info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Thaiföld vásárlás

Thaiföld vásárlás és thaiföldi árak | Thaiföld utazás

Hasznos tanácsok thaiföldi vásárláshoz - Thaiföldön nagyon megéri vásárolni, ha tudjuk, hogy mit érdemes itt venni. Az árak rendkívül alacsonyak, és nem feltétlenül kapunk érte rossz minőséget. Sőt, a thaiföldi selyem például világhírű.

Thaiföldi vásárlás tippek

 • Alkudni, alkudni, alkudni mindenre! Ez Thaiföld. Az eredeti ár körülbelül felénél többet semmi esetre se fizessünk a piacokon.
 • Többet, kevesebbért Thaiföldön általánosan érvényes az a szabály, hogy ha egy árusnál egyszerre több mindent veszünk, akkor az egyes termékek ára olcsóbb lesz.
 • Kerüljük az indiai árusokat! Az indiai árusok a legerőszakosabbak, sose fogunk velük kezet, mert utána többet nem fogunk tőlük megszabadulni.
 • Az értékeinkre mindig vigyázzunk, a zsebesek ezeken a helyeken ügyesen dolgoznak, és figyeljünk rá, nehogy átverjenek minket. Ha már fizettünk, a pénzt nem adják vissza, úgyhogy jól fontoljuk meg a vásárlást. Kísérőt semmiképpen ne fogadjunk, az ő óradíját mi fogjuk kifizetni a megvásárolt termék árában.
 • A legjobb árakat Bangkokban találjuk Aki Bangkokban is eltölt egy pár napot, az inkább ott vásároljon meg mindent amit szeretne, mert még ezeknél a feltüntetett áraknál is olcsóbban tud hozzájutni.
 • Visszaigényelhető az ÁFA Jó hír viszont, hogy az átlagos turista visszaigényelheti az ÁFÁ-t, ehhez a vásárláskor a kereskedőtől kell kérni a megfelelő nyomtatványt, amit aztán a vámhivatalban kell bemutatni.
 • Saját magunk fedezzük fel a kínálatot Ne engedje, hogy egy barátságos idegen vagy felhajtó elvigye Önt vásárolni, mivel ő minden vásárolt áru után jutalékot kap. Az eladó magasabb árat fog Önnek felszámolni, hogy ezáltal hálálja meg az Ön barátja erőfeszítéseit.
 • Eredeti, márkás termékek A legtöbb thaiföldi piacon alapvetően hamisítvány cikkeket találunk. Ha eredetit szeretnénk, azt külön kell kérni "original" címszó alatt, mint original Nike, original Puma, original Gucci, original Prada. Ezen termékek kiindulási ára is elég magas, de minimum harmadára, negyedére kell lealkudni. Például a legújabb Nike cipőnek 3500 THB a kikiáltási ára, de 1000-1200 THB-ért el lehet hozni. Órákból is rengeteg verziót találunk, ezek közül a Rolexet érdemes kerülni, mert azok egy hetet sem bírnak ki. A férfi órákat maximum 2 000 bahtért, a női órákat legfeljebb 1 200 bahtért vegyük meg.
 • Öltöny és kosztüm Aki öltönyt vagy kosztümöt szeretne vásárolni, varratni magának, nyugodtan tegye meg, kiváló minőségben, nagyon olcsón, szépen megcsinálják neki katalógusból méretre. Azonban mindig kérjen a kiválasztott anyagból mintát elvitelre, mert előszeretettel átvágják a kuncsaftot, ugyanolyan színű, más minőségű anyagból készült termékkel.
 • Drágakövek és régiségek Az utcán és piacokon ne vegyünk semmilyen drágakövet, mert a zöme üveg, szépen csiszolva a drágakövek esetében, a régiségek pedig hamisítványok. Ha ilyesmit szeretnénk vásárolni, még az utazás előtt nézzünk alaposan utána, hogy mit hol érdemes vásárolni.
 • Fizetéssel kapcsolatos tippek: Thaiföldi pénz és tippek

Thaiföldi vásárlási lehetőségek

Kíváncsi rá, hogy a thaiföldi utazás közben hol és mit érdemes vásárolni? Olvassa végig tüzetesen az egyes thaiföldi úticélokhoz tartozó vásárlás oldalainkat, hogy már előre tudja, hogy melyik boltot vagy piacot érdemes megcéloznia!

Egyéb Thaiföld vásárlás tudnivalók


Thaiföldi vásárlásBangkok az egyik legversenyképesebb árakkal rendelkező város Ázsiában. A barátságos alkudozás a legtöbb üzletben és piacon kedvező árakat és jó kiszolgálást biztosít. Az alkudozás Ázsia nagy részén egy fajta életmódnak számít, és ez alól Thaiföld sem kivétel. Bár egyre kevésbé elterjedt, a látogatóknak a legtöbb esetben még mindig meg kell küzdeniük azért, hogy méltányos áron vásárolhassanak.
Bangkokban jó árú termékeket találhatunk, de ha tapasztalatlanok vagyunk, előbb nézzünk körül egy nagyáruházban, valójában mi mennyibe kerül. Ezek délelőtt tíztől este kilencig nyitva tartanak, és bár itt nem lehet alkudni, ha sokat vásárolunk és költünk, esetleg kedvezményt adnak.

