Pattaya időjárás | Pattaya utazás és Pattaya last minute ajánlatok

Pattaya egy olyan hely, ahonnan április közepén már nem találni európai turistát. Októberben kezdődik a thai szezon. Májustól beköszönt az esős évszak, nem ajánljuk senkinek, hogy ekkor utazzon.


Milyen időjárás van a mai napon Pattayan? Ezen az oldalon megtekintheti:

http://www.weather.com/
 

Pattaya és Jomtien térségében az év folyamán a levegő átlaghőmérséklete vonatkozásában egyáltalán nincsenek szélsőségek. A leghidegebb decemberben is közel 30 fok a legmagasabb hőmérséklet, míg a legmelegebb hónapban áprilisban csupán ennél 3 fokkal van melegebb. A legalacsonyabb átlaghőmérséklet tekintetében a 22,2 fokos decemberhez képest a júniusi 26,5 fok nem jelentős különbség. Az igazi időjárási különbség a csapadékosságban van, márpedig ez nagyon is fontos az utazó számára. December a legkevésbé csapadékos hónap, de január és február is elég száraz, míg októberben esik a legtöbb eső, de szeptember, kisebb mértékben május és június is meglehetősen csapadékos.
 

Pattaya időjárás novemberben

Novemberben a nappali hőmérséklet átlagosan 31 fok körüli. Éjszaka 24 fok körüli a meleg. A levegő páratartalma 72 százalékos. Novemberben nagyon ritkán esik az eső, a sok éves átlag szerint legfeljebb két napon az egész hónap folyamán. Legalább 8 napsütéses órára lehet számítani egy napon belül. Pattayán novemberben nem jellemző a köd. A tengervíz hőmérséklete a strandoknál 29 fok körüli.

Pattaya időjárás decemberben

Decemberben Pattayán a nappali hőmérséklet 30 fok körül mozog, éjszaka sem hűl le a levegő 23 fok alá. A globális felmelegedés következtében persze előfordulhatnak extrém értékek is, azaz volt már decemberben Pattayán 39 fokos nappali hőmérséklet, és éjszakai 13 fokos hideg is, ami a helyiek számára bizonyosan drámai élmény lehetett. A levegő páratartalma alacsonyabb, mint novemberben, csupán 67 százalékos.

Jó hír a decemberben odautazóknak, hogy ez az egész év folyamán a legkevésbé csapadékos hónap. Jellemző, hogy a hónap folyamán csupán egy napon esik eső. Viszont rengeteg napsugarat lehet élvezni, a napsütéses órák száma naponta átlagosan 9 óra. Köd nagyon ritkán van decemberben. A pattayai, jomtieni strandoknál a tengervíz hőmérséklete 28 fok körüli.

Pattaya időjárás januárban

Január nagyon jó időzítés Pattaya vagy Jomtien meglátogatására. A nappali átlaghőmérséklet 31 fokos, és éjszaka a 22 fokban kellemes járkálni a vigalmi negyedekben. Januárban nagyon ritkán esik az eső, legfeljebb egy nap a hónap folyamán. Viszont lehet biztonsággal számolni sok napsütésre, legalább napi 8 órára. Nagyon magas az UV sugárzás, azaz óvatosan és fokozatosan próbáljuk felcserélni a télből hozott fehér bőrünket barnára. A strandoknál a tengervíz hőmérséklete langyos: 28 fok körüli.

Pattaya időjárás februárban

Február a nappali hőmérséklet tekintetében januárhoz hasonló, viszont éjszaka egy-két fokkal melegebb van, kb. 24 fok körül. Januárhoz képest kicsit több a csapadék, kb. 3 esős nap az átlag a hónap folyamán. Napsugárból van bőven, naponta legalább 8 óra. Nagyon magas az UV sugárzás, szóval kell a napolaj és minőségi napszemüveg. A tengervíz hőmérséklete februárban is 28 fok körüli.

Pattaya időjárás márciusban

Márciusban februárhoz hasonló az időjárás: legmagasabb nappali hőmérséklet 32 fok, éjszaka 26 fok körüli. Kb. 3 esős nap fordulhat elő a hónap folyamán, mint februárban. A strandoknál a tenger hőmérséklete egy fokkal melegebb, mint az előző hónapban: 29 fok körül.

Pattaya időjárás áprilisban

Áprilisban a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 fok körül van, éjszaka is jó meleg van: 27 fok körül. A tengervíz hőmérséklete már 30 fok körüli, hűsölésre nem igazán alkalmas, inkább pancsolásra. Az eső kockázata jóval nagyobb, mint az előző hónapokban. Már 6 esős nap is előfordulhat a hónap folyamán.

Pattaya időjárás májusban

Májusban a nappali átlagos hőmérséklet 32 fok körüli, éjszaka 26 fok tájékán. Május már elég csapadékos. A hónap folyamán legalább 13 napon valószínű, hogy valamilyen mértékben esik az eső. A napsütéses órák száma már csak hat. A tengervíz 30 fokos.

Pattaya időjárás júniusban

A június Pattayán és Jomtienen nagyon meleg és párás. A nappali hőmérséklet 32 fokot is elérhet, éjszaka 27 fok körüli meleg uralkodik. A június is csapadékos, bár picit kevésbé, mint a május: 11 esős napra lehet számítani. Az esős nap persze nem jelenti azt, hogy egész nap zuhog az eső. A felhős ég miatt már csak napi 5 napos órára lehet számítani. A tengervíz hőmérséklete 30 fok körüli.

Pattaya időjárás júliusban

A július csapadékos Pattayán és Jomtienen. A hónap folyamán 13 olyan nap lehet, amikor valamennyi eső esik. A nappali maximális hőmérséklet 31 fok körüli, éjszaka 26 fok a jellemző. A tengervíz hőmérséklete 29 fokos. Csupán 5 felhőtlen, napsütéses órára lehet számítani.

Pattaya időjárás augusztusban

Az augusztus kb. annyira csapadékos, mint a július, azaz a hónap folyamán 13 olyan nap lehet, amikor valamennyi eső esik. A nappali legmagasabb hőmérséklet 31 fok körüli, éjszaka kellemes 26 fokot lehet élvezni. Nincs sok napsütéses óra: mindössze átlagosan 5. A tengervíz hőmérséklete jellemzően 29 fokos.

Pattaya időjárás szeptemberben

A szeptember nagyon csapadékos: A hónap folyamán 17 napon van valamilyen mennyiségben eső. A nappali maximális hőmérséklet 31 fok körüli, éjszaka 25 fok szokott lenni. A napsütéses órák száma 5, a tengervíz hőmérséklete 29 fok körüli.

Pattaya időjárás októberben

Október Pattayán és Jomtienen szeptemberrel együtt az év legcsapadékosabb hónapja! Október folyamán 17 napon eshet az eső. A maximális nappali hőmérséklet 31 fok, éjszaka 24 fok. A napsütéses órák száma 6, a tengervíz hőmérséklete 29 fok körüli.

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.