Dubai akciós utazás, olcsó last minute nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 8 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Dubai utazás, utazások, last minute akciós áron. Dubai maga a csoda. Dubai ötvözi a keleti keleti tradicionális kultúrát a 21. századi csúcstechnológiával. Dubai utazások főleg télen kedveltek. Dubai tengerpartja, a meleg klíma és a kelet varázsa várja Önt. Ne habozzon, utazzon Dubaiba!
A világ legjei egy helyen. Aprócska arab emírség a Perzsa-öböl déli partján, az Arab-félsziget keleti felén, melynek alapítása alig 180 évre tekint vissza, bár tény, történelme ennél jóval régebbi. Persze mindez a kulturális örökség eltörpül azok mellett a modern fejlesztések, beruházások mellett, melyek az ország jelenét és jövőjét fémjelzik. A világ leggyorsabb ütemben fejlődő városába ma előszeretettel utaznak a turisták, s ez bizony nem véletlen: az exkluzív környezetben olyan high-tech építészeti csodák vonják magukra a figyelmet, amilyeneket sehol másutt nem láthatunk, de emellett kozmopolita kulturája, sokszínű gasztronómiája és izgalmas szórakozási lehetőségei is a legkeresettebb úti célok közé predesztinálják. Dubaiba sajátos éghajlati viszonyai miatt ősszel, télen és kora tavasszal érdemes utazni, akkor elviselhető a klíma.

Az Arab-félsziget földrajzi viszonyai, homogén arab kultúrája és iszlám vallása évszázadokon keresztül egy irányba terelte a környező vidékeken élő törzsek történelmét, melyek hosszú időn keresztül az Umajjád kalifátus uralma alá tartoztak, kereskedelemből és gyöngyhalászatból éltek. Dubai városát a XIX. század elején az Al Abu Falasa-klán alapította, de a település 1833-ig Abu Dhabi befolyása alatt állt, ekkor az Al Maktum-dinasztia vette át az irányítást és függetlenítette magát szomszédjától. Dubai 1892-től az angolok védelme alatt állt. Földrajzi fekvése kereskedelmi és politikai szempontból is meghatározó volt. Dubai gazdasági fejlődése 1950-ben kezdődött meg: villamos energiával látták el, lefektették a telefonkábeleket és megépült a reptér is. 1966-ban felfedezték területén az olajat, mely anyagi gyarapodása mellett a lakosságszám megugrását is eredményezte (a beözönlő vendégmunkásoknak köszönhetően). 1971-ben Dubai hat másik emirátussal megalapította az Egyesült Arab Emirátusokat, amely egyben az angol protektorátus megszűntét is jelentette.

Dubai városképét jövőbe mutató fejlesztések, hatalmas, ultramodern felhőkarcolók, széles, többsávos autópályák, hatalmas ipari kikötők és mesterséges szigetek jellemzik. Az emirátus olajkitermelése előreláthatóan 20 éven belül kimerül, ezért az ország több lábon igyekszik állni: olajra támaszkodó, de kereskedelmi alapú gazdaságát az ingatlanberuházásokkal, a szolgáltatóiparral és a turizmussal igyekeznek támogatni, mely utóbbi prioritást élvez: az évi 15 millió turista fogadását e high tech épületekkel igyekszik kiszolgálni.
 

A Burdzs al-Arab

A magyarul arabok tornyának nevezett épület a világ egyik legdrágább, első hét csillagos luxusszállodája, vitorlást formázó alakjával a város szimbóluma. 321 méteres magasságával a világ legmagasabb hotelje, melyet 280 méterre a parttól, egy mesterséges szigetre építettek. Legolcsóbb szobáját is 1000 dollárnál drágábban kínálnak egyetlen éjszakára. Építése 1994-ben kezdődött, s 1999-ben nyitotta meg kapuit. Muntaha nevezetű, magasan "lebegő" éttermébe a világ egyik leggyorsabb liftje repíti fel a vendégeket.
 

