info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Dubai utazás

Az Egyesült Arab Emírségek legnépszerűbb úti célja

Dubai akciós utazás, olcsó last minute nyaralás üdülés

Ezen az oldalon 5 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Dubai utazás, utazások, last minute akciós áron.
Dubai maga a csoda. Dubai ötvözi a keleti keleti tradicionális kultúrát a 21. századi csúcstechnológiával. Dubai utazások főleg télen kedveltek. Dubai tengerpartja, a meleg klíma és a kelet varázsa várja Önt. Ne habozzon, utazzon Dubaiba!

A világ legjei egy helyen. Aprócska arab emírség a Perzsa-öböl déli partján, az Arab-félsziget keleti felén, melynek alapítása alig 180 évre tekint vissza, bár tény, történelme ennél jóval régebbi. Persze mindez a kulturális örökség eltörpül azok mellett a modern fejlesztések, beruházások mellett, melyek az ország jelenét és jövőjét fémjelzik. A világ leggyorsabb ütemben fejlődő városába ma előszeretettel utaznak a turisták, s ez bizony nem véletlen: az exkluzív környezetben olyan high-tech építészeti csodák vonják magukra a figyelmet, amilyeneket sehol másutt nem láthatunk, de emellett kozmopolita kulturája, sokszínű gasztronómiája és izgalmas szórakozási lehetőségei is a legkeresettebb úti célok közé predesztinálják. Dubaiba sajátos éghajlati viszonyai miatt ősszel, télen és kora tavasszal érdemes utazni, akkor elviselhető a klíma.
Az Arab-félsziget földrajzi viszonyai, homogén arab kultúrája és iszlám vallása évszázadokon keresztül egy irányba terelte a környező vidékeken élő törzsek történelmét, melyek hosszú időn keresztül az Umajjád kalifátus uralma alá tartoztak, kereskedelemből és gyöngyhalászatból éltek. Dubai városát a XIX. század elején az Al Abu Falasa-klán alapította, de a település 1833-ig Abu Dhabi befolyása alatt állt, ekkor az Al Maktum-dinasztia vette át az irányítást és függetlenítette magát szomszédjától. Dubai 1892-től az angolok védelme alatt állt. Földrajzi fekvése kereskedelmi és politikai szempontból is meghatározó volt. Dubai gazdasági fejlődése 1950-ben kezdődött meg: villamos energiával látták el, lefektették a telefonkábeleket és megépült a reptér is. 1966-ban felfedezték területén az olajat, mely anyagi gyarapodása mellett a lakosságszám megugrását is eredményezte (a beözönlő vendégmunkásoknak köszönhetően). 1971-ben Dubai hat másik emirátussal megalapította az Egyesült Arab Emirátusokat, amely egyben az angol protektorátus megszűntét is jelentette.

Dubai városképét jövőbe mutató fejlesztések, hatalmas, ultramodern felhőkarcolók, széles, többsávos autópályák, hatalmas ipari kikötők és mesterséges szigetek jellemzik. Az emirátus olajkitermelése előreláthatóan 20 éven belül kimerül, ezért az ország több lábon igyekszik állni: olajra támaszkodó, de kereskedelmi alapú gazdaságát az ingatlanberuházásokkal, a szolgáltatóiparral és a turizmussal igyekeznek támogatni, mely utóbbi prioritást élvez: az évi 15 millió turista fogadását e high tech épületekkel igyekszik kiszolgálni.

A Burdzs al-Arab

A magyarul arabok tornyának nevezett épület a világ egyik legdrágább, első hét csillagos luxusszállodája, vitorlást formázó alakjával a város szimbóluma. 321 méteres magasságával a világ legmagasabb hotelje, melyet 280 méterre a parttól, egy mesterséges szigetre építettek. Legolcsóbb szobáját is 1000 dollárnál drágábban kínálnak egyetlen éjszakára. Építése 1994-ben kezdődött, s 1999-ben nyitotta meg kapuit. Muntaha nevezetű, magasan "lebegő" éttermébe a világ egyik leggyorsabb liftje repíti fel a vendégeket.
 

A Burdzs Kalifa

A világ jelenleg legmagasabb épületének számító Kalifa-torony (korábbi Burdzs Dubai) 828 méteres magasságával több mint 300 méterrel magasodik a világ második legmagasabb tornya, a Taipei 101 fölé. Átadása 2010. január 4-én volt. Az építkezés legnagyobb nehézségű feladatát a beton magasba való pumpálása jelentette. Az épület alaprajzául egy helyi virág, a pókliliom szolgált, de iszlám építészeti sajátosságok is megfigyelhetők a felhőkarcolón. A toronyban luxus-szálloda, privát-apartmanok, kilátó és irodák működnek. A Burdzs Kalifa jelenleg is számos rekorddal büszkélkedik, így ez a legmagasabb szabadon álló épület, itt található a világ leggyorsabb liftje (64 km/h), a legmagasabban fekvő mecset, uszoda, étterem, kilátó és szórakozóhely.
 

A Palm Jumeirah

A pálmafát formázó mesterséges sziget az első és legkisebb méretű a három hasonló rendeltetésű és formájú sziget közül (a másik kettő a Deira és a Jebel Ali). Levelein luxusvillák, törzsén és a szigetet körülvevő hullámtörőn szállodák épültek. Az építkezések 2001 nyarán kezdődtek, 40 ezer munkás vett részt benne, végső költsége pedig 12,3 milliárd dollárra rúgott. A szigetre 2009 áprilisa óta az 5,45 km hosszú pályán futó, egysínű vasúttal, a Dubai monorail-el lehet eljutni.
 

