info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Phuket búvárkodás

Phuket búvárkodás | Phuket utazás és Phuket nyaralás

Phuket búvárkodás szempontjából Thaiföld Paradicsoma, ugyanis a szezonban itt csodálatosan tiszta a víz, ami kiváló látótávolságot eredményez, gazdag az élővilág és a korallok is gyönyörűek. Kezdők és képzett búvárok számára is élmény egy phuket búvártúra. Mit talál ezen az oldalon? Ismertetjük a legjobb phuketi merülőhelyeket és részletezzük a phuketi  búvárkodás tájékoztató árait.

Phuket búvárkodás | Phuket utazás és Phuket nyaralás

Akik nem a mi irodánknál fizettek be az utazásra kérjük ők ne érdeklődjenek irodánknál a phuketi búvárkodások felől. Egyéni utasok vagy akik más irodánál fizettek be az utazásra, nekik azt javasoljuk, hogy forduljanak bizalommal ahhoz az irodához akivel utaznak.
A tanulni vágyóknak az alapfokútól a profi szintig biztosítanak PADI búvárképzést. Kényelmes és családias hajónkon viszik Phi Phi, Racha Yai és Racha Noi szigetekre, King Cruiser, Koh Doc Mai, Hin Daeng, Hin Muang és a többi kedvelt merülőhelyekre.
 

Phuket és környéki merülőhelyek

Phuket, Dél-Thaiföld álomszigete a búvároknak - amit gyakran az Andaman-tenger gyöngyszemének is hívnak és egyike a legszebb merülőhelyeknek Délkelet Ázsiában. A sziget mindössze 8 fokra fekszik északra az Egyenlítőtől, így ennek köszönhető Phuket trópusi klímája, az állandó 30 fok körüli vízhőmérséklet és a víz alatti élet bámulatos változatossága.

Racha Yai

A Phuket környéki Racha Yai-on tíz merülőhely is található, amelyek egész évben látogathatóak. Barrakudák lebegnek a szirt felett, polipok bujkálnak agancskorallok körül és a nyíltabb tereken tintahalak, makrélák úsznak el. Itt minden búvár talál tudásának és ízlésének megfelelő helyet, mert rengeteg a látnivaló és a merülések általában könnyűek, egyszerűek. A sziget nyugati oldalán a Bungalow Bay található, mely nyugodt vizével akkor is alkalmas búvárkodásra, amikor a téli évszakokban máshová nem tud menni a búvárhajó. Racha Yai keleti oldala nyújtja a legtöbb izgalmat, ahol jó a látótávolság és lehetőség van az áramlásos merülésre. A búvárok végigsodródnak a korallokban gazdag, fokozatosan mélyülő sziklás szirt mellett, hogy mikor a föld a mélybe vesz elégedetten ússzanak a felszínre.

Racha Noi
Ez a népszerű búvárterület Rachai Yai-tól délre található, a gyakorlott búvárok részére ajánlott. A vízalatti táj sokban különbözik szigettestvérétől. Nagyobb mélységek, hatalmas gránitsziklák jellemzik, és az áramlatok is erősebbek. A szerencsés sportbúvárok mantaráját, vagy akár cetcápát is megcsodálhatnak, ahogy fenségesen előúsznak a mély kékségből. A sziget északi csücskén lehetőség van váltakozó mélységű azaz multilevel búvárkodásra is, egy nagy, vízből kiálló sziklacsúcs miatt, ahol van esély látni szirticápát illetve tüskésráját. A déli csúcstól a nyílt tenger felé, áramlásos merülésre is van lehetőség. A látvány csodálatos, a víz sodra hatalmas sziklaformáció felett visz el... A délnyugati oldalon egy fa hajóroncs fekszik 27 méter mélységben, amely odavonzza a sok érdekes és szép szirti halat. A merülések itt sokkal nagyobb kihívást jelentenek, mint Racha Yai-on.

Shark Point
Shark Pointot 1992-ben a thai kormány tengeri rezervátummá nyilvánította. Mindenféle horgászat, illetve élőlény gyűjtése tilos. Nevét a gyakorta a homokban pihenő leopárdcápákról kapta. A szirt maga három sziklaképződményből áll, melyek közül a legnagyobb kimagaslik a vízfelszínből. Ez a szikla, mely a felszínen csupasz, lemerülve egy ünnepelt diva képét mutatja. Ruhatára káprázatos lágykorallokból áll, fenséges legyezőkorallokat tart, és hatalmas trópusi halrajok udvarolják körül. Az áramlatok néha erosek is lehetnek, de ez lehetoséget nyújt áramlatos merülésekre is.

