Hová utazna?
Indulási hely
1 db
2 fő
0 fő
Indulási hely kiválasztása
Kérem várjon...
Legkorábbi indulás
Kérem várjon...
Legkésőbbi indulás
Időtartam
Kérem várjon...
Szobák és utasok elosztása
Első szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Második szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Harmadik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Negyedik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Ötödik szoba elosztása:
Felnőtt
Gyerek
Kiválasztva: 2 felnőtt
Új szoba hozzáadása

Ayutthaya

Thaiföld, Ayutthaya - Sziám fővárosa


A várost I. Ramathibodi sziámi király (másik nevén Uthong) alapította 1350-ben, aki a Lopburiban kitört himlőjárvány elől menekülve érkezett oda, és királysága fővárosának tette meg; birodalmát gyakran Ajutthaja királyságnak vagy Sziámnak nevezik. 1600-ra már 300 000-en lakhattak a városban, 1700-ra pedig elérhette a népesség az 1 000 000 főt, így a korabeli világ egyik legnagyobb városa lehetett. 1767-ben a burmai sereg pusztította el, így a királyság is összeomlott. Az egykori város romjai alkotják ma az Ajutthaja történelmi emlékparkot, amit nemzetközileg is UNESCO-s világörökségi helyszínként tartanak számon. A várost pár kilométerrel keletebbre alapították újra, s néha „Kelet Velencéjének” nevezik.

Ayutthaya, a thaiok második fővárosa egykor egy milliós nagyváros volt, fényes és gazdag. Európa fővárosaival vetekedő. Aztán az örök ellenség, a burmaiak pusztították el (a thaiok és burmaiak úgy vannak itt, mint Európában a németek és franciák – egy évezreden át háborúztak egymással). De ezt csak a könyvekből, feliratokból tudjuk, a romok, amiket látunk, időtlenek számunkra, lehetnek száz vagy ezer évesek. Mégis lenyűgözőek. A pusztulásukban is fenséges pagodák, Buddha-szobrok, templomok, a paloták romjai erről az ismeretlen, furcsa történelemről mesélnek. Gazdag királyokról, bölcs szerzetesekről, csatákról és végül vereségekről szólnak. Aztán persze megtudjuk, hogy a legrégibb emlékek nagyjából a mi Nagy Lajos királyunkkal egyidősek, Ayutthaya bukása pedig Mária Terézia uralkodásának idejére tehető.
Ayutthaya Sziám fővárosa
A Vat Csaivatthanaram romjainak közepén egy kukoricacső alakú sztúpa, úgynevezett prang látható, amely a Khmer Birodalom hatását mutatja.
Thaiföld utazás Ayutthaya
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.