info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Sharm El-Sheikh városrészek

 1. Sharm el-Sheikh városrészeiről bővebben

  Sharm el-Sheikh egész Egyiptom egyik legizgalmasabb nyaralóhelye. A régi városrésszel, a közkedvelt Naama Bay belvárossal és a frissen épült SOHO Square-rel Sharm el-Sheikhen mindenki megtalálja azt, amitől feledhetetlen lesz számára a nyaralás. Pompás hotelek, vendégszerető helyiek és páratlanul gazdag merülőhelyek. Ez mind Sharm el-Sheikh.

  A Sínai-félsziget déli csücskén fekvő Sharm el-Sheikh egy igazán exkluzív nyaralóhely. Néhány évtizede még csak egy apró halászfalu volt, azonban ma már luxushotelekkel sűrűn szegélyezett riviérává változott.
  Sharm el-Sheikh régi városrésze, közel a Travco Marinához, azaz a kikötőhöz, ahonnan naponta búvárhajók százai futnak ki a Vörös-tenger víz alatti világát megismerni vágyó kalandorokkal. A régi városrész meglehetősen kaotikusnak tűnhet az először itt járók számára, de ne hagyjuk magunkat elrettenteni!

  Számoljunk előre zeg-zugos bazárral, ahol minden kapható az egyszerű hűtőmágnesektől kezdve az összehajtható műfenyőig. Mindezt természetesen személyes tapasztalat alapján tudjuk, mert egyszer már vettük itt műfenyőt, amikor helyben karácsonyoztunk a kinti búvár barátainkkal. Még ha nincs is szükségünk semmire, akkor is érdemes betérni ide alkudozni valamilyen apróságra: készüljünk egy nagyjából egy órás beszélgetésre, teázás közben, mialatt megvan az esélye annak, hogy jó barátokká válunk egyből az eladókkal. Sőt, mostanság igazából már csak itt elérhető az az egyedi hangulat, ami egy évtizede jellemezte Sharm el-Sheikhet.

  Apró kávézók, közvetlen helyiek és igazi kedvesség. A bejárattól jobbra frissen alakítottak ki a hegyoldalban egy kávézót és két színpadot, ahol naponta több alkalommal ingyenes program tekinthető meg dervistánctól kezdve az ókori egyiptomi show-n keresztül a tűzzel brillírozó akrobatákig. A bejárattól balra pedig az igazi piaci hangulat vár minket, erre érdemes venni az irányt, ha egy jó vízipipára vágyunk vagy egyszerűen csak szuveníreket vásárolnánk. Hogy mit érdemes itt vásárolni? A régebben megszokott arany-, ezüst- és bőráru ma már elvétve akad itt, viszont táskák, kendők, napszemüvegek és a világhírű egyiptomi pamut nagyon is megéri az árát. 
  Sharm el-Sheikh izgalmas központja, ahol egymást érik a kávézók, éttermek, vízipipázók és szórakozóhelyek. Alkudozhatunk az apró csecsebecséktől kezdve a szerencsét hozó szkarabeusz szobron át akár papiruszokig bármire. De Naama Bay valójában a pezsgésről szól.

  Este sétáljunk egyet az utcákon, válogassunk a Naama Center vagy a frissen épült Genena City bevásárlóközpontban. Ne tévesszen meg a bevásárlóközpont elnevezés: itt bizony alkudozni kell mindenhol. A vásárlás után térjünk be egy mennyei vacsorára a friss halakat és tengeri gyümölcsöket szervírozó étterembe - még akkor is, ha egyébként all inclusive ellátásban van részünk.

