gb adatot kapunk egész hétre.

  Tipp: ha hotspotként megosztjuk a párunkkal vagy a családdal, akkor elég csak 1 db kártyát venni. Dollárral, euróval és egyiptomi fonttal egyaránt fizethetünk. Ahogy végeztünk, ki is érünk az épületből, ahol egyből várni fog a helyi, magyarul beszélő képviselő, aki elirányít minket a buszunkhoz. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.