info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Thaiföld utazás infók

Thaiföldi utazás hasznos információk

Thaiföldre utazik? Válassza akár Bangkok városát, Phuket vagy Pattaya fantasztikus tengerpartját és éjszakai életet, érdemes tudni néhány dolgot utazás előtt. Megtalál itt minden információt az útlevélre vonatkozó információktól kezdve a vízumon át a hasznos telefonszámokig. Foglaljon le egy kedvező árú last minute utat és irány Thaiföld!

UPDATE! 2022 TÉL IDŐSZAKÁRA ÚJRAINDUL PHUKET!

KIFELÉ - Egyik partnerünk tájékoztatója 2021. november 11-én:
Jelenleg Magyarországról csak Phuket fogad turista céllal érkező utazókat.
 • Mire van szükség a beutazáshoz?
  • Érvényes útlevélre, melynek a hazaérkezést követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
  • A beutazást megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre (angol nyelven). 
  • Csak teljeskörű oltással rendelkező személyek utazhatnak be! Elfogadják a Szputnik és Sinopharm vakcinát is, tehát az összes típust. FONTOS! Csak a 12. életévet betöltöttektől kérik az oltás igazolását. 
  • Angol nyelvű oltási igazolásra (EU COVID igazolás az EESZT-ből).
  • Érvényes oda-vissza útra szóló repülőjegyre - utazási csomagjaink minden esetben tartalmazzák a repjegyet illetékekkel együtt, feladható- és kézipoggyásszal!
  • Visszaigazolt szállásfoglalásra - de fontos kitétel, hogy kizárólag SHA Plusz minősítéssel rendelkező hotel foglalható - nálunk csak ilyenek szerepelnek a kínálatban!
  • COVID-19 megbetegedésre is fedezetet nyújtó BBP biztosításra, legalább 100 000 USD értékű fedezettel (erre a nálunk megköthető Colonnade biztosítás megfelelő)
  • Regisztráció (Thailand Pass) elkészítésére a https://tp.consular.go.th/en/registration oldalon és a szükséges dokumentumok feltöltése (COVID igazolás, útlevél utolsó oldalának feltöltése, szállás és biztosítás feltöltése). A regisztrációt legalább az utazást megelőző 7 nappal kell elkészíteni! 
  • Érkezéskor a phuketi repülőtéren PCR-tesztet vesznek mindenkitől, annak az eredményét a szobában kell megvárni, ami kb. 6 óra. A reptéren emellett kap minden utas egy gyorstesztet, amelyet a 6. napon kell elvégezni önállóan. Mindebben a kinti partner segít a reptéren! Kiegészítés egyik partnerünktől: ennek a díja 25.000 Ft / fő - ez az összeg a hátralékkal együtt fizetendő az irodánknak. A PCR-teszt regisztrációt irodánk elvégzi, ehhez szükséges, hogy egy előre egyeztetett időpontban az utazó telefonon irodánk rendelkezésére álljon (a regisztráció e-mailben történő megerősítése miatt). A regisztráció legkorábban az utazást megelőző 30. naptól lehetséges. Az ehhez szükséges adatokat a foglaláshoz a majd küldött dokumentumban kérjük megadni. A másik thaiföldi partnerünk ilyen infót nem adott egyelőre, de utánakérdezünk természetesen az aktuális infónak, amikor Ön foglal.
  • Thai Chana vagy Mor Chana telefonos alkalmazás letöltése és engedélyezése a telefonra.