Híres a Gaysorn, a Mah Boon Krong, a World Trade Centre, a Central Department Stores és az Emporium. Ezekben mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet, még világmárkákat is, és attól sem kell tartani, hogy hamisítványok lennének. Igaz, ebben az esetben az áruk sem olyan kedvező.
A fővárosban számtalan piacot találhatunk, a tizennégy hektáros Chatuchak hétvégi piac talán a legnépszerűbb. Több százezren vásárolnak ott naponta, a kínálat hihetetlenül gazdag, amit itt nem lehet kapni, az nem is létezik. Az árak általában jók, hiszen sokan vannak egy helyen, nagy a verseny.

Thaiföldi vásárlás Patpong piacA Patpong piacot a turisták nagyon szeretik, talán azért, mert éjszaka tart nyitva. Ugyanazt lehet kapni, amit máshol, de drágábban, pontosan az utazók miatt. Található itt sok bár is, ahol a thai lányok szolgáltatásait is meg lehet venni. A Pratunam éjjel-nappali, a Banglamphu piacon pedig főként a helyiek vásárolnak, de ezzel szemben is van egy másik vásárterület.

ÁFA visszaigénylés

Lehetővé teszi, hogy a külföldi látogató visszaigényelje a vásárolt áruk áfáját természetesen - bizonyos feltételek mellett. Kezdetben úgy tűnt, mintha az egész eljárás egy hosszadalmas, idegtépő játszma lenne számos láthatatlan buktatóval, és amelynek a végén senki nem kapja vissza a pénzt, de mára továbbfejlesztették, és tulajdonképpen egészen jól működik.

A feltételek és az eljárás a következő:
- Nem lehet thai állampolgár, és nem lehet repülőgép-személyzet tagja.
- A folyó évben 180 napnál nem tartózkodott tovább Thaiföldön.
- Az országból repülőgéppel, nemzetközi repülőtérről (Bangkok, Chiang Mai, Phuket vagy Hat Yai) kell kiutaznia.
- A vásárolt áruk értékének meg kell haladnia az 5000 bahtot.
- Az áruknak a vásárlástól számított 60 napon belül el kell hagyniuk Thaiföldet.
- Amikor megvásárolja az árukat, be kell mutatnia az útlevelét, és a kereskedővel ki kell töltetnie a P.P.10-es nyomtatványt.
- A vásárolt árukat a számlával és a P.P.10-es nyomtatvánnyal együtt a kézipoggyászában kell elhelyeznie, hogy átvizsgálhassák őket.
- Szigorúan tilos a vásárolt árukat Thaiföldön elfogyasztani. Ez az idézet a szabályzatból való. Ne számítson arra, hogy megihatja az üveg Jonny Walker Blue Labeljét, és megkapja az áfa-visszatérítést!
- FONTOS Mielőtt bejelentkezik a repülőtéren, be kell mutatnia az árukat a P.P.10-es nyomtatvánnyal együtt a vámhivatalban. Az irodájuk jelenleg - az 1-es terminálon a Thai Airways pultjánál található. Le fogják pecsételni a nyomtatványt. Jegyezze meg: pecsét nélkül nem kapja vissza a pénzt!
- A szabályzat kimondja, hogy az ékszereket, arany dísztárgyakat, szemüvegeket, órákat és tollakat újból át kell vizsgálnia a vámtiszteknek, hogy az indulási csarnokban egy második értékelést kapjanak. Nem valószínű, hogy ez gyakorlatban megtörténik, de azért jó, ha felkészül rá.
- A lepecsételt P.P.10-es nyomtatványt, az árut és a számláját útlevél-ellenőrzés után el kell vinnie a 2-es Terminálon található áfa-visszatérítést intéző pulthoz (VAT refund desk), ahol az ügyintézők gyorsan és hatékonyan dolgoznak, és még barátságosak is!
- A 10 000 bahting terjedő összeget készpénzben a helyszínen kifizetik, a 10 000 bahtot meghaladó összegről pedig banki intézvényt állítanak ki. Minkét esetben felszámítanak 100 baht kezelési költséget, valamint az utóbbinál további pluszköltséget a banki váltó miatt. Ha bankkártyával fizetett, a visszatérített összeget közvetlenül a számlájára fogják utalni; beletelhet akár két hónapba is, mire megjelenik a számlán.

Az eljárás közel sem olyan vészes és bonyolult, mint ahogyan hangzik, és ha esetleg elfelejtette lepecsételtetni a P.P. 10-es nyomtatványt az indulási csarnokban, még vissza is engedik, hogy el tudja intézni. Ez beletelhet még legalább 30 percbe, mivel újból bepecsételik az útlevelébe, hogy Ön belépett Thaiföldre, és másodszorra is végig kell mennie az útlevélellen-őrzésen, amikor kifelé jön!

Készüljön fel rá, hogy akár két hónapba is beletelhet, mire megkapja a pénzvisszatérítést! Ha bármilyen probléma merülne fel a pénzvisszatérítéssel kapcsolatban, forduljon az alábbi irodához:

Áfa-visszatérítés Turisták Részére, Adóhivatal
(VAT Refund for Tourist Office, Revenue Department)
Phaholyothin Road, Bangkok 10400, Thailand
Tel (Bangkok): (+66) 02 272 9387 vagy 8195
Fax: (+66) 02 617 3559
E-mail: vrt@rd.go.th vagy vrefund@pasi.rd.go.th
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.