Egyiptom Sharm El-Sheikh, utazás leírása, hasznos tanácsok, régióinformáció

Sharm el-Sheikh a Sínai-félsziget legnagyobb városa, és a félsziget legdélibb pontján fekszik az Aqaba-öböl szájánál. Bár mai méreteit látva nehéz elhinni, de Sharm el-Sheikh alig néhány évtizede még csak egy egyszerű halászfalu volt.
Sharm El-Sheikh tengerpart
Ha Sharmba megyünk nyaralni, akkor mindenképpen be kell ülnünk egy helyi kávézóba és el kell szívni egy vízipipát - más néven shisát és meg kell kóstolni a beduin teát és a karkadit (hibiszkusz te.) Éljük meg a helyiek vendégszeretetét és az ottani ízvilágot és lazuljunk el.

Repülőjárat információk, budapesti és pozsonyi indulásnál:
Budapesti indulású utak
Ezek a szállodák: Ghazala Beach, Ghazala Gardens, Sharm Resort, Sharm Plaza, Siva Sharm, The Grand Hotel, ezekbe a szállodákba mindig charter járattal történik az utazás.

Mire van szükségünk az utazáshoz?

 • Útlevélre, ami legalább 6 hónapig érvényes. Útlevél igénylés
 • Egyiptomi vízum kiváltása kötelező ez tény, nade van az úgynevezett Sinai vízum: Egyiptomi vízum
 • Pénzre, Eurót vagy Dollárt vigyünk magunkkal, majd váltsuk át Pound-ra: Egyiptomi pénz
 • Biztosításra, hiszen kint nagyon drága az orvosi ellátás: Biztosításkötés
Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.

Budapesti Liszt Ferenc Repülőtér, reptéri parkolás, repülőút, utazás

 • Utazzunk saját autónkkal a Liszt Ferenc Repülőtérre és tegyük le ott: Reptéri parkolás, kedvezményes áron.
 • Repülőútra készülve számos olyan különleges dologra kell ügyelni, amire másféle utazás esetén nem figyel az ember. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
 • A budapesti indulást megelőző reptéri találkozó 2 órával a repülőgép indulása előtt van.
 • Menetrend - ről nem beszélhetünk, hiszen bérelt járattal (charter) utazunk és nem menetrendszerinti repülőgéppel. A légitársaság általában az indulás előtt közli az indulási időpontot.
 • Három és fél óra repülő út után már meg is érkezünk a Vörös-tenger-partján, a Sinai-félszigeten lévő Sharm El-Sheikhre vagy Tabára.
 • Bécsi indulásnál a légitársaság neve: NIKI Luftfahrt GmbH, http://www.flyniki.com
 • Hány kilós csomag adható fel ingyenesen a repülőgépre? Kézipoggyász: 5 kg (56x45x25 cm), Feladható poggyász: 20 -23 kg. Letölthető poggyász súlyok a Smartwings járatain: Poggyász súlyok és túlsúly díjak.
 

Mit lehet Sharm El-Sheikhen csinálni? Fontos infók Sharmról.

 

Egyiptomról leírások, tanácsok, érdekességek, egészségügyi tanácsok stb.

 

Gyerekkedvezmény

Gyerekkedvezmény csak akkor nyújtható, ha a gyerek két felnőttel egy szobában pótágyon lesz elhelyezve. Az 1 felnőtt + 1 gyerekkel foglalás esetében a felnőtt részvételi díja nem az akciós ár, hanem egy speciális felnőtt katalógus ár, erről érdeklődjön irodánkban.  Ha ilyen szobát rendel, akkor vagy ezzel a magasabb felnőtt katalógus árral vagy 2 felnőtt akciós árral igazoljuk vissza, mindig azzal, ami kedvezőbb az utasnak. A kalkulátor mindig az akciós árral számol, ezért az 1 felnőtt + 1 gyermek szoba esetében a visszaigazoló mailben küldjük az aktuális árat.
 

Gyakran előforduló kérdések

 • Számtalan utazási iroda van. Miért éppen Önöket válasszam?
 • Mennyibe kerül a komplett utazás?
 • Mit tartalmaz a részvételi díj?
 • Van valamilyen extra kedvezményes ajánlatuk, amit nem tüntettek fel a honlapjukon?
 • A megrendeléskor csak a napot tudtam meg, amikor utazni fogok. Mikor tudom meg a pontos időpontot?
És számtalan egyéb kérdés vetődik fel az utazni vágyók körében, ami teljes természetes és jogos is, a válaszainkat ezen az oldalunkon találja meg:Gyakori kérdések-válaszok.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.