A Burdzs Kalifa

A világ jelenleg legmagasabb épületének számító Kalifa-torony (korábbi Burdzs Dubai) 828 méteres magasságával több mint 300 méterrel magasodik a világ második legmagasabb tornya, a Taipei 101 fölé. Átadása 2010. január 4-én volt. Az építkezés legnagyobb nehézségű feladatát a beton magasba való pumpálása jelentette. Az épület alaprajzául egy helyi virág, a pókliliom szolgált, de iszlám építészeti sajátosságok is megfigyelhetők a felhőkarcolón. A toronyban luxus-szálloda, privát-apartmanok, kilátó és irodák működnek. A Burdzs Kalifa jelenleg is számos rekorddal büszkélkedik, így ez a legmagasabb szabadon álló épület, itt található a világ leggyorsabb liftje (64 km/h), a legmagasabban fekvő mecset, uszoda, étterem, kilátó és szórakozóhely.
 

A Palm Jumeirah

A pálmafát formázó mesterséges sziget az első és legkisebb méretű a három hasonló rendeltetésű és formájú sziget közül (a másik kettő a Deira és a Jebel Ali). Levelein luxusvillák, törzsén és a szigetet körülvevő hullámtörőn szállodák épültek. Az építkezések 2001 nyarán kezdődtek, 40 ezer munkás vett részt benne, végső költsége pedig 12,3 milliárd dollárra rúgott. A szigetre 2009 áprilisa óta az 5,45 km hosszú pályán futó, egysínű vasúttal, a Dubai monorail-el lehet eljutni.
 
A Dubailand és a Dubai Miracle Garden
Dubai egyik legnagyobb szórakoztató komplexuma 2003-ban épült, 278 négyzetkilométeren csaknem 45 mega-projekt kapott helyet. A Dubailand hat különféle témakör köré csoportosul, köztük sport és szabadtéri kínálat, ökoturizmus, témaparkok, és egyéb tematikus szórakoztató lehetőségek, valamint kereskedelmi egységek. Itt található Dubai új állatkertje is, valamint a Dubai Miracle Garden, egy 72 ezer négyzetméteres virágos kert, mely (természetesen!) a világ legnagyobb ilyen kertje.
 
