Albánia Durres utazás last minute olcsó akciós nyaralás, üdülés

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Albánia Durres utazás last minute olcsó akciós nyaralás, üdülés.
Durres város Albánia középső partvidéki részén, az azonos nevű Durres kerület székhelye. Római katolikus érseki és ortodox püspöki székhely. Az ország második legnépesebb városa, lakossága mintegy 124 200 fő (2006, becslés). Jelentős ipari központ, tengeri kikötő és üdülőhely.
Durres az Adriai-tenger parti síkján fekszik, szemben Olaszország két kikötővárosával, Brindisivel és Barival. Földrajzi környezete rendkívül alkalmassá tette a korai megtelepedésre: sziklapárkányos partvonala a tenger, a körülötte elterülő, s csak a 20. században lecsapolt mocsárvidék pedig a szárazföld felől tették könnyen védhetővé.
Ez a kis ország a mediterrán térségben, a Balkán-félsziget nyugati szélén fekszik, az Adriai- és Jón-tenger partján. Északról Montenegróval és Koszovóval, délről Görögországgal, keletről pedig Macedóniával határos. Az albán föld kétharmadát hegyek borítják, legmagasabb csúcsa a Korab (2.764 m). Területének átlagos tengerszint feletti magassága 708 m, amellyel kontinensünk második legnagyobb átlagmagasságú országa Az albán tengerpart hossza 362 km.
Időeltolódás: nincs Magyarországhoz képest.
Fizetőeszköz
Hivatalos pénznem az albán lek, de számos helyen fizethetünk Euroval és Dollárral is. 1 Lek = 2,3 forint. 1 Euro = kb. 130-140 lek. Bankkártyát csak elvétve lehet használni, de bankautomatát minden bankfiók mellett találunk.
Hivatalos nyelv: albán, de egyes turisztikai központokban beszélnek angolul, olaszul vagy franciául is.
Éghajlat
Az ország éghajlata a tengerparti síkságokon mediterrán jellegű: forró, száraz nyár és enyhe, csapadékos tél jellemzi. Májustól megérkezik a forróság és a tenger vize is felmelegszik, amely egészen októberig alkalmas a fürdőzésre.
Beutazás feltételei
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be Albániába. Az útlevélnek a beutazás napjától számítva legalább három hónapig kell érvényesnek lennie. Koszovón átutazóknak kell útlevél. A beutazás érvényes kártya típusú személyazonosító igazolvánnyal is lehetséges (ideiglenes személyazonosító igazolványra ez nem terjed ki). Megközelíthetőség: Autóval: Az egyik útvonal Macedóni- án át vezet, amely során Belgrádtól Szkopjéig autópályán, Strugától Tiranáig pedig felújított főútvonalon haladhatunk, az út kb. 11-13 órát vesz igénybe. A másik út Horvátországon és Montenegrón át vezet, melynek nagyobbik részén szintén autópályán közlekedhetünk. Ezen az útvonalon min. 14 órát fogunk utazni az albán határig. Repülővel: Budapest-Tirana vonalon a Wizzair menetrendszerinti járatival.
Közbiztonság
Albániában a közbiztonság jó, de tartsuk be mindazokat az óvatossági rendszabályokat, amelyeket bárhol máshol is.
Higiénia
Albániában semmilyen különleges egészségügyi kockázattal nem kell számolnunk, kötelező oltás nincs. Az általános higiéniai szabályokat tartsuk be és főként a forró nyári időszakban legyünk még körültekintőbbek.
Vásárlás, étkezés
Albániában csak az utóbbi időkben épültek nagyobb bevásárlóközpontok, sokkal inkább jellemzőek a kis élelmiszerüzletek, szakboltok, piacok és utcai árusok. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette inkább ásványvizet igyunk. BBP biztosítás ajánlott megkötni indulás előtt.
Albánia Durres fakultatív programok
A fakultatív kirándulások szervezéséért és lebonyolításáért kizárólag a külföldi partner felel. Jelentkezni és befizetni a helyszínen van lehetőség a saját utasainknak. A kirándulások árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát partnerünk fenntartja. A kirándulások Durresből indulnak. Minden kirándulásnál jeleztük, milyen belépőjegyet tartalmaz a túra. Minden további belépő és általában az ebéd fakultatív és külön fizetendő. 2 éves korig ingyenes. A programok min.10 fő esetén indulnak.A fakultatív programokról ennyit tudunk, mint amit az oldalunkon feltüntetünk, több információt nem közölt a partnerünk. A leírások csak az előzetes tájékoztatást szolgálják, így ezekre garanciát nem tudunk vállalni. APOLLONIA – VLORA – KARABURUN Fedezze fel az Albán Riviéra kulturális kincseitTalálkozás a szálloda recepcióján, majd kb. 1,5 órás utazás Apollonia városába, Fier városka érintésével.Apollonia –az Adria egyik legnagyobb antik városa volt. A görögök alapították i.e. 588-ban.Városnézés idegenvez...
Albánia Durres utazás kisokos
Albánia | Durres utazás kisokos A főváros, Tirana után Durres egész Albánia második legnépesebb városa a maga 124 ezer lakosával. Igazi kikötőváros és turistacélpont egyben, ugyanis a tenger hullámai mellett a pezsgő életét is élvezhetjük.  A kikötővárost a Kr. e. 7. században alapították, majd fontos szerepet töltött be a terület történetének alakulásában, például 1912-ben itt kezdték meg a függetlenségi mozgalmat. Jelentőségét mutatja, hogy testvérvárosa Isztambul. Manapság a kikötőből származó bevételeire és a turizmusra épít elsősorban. Látnivalók Durres városábanA Kr. e. 2. században épült durresi amfiteátrum Albánia egyetlen amfiteátruma, ám méreteit és állapotát tekintve lehet, hogy kevésbé találjuk majd érdekesnek a helyszínen. Ettől függetlenül mindenképp látogassunk el ide, ha Durres környékén nyaralunk, hiszen az igazi érdekességet a hozzá tartozó folyósórendszer rejti, ahol egy Kr. u. 5. században épült keresztény kápolna található, ahol a falfestmények és a keresztelőkápolna nagy él...
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.