info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Thaiföldi látnivalók

Thaföldi látnivalók | Thaiföldi utazás

Egy thaiföldi utazás szólhat sokkal többről is, mint tengerparton való pihenésről és a pezsgő éjszakai életről. Thaiföld ugyanis szinte páratlanul gazdag látnivalókban. Vegyünk részt akár egy thaiföldi körutazáson, akár egy-egy fakultatív programon, amíg Phuketen, Pattayán vagy Bangkokban nyaralunk, imádni fogjuk a mi kultúránktól annyira eltérő emlékek megtekintésének minden egyes pillanatát.

Thaiföld látnivalók | Thaiföld utazás
Praktikus tanácsok:
  • Térdet és vállakat elfedő ruhában lehet csak meglátogatni a legtöbb helyszínt, így könnyű, hosszú ruházatot is csomagoljunk, ha felfedeznénk Thaiföld látnivalóit.
  • Vigyünk magunkkal vizet napközben, mert Thaiföldön egész évben meleg van, és egy-egy nagyobb látványosság megtekintése akár órákig is eltarthat.
  • Ne foglalkozzunk azokkal az emberekkel, akik a látványosságok előtt várakoznak és azt mondják nekünk, hogy az adott látnivaló zárva van, és helyette ők elvisznek minket máshová a tuk tukjukon. Ez egyértelmű átverés.
  • Menjünk olyan korán, ahogy csak tudunk, hogy elkerüljük a legnagyobb tömeget.
  • Vigyünk fényképezőgépet vagy okostelefont, csodálatos fotókat fogunk készíteni.
 

Bangkoki látnivalók | Thaiföldi utazás

A bangkoki látnivalók részletes leírásához tekintse meg az alábbi oldalunkat: Bangkoki látnivalók.

 

Egyéb thaiföldi látnivalók| Thaiföldi nyaralás


Phra Pathom Chedi sztúpa
A 127 méteres magasságával a Phra Pathom Chedi a világ legmagasabb sztúpája, és mint ilyen, évről évre rengeteg látogatót vonz. Thaiföld középső részén, a Nakhom Pathom tartományban elhelyezkedő sztúpa a VI . század óta az egyik legfontosabb buddhista központ, amely fölé templomot Mongkut thai király emeltetett 1870-re, 17 évnyi építkezés után.

Halálvasút és a Kwai folyó

A Thaiföld és Burma között egykor 415 km hosszan elnyúló vasútvonal II. világháborús múltjáról és kegyetlen építéséről kapta a nevét, ugyanis ezen a vonalon 60 ezernél több hadifoglyot és 200 ezer munkást szállítottak 1942-től kezdődően. A történelem legvéresebb, mindössze 1 évig tartó vasútépítése közben 10 000 hadifogoly és 100 000 munkás vesztette életét. A vasútvonal átszeli a filmből ismert Nagy Kwai folyót és a Kis Kwai folyót is. A vasútvonal egy részen még ma is használatban van. Ha ez a látványosság különösen érdekel minket, akkor a Híd a Kwai folyón című film megnézése kötelező utazás előtt.

Ayutthaya, az őszi sziám főváros
Az 1350-ben I. Ramathibodi sziám király által alapított Ayutthaya ma az UNESCO Világörökség része. Ez nem is csoda, hiszen a 18. századra Ayutthaya számított a világ egyik legnagyobb városának a maga 1 milliós lakosságával. Ayutthaya volt Thaiföld fővárosa egészen 1767-ig, amg a várost elpusztította a burmai hadsereg. Bangkok csak ezután alapult meg. Ayutthaya ma romváros, ahol épületek és szobrok sokasága maradt fenn viszonylagos épségben, így képet kaphatunk arról, hogy milyen is volt az egykor virágzó város. Praktikus tanács, hogy óriási alapterületű látványosságra készüljünk és hogy a romok elszórva vannak, ezért akár több órát is eltölthetünk itt a romokat nézegetve. Figyeljünk az idegenvezetőre séta közben, ugyanis a történelmi háttérrel együtt lesz igazán teljes az élmény.

Buddha Szent Lábnyoma | Wat Phra Phutthabat
Lopburi és Saraburi városok között fekszik egy kis domb tetején Buddha Szent Lábnyoma, amely felett egy templom magasodik. A legenda szerint a 17. században a király papokat küldött Sri Lankára, hogy ott leróják tiszteletüket a szent hely előtt. Sri Lankára érve azt hallották, hogy Buddha Thaiföldön is keresztülutazott, így elképzelhető, hogy ott is található valahol lábnyoma. Amikor a király ezt megtudta, az egész országot tűvé tette a lábnyom után, de nem járt sikerrel. Egy napon aztán egy földműves, miközben az erdőben sétált, megpillantott egy sebesült szarvast. Követte az állatot, aki bevonszolta magát egy bokor mögé egy dombtetőn. A következő pillanatban a szarvas egyszer csak felugrott a bokor mögül, teljesen egészségesen és tovaszaladt. A földműves azt hitte, hogy a szeme káprázik, de odarohant a bokorhoz, amelynek tövében megpillantotta Buddha lábnyomát, teli vízzel. Ment is a királyhoz a jó hírrel, aki egyből templomot emeltetett a lábnyom fölé. Ma ez a templom és a lábnyom a buddhizmus egyik legszentebb helye, ahol februárban és márciusban fesztivált tartanak, amelyen több tízezer zarándok vesz részt.

Majom Templom | Phra Prang Sam Yod

A 13. században épült hindu templom a klasszikus khmer építészet egyik legszebb képviselője. A három toronyból álló épület egy-egy tornya a legfőbb 3 hindu istent testesítette meg: Brahmant, Visnut és Sivát addig, amíg a templomot buddhista szentéllyé nem nyilvánították. Ma a templomot az itt lakó rengeteg majom teszi népszerűvé, akik szabadon szaladgálnak a templomban és környékén. Legyünk óvatosak a majmokkal, ugyanis ha nem figyelünk, ránk másznak és ugranak. A templom minden nap 8:00 és 18:00 óra között látogatható.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.