Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Sharm fakultatív

Sharm El-Sheikh-i fakultatív programok

A sharm el-sheikhi fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél lehet jelentkezni. A fakultatív programokat az egyiptomi beutaztató irodák szervezik, ezért irodánk csupán tájékoztatót tud nyújtani az esetleges programokról, de azokra semmilyen ráhatása és felelőssége nincs.

A kétfajta szállodakínálathoz kétfajta fakultatív programok tartozik!

Más és más a beutaztató partner, és más és más programokat szerveznek.

1.) Sharm el-Sheikh fakultatív programok

Ezek a fakultatív programok magyar nyelvű idegenvezetéssel érhetők el, ha pl. az alábbi szállodák egyikébe foglal: Ghazala Beach 3*, Ghazala Gardens 4*, Sharm Resort 4*, Sharm Plaza 4*, Siva Sharm 4,5* és Grand Hotel Sharm el-Sheikh 5* stb.
Továbbá azoknál a szállodáknál, ahol ezt látja kiírva a szálloda leírásnál:

"Az elszámolás euróban történik."
 • Ras Mohammed sznorkelezés: Fedezze fel sznorkellel a lélegzetelállítóan szép Ras Mohammed Nemzeti Park több merülési helyét! Az ár tartalmazza az ebédet, a belépőt, a sznorkel felszerelést és az üdítőt. Ár: kb. 39 €.
 • Tirán-sziget: Töltsön el egy élménydús napot a Vörös-tengeren, és fedezze fel az ezer színű víz alatti világot. Az ár tartalmazza az ebédet, a belépőt, a sznorkel felszerelést és az üdítőt. Ár: kb. 39 €.
 • Városnézés: Városlátogatás a legszebb mecsethez, legmodernebb templomhoz, egy parfüm kiállításhoz, majd szabadidő a régi piacon. Ár kb. 13 €.
 • Igény esetén jelezni lehet egyéb kirándulási igényeket a helyi idegenvezetőnek (pl. Kairó, Mózes-hegy, Szent Katalin kolostor, Jordánia vagy Izrael), és ezt ő lehetőséghez mérten igyekezni fog teljesíteni, - de ez nem kötelessége.

2.) Egyéb más szállodákhoz kapcsolódó sharm el-sheikhi programok

Ha bármelyik másik szállodát választja Sharm el-Sheikhen a fentieken kívül  és nem eurós elszámolású az utazás akkor azt alábbi fakultatív programok közül válogathat. 


Essen ámulatba a Szent Katalin-kolostor és a Mózes-hegy láttán, sétáljon Dahab hangulatos tengerparti sétányán, és ha ideje engedi, fedezze fel Izraelt és Jordániát! Sharm el-Sheikh csak úgy bővelkedik az izgalmas fakultatív programokban. Sharm el-Sheikh last minute utazás | Sharm el-Sheikh fakultatív programok

Kairó repülővel - 1 nap 

Reggel indulás belföldi járattal Kairóba, amely kb. 40 percig tart. Megtekintjük a Gízai Piramisokat és a Szfinxet, majd ellátogatunk egy parfümériába és egy papiruszműhelybe. A svédasztalos ebéd után a Kairói Múzeum megtekintése következik. Az ár tartalmazza repülőjegyet, illetékeket, ebédet, idegenvezetést és az ebédet. A piramisokba és a múzeumban a múmiákhoz történő belépő külön fizetendő. Ár: kb. 295 EUR / fő. 

Petra hajóval - 1 nap

Sharm el-Sheikhből busszal indulás a Nuweibaban található kikötőbe, majd onnan 1,5 órás hajóút Aqabába. Onnan kb. 2 órás buszút Petráig. Itt végigsétálunk a gyönyörű, 2 km hosszú szurdokon keresztül a Kincstárig, majd a Királyi Sírokig. A Petrában elköltött ebédet követően visszaindulás Sharm el-Sheikhbe. Ár: kb. 275 EUR / felnőtt, kb. 230 EUR / gyermek (11,99 éves korig).

Luxor repülővel - 1 nap 

Kora reggeli indulás belföldi járattal Luxorba, amely kb. 40 percig tart. Találkozás a helyi idegenvezetővel, majd indulás a Királyok Völgyébe, majd a Hatsepszut Templomba. Ezt követően megtekintjük a Karnaki Templomot és a Memnon Kolosszusokat. Ebéd után meglátogatunk egy alabástromműhelyt. A program végén visszatérés repülővel Sharm el-Sheikhbe. Ár: kb. 295 EUR / fő. 