  • Ez a lista tájékoztató jellegű, és változhat, az aktuális és releváns információt Ön mindig a Konzuli Szolgálat weboldalán találja: Konzuli Szolgálat honlapja Thaiföld
 • Légitársaság: a legtöbb thaiföldi utunknál Emirates. Dubai-on keresztül közvetlen járat megy ez esetben Phuketre, tehát nem lesz belső járat. Bangkok egyenlőre még nem nyitott, de a Thai Turisztikai Hivatal információja alapján a a terveik szerint a beutazási feltételeket 2022. januárjáig fokozatosan könnyítik és teszik lehetővé a beutazást az ország más területeire is. Másik két lehetséges légitársaság még a Qatar és a Turkish Airlines, de abszolút az Emirates a jellemző - érdeklődjön a konkrétumokról foglaláskor.
 • Magyar nyelvű asszisztencia lesz Phuketen - az egyik partnerünknél személyesen, a másik partnerünknél telefonon keresztül.
 • Indulási időpontok az egyik partnerünknél: 10 nap/7 éjszaka. 2022.01.07-16. 2022.01.14-23. 2022.01.21-30. 2022.02.11-20. 2022.02.18-27 - mindegyik megtalálható a honlapunkon. A fenti indulási időpontoktól illetve tartózkodási időtől eltérő igényekre vagy más szállodára egyedi ajánlatot rövid határidővel adunk, jelezze, ha Önnek ilyen kérése van, segítünk a szervezésben! LÉNYEGES TEHÁT, hogy a weboldalunkon az adott utazás indulási és érkezési időpontjai szerepelnek. A számítógép nem tudja értelmezni a kint eltöltött éjszakák számát, mert csak annyit tud , hogy a két dátumot kivonja egymásból. Kérjük, hogy vegyék figyelembe az utazással eltöltött menetidőt és a jelentős időeltolódást. Jelen esetben például, ahol azt látja, hogy az indulás 2022. január 7-én, majd a hazaérkezés január 16-án történik, az nem jelenti azt, hogy a kinti szállodában 9 éjszakát fog eltölteni. Ebben a konkrét esetben a lefoglalt éjszakák száma 7 kint töltött éj. Általában az utazással kettő és fél nap telik el. Ami biztos: a szálloda lapján megadott napon indul az utazás és a megadott napon érkeznek haza. Részletekről érdeklődjön irodánkban.
 • Phuketen már minden egyszerű - Amennyiben a beutazási feltételeknek az utas megfelel, úgy Phuketen és a Phukethez tartozó területeken (szigeteken) belül szabadon mozoghat, nincs szállodai karanténkötelezettség.
 • Fakultatív programok: egyik partnerünknél számos fakultatív program elérhető. A részletekről kint az idegenvezető ad tájékoztatást. A fakultatív programok nyelve angol.
 • HAZAFELÉ - 2022. március 7-től TELJESEN SZABAD a hazatérés a világ bármely országából Magyarországra. Nem kell tehát sem teszt, sem oltottság, és karantén sincs már - részletek az Utazási tanácsok 2022 oldalunkon!
 • Általános tudnivalókUtazási tanácsok 2022A fentieken kívül mire van szükségünk az utazáshoz? Az útlevél és a vízum  beszerzéséről és érvényességéről nem az utazási iroda, hanem utasai, egyénileg gondoskodnak. Külföldi állampolgárságú utasok a beutazási szabályokkal kapcsolatban érdeklődjenek az adott konzulátuson, illetve nagykövetségen. Kérdezzék meg, hogy kell-e útlevél vízum stb.  A befogadó ország beutazási feltételeiről egyénileg kell tájékozódnia az Utasnak.