A Dubailand és a Dubai Miracle Garden

Dubai egyik legnagyobb szórakoztató komplexuma 2003-ban épült, 278 négyzetkilométeren csaknem 45 mega-projekt kapott helyet. A Dubailand hat különféle témakör köré csoportosul, köztük sport és szabadtéri kínálat, ökoturizmus, témaparkok, és egyéb tematikus szórakoztató lehetőségek, valamint kereskedelmi egységek. Itt található Dubai új állatkertje is, valamint a Dubai Miracle Garden, egy 72 ezer négyzetméteres virágos kert, mely (természetesen!) a világ legnagyobb ilyen kertje.
 

A Wild Wadi Water Park

Ez a szabadtéri vízi vidámpark a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű beruházása. Számtalan hullámmedencéje, csúszdája, és két mesterséges szörfgépe van. A múzeumok - Dubai rövidke történelme okán érthető, hogy túl sok régiséggel nem büszkélkedik, ezért más városokhoz képest viszonylag kevés a múzeum errefelé, persze azért találunk érdekes gyűjteményeket. Az egyik ilyen a Dubai Múzeum, mely az emirátus legrégebbi épületében, az 1787-ben épült Al Fahidi Fort (Al Fahidi-erőd) épületében kapott helyet. Az 1971-ben megnyílt múzeum Dubai történelmét és tradicionális életmódját mutatja be. A másik említésre érdemes nevezetesség az Al Shindagha, mely 1912 és 58 között a későbbi dubai uralkodó, Sheikh Saeed Al Maktum rezidenciája volt. Dubai történelmi negyede, az Al Bastakiya Dubai egyik legrégebbi része, s jellemzői az épületek hűtésére alkalmas gyönyörű széltornyok.
 • Dubai Nemzetközi orvosi konferencia a gyógyszerezésről és gyógyszerszállításról
  23.2020. April
  Dubai Nemzetközi orvosi konferencia a gyógyszerezésről és gyógyszerszállításról2020. April 23. 08:002020. April 23. 21:00
  Dubai, Egyesült Arab Emírségek (Ázsia)
  Ez a konferencia forradalmi megoldásokat mutat be a a különféle adagolási formákról, azok összetételéről, az alkalmazás módjáról, a hatékonyságról, az interakcióról, a testen belüli hatásmechanizmusról, valamint a gyógyszerészeti, terápiás hatásról. A konferencia szervezőinek célja az orvosok, professzorok, kutatók, hallgatók, egyéb oktatók, akadémikusok, gyógyszerészek, szakértők és tudósok összegyűjtése a gyógyszeriparból és az új gyógyszer-szállító közösségből, hogy lehetőséget teremtsenek a technológiai fejlődésről szóló, globális információcserére.
 • Dubai Longdom Konferencia- Orvosi és üzleti turizmus
  23.2020. July
  Dubai Longdom Konferencia- Orvosi és üzleti turizmus2020. July 23. 08:002020. July 24. 20:00
  Dubai, Egyesült Arab Emírségek (Ázsia)
  A konferencia során igyekeznek feltárni az ismereteket, ötletelnek, és próbálnak új vállalkozásokat indítani az ötletek nyomán. A Longdom Konferenciák egy különleges találkozót szerveznek Dubaiban, amely során a fő téma az orvosi és üzleti turizmus, vagyis a világ megváltoztatása újabb és fenntarthatóbb technológiák felkutatásával az orvosi és üzleti turisztikai rendszerekben.
 • Dubai Innovációs csúcstalálkozó
  03.2020. September
  Dubai Innovációs csúcstalálkozó2020. September 03. 08:002020. September 03. 20:00
  Dubai, Egyesült Arab Emírségek (Ázsia)
  A globális innovációs csúcstalálkozó vezetőket és neves szakértőket hoz egy fedél alá, így biztosítva egy fórumot, melyen megoszthatják tapasztalataikat és betekintést engednek saját megoldásaikba. "Az innováció manapság nem egy opció, hanem egy szükséglet a cégek számára. Azok a cégek és kormányzatok amelyek nem újítanak, vagy fejlődnek, elvesztik a versenyképességüket és az irányítást." -Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.
 • Expo Dubai - The Greatest Show
  20.2020. October
  Expo Dubai - The Greatest Show2020. October 20. 10:002021. April 10. 21:00
  Dubai, Egyesült Arab Emírségek (Ázsia)
  A 173 napig tartó kiállítás új élményekkel lepi meg a résztvevőket! Itt az idő létrehozni, együttműködni és innovációkat kitalálni! A legnagyobb esemény, amelyet valaha rendeztek az arab világban. 190 résztvevő országra, és látogatók millióra számítanak. Itt megtapasztalhatja az emirátusoki vendégszeretetet, valamint az Egyesült Arab Emírségek befogadást, toleranciát és együttműködést támogató mentalitását.
 • MEBAA Show Dubai
  08.2020. December
  MEBAA Show Dubai2020. December 08. 08:002020. December 10. 20:00
  Dubai, Egyesült Arab Emírségek (Ázsia)
  A MEBAA (Middle East Business Aviation) Show a Közel-Kelet vezető üzleti repülési kiállítása és kötelező rendezvény az egész iparágban működő vállalatok számára. Ideális platformot biztosít a kulcsfontosságú üzleti kapcsolatok eléréséhez és a kapcsolatok kiépítéséhez. Függetlenül attól, hogy a résztvevők régóta üzleti tevékenységet folytatnak a Közel-Keleten, vagy esetleg ez az első alkalom, az üzleti repülésben részt vevő bármely vállalkozásnak érdemes részt vennie ezen a kiállításon.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.