A Wild Wadi Water Park
Ez a szabadtéri vízi vidámpark a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű beruházása. Számtalan hullámmedencéje, csúszdája, és két mesterséges szörfgépe van. A múzeumok - Dubai rövidke történelme okán érthető, hogy túl sok régiséggel nem büszkélkedik, ezért más városokhoz képest viszonylag kevés a múzeum errefelé, persze azért találunk érdekes gyűjteményeket. Az egyik ilyen a Dubai Múzeum, mely az emirátus legrégebbi épületében, az 1787-ben épült Al Fahidi Fort (Al Fahidi-erőd) épületében kapott helyet. Az 1971-ben megnyílt múzeum Dubai történelmét és tradicionális életmódját mutatja be. A másik említésre érdemes nevezetesség az Al Shindagha, mely 1912 és 58 között a későbbi dubai uralkodó, Sheikh Saeed Al Maktum rezidenciája volt. Dubai történelmi negyede, az Al Bastakiya Dubai egyik legrégebbi része, s jellemzői az épületek hűtésére alkalmas gyönyörű széltornyok.
Egyesült Arab Emírségek Búvárkodás
Dubai búvárkodás, búvár Dubai merülőhelyek  Dubai, Martini RockLátótávolság: 19 méter. Vízalatti szikla, körülvéve gyönyörű halrajokkal, mint például sárga-kék és neon fusiliers, tonhalak és Segeant Majors, gyönyörű lágy korallokkal borított, apró hasadékai kiváló élőhelyet biztosítanak a muréna számos fajtájának. Fotósoknak kitűnő lehetőség hogy megörökítsék a ritka fekete oroszlánhalat, tintahalat, Skorpióhalat, és harcsák egész csapatát.  Dubai, Shark IslandNevét alakjáról kapta, mely a cápa hátuszonyához hasonlít, meredek sziklafal találkozása az Indiai-Óceánnal. Merülési mélység: 14 méter. A kövek és homokdűnék találkozása számos rájafaj pihenő helye. A biztonságot jelentő kövek alól a homár csápjai pásztázzák a vizet, míg egy denevér hal suhan el mellettük. A téli hónapok alatt a sekélyebb részeken fekete fekete szirti cápákat is láthatunk.  Dubai, Coral GardensGyönyörű lágy korall kert 25 méter mélyen. Otthona több ritka fajtájú homárnak és rája csapatoknak. Megfigyelhet...
Egyesült Arab Emírségek Fakultatív
Egyesült Arab Emírségek fakultatív programokEgyesült Arab Emírségek, Sivatagi szafariA szállodából jeepekkel indulunk a túrára. 45 perces utazás után rövid pihenőt tartunk, majd elkezdődik az igazi sivatagi szafari a homokbuckákon. Ezután egy táborba érkezünk, ahol barbeque büfé és saláta vár minket, melyhez korlátlan mennyiségű üdítőitalt fogyaszthatunk. Kipróbálhatjuk az ún. arab tetoválást, a Hennát, megkóstolhatjuk az ízletes arab kenyeret és kávét. Végül jeepekkel visszatérünk a szállodába.  Egyesült Arab Emírségek, Hajókázás az öbölbenEsti hajókázásra indulunk a Dubai öbölben. Gyönyörű kilátást csodálhatunk meg a kivilágított Dubai városra a hajónkból. Vacsora után (mely tartalmaz egy üdítőitalt) visszatérünk a szállodába.  Egyesült Arab Emírségek, Ebéd a Burj-Al-Arab szállodábanA világhírű, 27 emeletes, vitorla alakú luxusszállodában egy exkluzív svédasztalos ebédet fogyasztunk el. A szállodában alkalomhoz illő ruházat viselete kötelező. Az ár az italokat nem tartalmazz...
Egyesült Arab Emírségek Időjárás
Egyesült Arab Emírségek, Dubai időjárásaAz alábbi grafikonon megtekintheti Dubai levegő hőmérsékletét és a tenger vízhőmérsékleteét havi bontásban.
Egyesült Arab Emírségek Látnivalók
Dubai látnivalók Egyesült Arab Emírségek látnivalókHa Dubaiban nyaralunk, mindenképpen el kell látogatnunk a 7*-os Burj el Arab-ba, a hatalmas felhőkarcolókkal övezett Zayed sejk útjára, az aranypiacra, egy sivatagi szafarira, egy hajókirándulásra a Dubai–öbölbe, a Wild Wadi vízividámparkba, az Emirates Plaza-ba és a hihetetlen fedett sípályára, amire egy hotel ablakai néznek. Pálma szigetA dubai Palm Jumeirah, azaz a Pálma Sziget az egyik legszebb és legnagyobb mesterséges sziget, amely szolgáltatásaival, fényűző hoteleivel és euro milliókért megvásárolható mediterrán villáival a világ legtehetősebb embereinek épült. DubailandA Six Flags Dubailand egy tervezés alatt álló Six Flags vidámpark Dubajban, melyet 2008 márciusában jelentett be a Dubai Holding Inc. és a Six Flags. A tulajdonos szerint ez lesz a legnagyobb Six Flags vidámpark az Egyesült Államok területén kívül. A többi Six Flags parktól eltérően itt nem lesz Bolondos dallamok vagy bármely Warner Bros. té...
Egyesült Arab Emírségek Térkép
Egyesült Arab Emírségek, Dubai térképDubai belvárosa, és városrészei láthatóak ezen a kis térképen
Egyesült Arab Emírségek Utazás infók
Egyesült Arab Emírségek utazási információk FRISS INFORMÁCIÓK: VízumAz Egyesült Arab Emirátusok területére 2014. március 22-től a magyar utazók részére nem kell vízumot igényelni előzetesen ! Egy dubai utazás esetében tehát ezt nem kell előre intézni, hanem elég a reptéren, a megérkezés után kérni a vízumot, amely 30 napos tartózkodásra jogosít és ingyenes. Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak. Idegenforgalmi adóAz Egyesült Arab Emirátusokban a szállodák idegenforgalmi adót vezetnek be 2014. március 31-től , amelynek mértéke a szállodák kategóriája alapján kerül megállapításra. Az összeget a helyszínen kell fizetni érkezéskor: 5*-os szálloda esetében 20 AED (kb. 4 EUR)/ szoba / éj 4*-os szálloda esetében 15 AED (kb. 3 EUR)/ szoba / éj 3*-os szálloda...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.