Jeruzsálem busszal - 1 nap

A hajnali órákban átlépjük az egyiptomi-izraeli határt, majd megállunk a Holt-tengernél, ahol egy rövid fürdőzésre nyílik lehetőség. Jeruzsálemben megtekintjük a legfontosabb nevezetességeket, így az Olajfák hegyét, a Gecsemáné-kertet, a Nemzetek templomát, a Siratófalat, a Via Dolorosát, a 3. stáció és az utolsó stáció (Szent Sír Temploma) színhelyét. A visszaúton ismét megállnak a Holt-tengernél, ahol vásárlásra is lesz lehetőség. Eilaton keresztül visszatérünk Egyiptomba. A program az ebéd árát tartalmazza, de az italok külön fizetendők. Ár: kb. 150 EUR / fő. 

Mózes-hegy és Szent Katalin kolostor 

Zarándoklat a Sínai-félsziget legmagasabb pontjára, a 2 285 méter magas Mózes-hegyre, ahol a Biblia szerint Mózen megkapta a Tízparancsolatot. A hegycsúcs több, mint 3000 lépcsőfokon közelítgető meg, ahová egy beduin vezető segítségével jutunk fel. A túra az éjjeli órákban indul, hogy meg tudjuk tekinteni a lélegzetelállító napfelkeltét. A visszaúton megállunk a Szent Katalin kolostornál. Ár: kb. 45 EUR / felnőtt, kb. 30 EUR / gyermek (11,99 éves korig).

Szent Katalin kolostor és Dahab

A Szent Katalin kolostor 1 520 méter magasságban található a Mózes-hegy lábánál, ezt látogatjuk meg délelőtt, majd hazafelé megállunk Dahabban, ahol a szabadidőt a tengerparti kávézókban vagy a bazárban lehet tölteni. Az ár tartalmazza a belépőket és az ebédet, de az italfogyasztás külön fizetendő. Ár: kb. 50 EUR / felnőtt, kb. 35 EUR / gyermek (11,99 éves korig). 

Ras Mohammed Nemzeti Park 

Sznorkelezéssel egybekötött hajókirándulás a Vörös-tenger korallszirtjeinél, a Rad Mohammed Nemzeti Park területén. A kirándulás során lehetőség nyílik napozásra, háromszor sznorkelezésre. Az ár tartalmazza a transzfert, az idegenvezetést, a belépőt a park területére, az ebédet a hajón, valamint az üdítőitalokat. A sznorkelfelszerelést a kikötőbe érkezés előtt lehet bérelni. Ár: kb. 45 EUR / felnőtt, kb. 37 EUR / gyermek (11,99 éves korig). 

Fontos információk a kinti fakultatív programokon való részvételről

Amennyiben Ön más irodánál fizetett be az utazására, akkor:
 • ne forduljon hozzánk olyan kéréssel, hogy csak a fakultatív programokon szeretne részt venni, mert ez nem lehetséges.
 • a helyi telepített idegenvezető csak a mi utasainknak nyújtja szolgáltatásait.
 • információért se forduljon hozzánk, inkább keresse fel segítségért azt az irodát, akinél az utazását befizette.

Amennyiben nálunk fizette be utazását, akkor az alábbiakat kérjük olvassa el:
 • A sharm el-sheikhi fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni.
  • A helyszínen történő befizetése esetén a szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait.
  • A jelentkező (érdeklődő) tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
  • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen kaphatnak.
  • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött.
  • Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást.
  • A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Általában az aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
  • A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek.
 • Minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül megadjuk a kinti helyi iroda által alkalmazott idegenvezető elérhetőségét , legkésőbb a megérkezéskor.
 • A fenti árak tájékoztató jellegűek, helyi utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a fenti programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja.
 • A Dive Hard Tours illetve az utazásszervező az utassal nem köt szerződést fenti fakultatív programok egyikére sem, az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról. Az utas és az utazásszervező iroda közötti utazási szerződés hatálya a fakultatív programokra nem terjed ki.
 • Nem áll módunkban helyt állni, kártérítést fizetni, illetve semmilyen felelősséget nem vállalunk pl. ilyen panaszért: "Azért választottam a a sharm el-sheikhi utazást mert onnan Jeruzsálembe akartam volna menni.... Láttam az oldalon, hogy volt lehetőség Sharmból Jordániába, Petrára ellátogatni, de kint nem volt ilyen fakultatív program... stb. stb." Az oldal célja csupán a tájékoztatás nyújtás a kinti lehetőségekről.

Frissítve: 2019. január 2. 
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.