info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Gyakori kérdések

Utasaink az évek során sok hasonló kérdést tesznek fel nekünk. Most összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, hogy Ön már előre tájékozódjon a legfontosabb tudnivalókról.
 1. Általános kérdések

  Visszakérdezhetünk? Miért ne minket választana? Ugyanis nagyon jó árakat talál a weboldalon, de nyilvánvalóan ezt már Ön is látja, különösen, ha végzett már egy összehasonlítást. A legfontosabb velünk kapcsolatban azonban mégis ezeken a szuper árakon kívül az, hogy ha felkeres minket, akkor mi elmondjuk őszintén a véleményünket. Ami valódi tapasztalatokon alapul. Utazási irodánk munkatársai ugyanis voltak a kínálatunkban található legtöbb országban és azon belül a legtöbb hotelben is, így saját tapasztalat alapján mondják meg, hogy ha valamelyik hotel tényleg nagyon jó minőségű, vagy éppen kerüljük el messzire. Tesszük mindezt azért, mert mi is imádunk utazni, és szeretnénk, hogy mindenki, aki minket választ, jól érezze magát a nyaralása során.
  Keressen minket személyesen, telefonon vagy e-mailen.
   
  • Személyesen: Dive Hard Tours Utazási Iroda, 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 91.
  • Telefonon: (1) 785 8492, (20) 669 0297, (30) 547 1208.
  • E-mailen: info@divehardtours.com

  Amennyiben konkrét utazást választott már ki, akkor a legegyszerűbb, ha egyből elküldi a megrendelőt a honlapon keresztül.
 2. Utazás kiválasztásával kapcsolatos kérdések

  A legegyszerűbb megoldás, ha a részletes utazáskeresőt használja. Válassza ki azt az országot, ahová már régóta húzza a szíve, és amit még megengedhet magának. De akár enélkül is elkezdhet álmodozni az utazási ajánlatok végignézésével. Hogy ezt miként teheti meg?
   
  • A főoldalon mindig az adott városhoz vagy országhoz tartozó legolcsóbb részvételi díj árát tüntetjük fel. Ha rákattint a város boxra, akkor bejön az adott úticél.
  • Itt Ön válogathat a szállodák közül, ahol szintén szerepel a legolcsóbb részvételi díj. Ha rákattint valamelyik szállodaboxra, akkor egyből betöltődik a szálloda leírása és a szállodáról készült fotók a középső részben.
  • A szálloda leírása alatt, a lap alján találja meg az indulási időpontokat, és vele egy sorban az adott időponthoz tartozó időtartamot, ellátást és részvételi díjat. Ha csak fölé viszi az egeret, akkor a 2 főre a teljes fizetendőre átvált az ár.
  • Amennyiben a komplett fizetendő összegre kíváncsi, akkor egyszerűen kattintson az indulási időpont sorában található "Ajánlatot megnézem" gombra.

  Amennyiben nem biztos abban, hogy hová utazna, vagy a sok szálloda közül nem tud választani, keressen minket bizalommal, és mi segítünk kiválasztani a megfelelő hotelt és úticélt, hogy olyan nyaralása legyen, hogy még az unokáinak is emlegesse az élményeket!
  Négy módon is tájékozódhat a szálloda valódi színvonaláról:
   
  1. Eleve a honlapunkon szereplő csillagszám, a hotel leírása és a fotók adnak egy jó kiindulási pontot.
  2. Látogassa meg Facebook oldalunkat, ahol exkluzív beszámolókat olvashat! facebook.com/divehardtours
  3. Keressen rá a szállodára a TripAdvisor.com oldalon. Itt több millió utazó osztja meg a véleményét szerte a világon. Amire itt érdemes figyelni: hány százalékos az elégedettség az adott hotellel kapcsolatban. A 60% körüli elégedettség egy 3* hotel esetében egy jó 3 csillagos hotelt jelöl. A 70% egy egyszerűbb, 4 csillagos hotelt mutat, míg 80% körül egy nagyon jó 4* csillagos hotelt vagy egy egyszerűbb 5 csillagos hotelt jelöl. 80% felett már fantasztikus szolgáltatásra számítsunk. 90% felett a hotel maga a mennyország.
  4. Abszolút megbízható véleményt keres? Hívjon minket, hiszen mi nem csak a TripAdvisorról és a leírásból tájékozódunk, hanem a legtöbb hotelben személyesen is jártunk, valamint az utasok visszajelzéséből is össze tudunk rakni egy teljes képet az adott hotelról.
 3. Az utazás ára

