info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Phuket szuvenírek

Phuketi szuvenírek | Phuket nyaralás és Phuket last minute utazás

Egy phuketi nyaralás során számtalan alkalom adódhat, amikor vásárolni szeretnénk. Ha másért nem, szuvenírekért egészen biztosan ellátogatunk a helyi boltokba, piacra vagy bevásárlóközpontba. Phuketen azonban érdemes más miatt is néhány órát vásárlásra szánni a nyaralásunkból, ugyanis néhány áru nagyon kedvező áron kapható.
Phuket szuvenírek

Bár mi nagy barátai vagyunk az "egy nyaralás = egy hűtőmágnes" szuvenír ötletnek, Phuketen érdemes kicsit körülnézni a tradicionális thai szuvenírek között. Éppen ezért kezdjük a legfontosabb, témába vágó kérdéssel.

Mit vegyünk, ha klasszikus thaiföldi szuvenírekre vágyunk?
  • Pamutárut és selymet
  • Fafaragásokat, kerámiákat és egyéb kézműves remekeket
  • Fűszereket és különleges thai alapanyagokat
  • Műszaki árukat

Ez alapján a lista alapján már meg is célozhatjuk a boltokat.
Lássuk a legjobb phuketi vásárlási lehetőségeket!


Central Festival Phuket és Jungceylon: Két óriási bevásárlóközpont több száz üzlettel. Az árak nem csak alacsonyabbak a nálunk szokásos áraknál, hanem a repülőtéren még vissza is igényelhetünk 7% ÁFÁ-t. Teljesen megéri. Érdemes szétnéznünk a ruhák, a tradícionális thai fűszerek és alapanyagok, valamint a műszaki áruk között. Central Festival Phuket: Phuket város nyugati részén. Jungceylon: Rat-U-Thit Road, Patong.

Talad Tairod: A hétvégi phuketi piac minden szombaton és vasárnap 16:00 és 21:00 óra között nyitva tartó piac, ahol az alku kötelező. Adjuk meg a módját, ne sértődjünk meg az elsőre magasabbnak tűnő árakon: legalább fél órával számoljunk árusonként. Közben megismerjük az eladót és könnyen barátságot köthetünk vele. Ehhez képest az már másodlagos is, hogy milyen apróságot veszünk tőle. Vásárolhtunk ruhákat, kézzel készített ékszereket és rengeteg használt holmit. Ha megéhezünk, számos finomság közül válogathatunk. Wirat Hong Yok Road
Phuket Szuvenírek
Jim Thompson: A legendás Jim Thompson 6 phuketi boltja közül valamelyik megér egy utat, ugyanis itt a legfinomabb selymeket találjuk egész Thaiföldön. Jim Thompson egy amerikai üzletember volt, aki az 50-es és 60-as években újra beindította a thai selyemipart, hogy újra régi fényében csillogjon. Ma világszerte a thai selyem képviseli a legmagasabb minőséget. Az árak is ennek megfelelően alakulnak, de cserébe életre szóló darabokkal leszünk gazdasabbak.

Phuket óvárosának kézművesboltjai: Thaiföld kézműves termékei nagy odafigyeléssel, több száz éves tradíció alapján készülnek. Válogassunk bátran a csodálatos fafaragások, kerámiák, kőszobrok és textíliák között, ugyanis ezek a darabok lakásunk örök díszei lehetnek.

Banzaan Market: Hagyományos piac modern épületben, amely a múlt és a jövő legjobb arcát mutatja. Kedves árusok széles mosollyal, normális árakkal, szép árukkal. Mindez pedig egy szellős, napfényes épületben. A piac egyébként a Jungceylon bevásárlóközpont mögött található Patongon, és minden nap reggel 07:00-től délután 17:00-ig van nyitva.

Premium Outlet Phuket: Válogassunk a legnagyobb világmárkák kiváló minőségű darabjai közül ebben az outlet centerben, a szokásos árnál akár 70 százalékkal kedvezőbb áron. Gondoljunk olyan márkákra, mint a Pierre Cardin, a Nike, az Adidas, a Levi's vagy a Nautica. Nyitva minden nap 10:00-21:00 óráig, Phuketen.

További vásárlás tippjeink: 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.