Thaiföld Pattaya - búvárkodás

Pattaya az egyik legkedveltebb búvár úticél Thaiföldön. Ennek megfelelően számos búvárközpont és merülőhely várja a képzett búvárokát és a tenger világával még csak most ismerkedőket.

Pattaya búvárkodás | Pattaya nyaralás és Pattaya búvár utazás
Pattaya partjai mentén, valamint a környező szigetek körül helyezkednek el a merülőhelyek. A jó hír az itteni merülések kapcsán, hogy a búvárkodás itt nem függ az esős évszaktól: egész évben ugyanolyan a látótávolság és a merülési körülmények.

Roncsmerülés Pattaya környékén
Pattayát a búvárok leginkább a roncsok miatt kedvelik, ugyanis a környéken négy roncs is merülhető 21-30 méteres mélységben.
  • A pattayai parttól 40-50 percnyi hajóútra található a négy roncs közül kettő: a legújabb roncs, a Pethra és a 2006-ben elsüllyedt Kood roncs is.
  • Kicsit távolabb fekszik a parttól a Khram hajó 2003-ban elsüllyedt roncsa, valamint a Pattayától délre található sziget partjai mentén lévő Hardeen roncs is.

További merülőhelyen Pattaya környékén
Számtalan egyéb merülőhely található Pattaya vizeiben, ezek közül ajánlunk néhány igazán érdekeset.
  • A Shark Point viszonylag közel található a parthoz és ahogy a neve is mutatja, igazi csemege azoknak, akik cápát szeretnének látni, ugyanis bambuszcápák gyakran fordulnak meg errefelé. A merülőhely mélysége 22 méter, így kezdők is bátran kipróbálhatják. A cápák mellett a lágykorallok miatt érdemes még itt merülni.
  • Laem Tong egy közkedvelt merülőhely változatossága miatt. Apróbb falak, kemény- és lágykorallok, valamint színes élővilág, rájával és cápákkal jellemzők erre a merülőhelyre.
  • Hin Ton Mai, a Koh Rin sziget déli sziklájánál elhelyezkedő merülőhely sokak kedvence Pattayán, szintén a gazdag élővilág miatt. Mire számítsunk? Barrakúdákra, murénákra, csodaszép korallokra és nagyon tündéri apró tengeri élőlényekre. Tökéletes azoknak, akik szeretnek elmolyolni a víz alatt.

FONTOS
Mi nem tudunk segíteni búvárkodás ügyében, a kinti idegenvezetőt kérdezzék közvetlenül érkezés után.
Jelen oldalunk tájékoztatás miatt jött létre, az egyes búvárbázisok gyakorlata a fentitől eltérhet.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.