info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Szantorini utazás

A legnépszerűbb görög sziget

Last minute utak Szantorini, akciós olcsó utazás nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 26 szálloda közül választhat.

Szűrők

Minden amit tudni érdemes

Információk
Kultúra
Szótár

Last minute utak Szantorini, olcsó utazás akciós nyaralás üdülés.


A mesebeli szépségű, egyedülálló természeti adottságokkal rendelkező kis Szantorini sziget vulkáni működés során jött létre. Ennek köszönhetően a félhold alakú sziget belső partvonala meredek, sziklás, míg külső partvonala fekete, vulkáni homokos és kavicsos strandokkal övezett. Szantorini belső partszakaszon található települések házai szorosan egymás fölé, a sziklafalba épültek. Lélegzetelállító panoráma tárul a Szantorini szgetére érkező látogatók elé. Végre elkészítheti saját fényképeit a már jól ismert fehér házakról és kék kupolákról. Szantorini másik oldalán a nyüzsgő éjszakai élet játssza a főszerepet.
Tavasztól őszig a világ minden tájáról érkeznek Szantorini - szigetére turisták, hogy megcsodálhassák a sziget különleges szépségét. A romantikus nyaralásra, nyugodt pihenésre és a szüntelen pezsgésre vágyók számára egyaránt ideális választás Szantorini.

Szantorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengerben. Görögország része, Athéntól körülbelül 200 km-rel délkeletre. A Kükládok szigetcsoportjának legdélibb tagja. A Szent Irénre utaló Szantorini nevet a Latin Császárság idején, a 13. században kapta.

A sziget ma Európa egyik legismertebb és legfrekventáltabb turisztikai célpontja. Nevezték a világ 7 csodája közé. Nyáron, júniustól augusztus végéig több mint egymillió turista látogat a szigetre, többségük hatalmas óceánjáró hajóval. Ezen hajók többsége a főváros, Fíra alatt áll meg, és az utasok szamárháton, felvonóval vagy gyalog, majd' 600 lépcsőfokon jutnak fel a városba. A főváros, Fíra bővelkedik a jobbnál jobb éttermekben, szállodákban, a legolcsóbbtól a luxus kategóriáig.

