info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Phuket szigetről

Phuket sziget| Phuket utazás és Phuket last minute utak

Egy phuketi nyaralás tökéletes választás, ha télből a nyárba szeretnénk utazni. Végtelen, finomhomokos tengerpart, szikrázó napsütés és nyüzsgő éjszakai élet, miközben számos izgalmas fakultatív programon vár minket, ha úgy tartja kedvünk. Utazzunk Phuketre!

Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, amelyet a 700 méter hosszú Sarasin köt össze a szárazfölddel északon. Phuket eredeti neve egykor Jungceylon volt, aztán később a maláj bukit, azaz domb szóból alakult ki a sziget mostani neve.

Phuket város

Phuket óvárosi része magával ragadó bájjal rendelkezik, ugyanis számos épület a 19. században épült, amikor Phuket elkezdett fellendülni az ónbányászatnak köszönhetően. Ez nem csak thaiföldieket, hanem portugálokat és kínaiakat is a szigetre csábított, akik kultúrája és építészete erősen hatott és hat azóta is. Az óvárosban például több kínai udvarház található, többnyire romos állapotban. Az óvárosi részen túl Phuket nagyon is mai város, számos vásárlási lehetőséggel és mozgalmas mindennapokkal.

Phuket szigetről és Phuket városról | Phuket nyaralás és Phuket utazás
Phuket-sziget Phuket legjobb standjai a sziget nyugati részén találhatók. Íme áttekintésünk arról, hogy Phuket melyik részére érdemes utaznunk attól függően, hogy milyen típusú nyaralásra vágyunk.
 
  • Intenzív éjszakai élet | Patong Beach a leghíresebb, amely nappal homokos és pálmafákkal szegélyezett strandjával, napnyugta után pedig pezsgő éjszakai életével csábítja az utazókat.
  • Romantikus nyaralás | Kata Beach akkor a legjobb választás, ha igazi, fehérhomokos tengerpartra és háborítatlan romantikára vágyunk. Napozzunk, pihenjünk, sétáljunk a homokban, nézzük innen a naplementét, vacsorázzunk egy romantikus tengerparti étteremben. Nászútra is tökéletes választás.
  • Luxus és kényeztetés | Bangtao Beach arról híres, hogy itt találhatók Phuket szigetének legszínvonalasabb luxusszállodái. Ha mi is sokcsillagos kényeztetésre vágyunk, kiemelkedő szolgáltatásokkal, akkor válasszuk Bangtao Beachet.
 
Forrás: Útitárs. Thaiföld és phuket.com.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.