info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Thaiföld vásárlás

Thaiföld vásárlás és thaiföldi árak | Thaiföld utazás

Hasznos tanácsok thaiföldi vásárláshoz - Thaiföldön nagyon megéri vásárolni, ha tudjuk, hogy mit érdemes itt venni. Az árak rendkívül alacsonyak, és nem feltétlenül kapunk érte rossz minőséget. Sőt, a thaiföldi selyem például világhírű.


Thaiföldi vásárlás tippek
 
 • Alkudni, alkudni, alkudni mindenre! Ez Thaiföld. Az eredeti ár körülbelül felénél többet semmi esetre se fizessünk a piacokon.
 • Többet, kevesebbért Thaiföldön általánosan érvényes az a szabály, hogy ha egy árusnál egyszerre több mindent veszünk, akkor az egyes termékek ára olcsóbb lesz.
 • Kerüljük az indiai árusokat! Az indiai árusok a legerőszakosabbak, sose fogunk velük kezet, mert utána többet nem fogunk tőlük megszabadulni.
 • Az értékeinkre mindig vigyázzunk, a zsebesek ezeken a helyeken ügyesen dolgoznak, és figyeljünk rá, nehogy átverjenek minket. Ha már fizettünk, a pénzt nem adják vissza, úgyhogy jól fontoljuk meg a vásárlást. Kísérőt semmiképpen ne fogadjunk, az ő óradíját mi fogjuk kifizetni a megvásárolt termék árában.
 • A legjobb árakat Bangkokban találjuk Aki Bangkokban is eltölt egy pár napot, az inkább ott vásároljon meg mindent amit szeretne, mert még ezeknél a feltüntetett áraknál is olcsóbban tud hozzájutni.
 • Visszaigényelhető az ÁFA Jó hír viszont, hogy az átlagos turista visszaigényelheti az ÁFÁ-t, ehhez a vásárláskor a kereskedőtől kell kérni a megfelelő nyomtatványt, amit aztán a vámhivatalban kell bemutatni.
 • Saját magunk fedezzük fel a kínálatot Ne engedje, hogy egy barátságos idegen vagy felhajtó elvigye Önt vásárolni, mivel ő minden vásárolt áru után jutalékot kap. Az eladó magasabb árat fog Önnek felszámolni, hogy ezáltal hálálja meg az Ön barátja erőfeszítéseit.
 • Eredeti, márkás termékek A legtöbb thaiföldi piacon alapvetően hamisítvány cikkeket találunk. Ha eredetit szeretnénk, azt külön kell kérni "original" címszó alatt, mint original Nike, original Puma, original Gucci, original Prada. Ezen termékek kiindulási ára is elég magas, de minimum harmadára, negyedére kell lealkudni. Például a legújabb Nike cipőnek 3500 THB a kikiáltási ára, de 1000-1200 THB-ért el lehet hozni. Órákból is rengeteg verziót találunk, ezek közül a Rolexet érdemes kerülni, mert azok egy hetet sem bírnak ki. A férfi órákat maximum 2 000 bahtért, a női órákat legfeljebb 1 200 bahtért vegyük meg.
 • Öltöny és kosztüm Aki öltönyt vagy kosztümöt szeretne vásárolni, varratni magának, nyugodtan tegye meg, kiváló minőségben, nagyon olcsón, szépen megcsinálják neki katalógusból méretre. Azonban mindig kérjen a kiválasztott anyagból mintát elvitelre, mert előszeretettel átvágják a kuncsaftot, ugyanolyan színű, más minőségű anyagból készült termékkel.
 • Drágakövek és régiségek Az utcán és piacokon ne vegyünk semmilyen drágakövet, mert a zöme üveg, szépen csiszolva a drágakövek esetében, a régiségek pedig hamisítványok. Ha ilyesmit szeretnénk vásárolni, még az utazás előtt nézzünk alaposan utána, hogy mit hol érdemes vásárolni.
 • Fizetéssel kapcsolatos tippek: Thaiföldi pénz és tippek

Thaiföldi vásárlási lehetőségek

Kíváncsi rá, hogy a thaiföldi utazás közben hol és mit érdemes vásárolni? Olvassa végig tüzetesen az egyes thaiföldi úticélokhoz tartozó vásárlás oldalainkat, hogy már előre tudja, hogy melyik boltot vagy piacot érdemes megcéloznia!
Egyéb Thaiföld vásárlás tudnivalók

Thaiföldi vásárlásBangkok az egyik legversenyképesebb árakkal rendelkező város Ázsiában. A barátságos alkudozás a legtöbb üzletben és piacon kedvező árakat és jó kiszolgálást biztosít. Az alkudozás Ázsia nagy részén egy fajta életmódnak számít, és ez alól Thaiföld sem kivétel. Bár egyre kevésbé elterjedt, a látogatóknak a legtöbb esetben még mindig meg kell küzdeniük azért, hogy méltányos áron vásárolhassanak.
Bangkokban jó árú termékeket találhatunk, de ha tapasztalatlanok vagyunk, előbb nézzünk körül egy nagyáruházban, valójában mi mennyibe kerül. Ezek délelőtt tíztől este kilencig nyitva tartanak, és bár itt nem lehet alkudni, ha sokat vásárolunk és költünk, esetleg kedvezményt adnak.

Híres a Gaysorn, a Mah Boon Krong, a World Trade Centre, a Central Department Stores és az Emporium. Ezekben mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet, még világmárkákat is, és attól sem kell tartani, hogy hamisítványok lennének. Igaz, ebben az esetben az áruk sem olyan kedvező.
A fővárosban számtalan piacot találhatunk, a tizennégy hektáros Chatuchak hétvégi piac talán a legnépszerűbb. Több százezren vásárolnak ott naponta, a kínálat hihetetlenül gazdag, amit itt nem lehet kapni, az nem is létezik. Az árak általában jók, hiszen sokan vannak egy helyen, nagy a verseny.

Thaiföldi vásárlás Patpong piacA Patpong piacot a turisták nagyon szeretik, talán azért, mert éjszaka tart nyitva. Ugyanazt lehet kapni, amit máshol, de drágábban, pontosan az utazók miatt. Található itt sok bár is, ahol a thai lányok szolgáltatásait is meg lehet venni. A Pratunam éjjel-nappali, a Banglamphu piacon pedig főként a helyiek vásárolnak, de ezzel szemben is van egy másik vásárterület.

 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.