Budapesti Liszt Ferenc Repülőtér, reptéri parkolás, repülőút.
Nem szokványos információk Thaiföldről:
Poggyász információ:
A feladható poggyász személyenként maximum 20 kg.
Fedélzetre vihető kézi poggyász max. 7 kg.

Repülőút, poggyászsúlyok, nyaralási napok
A thaiföldi fakultatív programok, kirándulások Szálloda kategóriák. Mikor foglalhatjuk el a szóbánkat és mikor kell kiköltözni?

Thai Rendőrség
Thaiföld közbiztonság

Thaiföldön a közbiztonság jó, de célszerű fokozottan vigyázni az értékekre, repülőjegyekre, illetve útlevelekre. Változó intenzitással - általában a téli turistaszezon idején - fordulnak elő turisták kárára elkövetett bűncselekmények (zsebtolvajlás, útlevél eltulajdonítás, bérelt járművek esetén hamis kártérítési követelés stb.).


Thaiföld vásárlás

Javasolt óvakodni a túlságosan olcsón kínált drágakövek és ékszerek megvásárlásától, mivel az esetek többségében silány minőségű áruról van szó. A "becsapott" vevő a Turista Rendőrséghez (Tourist Police telefonszám: 1155) fordulhat segítségért - angolul beszélő munkatársai készséggel segítenek szinte minden ügyben. A thaiföldi várárlásról ezen az oldalunkon olvashat részletesebben: Thaiföldi vásárlás

 

Thaiföld közlekedés

A bérelt gépjárművek és motorkerékpárok egyes esetekben nincsenek biztosítva, aminek következtében a bérlő köteles kifizetni az ellopott jármű értékét, valamint a bérelt járműben, illetőleg az azzal okozott kárt. Autóbérléskor ragaszkodjanak a biztosítási igazolás kiadásához. Foglalóként, vagy megőrzésre az útleveleket nem tanácsos átadni senkinek sem, ezzel könnyen visszaélhetnek.

Thaiföldi Királyság Délkelet-Ázsia szívében fekszik: északon a hegyvidék, az ország közepén lévő sík rizsföldek, az észak-keleti irányban található farmvidék és a tengerparti vonal trópusi szigetei sok változatosságot ígérnek. Thaiföldet eltérő kultúrák és tradíciók alkotják, az ország büszke történelmére, trópusi éghajlatára, vendégszerető népére. A változatosság és a kitűnő szolgáltatások mindenki számára élményt nyújtanak: üdülés egy pálmafákkal szegélyezett szigeten, körutazás a történelmi útvonalakon vagy egy kis kalandozás Ázsia szívében.

 

Thaiföld illemszabályok

Tilos minden, a király személyét, a monarchiát vagy a buddhizmust és értékeit kigúnyoló, megalázó vagy más, felségsértőnek minősíthető cselekmény. Az ország uralkodó vallása a buddhizmus, nyitott, toleráns vallás, de kiemelten érzékeny az emberi méltóságra, a visszafogott viselkedésre. Nőket engedélyük nélkül megérinteni tilos. Nők buddhista szerzeteshez nem érhetnek hozzá, nem adhatnak át, és nem vehetnek el tőle semmit. Mások előtt ölelkezés, csókváltás még házaspárok között sem illendő. Thai embert fején megérinteni, haját megsimítani illetlenség. Lábbal mutatni valakire szintén udvariatlan dolog.

 

Thaiföldi öltözködés

A nagy meleg miatt könnyű, nyári viselet, világos fejfedő javasolt. Célszerű napvédő krém használata. Buddhista turista látványosságok felkeresése alkalmával fokozottan ügyeljenek a megfelelő öltözködésre (váll, térd fedve, zárt lábbeli, amit a templomokba lépve le kell venni). A nudizmus egyik strandon sem megengedett.

 

Repülőtéri transzfer

Önálló utazás esetén a bangkoki nemzetközi repülőtérről a városba való bejutáshoz a repülőtéri igazgatóság által fenntartott limuzin szervizt, buszszolgáltatást (Airport Bus), vagy hivatalos taxit (sárga rendszám) célszerű igénybe venni.

 

Repülőtéri illeték

Minden utas köteles az ország elhagyását megelőzően 500 THB (kb. 11 EUR/14 USD) repülőtéri illetéket fizetni (ezt a repülőjegy díja már eleve tartalmazza), e nélkül éppúgy, mint útlevél és a belépéskor kitöltött formanyomtatvány nélkül, kilépést nem engedélyeznek.


Forgalmi adó (ÁFA) visszaigénylése Thaiföldön

Értékesebb áru esetén lehetőség van a forgalmi adó visszatérítésére. Ehhez igazolni kell, hogy a vásárolt termék valóban elhagyja az országot. Az ügyintézés a repülőtéri vámhivatalnál történik, ahol be kell mutatni az útlevelet, kitöltött formanyomtatványt, az áru vásárlását igazoló számlát és a megvásárolt terméket. A vámhivatal ügyintézése után az aláírt és lepecsételt formanyomtatványt át kell adni az adóhivatal repülőtéri képviselőjének.

