info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Bangkok látnivalók

Bangkok látnivalók | Bangkok nyaralás és Bangkok utazás

Bangkok bővelkedik a csodálatosabbnál csodálatosabb látnivalókban. Mi most összegyűjtöttük a legizgalmasabb látnivalókat. Fedezzük fel Bangkok kulturális oldalát is, igazi kalandban lesz részünk! 
 
Bangkok látnivalók | Bangkok utazás és Thaiföld last minute
 
Siam Niramit színház
Bangkok Siam Niramit
Szeretnénk megismerni Thaiföld történelmét és kultúráját, de az útikönyvet túl száraznak és töménynek tartjuk? Irány a 2000 fő befogadására alkalmas Siam Niramit színház, ahol nagyon látványos és szórakoztató módon ismerkedhetünk meg a thai történelem legfontosabb eseményeivel, és ahol betekinthetünk a thai kultúra egy-egy jellemző pillanatába. Bár sokan más látványosságokat javasolnak előbb meglátogatni, mi egyértelműen ezt a grandiózus színházi élményt vennénk előre. Ugyanis ezután minden más látnivaló mélyebb jelentéssel fog bírni számunkra, amit Bangkokban vagy Thaiföld más részein láthatunk. Előadások: naponta.

Királyi Palota
Bangkok Királyi Palota Smaragd Buddha
Az 1782-ben épült Királyi Palota Bangkok legnépszerűbb látványossága, ami nem is csoda, hiszen sokan kíváncsiak arra, hogy hol laktak évszázadokon keresztül a thaiföldi király család tagjai. Jelenleg a királyi család már máshol lakik, de a Királyi Palotát azóta is használják hivatalos rendezvények alkalmával.  A 218 400 m2-n elterülő Királyi Palota az UNESCO Világörökség része. A falakkal körülvett területen számos épület, udvar és park található. Ezek közül az egyik leghíresebb a Smarang Buddha Temploma, azaz Wat Phra Kaew, amelyet tévesen neveznek egyébként buddhista templomnak, ugyanis ez egy kápolna. Legfőbb nevezetessége az i.e. 43-ban, Indiában készült, 75 cm magas smaragd buddha szobor. A szobornak három különböző, aranyból készült öltözete van, amelyet évente háromszor cserél maga a thai király. A királyi palota minden nap nyitva van, méghozzá 08:30 és 16:30 között.

Arany Buddha Temploma | Wat Trimit
Bangkok Arany Buddha Wat Traimit
A világ legnagyobb tömör arany Buddha szobrát csodálhatjuk meg, ha ellátogatunk az Arany Buddha Templomába, más néven Wat Trimitbe Bangkok Chinatown városrészében. A 3 méter magas, 5 és fél tonna súlyú, Szúkhóthaj-stílusban készült arany buddha tiszteletet parancsolóan magasodik a szentélyben. A szobor keletkezési idejét a 13-14. századra teszik. Sokáig nagy becsben tartották a szobrot, majd rablástól tartva befedték gipsszel. Valódi arany mivolta tehát évszázadokon keresztül rejtve volt. Egészen 1955-ig, amikor egy kötél segítségével felemelték a szobrot, hogy áthelyezzék, ám a kötél nem bírta a súlyt, így a szobor nagy robajjal a földre zuhant, és megrepedt rajta a gipsz. Ekkor jöttek rá, hogy bizony a gipszréteg alatt 18 karátos arany rejtőzik. Amikor a templomot látogatjuk, számítsunk arra, hogy a belépés előtt le kell majd vennünk a cipőnket. A templomot egyébként csodálatosan tisztán és jó állapotban tartják, ami a látogatók számát tekintve igazán nagy szó. Nyitva tartás: H-P, 9:00-17:00. Érdemes nyitásra érkezni, hogy valamivel kisebb legyen a tömeg, mint a nap további részében.

Hajnal Temploma | Wat Arun
Bangkok Wat Arun Hajnal Temploma
Bangkok legtöbbet fotózott nevezetessége az Alkonyat Temploma, amely kivilágítva az egyik legmaradandóbb emlékünk lesz egész életünkben. A 18. században épült templom egy középső toronyból és négy, kisebb toronyból áll. A 70 méter magas középső tornyot színes üvegek és kínai porcelán díszítik. Érdekesség, hogy a Smaragd Buddhát itt tartották egy ideig. Lépcsőkön felmehetünk a templom 2 teraszára, de a lépcsők nagyon keskenyek és a kilátás nem igazán lenyűgöző - de ha már ott vagyunk, vállalkozhatunk a meredek lépcsők megmászására.
 
Fekvő Buddha Temploma | Wat Po
Bangkok Fekvő Buddha
A Fekvő Buddha Temploma szintén ismert sokak számára, ugyanis nem mindennapi látvány az óriási, arany Buddha látványa, amely ráadásul szokatlan testhelyzetben van. A meditációs ülés helyett az oldalán fekszik a világ legnagyobb Buddha szobra, amely egyébként Thaiföld egyik legrégibb és legnagyobb buddhista templomában található. A templomban több, mint 1 000 Buddhát ábrázoló kép és szobor található, így ha ilyen jellegű az érdeklődésünk, sok időt eltölthetünk a templomban ezek nézegetésével. Úgy tartják, hogy ebben a templomban született meg a tradicionális thai masszázs, ami el is képzelhető, ugyanis a templomban sokáig thai orvoslást oktattak, majd a templom adott otthont Thaiföld első egyetemének. Praktikus infó, hogy a Fekvő Buddha Temploma a Királyi Palota mögött helyezkedik el, így érdemes összekötni a két látnivaló megtekintését.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.