info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Marsa Alam utazás infók

Marsa Alam sokáig egy békés kis halászfalu volt Hurghadától mintegy 300 km-re, délre, a Vörös-tenger partján. 2001-ben megnyitották nemzetközi repülőterét, és innentől kezdve egy máig gyorsan fejlődő üdülő övezet kezdett kialakulni, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A legfrissebb utazási szabályokról tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?egyiptom
 1. Marsa Alam általános információk

  Szinte érintetlen vízi világa miatt a jövőben Egyiptom egyik legfelkapottabb és legkeresettebb úti célja lesz a búvárok és a pihenni vágyók körében. A jövőben Hurghadához és Sharm El Sheikhez hasonló látogatottságra, népszerűségre tehet szert.

  Annak ellenére, hogy a települést eddig főként búvárok látogatták több napos hajós programokkal, az elmúlt években sorra nőnek ki a hotelek a sivatagból. Az érintetlen természet vonzza a nyugodt pihenésre vágyó Utasokat és természetesen a búvárkodás szerelmeseit. A jó hőmérsékletnek köszönhetően az üdülőhely egész évben látogatható.

  Marsa Alam és El Quiser városa még kevésbé kiépített, így turista központtal nem rendelkezik, mindenhol csend és nyugalom uralkodik. Ezek a települések megőrizték falusias, beduin jellegüket. Mindezek ellentéte azonban a tengerparti rész és a kikötő, Port Galib, ahonnan rendszeres hajókirándulások indulnak. Itt rengeteg kávézó, étterem és szálloda található, bevásárló központ és szórakozási lehetőségek széles tárháza épül. A tengerpart végi homokos, de nem árt óvatosnak lenni, ugyanis a vízbe lépve korallos, így cipővel érdemes a vízbe lépni. A marsa alami partszakasz jellegzetessége, hogy gyakori a hullámzás, és a szállodák tengerpartjai a vendégek védelmében akár több napot is lezárva lehetnek egy héten. A hullámmentes időszakban azonban Egyiptom egyik legszebb partszakaszát élvezhetik az utazók: itt találkozhatnak például a ritkaságszámba menő tengeri tehénnel, a dugonggal. 

  Marsa Alam utazás last minute olcsó nyaralás, már az Ön számára is elérhető, nézze meg Marsa Alam utazás ajánlatainkat.
  A Bécsből és Pozsonyból induló utazásoknál Marsa Alamban német és angol nyelvű idegenvezetés biztosított!
 2. Egyiptom Marsa Alam utazás

  Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen.Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.
   

  Marsa Alam Reptér érkezési oldal és az a hely, ahol a vízumot meg lehet venni, 25 USD/fő:

  Marsa Alam ReptérMarsa Alam ReptérMarsa Alam Reptér
  • Utazzunk saját autónkkal a Liszt Ferenc Repülőtérre és tegyük le ott: Reptéri parkolás, kedvezményes áron.
  • Repülőútra készülve számos olyan különleges dologra kell ügyelni, amire másféle utazás esetén nem figyel az ember. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
  • A budapesti indulást megelőző reptéri találkozó 2 órával a repülőgép indulása előtt van.
  • Menetrend - ről nem beszélhetünk, hiszen bérelt járattal (charter) utazunk és nem menetrendszerinti repülőgéppel. A légitársaság általában az indulás előtt közli az indulási időpontot.
  • Hány kilós csomag adható fel ingyenesen a repülőgépre? Letölthető poggyász súlyok a Smartwings járatain: Poggyász súlyok és túlsúly díjak.
  • Marsa Alam repülőterének honlapja: http://www.marsa-alam-airport.com
  • Bizonyos utaknál 2018. év nyarán így közlekedik a charter repülőgép: Budapest > Marsa Alam > Hurghada >Budapest. (tehát az oda úton direkt járat Marsa Alamra, hazaúton leszállás Hurghadán, majd onnan haza Budapestre). Melyik utazásnál? Érdeklődjön irodánkban,
  Gyerekkedvezmény csak akkor nyújtható, ha a gyerek két felnőttel egy szobában pótágyon lesz elhelyezve. Az 1 felnőtt + 1 gyerekkel foglalás esetében a felnőtt részvételi díja nem az akciós ár, hanem egy speciális felnőtt katalógus ár, erről érdeklődjön irodánkban.  Ha ilyen szobát rendel, akkor vagy ezzel a magasabb felnőtt katalógus árral vagy 2 felnőtt akciós árral igazoljuk vissza, mindig azzal, ami kedvezőbb az utasnak. A kalkulátor mindig az akciós árral számol, ezért az 1 felnőtt + 1 gyermek szoba esetében a visszaigazoló mailben küldjük az aktuális árat.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.