info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Taba Nuweiba

Nuweiba városa, utazás Egyiptom Sinai-félsziget

Nuweiba Nuweiba tulajdonképpen egy rövidített név az arab Nuwayba'al Muzayyinah- ból ami azt jelenti, ahol a Mózes megnyitotta a vizet. Ez az elnevezés arra enged következtetni, hogy a hagyomány szerint Mózes itt választotta ketté a Vörös-tengert és itt hagyta el Egyiptomot.

Nuweiba városa Egyiptomban a Sínai-félsziget észak-keleti részén a Vörös-tenger partján fekszik, az Akabai öbölben. Tabától 70 km-re, Dahabtól 72 kilométerre található. Nuweiba városa otthont ad az önkormányzati épületeknek, a bíróságnak, rendőrségnek, a tűzoltóságnak, kórháznak és postának. Nuweibában van néhány néhány üzlet, kávézó, étterem és természetesen szállodák. A legnevesebb és legismertebb szálloda a Hilton Nuweiba.

Az alábbi képen az látható, hogy érdekes módon a Vörös-tenger alján egy természetes híd található , itt a legsekélyebb a víz, ezért is elépzelhető, hogy a kivonulás itt történt meg.

Nuweiba partszakasza:

Nuweiba partszakasza A Vörös-tenger Nuweibánál

A kivonulás elképzelt útvonala

Kivonulás Egyiptomból

Az exodus, azaz a kivonulás emlékére állított oszlop. Azon a helyen található Nuweibában, ahol Mózes kettéválasztotta a Vörös-tengert:

Emlékmű. Ahol Mózes kettéválasztotta a Vörös-tengert

Nuweiba Port

Nuweiba Port kikötőNuweiba déli részén található a Nuweiba Port, azaz a nuweibai kikötő. Innen indulnak kompok az jodániai Akabába és itt található egy kamion kirakodó is. Naponta közlekedik gyorshajó egy katamarán Akabába. A menetidő másfél óra. A személyjegy ára 50 USD, oda-vissza 80 USD.

A hajók nevei, amelyek Nuweiba és Aqaba között közlekednek: Queen Nefertiti (utazási idő 1 óra 15 perc), és négy nagy autós kompok: Pella, The Black Iris, Shehrazade és a Dodo ezeknek a menetideje 3-4 óra. A pontos menetrendet és a viteldíjakat ezen az oldalon tudja megtekinteni, igaz ez egy Jordán oldal, de csak ezen szerepelnek a szükséges információk: www.abmaritime.com.jo 

Tarabin

TarabinEgy km-re északra Nuweibától található Tarabin falu, ahol a beduin stílusú táborban olcsó kunyhókat lehet bérelni.

Vannak helyek, ahol már 2 USD-ért kapunk szállást 1 éjszakára.
Olcsó Kempingek sora várja az ide látogatókat.

Nuweibah Castle.

Nuweiba CastleNem messze Nuweibától találhatató ez a vár az Ayoubid időszakból. 1893-ban épült fel a déli Sectio, amihez az ősi kastély külső falait felhasználták.

A várban található aknákat ma kamráknak használják. A vár a Világörökség részét képezi.
 

Nuweiba Repülőtér

Nuweibábanegy 2300 méteres kifutópályával rendelkező repülőtér található.

 

Nuweibába érkeztünk Dahab felől

Nuweiba Dahab felöl

Nuweiba városa

Nuweiba

Nuweiba belvárosa egy mecsettel

Nuweiba

Nuweiba Városháza, itt található az összes állami hivatal

Nuweiba közigazgatási irodák, állami hivatalok

Nuweiba Kórház, a legközelebbi kórház Dahab és Taba térségében

Nuweiba kórház

Nuweiba északi része, itt beduinok laknak

Nuweiba

Nuweiba városa, ha Tabáról Dahab felé haladunk, akkor ez a kép fogad minket

Nuweiba

Elhagyjuk Nuweibát és Taba felé haladunk. Az első rendőrségi check point. (ezt tilos fényképezni)

Nuweiba ellenőrzőpont
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.