Sharm El-Sheikh időjárás és tengervíz

A Sharm El-Sheikhi utazás előtt érdemes megnéznünk, hogy hány fokos a levegő hőmérséklete, és milyen meleg a Vörös-tenger vize. Érdekesség, hogy bár Sharm el-Sheikh északabbra található, mint Hurghada, mégis mindig 1-2 °C fokkal melegebb van itt, hiszen védettebb területen fekszik mind a hegyek, mind a tenger felől.  Sharm El-Sheikh időjárás

Levegő hőmérséklete

Egyiptom időjárása egész évben fantasztikus, ha napfényre és melegre vágyunk. Júniustól augusztusig 35-45°C fok között ingadozik a nappali hőmérséklet, amit kompenzál a mindig lágyan lengedező szél. Ha hőség helyett simán csak igazi meleget szeretnénk, akkor válasszuk a március-május és szeptember-október hónapokat, amikor 30-35 °C fok fixen a nappali hőmérséklet. Akármi is olvasható az interneten, novembertől februárig 23-28°C fok a nappali hőmérséklet, tehát bőven lehet fürdeni és napozni is. 2015. januárjában jártunk itt utoljára és a legtöbb napon 30°C fokot mértünk nappal! Ha sok fakultatív kirándulást iktatnánk a programba, akkor ez a legjobb időszak a nyaralásra. Éjjel a nyári hónapokban 25°C fokra, tavasszal és ősszel 20 fokra, télen pedig 15°C fokra számíthatunk.

Vízhőmérséklet

A Vörös-tenger partján a víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas fürdésre és búvárkodásra. A tenger januárban a leghidegebb, ekkor 21°C fokra süllyed a tenger hőmérséklete, amely folyamatosan melegszik. Tavasszal már 24-25°C fokra számíthatunk, júniusban 27°C fokra, majd augusztusra és szeptemberre már 30°C fokosra melegszik a víz, amely egész októberben is még 28°C fokos. A nappali, esti hőmérsékletet és a víz hőmérsékletét egybevetve éppen ezért nekünk a kedvenc időszakunk a szeptember-október, mert ilyenkor már nem égetően forró a levegő, de a Vörös-tenger hőmérséklete olyan, mint egy jakuzzi. Irány Sharm el-Sheikh! 

Sharm El-Sheikh időjárása és vízhőmérséklet

Sharm El-Sheikh időjárása egész évben

Sharm El-Sheikh időjárás a mai napon

A sharm el-sheikh-i utazás előtt érdemes megnéznünk, hogy hány fokos a levegő hőmérséklete, és milyen meleg a Vörös-tenger vize. Az alábbi linket másolja be a böngészőjébe: http://www.wetteronline.de/wetter/sharm-el-sheik.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.