info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Thaiföld pénznem

Thai pénz | Thaiföld pénz

[BANNER-14]
Egy thaiföldi utazás előtt érdemes megismerkedni a thai pénzzel. Mi a hivatalos thaiföldi pénznem? Mi a váltópénz? Milyen árfolyammal számoljunk? Milyen bankjegyek vannak forgalomban? Olvasson tovább és mindent megtudhat.

Thaiföld hivatalos pénzneme a thai baht (THB), amelynek váltópénze a satang. 100 satang ér 1 thai bahtot. Ellenőrizzük kiutazás előtt mindig a pontos árfolyamot, de irányadónak érdemes tudnunk, hogy 1 thai baht 7 forintot ér.
 

Thaiföldi fémpénz és papírpénz

Thaiföldön fémpénz és papírpénz egyaránt használatos. Fémpénzből létezik 25 és 50 satangos érme, valamint 1, 2, 5 és 10 bahtos érme. Papíppénzből 20, 50, 100, 500 és 1 000 bahtos létezik. A leggyakoribb érme a 10 bahtos, míg a leggyakoribb papírpénz a 100 bahtos. A 25 és az 50 satangos érme szinte teljesen haszontalan, ha egyszer ilyet kapunk, szinte lehetetlen megszabadulni tőle - de helyi boltokban kaphatunk ilyet vissza.
 

Thaiföldi pénz tippek

Egy thaiföldi utazás során érdemes néhány praktikus tanácsot megfogadni, hiszen ezzel sok pénzt spórolhat és kellemetlen helyzetektől kímélheti meg magát. Íme a legjobb thaiföldi utazás során felmerülő, pénzzel kapcsolatos tippek.
  • Kiutazás előtt váltsunk eurót vagy dollárt és azt vigyünk magunkkal Thaiföldre, ugyanis kint nem váltják a forintot és itthon sem válthatunk thai bahtot.
  • Ahogy máshol is, a reptéren váltanak a legrosszabbul, a hotelek szintén nem a legjobb átváltási aránnyal dolgoznak, így pénzváltásnál keressük a nagy "EXCHANGE feliratú bódékat. Ezeknek a helyi rövidítése a "forex", amely a FOReign EXchange szavakból áll össze.
  • A pénzfelvétel bankautomatából meglehetősen drága alapból is, de 2009 óta ehhez sok bankautomata esetében még hozzájön egy 150 bahtos extra díj is, amit az adott bankautomata bankja emel le a számlánkról pénzfelvételenként.
  • A bankkártyákat és hitelkártyákat minden nagyobb hotelben, üzletben és étteremben elfogadják, azonban természetesen számos utcai árusnál és a piacon mit sem érünk a bankkártyánkkal, ezért tartsunk magunknál mindig valamennyi bahtot.
  • Mindig ellenőrizzük a pénz állapotát, amit kapunk. Ahogy itthon sem elfogadottak a szakadt vagy hiányos bankjegyek, úgy Thaiföldön sem.
  • Ugyanígy mindig számoljuk meg a pénzváltásnál és a vásárlásnál is a kapott pénzt.
  • Érdemes tudni, hogy Thaiföldön a pénzzel csak tisztelettel lehet bánni, ugyanis ez a thaiföldi királyi család megsértésének számít.

Képek forrása: http://thailandforvisitors.com.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.