info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Sharm El-Sheikh Ras Mohamed

 1. Ras Mohamed Nemzeti Park információk

  Ras Mohamed Nemzeti park, Sharm El-Sheikh mellett a Sinai-félsziget legdélebbi csúcsán található. 1983 – ban lett védett természeti terület,  majd 1989-ben kiterjesztették és belefoglalták a félszigetet környező korall és halfajokban gazdag tengerparti szakaszt is, bele értve a Vörös-tenger vizét is. Egyiptom első tengeri Nemzeti Parkjává vált.  A nemzeti park alapterülete 480 km2.
  A félsziget legnagyobb része szabadra került korallszirt, amit a tengerszint csökkenése következtében a száraz föld visszahódított.

  Ez az oka, hogy rengeteg tengeri fossziliát találhatunk a sziget part menti szakaszán.

  Számos strandot érdemes meglátogatni ahol sznorkelezésre (felszíni búvárkodás) van lehetőség, illetve nagyon közkedveltek a szárazföldi kirándulások is. A Ras Mohamed Nemzeti Park területén különleges vadvilág él (három róka faj, gazellák, kőszáli kecske és különféle vadmacskák). A szárazföldön látható állatok között számtalan madár található, jó néhány közülük helyben honos (halászsas és rózsapinty) míg mások vándorló madarak (fehér gólya).
  A búvárok gyakran keresik fel hajóval a Ras Mohamed Nemzeti Park nevezetes merülőhelyeit, mint a Shark Reef, Jolanda zátonyt, Alternatives, Anemona City és a Stingray Station. A Ras Mohamed Nemzeti Park belépődíja 5 Euro. Az itt lévő fantasztikus korallzátonynál, több tengeri élőlény található a Vörös-tenger északi részének 1 km2 –én, mint bárhol máshol a világon. A zátonyhoz kötött halak szín- és formagazdagok, látható itt papagájhal, tűzhal, muréna, gömbhal, valamint napóleonhal és még több száz más hal is.

  A nagyobb pelágikus fajok, amelyek a zátonyok közelében táplálkoznak a tonhalak, barrakudák, sügérek, teknősök és cápák. A cápák között megfigyelhető itt a fehér és fekete foltos szirtcápa, a kalapácsfejű cápa és az óceáni fehérfoltú cápa. Ezek a nyári hónapokban a leggyakoribbak. Más cápa vendégek a cetcápa, tigris- és leopárd cápa.

  További sharm el-sheikhi fakultatív programok.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.