Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Nabq öböl

Nabq Nemzeti Park, Tájvédelmi Körzet

Nabq Nemzeti Park, Sharm El-Sheikh, Sínai-félsziget keleti részét hívják Nabq Tájvédelmi területnek vagy körzetnek.

Nabq Sharm El-Sheikh Nabq Tájvédelmi Körzet hegyeket, dűnéket, völgyeket magába foglaló, rendkívüli természeti szépségű 600 km2 –es terület egyedül álló élőlényekkel, melyek teret adnak a flóra és a fauna változatosságának. A területet 1992-ben vonták védelem alá és Nabq területe a Wadi Kid határait követi, amely a dél sinai hegyek belsejébe nyúlik. A Wadi Kid tetején található az Ain Kid virágzó oázisa öreg pálmáival. Nabq-ban megcsodálhatjuk a homokos dűnékkel szegélyezett vízparti mangrove erdőket is.

Nabq-öböl Sharm EL-Sheikh egyik közkedvelt turista központja lett a maga csodálatos szállodasorával. Nabq-öböllel szemben található a Tirán-szigetek.

 A mangrove fák egyedülálló növények, melyek képesek megbirkózni a tengeri környezettel. A gyökérzetük föld feletti része kiszűri a sót a tengervízből biztosítva a növény túlélését. Azt a sómennyiséget, amit a gyökerek nem képesek eltávolítani kiválasztódnak a leveleken keresztül.

A mangrovéknak fontos funkciója van, ugyan is az üledék visszatartásán keresztül stabilizálják és meghosszabbítják a partvonalat, egyedülálló élőhelyet teremtenek a vadvilág számára. Változatos gerinctelen és hal fauna mellett állandó és vándorló madárfajok, mint gémek, gólyák, és halászsasok élőhelye.
Nabq belsejében található a ritka bokor, az Arak, amely dűnék szélvédett oldalán nő melynek gyökerét az őslakos beduinok sokan mint természetes fogkefét máig is használnak. Nabq számos beduin törzs otthona, akik mai napig halásznak és pásztorkodnak megőrizve ezzel természetes örökségüket. Ma sok őslakos, mint túravezető segíti a turizmusban dolgozó európai idegenvezetők munkáját illetve tipikus beduin ételeket készítenek az ide látogató turisták részére.
Sharm El-Sheikh utazás Nabq
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.