info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Thaiföld vízum

Thaiföld vízum | Thai vízum

Thaiföldön szükséges vízum vagy nem? Jó hírünk van: 30 napot nem meghaladó, turista célú utazás esetében nem szükséges thaiföldi vízum 2011 óta. Több időre utazik? Olvasson tovább.

 

Turista vízum | Thaiföld utazás

Kezdjük tehát a jó hírrel: 2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban.

A diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak a Thaiföldi Királyság területén.

A magyar állampolgárok az erre kijelölt alábbi 23 thaiföldi határátkelőhelyen is felvehetik a 15 napot nem meghaladó turista vízumot:

1. Suvarnabhumi nemzetközi repülőtér, Bangkok
2. Chiang Mai nemzetközi repülőtér, Chiang Mai
3. Phuket nemzetközi repülőtér, Phuket
4. Hat Yai nemzetközi repülőtér Songkhla
5. U-Taphao repülőtér ( Pattaya ), Rayong
6. Mai Sai határátkelőhely (immigration checkpoint), Chiang Rai
7. Chiang Saen határátkelőhely, Chiang Rai
8. Chiang Khong határátkelőhely, Chiang Rai
9. Betong határátkelőhely, Yala
10. Sadao határátkelohely, Songkhla
11. Samui nemzetközi repülőtér, Surat Thani
12. Sukothai nemzetközi repülőtér, Tak
13. Bangkoki öböl határátkelőhely, Bangkok
14. Si Racha határátkelőhely, Chonburi
15. Mabtaput határátkelőhely, Rayong
16. Nong Khai határátkelőhely, Nong Khai
17. Samui határátkelőhely, Surat Thani
18. Phuket határátkelőhely, Phuket
19. Satun határátkelőhely, Satun
20. Krabi határátkelőhely, Krabi
21. Songkhla öböl határátkelőhely, Songkhla
22. Chiang Rai repülőtér, határátkelőhely, Chiang Rai
23. Surat Thani repülőtér, határátkelőhely, Surat Thani.

Minden utas köteles az ország elhagyását megelőzően 500 THB repülőtéri illetéket fizetni - ezt a repülőjegy díja már eleve tartalmazza -, enélkül éppúgy, mint útlevél és a belépéskor kitöltött formanyomtatvány nélkül, kilépést nem engedélyeznek.
 

Turista vízum hosszabbítása | Thaiföld nyaralás

A vízummentes tartózkodás egy alkalommal és maximum 7 nappal meghosszabbítható a thaiföldi Központi Bevándorlási Hivatal bangkoki központjában. A hosszabbításhoz személyes megjelenés, útlevél és másolata, 4x6 cm-es fénykép és 1 900 THB eljárási díj szükséges. Ezt követően a tartózkodás meghosszabbítására nincs lehetőség, az országot el kell hagyni.
  • A Központi Bevándorlási Hivatal címe: Soi Suan Plu, South Sathorn Road, Bangkok 10120. Telefonszám: 02 287- 3101/3110.
  • A bevándorlási hivatal helyi kirendeltségei: http://www.immigration.go.th.

A Külügyminisztérium felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy tartózkodásuk, vízumuk meghosszabbításakor kizárólag az illetékes thaiföldi idegenrendészeti szervekhez forduljanak.
 

Vízumköteles thaiföldi utazás | Thaiföldi last minute utak

A nem turista célú és a 30 napot meghaladó beutazások továbbra is vízumkötelesek. Állampolgáraink vízumot a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén igényelhetnek, honlapcímük: http://www.mfa.go.th. A hatályos thai törvények szerint tartózkodási engedély hiányában külföldi állampolgárok 180 napon belül legfeljebb 90 napot tölthetnek Thaiföldön. A beutazásnak alapvető feltétele az ország elhagyását követően még legalább 6 hónapig érvényes magyar útlevél. Az útlevél és a vízum  beszerzéséről és érvényességéről nem az utazási iroda, hanem utasai, egyénileg gondoskodnak.

 

A thaiföldi vízumigényléshez szükséges:

  • 2 példányban kinyomtatott, kitöltött és aláírt vízumkérő lap.
  • 2 db, 6 hónapnál nem régebben készült fénykép.

A thaiföldi beutazás általános feltételeiről, valamint a vízumeljárás aktuális díjairól a Thaiföldi Királyság Külügyminisztériumának honlapján olvashat bővebben. Konkrét kérdésekben javasoljuk megkeresni a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségét.

Thaiföldre történő belépéskor mindenki győződjön meg arról, hogy az útlevélkezelő elhelyezte-e a beléptető pecsétet az útlevelében, ezt ugyanis az országból való távozáskor az illetékes hatóság ellenőrzi, és beléptető pecsét hiányában az utast - annak ellenére, hogy a mulasztást a thai hatóságok követték el - idegenrendészeti őrizetbe vehetik, és bírósági eljárást követően kitoloncolhatják az országból. Ilyen problémát leggyakrabban a Malajziából érkező utasok jeleztek, ezért ezen a határszakaszon fokozott odafigyelést javasolunk. A beléptető pecséten szereplő dátum határozza meg, hogy az utas meddig tartózkodhat jogszerűen Thaiföldön.

A thaiföldi idegenrendészeti szervek rendkívüli szigorral járnak el a Thaiföldön jogszerűtlenül tartózkodó külföldi állampolgárokkal szemben. A büntetés pénzbírság és kiutasítás, a hazautazás, azaz repülőjegy költségeit pedig a külföldi állampolgárnak kell állnia. Fizetésképtelenség esetén a büntetést börtönben kell letölteni. Amennyiben a külföldi állampolgár nem rendelkezik érvényes repülőjeggyel, mindaddig idegenrendészeti őrizetben marad, amíg saját maga vagy hozzátartozói megveszik számára a hazaútra szóló jegyet.

Thaiföldi Királyság Magyarországi Nagykövetsége
  • Cím: 1025 Budapest, Verecke u. 79.
  • Telefon: +36 1 438 4020
  • Weboldal: http://www.mfa.go.th.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.