info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Marsa Alam időjárás

2002 óta járunk Egyiptomba, így első kézből tudjuk, hogy milyen idő van kint egész évben. Íme a mi összefoglalónk.
 1. Marsa Alam levegő hőmérséklete

  Egyiptomban egész évben nagyon jó idő van. Áprilistól október végéig hatalmas a kánikula, 35-40C fok van napközben, éjjel is bőven elég egy nagyon laza ujjatlan felső. Ekkor nagyon oda kell figyelni a megfelelő fényvédelemre és folyadékpótlásra. 
  Március és november átmeneti hónapnak számítanak, akkor 32C fok körül van a nappali hőmérséklet. Tökéletes választás ez a két hónap azoknak, akik nem bírják a legnagyobb forróságot, de napoznának, fürdenének és kirándulnának is.
  Decembertől februárig van Egyiptomban a leghűvösebb, de ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a napon simán van napközben 28-30C fok a legtöbbször, így lehet napozni. Árnyékban 22-25C fok jellemző, és tudni kell, hogy ilyenkor előbb megy le a nap kint is. Éjjel akár 15C fok környékére is lesüllyed a hőmérséklet. Ha ezzel tisztában vagyunk, és ez megfelel nekünk, akkor érdemes menni egész télen. Mi már nagyon sok karácsonyi-szilveszteri időszakot töltöttünk kint, végig fürödtünk a tengerben és napoztunk. Ez az időszak a legjobb akkor, ha sokat szeretnénk kirándulni, várost nézni, csavarogni.
  Marsa Alamról érdemes tudni, hogy a nyaralóhelyek közül ez a legszelesebb, mivel Marsa Alam fekvése a legkevésbé védett. A szél télen a legerősebb, de a nyári hónapokban is jellemző. Emiatt igen gyakori, hogy a szállodák mólóit naponta akár több órára, vagy akár heti több napra lezárják. Ennek oka, hogy az erős szél nagy hullámokat generál, ami a korallokra csapódás veszélye miatt is veszélyes az utazókra. Ezekben az időszakokban a medence használatát ajánljuk, illetve a kellemetlen élményeket megelőzendő, javasoljuk, hogy kérje tanácsunkat, hogy melyik marsa alami hotelt érdemes választania, ahol van olyan partszakasz, ahol nem csak mólóról lehet a vízbe jutni. 
 2. Marsa Alam tenger hőmérséklete

  A Vörös-tenger partján a víz hőmérséklete az év bármely részén alkalmas fürdésre, búvárkodásra.

  Márciusban és novemberben 23-25C fokos a víz. A nyári időszakban, áprilistól folyamatosan melegszik a víz szeptemberig, amikor akár a 30-32C fokot is eléri a tenger hőmérséklete. Ezután kezd visszahűlni. A leghidegebb december-februári időszakban is 21-23C fokos a víz: ez sokak számára már túl hűvös, de rengetegen fürdőznek ilyenkor is. Érdemes tudni, hogy a fűthető medencéket a szállodák általában november végétől március elejéig fűtik, kb. 24-26C fok hőmérsékletre.
  A mi tippünk, hogy ezekben a hónapokban érdemes vinni búvárruhát, sokszor elég egy vékony shortie, rövid búvárruha is, amely egészen olcsón kapható itthon bármelyik nagyobb sportszereket árusító üzletben.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.