Ras Mohamed Nemzeti Park Sharm El-Sheikh

Ras Mohamed Nemzeti Park Sham El-SheikhRas Mohamed Nemzeti park, Sharm El-Sheikh mellett a Sinai-félsziget legdélebbi csúcsán található. 1983 – ban lett védett természeti terület,  majd 1989-ben kiterjesztették és belefoglalták a félszigetet környező korall és halfajokban gazdag tengerparti szakaszt is, bele értve a Vörös-tenger vizét is. Egyiptom első tengeri Nemzeti Parkjává vált.  A nemzeti park alapterülete 480 km2.

A félsziget legnagyobb része szabadra került korallszirt, amit a tengerszint csökkenése következtében a száraz föld visszahódított.

Ez az oka, hogy rengeteg tengeri fossziliát találhatunk a sziget part menti szakaszán.

Számos strandot érdemes meglátogatni ahol sznorkelezésre (felszíni búvárkodás) van lehetőség, illetve nagyon közkedveltek a szárazföldi kirándulások is. A Ras Mohamed Nemzeti Park területén különleges vadvilág él (három róka faj, gazellák, kőszáli kecske és különféle vadmacskák). A szárazföldön látható állatok között számtalan madár található, jó néhány közülük helyben honos (halászsas és rózsapinty) míg mások vándorló madarak (fehér gólya).
Ras Mohamed búvárkodás, búvár merülőhelyek
A búvárok gyakran keresik fel hajóval a Ras Mohamed Nemzeti Park nevezetes merülőhelyeit, mint a Shark Reef, Jolanda zátonyt, Alternatives, Anemona City és a Stingray Station. A Ras Mohamed Nemzeti Park belépődíja 5 Euro. Az itt lévő fantasztikus korallzátonynál, több tengeri élőlény található a Vörös-tenger északi részének 1 km2 –én, mint bárhol máshol a világon. A zátonyhoz kötött halak szín- és formagazdagok, látható itt papagájhal, tűzhal, muréna, gömbhal, valamint napóleonhal és még több száz más hal is.
A nagyobb pelágikus fajok, amelyek a zátonyok közelében táplálkoznak a tonhalak, barrakudák, sügérek, teknősök és cápák. A cápák között megfigyelhető itt a fehér és fekete foltos szirtcápa, a kalapácsfejű cápa és az óceáni fehérfoltú cápa. Ezek a nyári hónapokban a leggyakoribbak. Más cápa vendégek a cetcápa, tigris- és leopárd cápa.

További sharm el-sheikhi fakultatív programok.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.