Thaiföld étkezés az utcán
Pénz kivitele

Magyar állampolgárok maximum 50 000 THB-t vihetnek ki az országból.

 

Étel, ital Thaiföldön

Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, érdemes minden esetben ásványvizet vásárolni. Ugyanígy kerülendő a jégkocka is. Thaiföldön jellemezően mindenki az utcán eszik, a helyiek szinet soha nem főznek otthon. Ha van mersze megkóstolni a sok ismeretlen étel, akkor készüljön fel bármire:-)
A thai konyha egy szóval jellemezve aromás, azaz fűszeres: sós, savanyú, édes és időnként nagyon erős. Sokféle alapanyag felhasználásával alakul ki a jellegzetes íz. Az első a chili, aminek több mint egy tucat különböző fajtáját használják. A legerősebb és a legkisebb a sárga-narancssárga színű, phrik khai luangnak nevezett chili. Chili halmártásban, azaz nam pla prikben a legelterjedtebb fogás. A nam pla a helyi ételekhez olyan, mint a szójaszósz a kínai étkezésekhez. Sós, csípős ízű, erjesztett halból, főleg szardellából készült folyadék. Erjesztett osztrigából is készül nam pla. Bár elég szörnyen hangzik, az íze mégis csodálatos.


Hasznos thaiföldi telefonszámok

Ahogy más külföldi utazásunk során itt is érdemes feljegyezni a azokat a telefonszámokat, amik szükség esetén jól jöhetnek.
 • Útlevélre, ami legalább 6 hónapig érvényes. Új útlevélre van szüksége? Olvassa el útlevél igénylés bejegyzésünket, ahol megtalálja a legfrissebb árakat és útlevél készítési határidőket.
 • Pénzre. Eurót vagy dollárt vigyünk magunkkal, majd váltsuk át helyi pénzre. Forintot kint nem váltanak. A helyi pénznem a baht (THB). A váltópénz a satang. 1 baht 100 satangot ér. Kiutazás előtt ellenőrizzük a pontos árfolyamot, de 1 baht körülbelül 7 forintot ér. Tudjon meg többet a thai pénzről.
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra, hiszen kint nagyon drága az orvosi ellátás: Utas biztosítás
 • 30 napot nem meghaladó, turista célú beutazás esetében ingyenes a vízum Thaiföldre 2011 óta, azonban ha több napra menne olvasson tovább: thaiföldi vízum.
 • Repülőútra készülve számos olyan különleges dologra kell ügyelni, amire másféle utazás esetén nem figyel az ember. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
 • Utazzunk saját autónkkal a Liszt Ferenc Repülőtérre és tegyük le ott: Reptéri parkolás, kedvezményes áron.
 • A reptéri találkozó a budapesti indulást megelőző 2 órával van az utazásszervező iroda képviselőjével.
 • Thai útiszótár, egy-két hasznos kifejezéssel.
 • Vásárlás Thaiföldön, Hol érdemes vásárolni? Nézze meg ezen az oldalunkon: Vásárlás, árak Thaiföldön.
 • Szexturizmus, mennyire tabu kint a prostitúció, mennyire toleráns a társadalom a prostituáltakkal? Veszélyes ez a turistákra? Olvassa el az írásunkat: Szexturizmus.
 • Kiadatás Thaiföldről. Hiába van egyezmény mégis kiadják a hazai bűnözőket? Mi igaz ebből? Kiadatás Thaiföldről.
 • A thaiföldi utazás menetrendszerinti repülőgépekkel történik.
 • A budapesti indulást megelőző reptéri találkozó 2 órával a repülőgép indulása előtt van.
 • A poggyászok súlyhatára légitársaságonként változó. A részletekről kérjük, érdeklődjön az irodában.
 • A repülőre felvihető poggyászok hatályos biztonsági előírásaival kapcsolatban a budapesti repülőtér weboldalán, a www.bud.hu oldalon tájékozódhatnak.
