info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Thaiföld Vegetáriánus Fesztivál

Vegetáriánus Fesztivál | Thaiföld utazás és last minute utak

A thaiföldi Vegetáriánus Fesztivál minden évben nagy népszerűségnek örvend. Látogasson el Ön is egy last minute utazás keretében Phuket szigetére a fesztivál idején, amelynek a neve egyáltalán nem utal a meghökkentő rítusokra! 
Thaiföldi utazás | Vegetáriánus Fesztivál

A thai Vegetáriánus Fesztivál eredete 

A taoista és kínai vallási alapokra épülő Vegetáriánus Fesztivál története egészen az 1820-as évekig megy vissza, amikor Phuket bányáiban számos kínai munkást alkalmaztak. A szórakoztatásukra egy opera társulat érkezett Kínából, akik hónapokig utazgattak előadásukkal a szigeten. Egyik napról a másikra azonban azt vették észre, hogy a társulat szinte minden tagja annyira megbetegedett, hogy már fellépni sem tudtak. A misztikus rosszullét okát abban vélték felfedezni, hogy Kínától távol elhanyagolták a hagyományokat. A társulat eldöntötte, hogy a kilencedik holdhónap kezdetétől kilenc napig elhagyják étrendjükből a húst, valamint mindenben követik az előírt vallási rítusokat. A testi és lelki megtisztulás látványos gyógyulást hozott, ami feltűnt a phuketi lakosoknak, akik a következő évben már maguk is csatlakoztak a tisztító rítushoz. 
Thaiföldi last minute utak | Vegetáriánus Fesztivál

A thai Vegetáriánus Fesztivál napjainkban 

Ma Phuket a thaiföldi Vegetáriánus Fesztivál legfontosabb helyszíne, azonban az ország számos más pontján is megrendezésre kerül az esemény. A modern Vegetáriánus Fesztivál lényege, hogy a kilencedik holdhónap kezdetétől számított kilenc nap és kilenc éjszaka a résztvevők tartózkodnak a hús, a hal és a tejtermékek fogyasztásától. Egyesek azzal egészítik ki a böjtöt, hogy alkoholt sem fogyasztanak, nem játszanak szerencsejátékot, nem élnek nemi életet, kerülik a negatív gondolatokat, tehát általánosságban arra törekszenek, hogy minden zavaró tényezőtől megtisztítsák a testüket és a lelküket. Mások pedig egészen az extremitásig elmennek a testük tekintetében, és ez az, ami évről évre bejárja a világsajtót. A legkülönfélébb tárgyakat szúrják át az arcukon vagy megcsonkítják magukat. 
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.