Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Sharm El-Sheikh időjárás

Sharm el-Sheikh időjárás | Sharm el-Sheikh időjárása személyes tapasztalat alapján

2002 óta járunk Egyiptomba, kolléganőnk 3 hónapot lakott is Sharmban, így saját tapasztalat alapján mondhatjuk, hogy Sharm el-Sheikh városába egész évben érdemes utazni! A sharmi utazás előtt érdemes megnéznünk, hogy a mai napon Sharm el-Sheikh városában hány fok van. Az alábbi linket másolja be a böngészőjébe. Ez az aktuális levegő hőmérséklet illetve itt tudja megnézi az előjelzést is: http://www.wunderground.com.
A sharm el-sheikhi utazás megtervezését segití az alábbi összefoglaló. 


Sharm el-Sheikh levegő hőmérséklete

Egyiptomban egész évben nagyon jó idő van. Áprilistól október végéig hatalmas a kánikula, 35-40C fok van napközben, éjjel is bőven elég egy nagyon laza ujjatlan felső. Ekkor nagyon oda kell figyelni a megfelelő fényvédelemre és folyadékpótlásra. 

Március és november átmeneti hónapnak számítanak, akkor 32C fok körül van a nappali hőmérséklet. Tökéletes választás ez a két hónap azoknak, akik nem bírják a legnagyobb forróságot, de napoznának, fürdenének és kirándulnának is.

Decembertől februárig van Egyiptomban a leghűvösebb, de ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a napon simán van napközben 28-30C fok a legtöbbször, így lehet napozni. Árnyékban 22-25C fok jellemző, és tudni kell, hogy ilyenkor előbb megy le a nap kint is. Éjjel akár 15C fok környékére is lesüllyed a hőmérséklet. Ha ezzel tisztában vagyunk, és ez megfelel nekünk, akkor érdemes menni egész télen. Mi már nagyon sok karácsonyi-szilveszteri időszakot töltöttünk kint, végig fürödtünk a tengerben és napoztunk. Ez az időszak a legjobb akkor, ha sokat szeretnénk kirándulni, várost nézni, csavarogni.

Érdemes tudni, hogy Sharm el-Sheikh elhelyezkedéséből adódóan a leginkább szélvédett város, így Hurghadához és pláne Marsa Alamhoz képest itt mindig 1-2C fokkal melegebb van és a szél is itt a legkevésbé jellemző. Természetesen itt is szokott fújni a szél, Sharmtól északra Dahab például a szörfösök kedvelt célpontja, - de ez a szél közel sem olyan erős, mint például Marsa Alamon. 


Sharm el-Sheikh tenger hőmérséklete

A Vörös-tenger partján a víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas fürdésre, búvárkodásra. Márciusban és novemberben 23-25C fokos a víz. A nyári időszakban, áprilistól folyamatosan melegszik a víz szeptemberig, amikor akár a 30-32C fokot is eléri a tenger hőmérséklete. Ezután kezd visszahűlni. A leghidegebb december-februári időszakban is 21-23C fokos a víz: ez sokak számára már túl hűvös, de rengetegen fürdőznek ilyenkor is. A mi tippünk, hogy ezekben a hónapokban érdemes vinni búvárruhát, sokszor elég egy vékony shortie, rövid búvárruha is, amely egészen olcsón kapható itthon bármelyik nagyobb sportszereket árusító üzletben. Érdemes tudni, hogy a fűthető medencéket a szállodák általában november végétől március elejéig fűtik, kb. 24-26C fok hőmérsékletre.

Sharm el-Sheikh koralljai messze földön híresek, így sznorkelezésre és búvárkodásra tökéletesen alkalmas a tenger. Kivétel ez alól Naama Bay, ahol homokos a part, és korall csak kevés található.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.