 • Az összes általunk kínált repülőutat neves légitársaságokkal bonyolítják le. A nemzetközi légi közlekedésben szokásos előírások és egyezmények alapján az Utazási Iroda fenntartja az indulási hely, idő, a repülési útvonal, a közbenső leszállások, a légitársaság kiválasztása, a repülőgép típusa és a repülési terv változtatásának jogát. Az érvényes pontos indulási és érkezési időpontokat az úti okmányaik tartalmazzák.
 • Technikai vagy szervezési okokból változhat a repülőgép típusa és útvonala, de meg-történhet az is, hogy a kiírt desztinációk között le kell szállnia a repülőgépnek.
 • Az Utazási Iroda repülőgépes utazásainak első és utolsó napjai utazási napok, nem pedig nyaralási napok. Azzal sem lehet számolni, hogy az indulás a délelőtti órákban lenne, a visszautazás pedig az esti órákban. Az odautazás esti járat esetén az első éjszakába, a hazautazás reggeli járat esetén az utolsó éjszakába nyúlhat. A repülőgép indulási ideje néhány órával a tervezett időpont előtt is megváltozhat, a késések pedig egészen gyakoriak az utóbbi években, amit nemcsak a kedvezőtlen időjárási viszonyok okozhatnak, hanem technikai problémák is, elsősorban a légi-folyosók túltelítettsége. Az utazási iroda és a légitársaságok azon munkálkodnak, hogy a lehető legnagyobb mértékben kizárják ezeket a zavaró tényezőket, de ha mégis előfordulna, hogy a repülőgép indulási ideje megváltozik, illetve késik, szíves megértésüket kérik.
 • A menetrendváltozásból, késésből eredő kellemetlenségekért az utazási iroda nem vállal felelősséget. Az esetleges változásokról az ügyfeleket azonnal tájékoztatjuk.
 • A légitársaságok menetrendjének alakulására az utazási irodának nincs ráhatása, azokat a légitársaságok maguk alakítják.
 • Az utasnak figyelembe kell vennie a jelentős késés, vagy menetrendváltozás előfordulásának lehetőségét az átszállások, a lakóhely-reptér transzfer megszervezésénél, a szabadságok tervezésénél és a kereskedelmi határidők betartásánál, ezen okok miatt bekövetkező kárért az Utazási Iroda nem tud felelősséget vállalni.
 • A csomagokért a repülőút ideje alatt a légitársaság felelősséget vállal. Ha a poggyász megsérül, vagy elvész, a megérkezés után azonnal jelenteni kell a repülőtéren a megfelelő helyen, ahol jegyzőkönyvet vesznek fel (P.I.R.), amelyre szükség lesz a légitársasággal folytatott további tárgyalások során. A kárigényt az utasnak a légitársaságnál kell benyújtania.
 • A szigorú reptéri előírások nem teszik lehetővé, hogy reptéri kollégák a repülőtéren áthaladjon az útlevél-ellenőrzésen, tehát a tranzitváróban már nem lehet az utasokkal. Csak az indulási, vagy érkezési csarnokba kísérheti Önt.
 • A thaiföldi fakultatív programokra a kinti telepített idegenvezetőnél lehet jelentkezni, kivéve a phuketi búvárkodást és a tengeri programokat.
 • Az oldalainkon közölt árak tájékoztató jellegűek. Tehát, ha a kinti iroda más áron kínálja a programokat, akkor az Utas nem hivatkozhat arra, hogy ezen az oldalon más áron látta, a Dive Hard Tours a felelősségét ez alól kizárja. Abban az esetben ha az utas nálunk fizette be az utazását, akkor Irodánk,  minden ellenszolgáltatás vagy külön díj megfizetése nélkül  segítségére van a hozzá forduló Utasoknak, ekkor megadjuk a kinti helyi utazási iroda képviselőjének az elérhetőségeit.
 • A thaiföldi partner utazási iroda fenntartja a program- ill. árváltoztatás jogát.
