info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Elektromos cigaretta Thaiföld

Az elektromos cigaretta bevitele a Thaiföldi Királyság területére kivétel nélkül tilos.

Lehet az Vaporizer porlasztós, Iqos is bármelyik tiltva van.
Amennyiben mégiscsak sikerülne becsempészni, akkor annak használatától is óvakodjunk, mert az is tilos. Büntetés jár érte!
A thaiföldi jogszabályok sajátossága, azaz az eseti problémákra reagálás minden esetben is látható: birtokolni nem tilos ugyan az elektromos cigarettát, behozni, használni, értékesíteni, átvenni, stb. azonban igen.
Összegezve: Ne vigyünk magunkkal elektromos cigarettát!

Hagyományos dohányzás korlátozása:

A főbb turistastrandokon 2017-től kezdődően megtiltották a dohányzást. így Phuket szigetén is. A döntés állítólag annak hatására született meg, hogy az ország strandjain több tízezer cigarettacsikket szedtek össze. Ez a tengerparti hulladék több mint egyharmadát teszi ki.
Azokat, akiket dohányzáson kapnak a hatóságok, akár 100.000 thai bathra (kb. 780.000 ft) is büntethetnek. A strandokon természetesen majd kialakítanak külön dohányzásra kijelölt helyeket.
Az új törvényt egyelőre nagyon sok strandra vezették be többek között Phuket, Prachuap Khiri Khan, Chon Buri, Songkhla, Samui és Pattaya partjain. Ha a kezdeményezés sikeres lesz, akkor az egész országra kiterjesztik az elkövetkezendő időkben.
A jogsértésekért nagyon szigorúak a büntetések. Azok, akik ezen a strandon dohányoznak, pénzbüntetésre vagy  egyéves börtönbüntetésre számíthatnak. Az intézkedés valójában az ország 500 leghíresebb strandjára terjed ki.
Az elektromos cigaretta tilos Thaiföldön

A dohányzás nem tiltott Thaiföldön

  • személygépkocsiban (a dohányzás egy bérelt autó);
  • magánterületen (lakás, ház);
  • azokon helyeken, ahol kifejezetten erre a célra van kijelölt hely. (a parkokban, szállodákban, múzeumokban, a vasúti / vasútállomásokon Thaiföld repülőterein, stb).

Thaiföldön tilos dohányozni

  • minden nyilvános helyen (parkokban, szabadtéri piacok, stadionok, utak, megállók, strandok, közlekedési eszközökön, stb.)
  • az összes nyilvános területen (beleértve a szobákat és a szálloda halljában, a bárokban, éttermekben);
A thai vámelőírás szerint dohányárut 250g-ig, cigarettát 200 szálat lehet bevinni Thaiföldre.

Fontos:

Ez az oldalunk csak a tájékoztatást szolgálja a mostani legjobb tudásunk szerint. Az esetleges változásokról illetve a jelenleg is érvényes szabályokról a Thaiföldi Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhat, az ott leírtak az érvényes releváns információk.
Frissítve : 2022.11.07.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.