Hatalmas sziklákról nyíló, lenyűgöző kilátások, hófehérre meszelt templomok élénk kék kupolával, régészeti emlékek eltűnt civilizációkból – és ez csak néhány, abból a rengeteg kincsből, ami miatt Santorinit a világ legszebb helyei közt tartjuk számon. Santorini, avagy Thíra a legnagyobb és a legcsodálatosabb a Kükládok szigetei közül, melyek az Égei-tengerben, Görögországtól délkeletre fekszenek. Santorinin játszódott le az írott történelem eddigi legnagyobb vulkánkitörése. A robbanás egyetlen nagy szigetből egy egész szigetvilágot hozott létre, maga mögött hagyva azt a geológiai csodát, ami vonzza a turistákat – az óriási tengerrel megtelt kalderát. Ám a félig elmerült kráter elképesztő tájain kívül rengeteg más látnivalóval is szolgál a sziget: a minószi kultúra kincseit és a vulkánkitörés által eltemetett romokat is felfedezhetjük. Emellett Santorini híres a száraz fehér boráról, festői strandjairól, pezsgő éjszakai életéről, s talál magának az is helyet, aki nyugodt pihenésre vágyik.
Az égbe meredő sziklák csúcsán helyet foglaló Thira Kamari és Perissa strandjai között terül el. Az ókori Thirában olyan romokat tekinthetünk meg, melyeket az 1900-as évek elején tártak fel. Ősi sírok, műemlékek, lakóházak maradványai, templomok és erődök mesélnek a poszt-minószi kultúráról. Ki lehetne emelni a római fürdőket, a IV. századi hellenisztikus építményeket, és Apolló szentélyét, mely VIII. századi graffitivel van megjelölve. Thirába a strandokról is fel lehet mászni, de közlekednek ide buszok is, vagy foghatunk egy taxit.
Therasia szigete tökéletes célpont azok számára, akik Santorini napos hangulatát szeretnék élvezni, de zsúfolt tömeg nélkül. Az itt lévő öt település közül a legnagyobbat szintén Therasiának hívják, s mintegy 150 lakosa van. A kaldera oldalán közelíthetjük meg, a sziklákat megmászva. E kis sziget ugyanolyan építészeti emlékekkel büszkélkedhet, mint Szantorini, és a lakosság is ugyanazon hagyomány szerint él. Itt is egy csodálatos görög kaland vár ránk.
Pyrgos, Santorini egykori fővárosa, egy olyan dombon áll, ahonnan a szigetről minden irányban elképesztő kilátások tárulnak elénk. A dombtetőn csücsül egy velencei kastély romja. A kastély falain belül található egy templom is, melyről úgy vélik, a X. században épült. Gyönyörű példákat találhatunk a középkori építészetre, annak ellenére, hogy a turizmus által viszonylag érintetlen helyről van szó. A falvat pincészetek veszik körül, ahol bortúrákon, kóstolókon vehetünk részt. Az itt készülő desszertborról, azaz Vin Santóról azt állítják, Görögország legfinomabbja.
A fővárosban, Fírában nyílt Thira Múzeum Szantorini legfontosabb kulturális látványossága. A 2000-ben megnyílt múzeum az Akrotiri ásatáson lelt kincseket mutatja be, többek közt egy hatalmas freskógyűjteményt. Az egyik képen szereplő sáfránygyűjtő nő tökéletesen tükrözi az akkori mindennapokat. Az egyes festményeken megjelenített fecskéket könnyen megértjük, mivel a mai napig szárnyalnak a sziklák felett, ám a kék majmok némi nehézséget okoznak a műelemzőknek. A történészek szerint nincs bizonyíték még arra sem, hogy egyáltalán majmok élhettek valaha Santorinin.
Kamari büszkélkedhet a legnagyobb kiterjedésű fürdőzésre alkalmas partszakasszal. A város és a strand is nevét a „kamaráról” kapta, a kis boltívről, mely a sziklafalba van ékelve. Ez az egykori Poszeidón szentélyének maradványa. Kamari leginkább fekete kavicsos strandjáról ismert, s egyébként nagyon fejlett a turizmusa, tele hotelokkal, bárokkal, éjszakai klubokkal. A napozás és úszás mellett lehetőség van a búvárkodásra is, hiszen igencsak szép adottságokkal rendelkezik a hely.
 • EO Unlimited - Tervezd meg a jövőbeli éned
  19.2021. May
  EO Unlimited - Tervezd meg a jövőbeli éned2021. May 19. 08:002021. May 21. 21:00
  Szantorini, Görögország (Európa)
  Az EO Unlimited az első regionális EO rendezvény, amely a világ minden tájáról érkező vezérigazgatókat és vállalkozókat gyűjti össze egy életre szóló élményeket adó rendezvényre. A lenyűgöző Szantorini vulkanikus szigetén lehetősége lesz arra, hogy megtervezze jövőjét. A workshop kivételes előadókkal és kurzussal segít, hogy meglássa, mi az amiből energiát nyer, és hajtja a mindennapokban.
 • Biológia Konferencia Szantorini
  24.2021. May
  Biológia Konferencia Szantorini2021. May 24. 08:002021. May 27. 20:00
  Szantorini, Görögország (Európa)
  Ez a biológiai konferencia sok érdekes témát fog lefedni a rendszerbiológiától a gyógyszerészetig. Többek között a rák szintjeit próbálják még jobban megérteni, illetve további cél az agy egészségének és rendellenességeinek rendszerszintű megértése, a gyógyszerkutatás és a személyre szabott orvoslás.
 • Supa Dupa Fly Fesztivál Szantorini
  04.2021. June
  Supa Dupa Fly Fesztivál Szantorini2021. June 04. 20:002021. June 08. 23:00
  Szantorini, Görögország (Európa)
  A Supa Dupa Fly visszatér a gyönyörű görög Szantorini szigetre 2019 júniusában a negyedik évben, a hip hop és R&B legjobbjait ünnepelve a paradicsomi szigeten.Négy nap és éjszaka során a Supa Dupa Fly adja a legjobb partit, amelyet Santorini valaha is látott: a Theros Wave bárban egy vulkán szélén, medencebárokban és villákban.És amikor egy pillanatnyi távolságra vágysz a zűrzavartól, akkor Európa egyik leggyönyörűbb kilátása vár. Ússz a tengerben, vagy bérelj egy quadot és túrázz a szigeten, vagy találd meg újra önmagad a "hiphop" jóga közben miközben az elképesztő látvány és naplemente lenyűgöz.
 • Az Egyházmegye Ünnepnapja Szantorini
  15.2021. August
  Az Egyházmegye Ünnepnapja Szantorini2021. August 15. 10:002021. August 15. 19:00
  Szantorini, Görögország (Európa)
  Augusztus 15-én a Szűz Mária egyházmegye ünnepnapját ünneplik Akrotiri, Firostefani és Santorini legtöbb falujában. Santorini legnagyobb ünnepe a Szent Szűz ünnepnapján, a Panagia Episkopi templomban. Az előkészületek egy nappal korábban kezdődnek a hagyományos ételekkel és a helyi borokkal, amelyeket az emberek elosztanak.
 • Szantorini Ifestia Fesztivál
  18.2021. September
  Szantorini Ifestia Fesztivál2021. September 18. 10:002021. September 18. 22:00
  Szantorini, Görögország (Európa)
  Szeptemberben minden harmadik szombaton az egyedülálló Ifestia Fesztivál ünnepli a gigantikus vulkáni kitörést, amely megváltoztatta az egész világ sorsát a második évezredben. 1991 óta Szantorini leglátványosabb és leghíresebb ünnepe lett. Fő attrakciója a tűzijáték, mely szinte nappalt varázsol a sötét éjszakából, és akár 145 kilométerről látszik. Lényegében a Minoan Thera kitörésének "rekonstruálása", lávaszerű látvány, hangos robbanások jellemzik. A helyiek nem félnek a vulkán erejétől, inkább magukba szívják azt. Idén folklór események, táncok, kiállítások várják az ide látogatókat.
 • Szantorini Experience Maraton
  03.2021. October
  Szantorini Experience Maraton2021. October 03. 07:002021. October 03. 20:00
  Szantorini, Görögország (Európa)
  A Santorini Experience Maraton az elmúlt évekhez hasonlóan idén is visszatér Szantorini lélegzetállító szigetére, amely a sportturizmus epicentruma lesz.Santorini Város Önkormányzata, a Santorini Városi Sport Kulturális Környezetvédelmi Szervezet (DAPPOS) és az Active Media Group közös szervezése a világ minden tájáról vonzza a hivatásos és amatőr futókat és úszókat.A futóknak lehetőségük lesz élvezni a két kialakított útvonalat a kalderán, kilátással a vulkán varázslatos képeire, valamint Imerovigli, Firostefani és Oia háttérképére.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.