 • Utasaink a programokról pontos tájékoztatást a helyszínen vagy irodánkban kaphatnak. A megadott árak a túrák során felmerülő egyéb költségeket (belépők, kikötői illeték) nem tartalmazzák.
 • Az utazás során igénybe vehető fakultatív kirándulások elindítása minimális létszámhoz kötött. Amennyiben a jelentkezők létszáma nem éri el ezt a létszámot, kinti partnerirodánk, aki a programokat szervezi az indulás előtt kötbérmentesen lemondhatja az utazást. A helyi viszonyok, technikai okok (közlekedés, időjárás, stb.) miatt programok módosításának jogát kinti partnerünk fenntartja, a lebonyolításért is ők felelnek, így panasz esetén, kérjük még hazaindulás előtt keressék fel őket, vagy jelezzék a telepített idegenvezetőnek. A kirándulások befizetésekor érdeklődjön azok lemondási feltételeiről. Aznapi lemondás vagy nem megjelenés esetén a programok árát helyi partnerünknek visszatéríteni nem áll módjában.
 • A helyszínen történő befizetése esetén a helyi szervező iroda közvetlenül kínálja értékesítésre a szolgáltatásait. A jelentkező (érdeklődő)  tehát közvetlenül tőle vásárol, vele köt szerződést, tőle kapja valamennyi iratot, jegyet. A lemondás, módosítás, reklamáció, azaz minden jogkövetkezmény a helyi iroda feltételei szerint alakul.
 • Az utas nem köt szerződést a Dive Hard Tours-al a fakultatív programok egyikére sem, ezért az utas a helyi cégnél tájékozódhat pontosan a programokról, árakról, ezért utazási szerződésük hatálya a fakultatív programok nem terjed ki.
 • A kategória-besorolás a szállodáknál (pl.****) nem hasonlítható az általunk megszokott standard-besoroláshoz. Kérjük, kísérjék figyelemmel irodánk értékelésben megadott jelöléseinket is !
 • Minden szálloda és panzió gondos kiválasztás után került be katalógusunkba. A kiválasztásban segítségünkre voltak külföldi partnereink, akik a helyi viszonyokra vonatkozólag megbízható ismeretekkel rendelkeznek.
 • A szállodák leírása és osztályozása az adott ország megfelelő mércéje szerint készült (a mi értékelésünk tehát nem feltétlenül esik egybe azokkal a kategóriákkal, amelyeket a vendéglátó országban használnak).
 • A szállodák besorolását az adott ország idegenforgalmi hatóságai végzik.
 • A szállodák leírásánál tájékoztatjuk utasainkat a szálloda hazai osztályozási rendszer szerinti besorolásáról is. A szállodák minősége megközelíti a nemzetközi színvonalat.
 • A szobák hangszigetelése a legtöbb esetben nem elegendő. Az élet különösen nyáron az utcán zajlik, gyakran a késő esti órákban is. Ha a szállás ezeken a forgalmas helyeken van, vagy a hotel esti zenés műsorokat tart, a zaj beszűrődhet a szobákba. Az autó- és motorbicikli forgalomra semmilyen komolyabb korlátozás nem vonatkozik. Ezekből az okokból kifolyólag előfordulhat, hogy időnként csak később sikerülhet elaludnia. A megoldás lehet a délutáni pihenő (az üzletek zárva vannak, és mindenhol nyugalom uralkodik).
 • Több üdülőterület még építés alatt áll, fejlesztik az infrastruktúrát, vagy új szállodák épülnek.
 • A megrendelt szálláshely környezetében (vagy a hotel egyes részeiben) építkezés, felújítás folyhat, amelyre a Dive Hard Toursnak nincs ráhatása, előzetes tájékoztatást arról nem kapunk.