  A mi kedvenc éttermünk a Kan Zaman halétterem, de üljünk be bárhová, ahol frissnek tűnik a hal. Vacsora után érdemes elszívnunk egy dupla almás vízipipát az El Fishawy kávézóban, amely Sharm el-Sheikh legrégebbi vízipipázója. Kérjünk mellé beduin teát a kellemes ízhatás érdekében. A lazítás után pedig vessük bele magunkat az éjszakába. A Camel Bar tetőterasza kötelező program, itt igyunk meg néhány sört. Rengeteg itt élő helyivel, búvárral és vidám társasággal fogunk itt találkozni, így ha még nem is volt kedvünk bulizni, akkor itt majd megjön a jó kedv. A sharm el-sheikhi éjszakai élet nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő. Irány a Hard Rock Café, a Pacha vagy a Little Buddha egy feledhetetlen éjszakáért, amely csak hajnalban ér véget.
  Sharm el-Sheikh újonnan épült hipermodern városrésze Naama Baytől 20 km-re északra. Óriási bevásárlóközpont, impozáns zenélő szökőkút, rengeteg show műsor, magas minőségű éttermek közel-keleti, thai és japán ízekkel. Különlegessége, hogy itt az eladóknak tilos beinvitálniuk a vevőket, és nem tukmálhatják rájuk az árut. Próbáljuk ki mindenkép az Ice Bart, közvetlenül a korcsolyapálya mellett. Igen, jól olvasta: itt bizony korcsolyázni is lehet. Az aktív kikapcsolódást kedvelők bowlingozhatnak, teniszezhetnek és squasholhatnak is itt, bár e két utóbbit szinte bármelyik szállodában is könnyedén megtehetik.

  A SOHO Square főleg a helyiek körében népszerű, nekünk a szemünk teljesen kisült a villogó LED-ek millióitól, de van, akinek éppen ez a hangulat tetszik. 
  A Sínai-félsziget keleti részét hívják Nabq Tájvédelmi területnek vagy körzetnek.
  Nabq Tájvédelmi Körzet hegyeket, dűnéket, völgyeket magába foglaló, rendkívüli természeti szépségű 600 km2 –es terület egyedül álló élőlényekkel, melyek teret adnak a flóra és a fauna változatosságának. A területet 1992-ben vonták védelem alá és Nabq területe a Wadi Kid határait követi, amely a dél sinai hegyek belsejébe nyúlik. A Wadi Kid tetején található az Ain Kid virágzó oázisa öreg pálmáival. Nabq-ban megcsodálhatjuk a homokos dűnékkel szegélyezett vízparti mangrove erdőket is.

  Nabq-öböl Sharm El-Sheikh egyik közkedvelt turista özpontja lett a maga csodálatos szállodasorával. Nabq-öböllel szemben található a Tirán-szigetek. A mangrove fák egyedülálló növények, melyek képesek megbirkózni a tengeri környezettel. A gyökérzetük föld feletti része kiszűri a sót a tengervízből biztosítva a növény túlélését. Azt a sómennyiséget, amit a gyökerek nem képesek eltávolítani kiválasztódnak a leveleken keresztül. A mangrovéknak fontos funkciója van, ugyan is az üledék visszatartásán keresztül stabilizálják és meghosszabbítják a partvonalat, egyedülálló élőhelyet teremtenek a vadvilág számára.

  Változatos gerinctelen és hal fauna mellett állandó és vándorló madárfajok, mint gémek, gólyák, és halászsasok élőhelye. Nabq belsejében található a ritka bokor, az Arak, amely dűnék szélvédett oldalán nő melynek gyökerét az őslakos beduinok sokan mint természetes fogkefét máig is használnak. Nabq számos beduin törzs otthona, akik mai napig halásznak és pásztorkodnak megőrizve ezzel természetes örökségüket. Ma sok őslakos, mint túravezető segíti a turizmusban dolgozó európai idegenvezetők munkáját illetve tipikus beduin ételeket készítenek az ide látogató turisták részére.
 2. Galéria


  Old MarketSharm el-Sheikh városról | Sharm el-Sheikh last minute utazás

  Naama-bay Sharm el-Sheikh utazás | Naama Bay

  SOHO tér Sharm el-Sheikh nyaralás | Sharm SOHO

  Nabq-öböl Sharm el-Sheikh nyaralás, Nabq öböl
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.