info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Pattaya utazás

Thaiföld Pattaya last minte akciós olcsó nyaralás utazás üdülés.

Ezen az oldalon 6 szálloda közül választhat.

Minden amit tudni érdemes

Információk
Térkép
Időjárás
Látnivalók
Kultúra
Szótár
Pattaya utazás szempontjából Thaiföld egyik legismertebb nyaralóhelye, a Sziámi-öböl partjai mentén helyezkedik el Bangkoktól 150 kilométerre. Elsősorban mozgalmas éjszakai életéről ismert: zenés szórakozóhelyek, bárok, számtalan étterem és show-műsor várja az idelátogatókat. Pattaya akciós last minute utazás oldalunkon gyűjtöttük össze az thaiföldi utakat ár szerinti növekvő sorrendben. Búvár és nem búvár utazóknak a thaiföldi búvárkodás felejthetetlen élményt nyújt. Az adott utazásról és a szállodáról bővebb információkat az utazás lapján találja meg, kattintson a tovább gombra.
Pattaya azoknak való, akik mulatni akarnak, akik imádják a csaknem folytonos utcai forgatagot, akik szeretnek elmerülni az étkezőhelyek, a vásárlási lehetőségek, az élvezetek óriási választékában. Jellemzően a baráti társaságoknak, a szingliknek, az ifjoncoknak és az örökifjaknak, valamint a bulizós pároknak jön be Pattaya.

Olyanoknak való, akik az ottani éjszakai élet túlfűtött erotikáját vagy komolyan, vagy ellenkezőleg nagyon is komolytalanul veszik. Lezser, toleráns, hülyülő, poénos, rongylábú, élvhajhász utazóknak nem kell feltétlenül elkerülni a várost, ha már egyszer Thaiföldön járnak. Persze Bangkok sok tekintetben megfelel-e képnek, de Pattaya mégis csak tengerparti üdülőváros, ahol az ember felszabadultabban járkál az utcán strandolósan, vagy teljesen lazán. Bangkok a munkától nyüzsög, Pattaya meg a lazaságtól, a henyéléstől.

Pattaya praktikus azoknak, akik a főváros és az ország túrázós felfedezését egyszerűen, olcsón, gyorsan akarják kombinálni valami kis nyaralós kikapcsolódással. Praktikus azoknak is, akik otthonról a hosszas repülés után Bangkokba érkezve nem akarnak még belföldön is a levegőbe szállni. Bangkok új nemzetközi repülőteréről 70-90 perc alatt el lehet jutni taxival a 135 kilométerre, délkeletre lévő Pattayára vagy vele összenőtt Jomtien Beach üdülőtelepre. A viteldíj egy útra 1200-2000 baht között van (8700-14000 HUF). Ha kettőnél többen utaznak, akkor már értelmetlen a távolsági buszt választani. Bangkokból Phuketre vagy Samuira eljutni repülővel lényegesen drágább. A gép földet ér Bangkokban és az útlevél ellenőrzést, a csomagfelvételt és a végig autópályás közlekedést beleszámítva akár 2 és fél órán belül a hotelszobában zuhanyozhat az utazó.
A Thai (Sziámi)- öböl partján fekvő Pattaya és Jomtien szállodái választéka elképesztő. Az óriási árversenynek köszönhetően nagyon olcsón is lehet szobához jutni (akár 3500 HUF/éj/szoba). Mindenféle és jellegű szálláshely van. Apartman toronyházas telepeken (condominium), szerény apartmanos hotelek, villák, nagyüzemi szállodák, panziók, luxus hotelek. Vannak, akik a tengerparti hoteleket keresik, mások a lenyűgözően mozgalmas belső negyedekben foglalnak városi jellegű szállodát. Léteznek olyan szálláshelyek, amelyek a zajos utcai élethez közel esnek, mégis belül meglepően nyugisak, hangulatosak. Sok magyar kedveli a Jomtien Beach szállodáit. Pattaya és Jomtien csaknem össze van nőve. Jomtien szállodasorától Pattaya központja – a közlekedési dugó mértékétől függően – 15-30 perces távolságra van. Jomtien kifejezetten turistaváros, míg Pattaya vegyesen turistás és hétköznapias nagyváros. Aki az epicentrumban akar lakni az Pattayát választja, aki legalább napközben távol akarja magát tartani a zajos várostól az Jomtien Beach-et. Persze Jomtien tengerparti főútján is nagy a nyüzsgés éjjel-nappal, de némileg diszkrétebb jelleggel.

Thaiföldön ebben a városban lehet messze a legjobban kombinálni a tipikus nyaralást a helyi élet, a thai emberek megismerésével. Pattaya fantasztikus hely, mert rengeteg olyan étkezőhely, üzlet, szórakozóhely van, ahol a thai emberek nem szolgáltatok, hanem vevők, ügyfelek, vendégek. Kellemes érzés, hogy a külföldiek velük egyenrangúan szórakozó, programozó thai emberek társaságában időzhetnek. Bangkok közelsége miatt sok fővárosi autózik le Pattayába, főleg a hétvégeken. Köztudott, hogy a thai emberek mennyire mosolygósak, kellemes viselkedésűek, jámbor, türelmes életfelfogásúak. A Pattaya iránt elkötelezett, oda gyakran visszatérő magyarok leginkább azt értékelik, hogy kellemesen elvegyülhetnek a thai ember mindennapi életébe is. A piaci kifőzdék közötti hosszú asztalokhoz ülve békés harmóniában falatozhatnak a helyi néni, a fővárosi házaspár, az éjszakai pillangó, a máshonnan jött külföldi, az építőmunkás szomszédságában. Aki távoli, szokatlan világú országokban inkább begubóznának a hotel vagy egy turista rezervátum belső világába, azok ne ide jöjjenek.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.