 • A déli országok egzotikájához hozzátartoznak a rovarok is, ezért vigyen magával rovarok elleni szereket is. Ön olyan kategóriájú szállásra jogosult, amilyet Önnek visszaigazoltak és amilyet befizetett. Sajnos, minden igyekezetünk ellenére is néha előfordul, hogy nem sikerül helyet biztosítanunk az Önök által megrendelt szállodában, még akkor sem, ha azt már jóval az utazás előtt befizették. A vendéglátó országok törvényei ugyanis megengedik, hogy nagyobb számú megrendelést vegyenek fel, mint a szálloda tényleges kapacitása. Ilyen esetben a hoteltulajdonos köteles pótszállást biztosítani, de minden esetben azonos, vagy magasabb kategóriában.
 • A szobák kiosztása mindenkor a szálloda-vezetés feladata, ezt az utazási iroda nem tudja befolyásolni.
 • Háromágyas szobának a pótággyal kiegészített kétágyas szobát minősítik. Kivételes esetekben a szobában két pótágy is elhelyezhető, ez azonban szűkíti a lakóteret. Kétágyas szoba megrendelése esetén a Dive Hard Tours nem tudja garantálni, hogy a szálloda által biztosított szobában a két ágy két különálló ágy, vagy franciaágy lesz. Az egyágyas szobák a szállodák árvaszobái; egyrészt kicsik, másrészt rossz tájolásúak és ráadásul lényegesen drágábbak a felár miatt.
 • A nemzetközi egyezményeknek megfelelően a szobákat 12.00 óráig kell elhagyni. Az all inclusive szolgáltatások is a check-out időpontjáig vehetők igénybe. Egyénileg megállapodhatnak a recepción, rendszerint külön díj ellenében, hogy a szobát későbbi időpontban hagyják el. Az érkezés napján a beköltözés legkorábbi időpontja 14.00 óra után van. A korai érkezés, illetve késői indulás nem jogosítanak fel a szoba és az étel-ital ellátás hosszasabb használatára.
 • A repülőgép menetrendjéből fakadó esetleges késői érkezés, vagy korai indulás miatt igénybe nem vett szállodai szolgáltatások díját (tartózkodás, étkezés) a szállodák sem az utasoknak, sem az utazási irodának nem fizetik vissza. A szállodák a megrendelt szolgáltatásokat a repülőgép érkezésétől és indulásától függetlenül biztosítják. A szállás és az ahhoz kapcsolódó ellátás mereven összetartozó két szolgáltatás, amit a szállodák együtt biztosítanak.
 • Az utazás során előfordulhat, hogy a repülőgép menetrendje miatt bizonyos rész-szolgáltatások elmaradhatnak.
 • A legtöbb szállodában a kívülről behozott ételek/italok fogyasztása nem kívánatos.
 • Az All Inklusive szolgáltatást nyújtó létesítményekben általában karszalagot kell viselni. Néhány szállodában az italok rendelésekor aláírást kérnek. Az All Inklusive ellátás az elutazás napján 12.00 órakor véget ér.
 • Az utólagosan meghirdetett különleges ajánlatok és az utolsó pillanatban lefoglalt utazások (Last Minute) esetén csak a szálloda kategóriáját garantáljuk, és nem is mindig a katalógusban szereplő hotel kerül szóba. A szálloda nevét az ügyfél a célországba való megérkezés után tudja meg.
 • Általános segélyhívó - 191
 • Rendőrség - 191
 • Tűzoltóság - 199
 • Mentők - 1554
 • Turisztikai Rendőrség - angol, német, francia nyelven - 1155
 • Thaiföldi Turisztikai Hatóság - 1672
 • Autópálya Rendőrség - 1193
 • Turisztikai Központ - 1672
 • Suvarnabhumi Nemzetközi Repülőtér +66 (0)2 132-1888
 • Thai Légitársaság - 1566
 • Vonat tudakozó - 1690
 • Bangkok Taxi Call Center - 1681, 1661, +66 (0)2 424-2222
 • Reptéri Taxi - +66 (0)2 973-3191
 • Busz tudakozó - +66 (0)2 579-5599
 • Bankkártya (American Express) - +66 (0)2 273 5100
 • Bankkártya (Dinner Club) - +66 (0)2 238 2920
 • Bankkártya (Visa, Master Card) - +66(0)2 256 7326-7
 • Magyar Nagykövetség - +66 (0)2 661-1150-2
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.