  Az oldalunkon a komplett, a teljes fizetendőt jelenítjük meg. Opcionálisan fizetendő: Biztosítások. Illetve a vízumdíjak. Több országban a helyszínen fizetendő a helyi idegenforgalmi adó.
  Tartós valutaárfolyam változása esetén a részvételi díjak változtatásának jogát – az utazási szerződés betartásával – fenntartjuk. A közlekedési költségek nemzetközi egyezményen alapuló díjszabási vagy hatósági árának megváltozása, továbbá az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos adó, illeték, üzemanyagár valamint a szolgáltatóval kötött szerződésben szereplő deviza forintárfolyamának időközi változása miatt az iroda a részvételi díjat az utazás megkezdése előtt legkésőbb 20 nappal felemelheti. A díjemelés indokát és mértékét az utazási iroda az utassal írásban közli. A díjemelés mértéke a költségek emelkedésének mértékével arányos. Ha a részvételi díj emelkedése az eredeti részvételi díj 8%-át meghaladja, az utas az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított 3 munkanapon belül dönthet az utazási szerződéstől történő elállásról és erről haladéktalanul köteles az utazási irodát tájékoztatni, aki az összeget teljes egészében visszatéríti, a visszatérítés időpontjáig járó törvényes kamattal együtt.
 4. Akciós utak

  A last minute utaknál azért lehet a katalógusban szereplő ár töredékéért utazni, mert az utolsó szabad helyeket is el akarja adni az utazási iroda. Hiszen egy olcsón eladott hely még mindig jobb, mintha nem adta volna el egyáltalán.
  Inkább azt mondanánk, hogy bizonyos esetekben ez tényleg jó ötlet: ha mindegy, hogy hová, csak utazzunk, akkor a last minute utak utolsó percben való lefoglalását Önnek találták ki. Azonban ha például nagyobb társasággal, például nagycsaláddal vagy több barátjával utazna, akkor egyáltalán nem ajánljuk, hogy az utolsó hétig várjon. Hiszen a last minute út jellegéből adódik, hogy már alig van szabad hely. És elég vicces úgy eltölteni a nyaralást, hogy nem egy szállodában lakik a család. Persze, ha az anyósunk is jön, akkor más a helyzet.
  Sajnos, a last minute útjaink esetében további kedvezményt nem lehet igénybe venni: a kedvezmények ugyanis nem összevonhatók.
  Nincs. Minden utazási ajánlatunk megtalálható a www.divehardtours.com oldalon.
  Előfoglalási kedvezmény esetén valóban lehetnek kedvező árú utak olyan időpontokra, amik hónapokkal később vannak. Ennek az oka egyszerű: a cél, hogy minél előbb minél jobban telve legyenek a gépek  és a szállodák.

  A weboldalunkon közzétett áraink akciós árak, melyekből további kedvezmény nem érvényesíthető. Árainkat a készlet erejéig, valamint az akciós ár szálloda általi visszavonásáig tudjuk tartani. Előfordulhat, hogy az áraink előzetes értesítés nélkül magasabbak lesznek. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy bizonyos utak ára időközben alacsonyabb lesz, ilyenkor a magasabb áron befizetett út árát kedvezményesebb részvételi díjra módosítani nem lehetséges. Rendszerint minél hamarabb foglalja le utazását, annál olcsóbban jut hozzá, mivel irodánk előfoglalási akciókat ad ki jóval az indulás előtt. Fenntartjuk azonban jogunkat akciós díjak bevezetésére (ez akár az Ön által már az akció előtt lefoglalt útvonalat is érintheti). Az akciós díjak bevezetése Önt nem jogosítja fel a már lefoglalt utazása és az akciós díj közötti különbség igénylésére. Az akciós utaknál a fizetési feltételek az általános szerződéses feltételekben foglaltaktól eltérhetnek.
  Bizonyos szállodákban Joker-szobákat is ajánlunk. Ahol ezt a jelzést látják, mi garantáljuk Önöknek a szállást a kiválasztott szálláshelyen, viszont a szobatípus kiválasztásának jogát fenntartjuk. A szoba fekvése, felszereltsége és nagysága eltérhet a standard szobatípusokétól. Így Ön akár 20%-ot is megtakaríthat! Ezek a szobatípusok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.
 5. Utazásra jelentkezés

  Két eset lehetséges.
   