Anemone Reef
Az Anemone-zátony egy kb. 35 méteres mészkősziklacsúcs, amiből mindössze 4 méter látszik ki a vízfelszínből. Ez a sziklacsúcs ugyan komoly veszély az erre hajózók számára, de felejthetetlen élmény jelent az itt merülőknek. Habár élővilága nem olyan színes, mint a kevesebb mint egy mérföldre található Shark Point, de messze földön híres a tarka anemona mezőktől. melyek teljesen betakarják felületét. A táplálékban gazdag víz mágnesként vonzza a menedéket és táplálékot kereső szirti halakat. A hatalmas meleg égövi halrajok, sügérek és színes bohóchalak állandó lakói e területnek, melyek közé szívesen vegyülnek a táplálékot kereső ragadozó a tonhal és a barrakuda. Ezeken felül hatalmas leopárdcápák is honosak itt.

King Cruiser
1997. május 4-én a személyszállító King Cruiser komphajó hét mérfölddel elhagyta a menetrendszerű Koh Phi Phi útvonalat és neki ütközött az Anemone Reefnek. A baleset hatalmas lyukat ütött a kiszolgált tengerjáró aljába, és kevesebb, mint egy óra alatt hullámsírjába süllyedt. Egy hajónak ugyan örökre vége lett, de a tengerfenéken új élet sarjad maradványain, a Phuketről idelátogató búvárok nem kis örömére. Lefelé haladva az elso látnivaló 15 méteren tárul elénk, a kapitány kabinja és kormányállás. Ez alatt, 18 méteren található a roncs, személyszállító része mellékhelyiségestül, bárral, étkezdével, és 25 méteren lelt végső helyet a hajómotor meg a gépjármű fedélzet. A King Cruiser nyugvóhelye Shark Points és az Anemone Reef közvetlen szomszédságban van, ami különösen izgalmassá teszi a környéket. E mérnöki létesítmény szépségével méltán a legnépszerűbb a phuketi vizeken.

Koh Doc Mai
Koh Doc Mai egy mészkősziget félúton Shark Point felé. Függőlegesen mered ki a vízből, és roppant népszerű a különböző szirti halak körében. Emiatt, bár a látótávolság a víz alatt nem olyan jó, mint a többi helyen, mégis sok búvárt vonz. Ha elég szerencsés az emberfia, murénát, polipot, leopárdcápát is láthat. A sziget keleti oldalán sárga csőkorallok élnek, és két kis barlang is található.

Phi Phi-szigetek
A Phang Nga öböl bejáratánál található csodálatos Phi Phi szigetek alkotják a Koh Phi Phi nemzeti parkot. Annak ellenére, hogy a Part című film által népszerűvé vált Phi Phi szigetekre a 2004. decemberi cunami súlyos csapást mért, megtartotta varázsát, és a turizmus is lassan újraéled. A búvárkodás itt mindig fantasztikus élmény, mivel a cunami a merülőhelyeket nem nagyon károsította. A legnagyobb kár elsősorban a szállodai férőhelyek számának csökkenésében nyilvánul meg. A sziget egyben kapu Thaiföld déli, nyílt vízi merülőhelyei felé. Koh Rok Nok, Koh Ha, Hin Daeng / Muang mészkő üregekben, barlangokban gazdag kristálytiszta vízű búvártúra célpontok.

Similan-szigetek
Thaiföldi vizeken a Similan-szigetek nyújtják a legnagyobb élményt, és a világ búvártársadalma is a legjobb merülőhelyek között tartja számon. A Phukettől 100 km-re északnyugatra található szigetcsoport 9 gránit szigetből áll. Buja trópusi erdő borítja felszínét és partjain a hófehér homok egybevész a tengerrel. A víz alatti látványt kemény- és lágy korall kertek ékesítik. Hatalmas gránitsziklatömbök és izgalmas sziklaképződmények jellemzik a kanyonokkal, kiszögellésekkel és átúszásokkal tarkított tengeri világot. Igen gyakoriak a tengeri áramlások, melyek a tapasztalt vízalatti felfedezőket segíti útjukon a burjánzó élettel teli szirtek mentén, hogy megcsodálhassák ezt a nem mindennapi tengeri világot.

FONTOS
Mi nem tudunk segíteni búvárkodás ügyében, a kinti idegenvezetőt kérdezzék közvetlenül érkezés után.
Jelen oldalunk tájékoztatás miatt jött létre, az egyes búvárbázisok gyakorlata a fentitől eltérhet.

 

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.