info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Thaiföldi időjárás

Thaiföld időjárás | Thaiföld utazás

Thaiföld időjárás és tenger szempontjából a téli hónapokban a legjobb: novembertől márciusig bármikor mehetünk, alig fog esni az eső, és hét ágra fog sütni a nap, a tenger pedig szinte forró egész évben.
Thaiföld trópusi éghajlatára jellemző a forróság és a magas páratartalom. Az esőzés általában rövid, kiadós formában jelentkezik. Májusban, júniusban van a legmelegebb, ilyenkor nem ritka a 40 fok körüli hőmérséklet, míg novembertől márciusig 30 fok köré „szelidül” a hőség. Tapasztalataink szerint május, szeptember és október a legkevésbé alkalmasak a Thaiföldre utazásra, bár a turizmus ezekben a hónapokban sem áll le. Tekintettel arra, hogy az utazók szinte 100%-a ellátogat valamelyik tengerpartra, érdemes megvizsgálni a 3 legnépszerűbb üdülőhely Pattaya, Phuket és Koh Samui egymástól eltérő klímáját. Pattaya szinte egész évben alkalmas a tengerparti pihenésre, szeptember és október kivételével. Ugyanakkor Phuket szigetén az esőzés májustól a nyári hónapokon át egészen októberig megzavarhatja nyaralásunkat. Viszont Koh Samui júniustól augusztusig kellemes, s csak októberben és novemberben zavaró az esőzés. Az Észak-Thaiföldet is érintő körutazók az esetleges magaslatokat is érintve enyhébb időjárásra és nagyobb nappali-éjszakai hőmérsékletingadozásra számíthatnak. Előfordulhat, hogy a mai világra jellemző klímaválatozások a megszokott viszonyoktól eltérő időjárást eredményeznek. 
Thaiföld időjárása

Thaiföld időjárás és tenger | Thaiföld utazás
A levegő hőmérséklete nagyon kiegyensúlyozott és nyaralóbarát minden hónapban: ;egész évben 31-35C fokra számíthatunk nappal, este pedig 21-25C fokig hűl csak le a hőmérséklet.

A tenger pedig még ennél is melegebb: egész évben 28-30 fokos a víz. Ez alapján tehát bármikor mehetnénk egész évben, viszont a nagyon esős időszak áprilistól egészen október végéig tart, így pedig nem olyan kellemes a tengerparton heverészni.

Azonban ha télből szeretnénk a nyárba menni - nos, erre tökéletes Thaiföld. A napsütéses órák száma ezekben a hónapokban 11-12 óra, tehát valóban olyan csodálatos az idő, mint ahogy a képeken látni. Ez a klíma jót tesz a növényzetnek, tehát a táj is gyönyörű és vadregényes. A tengerpart pedig a legtöbb nyaralóhelyen fehér finomhomokos.

Irány Thaiföld last minute utak keretében!
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.