  • Ha nem 2-3 héten belüli az indulás: egyszerűen küldje el online az utazásra jelentkezését.
  • Ha 2-3 héten belüli az indulás: mielőtt elküldi a jelentkezését, telefonon keressen minket, hogy meg tudjuk mondani, hogy az adott időpontra és szállodára van-e elég szabad hely. A helyek ugyanis percenként változhatnak, illetve telhetnek be. Minden esetben a következő 4 adatra van szükségünk:
   • hová szeretne utazni: ország, város, szálloda neve vagy az utazásazonosító, amely a szálloda leírásának felül található meg,
   • mikor szeretne utazni: pontos időpont, amelyről minden esetben a szálloda adatlapjának alján tájékozódhat,
   • hány fő utazik, Önt is beleértve,
   • és ezeknek az utasoknak mi a születési ideje: erre az adatra az esetleges kedvezmények miatt van szükségünk, például gyakori a gyerekkedvezmény.
  A helyeket csak a pontos létszám tudatában tudjuk leellenőrizni. Nevek nélkül nem lehet foglalni, és az utasok születési idejére azért vagyunk kíváncsiak, mert az esetleges kedvezményeket, például a gyerekkedvezményt meg szeretnénk adni.
  Először is: legyen kicsit határozottabb. Ez az élet minden területén hasznos, de utazás közben különösen. A következő tanácsaink vannak az ilyen esetek gyors kezelésére.

  a.) Beszéljen minden lehetséges utassal, adjon nekik határidőt, amíg eldöntik, hogy akarnak-e utazni. Kérje be tőlük
  - (a) az útlevélben szereplő pontos nevüket,
  - (b) a születési dátumukat,
  - (c) azt, hogy pontosan mikor jó nekik az utazás,
  - (d) hová szeretnének és hová nem szeretnének utazni, végül pedig, hogy
  - (e) mennyit szánnak az útra fejenként, minden költséggel együtt.

  b.) Kérdezzen rá mégegyszer mindenkinél, hogy mindezeket komolyan gondolta-e, és ha a megadott kritériumok szerint Ön talál egy utat, akkor azon biztosan részt vesznek-e.

  c.) Nos, így meg is van az utasok neve és az utasok születési dátuma, és egyben le is szűkült a lehetséges időpontok köre. Ilyenkor az a tapasztalat, hogy örülhetünk, ha egy olyan hét maradt, ami mindenkinek jó, és körülbelül két-három olyan szálloda, ami minden felmerülő igényt és költségkeretet kielégít. Ebből válassza ki a legszimpatikusabbat: legyen kicsit önző, válassza azt, ami Önnek a legjobban tetszik, hiszen ennyit megérdemel. Elvégre Ön vállalta el a szervezést.  Ha ezek az adatok megvannak, máris írhat nekünk. Higgye el, ha végigjárja ezeket a lépéseket, akkor önmagát is megkíméli a felesleges névátírási vagy útlemondási költségektől, és persze nagyon sok stressztől.
  Jöjjön be személyesen az irodánkba vagy foglaljon online. A leggyorsabb és legegyszerűbb, ha online jelentkezés, a weboldalunkon keresztül. Ezt azonban csak akkor javasoljuk, ha már teljesen egyértelműen megvan az úticél és minden egyéb, utazással kapcsolatos részlet: az utazás időpontja, az utasok pontos neve és születési dátuma. Ha csak tájékozódni szeretne, inkább keressen minket, hogy pontosíthassuk az elképzelését. Last minute utaknál a legcélszerűbb személyesen bejönni, hiszen ilyenkor percenként változhatnak a szabad helyek.
  Az online jelentkezés az adott utazás interneten keresztüli jelentkezést jelenti. Az Ön által kiválasztott szálloda honlapján legalul találja meg hónapokra bontva az indulási időpontokat és vele egy sorban a részvételi díjat. Ahhoz, hogy online jelentkezzen, először is válassza ki a megfelelő indulási időpontot, és kattintson arra a sorra. Ekkor bejön egy jelentkezési lap, amit ki kell töltenie. Kérjük, hogy figyeljen itt is a pontosságra. Ha kitöltötte a jelentkezési lapot, olvassa el az ÁSZF-t, és amennyiben egyetért a benne foglaltakkal, küldje el a jelentkezését. Olvasson bővebben az online jelentkezésről.
  Az Ön által kiválasztott utazást eltesszük Önnek egy bizonyos ideig. Mi ezt opciós határidőnek nevezzük. Erről értesítést küldünk Önnek a további szükséges információkkal együtt. Többek között megírjuk a fizetési határidőt és a pontos, fizetendő összeget. Némelyik utazás szervező iroda nem teszi lehetővé az opciós foglalást. A fizetés után megküldjük Önnek a visszaigazolást, illetve az utazáshoz szükséges iratokat.
  Azt a határidőt nevezzük mi opciós határidőnek, ameddig mi eltettük Önnek a megrendelt utazást. Önnek eddig az időpontig kell kifizetnie az utazást. Ez biztosíték is egyben: amennyiben kifizeti eddig a határidőig az utat, amit félretettünk Önnek, biztos lehet benne, hogy Öné az út, vagyis ez alatt az idő alatt, amíg az opciós határidő szól, nem értékesítjük másnak az utat.
  Ennek 2 oka lehet:

  Az egyik gyakori oka az lehet, hogy nem akarta vagy nem tudta kifizetni az utazását.
  A másik oka az lehet, hogy elindította az utalást, de az a határidőig nem érkezett meg a bankszámlánkra.

  Ez első esetben töröljük a foglalását.
  A második esetben, ha ezt tudomásunkra hozza, akkor meghosszabbítjuk a fizetési határidőt, amennyiben erre lehetőség van, - de ekkor kérjük Öntől, hogy küldje meg nekünk az utalási megbízás másolatát.
  Mi a jelentkezéseket mindig komolyan vesszük és ha van helyünk az Ön által kiválasztott utazásra, akkor mi azt rögtön lefoglaljuk Önnek. Érdemes elolvasnia az ÁSZF-t, mielőtt elküldi a megrendelőt, hogy ez milyen kötelezettséggel jár. Amennyiben csak érdeklődni szeretne, és még nem döntötte el, hogy meg szeretné-e az utazáson résztvenni, akkor ne küldjön jelentkezést. Inkább hívjon fel minket, jöjjön be egyet beszélgetni az irodába, vagy küldjön egy egyszerű e-mailt.
 6. Utazás kifizetése

  Az utazás kifizetésének a részletes leírását itt találja meg: Utazás kifizetése.
  Szerződéskötéskor egyből kell valamennyi összeget fizetnie.
  Ez azon múlik, hogy a szerződéskötéstől számítva hányadik napra esik az indulás napja. Amennyiben az utazás több, mint 35 nap múlva indul, elég a teljes útiköltség 40%-át kifizetnie szerződéskötéskor, a hátralék pedig majd az indulás elötti 35. napig fizetendő.

  Ha azonban az utazás első napja 35 napon belül van, akkor ki kell fizetnie a teljes összeget. Jó hír, hogy a foglalást visszaigazoló levélben pontosan benne lesz, hogy Önnek mennyit és meddig kell kifizetnie.
  a.) Készpénzben az irodánkban.

  b.) Utalással vagy egy OTP vagy egy K and H Bankba besétálva és befizetve is tud fizetni, de ekkor arra kell figyelnie, hogy az utalás a fizetési határidőn belül jóváíródjon a mi számlánkon. Tehát nem az utalás indításának a napja számít, hanem az a nap, amikor nálunk megjelenik a pénz.

  c.) Bankkátyával.
  Amennyiben van még helyünk, akkor újból foglalunk Önnek. Amennyiben már nincs, akkor felajánlunk másik utat vagy visszautaljuk Önnek a pénzt.
  Nem, ugyanis az Üdülési Csekk a belföldi utazást hivatott népszerűsíteni illetve finanszírozni.
 7. Utazás kifizetése utáni kérdések

  Mi véglegesítjük az utazását, és miután megkapjuk a visszaigazolást, elkészítjük és elküldjük Önnek a részvételi jegyet. Ezzel hatályosul is a szerződés. Emellett pedig vagy utastájékoztató vagy elektronikus repülőjegy és szálloda voucher formájában kiküldjük Önnek a várható menetrendet az indulás előtt 1 héttel.
  Miután Ön befizette az utazás teljes összegét, és mi megkaptuk a visszaigazolást, küldjük Önnek a részvételi jegyet, amelyet 1 példányban kell kinyomtatnia és magával vinnie az utazásra az utazás végéig.
  Az utazás előtt 1 héttel fogja megkapni az elektronikus repülőjegy és szálloda vouchert.
  Az indulás előtt pár nappal küldjük a pontos menetrendet. Ezen szerepelni fog az időpont: a repülő menetrendje. Ezen rajta lesz az is, hogy mikorra kell kiérni a reptérre, mikor száll fel és száll le a repülőgép Budapestről az adott országba és vissza. Így már előre lehet tervezni a kiérkezést itthon a reptérre és a hazaérkezést. Időnként sajnos előfordul, hogy ez az időpont módosul, de ekkor minden esetben tájékoztatjuk Önt. Fontos tudnivaló, hogy a menetrendben szereplő időpontok mindig helyi idő szerint vannak megadva.
  Mindenképpen jelezze kell felénk, amint ezt észrevette. A módosításnak általában plusz költsége van, viszont nagyon fontos az adatok javítása, hiszen enélkül nem kezdődhet meg az utazás.
  Amennyiben Ön által kifizetett utazáskor megkötötte az útlemondási biztosítást, akkor annyi a teendője, hogy ez esetben minél hamarabb jelzi lemondási szándékát irodánk és a biztosító felé. Részletesen: Útlemondási biztosítás.
  Egy egész oldalt szántuk többek között ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására: Repülőtér tudnivalók.
  Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ahogy az az Utazási szerződésben is olvashatta, a charterjáratok esetében annyi a kötelessége a charterjáratot üzemeltető légitársaságnak, hogy az adott napon megtörténjen a ki- és hazaút. Ha másik napon indul a gép, mint ami a megadott, akkor élhet kártérítési igénnyel.
  Az idei legfrissebb információk az útlevél készítés menetéről A-tól Z-ig: Útlevél készítés.
  Igen, méghozzá kedvezményesen. Tájékozódjon a részletekről a Reptéri parkolás oldalunkon.
  A fakultatív programokra a kinti idegenvezetőnél tud befizetni. A honlapunkon látható árak és a kirándulások típusai csak irányadóak, a pontos árról és az aktuálisan induló kirándulásokról az idegenvezető tud felvilágosítást adni. A szerződéses viszony Ön és a kinti partner között jön létre.
  A charter járat bérelt járatot jelent. Főleg a légi forgalomban elterjedt szállítási forma.

  A charter járatok közvetlenül a célállomásra tudják juttatni az utasokat, a menetrendszerinti járatoknál olcsóbb áron, ezért kedvelt utazási forma. A charter gépeken általában nincsenek osztályok, és rendszerint nemdohányzó járatokat indítanak. A charter-járatokra vonatkozó szabályok megegyeznek a légi közlekedésben általánosan alkalmazottakkal.

  A charter járatot kétféle módon lehet üzemeltetni:
  - Az egyik módszer szerint a charter járatokat azokra szakosodott légiforgalmi társaságok üzemeltetik.
   - A másik esetben a menetrend szerinti járatokat üzemeltető légitársaságok a csúcsszezon idején charter járatokat indítanak, hogy ilyenkor is kiszolgálják a nagyszámú utasforgalmat.

  Az utazási irodák a légitársaságoktól bérelik a gépeket. A charter helyeket szállásaikhoz foglalják, ezért általában ezeket a jegyeket csomagárban, az utazási ajánlatuk részeként árusítják.
 8. Koronavírus

  A koronavírusnak egy külön oldalt készítettünk: Koronavírus és az utazás
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.